Τα top:


Το ρεσάλτο στο Δήμο Γλυφάδας, του κουμπάρου και γαλάζιου Golden Boy!

Δεν θα είναι καθόλου υπερβολικό το να πούμε ότι, στο Δήμο Γλυφάδας «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, αυτόν που θα βρεις από κάτω» θα είναι ο πολυπράγμων νταραβεριντζής κ. Γεώργιος Γκρίλλας, κουμπάρος του απερχόμενου Δημάρχου κ. Παπανικολάου.

Ο κ. Γκρίλλας κι ο κ. Παπανικολάου εκτός από την κουμπαριά τους, είναι και «παλιόφιλοι», από την εποχή που είχαν τα κουμάντα της ΟΝΝΕΔ, ο μεν κ. Παπανικολάου ως τότε Πρόεδρός της κι ο δε κ. Γκρίλλας ως μέλος τότε της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ και μόνιμος εκπρόσωπος όλων των φοιτητών Ιωαννίνων, στο Πρυτανικό Συμβούλιο του ίδιου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Γκρίλλας που ήταν φοιτητής του Μαθηματικού στα Ιωάννινα από το 1993 συνέχιζε να είναι αιώνιος φοιτητής ακόμη και μετά από 13 χρόνια, ενώ παράλληλα είχε κι άλλες διάφορες «δραστηριότητες». Για τον πολυτάραχο βίο και την πολιτεία του κ. Γκρίλλα στα Ιωάννινα, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, το 2006 έχει κάνει στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA ειδικό ρεπορτάζ, το βίντεο του οποίου είναι ακόμη αναρτημένο στο YouTube. 

Σε αυτό το βίντεο μπορεί να δει κανείς πως ο κ. Γκρίλλας καταφέρνονταν το 2006 κατά των «αιώνιων» φοιτητών, ενώ κι ο ίδιος ήταν επί πάμποπολα χρόνια αιώνιος φοιτητής στην σχολή Μαθηματικού που είχε εισαχθεί το 1993 , ενώ είχε συστήσει κι εταιρεία CATERING,  αναλαμβάνοντας ολως περιέργως εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!!!

Στη Γλυφάδα ο κ. Γκρίλλας εμφανίστηκε το 2014, ταυτόχρονα με την υποψηφιότητά ως Δημάρχου του κυρίου Παπανικολάου, ο οποίος τον σύστηνε ως κουμπάρο του και ήταν κυριολεκτικά και παντού η σκιά του.

Τότε ο ίδιος ο κύριος Γκρίλλας ως επάγγελμα δήλωνε, ότι ήταν ιδιοκτήτης φροντιστηρίων στο Περιστέρι Αττικής και στα Ιωάννινα.

Ο κ. Παπανικολάου μετά την εκλογή του το 2014 ως Δήμαρχος Γλυφάδας, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του τον Σεπτέμβρη,  πάντρεψε ως κουμπάρος τον επιστήθιο φίλο του κ. Γκρίλλα.

Την ίδια περίοδο ο κ. Γκρίλλας “εγκατέλειψε” τις επιχειρήσεις του στο Περιστέρι και τα Ιωάννινα, τις οποίες είχε παραμελήσει όλους τους μήνες της προεκλογικής περιόδου, αφού ήταν σχεδόν όλα τα εικοσιτετράωρα στη Γλυφάδα στο πλευρό του κυρίου Παπανικολάου.

Ο Δήμαρχος ταυτόχρονα με την δική του εγκατάσταση, εγκατέστησε και τον κουμπάρο του κ. Γκρίλλα σε πολυτελές γραφείο στον 4ο όροφο του Δημαρχείου δίπλα από το γραφείο δημάρχου, παρότι κ. Γκρίλλας εκτός από την κουμπαριά τους δεν είχε κάποια άλλη θεσμική ιδιότητα, η οποία να δικαιολογεί αυτή την περίεργη εγκατάστασή του σε γραφείο του Δημαρχείου, από το οποίο εκτός των άλλων προνομίων είχε και έχει πρόσβαση στα αρχεία του Δήμου.

Έτσι ο κ. Γκρίλλας με την προφανή ανοχή του Δημάρχου και κουμπάρου του κ. Παπανικολάου, άρχισε να ανακατεύεται στην διοίκηση του Δήμου με αποτέλεσμα αυτές οι ενέργειες να προκαλέσουν αντιδράσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων καθώς και των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι με παρεμβάσεις τους σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσαν από το Δήμαρχο εξηγήσεις.

Στις αρχές του 2015 ο Δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση με τον κύριο Γκρίλλα με ετήσια αμοιβή 24.600 ευρώ, με την οποία του ανατέθηκε η «επιστημονική υποστήριξη σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων», όπως τη βάφτισαν, παρότι ο κουμπάρος του δεν ήταν πτυχιούχος κάποιας πανεπιστημιακής σχολής ή έστω ιδιωτικής σχολής κι ούτε είχε και κάποια σχετική εμπειρία!

Οι  συμβάσεις αυτές ανανεώνονταν κάθε χρόνο, ενώ κάποια στιγμή τις ξαναβάφτισαν «τεχνική υποστήριξη συγχρηματοδοτούμενων έργων».

Αναφορικά με την υποτιθέμενη, αλλά σε κάθε περίπτωση απαραίτητη εμπειρία του κ. Γκρίλλα, είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο τιμολόγιο που εξέδωσε στον Δήμο, είχε αύξοντα αριθμό ένα (1)!

Από τότε ο Δήμαρχος ανανεώνει συνεχώς και κάθε χρόνο, τις σχετικές αναθέσεις εξεύρεσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον κ. Γκρίλλα.

Παρότι έχει εκδοθεί σχετική απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο (7/72/2017) ότι οι εν λόγω εργασίες εμπίπτουν στα καθήκοντα των υπηρεσιών των Δήμων και παρότι ο Δήμος έχει στον Οργανισμό του αντίστοιχο τμήμα, ο Δήμαρχος συνέχισε να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις στον κουμπάρο του.

Ο κ. Γκρίλλας οποίος εκτός από τα περίπου 250.000 ευρώ που έχει εισπράξει από τον Δήμο, στεγάζεται δωρεάν και χρησιμοποιεί παράνομα το γραφείο στον 4ο όροφο του Δημαρχείου, καταναλώνοντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνα, ίντερνετ κλπ που πληρώνει ο Δήμος.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι έχει παράνομα την δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα πολιτών, προμηθευτών, εργολάβων κ.α.

Κι όλα αυτά διαδραματίζονται καθημερινά και επί 9 χρόνια, με την απόλυτη ευθύνη και κάλυψη του Δημάρχου, το γραφείο του οποίου είναι δίπλα από το υπερπολυτελές γραφείο που στεγάζεται ο κ. Γκρίλλας!!!

Ο κ. Γκρίλλας  έχει πλέον παγιώσει ετσιθελικά και defacto ένα πολυσύνθετο ρόλο αντ’ αυτού του Δημάρχου και alter ego του, και ουσιαστικά είναι ο γενικός κουμανταδόρος και του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2019 σε Ένορκη Κατάθεσή του στο Α.Τ. Γλυφάδας ορκίστηκε ότι είναι Συνεργάτης του Δημάρχου, ενώ ως τόπο του κατοικίας του δήλωσε ψευδώς την οδό Άλσους 15, που όμως είναι η  διεύθυνση του Δημαρχείου της Γλυφάδας.

Την ίδια περίοδο στην σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμαρχο και κουμπάρο του, δήλωσε ως τόπο κατοικίας του το Περιστέρι.

Την ίδια διεύθυνση  στο Περιστέρι γράφει κι ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε σε απαντητικό του έγγραφο στη Δικαιοσύνη. 

Αναφορικά με την «σχέση» του Κ. Γκρίλλα με τον Δήμο, το έγγραφο της Διευθύντριας των ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΏΝ Υπηρεσιών είναι άκρως αποκαλυπτικό, αφού όπως γράφει ο κ. Γκρίλλας δεν έχει καμιά ιδιότητα είτε ως υπάλληλος είτε ως αιρετός του Δήμου Γλυφάδας.

Επίσης κι ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε απαντητικό του έγγραφο στη Δικαιοσύνη δηλώνει ότι υπάλληλος με το όνομα  Γκρίλας δεν υπάρχει στο Δήμο Γλυφάδας.

Κι όμως συμπολίτες μου παρά τα παραπάνω και ενάντια στους Νόμους και Κανονισμούς ο κ. Γκρίλλας εξακολουθεί και είναι ο αντ΄αυτού του Δημάρχου και “ΜΕΓΑΣ ΑΡΧΩΝ” του Δήμου Γλυφάδας!!!

Βέβαια το πιο τραγελαφικό είναι το ότι, αυτό τον «Υπερ-Διευθυντικό του ρόλο» στο Δήμο Γλυφάδας, που ο κ. Γκρίλλας τον ασκεί με την πλήρη και απόλυτη κάλυψη του Δημάρχου και κουμπάρου του κ. Παπανικολάου, τον έχουν δυστυχώς αποδεχθεί πειθήνια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημαρχιακής Παράταξης, οι οποίοι υπακούουν τυφλά στις εντολές του, άσε που τον αποκαλούν και με διάφορους τίτλους και ιδιότητες!

Άλλοι τον αποκαλούν συνεργάτη του Δημάρχου, άλλοι διευθυντή του γραφείου του Δημάρχου κ.α. όπως άλλωστε αυτοαποκαλείται και συστήνεται και ο ίδιος ο κύριος Γκρίλλας. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι: σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 17-02-2021 και παρόντος του Δημάρχου, ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Αγγελάτος αναφερόμενος στον κ. Γκρίλλα τον αποκάλεσε Διευθυντή του Δημάρχου.

Επίσης κι ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Δήμου, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 07-04-2021, σε σχετική αναφορά του σε δημοτικά στελέχη , είχε συμπεριλάβει ως στέλεχος του Δήμου και τον κ. Γκρίλλα!

Επίσης στις 08-04-2021 ο Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων του γειτονικού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε ανακοίνωσή του για τα δυσάρεστα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα σύνορα των δύο Δήμων, αναφέρεται στην «δυναμική παρουσία» του κ. Γκρίλλα για τον οποίο αναγράφει επί λέξει: «ο φερόμενος Διευθυντής (;;;;;) του Γραφείου του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Γκρίλλας».

Επίσης σε δημοσίευμά του το NOTIA GR με φωτογραφία του Δημάρχου, κ.α., τον κ. Γκρίλλα τον αναγράφει ως διευθυντή του Γραφείου του Δημάρχου.

Από τον Φθινόπωρο του έτους 2019 ο κ. Γκριλλας αναβαθμίστηκε κι άλλο, αφού ο Δήμαρχος δεν όρισε κάποιον Δημοτικό Σύμβουλο υπεύθυνο των Μαρινών όπως πάγια γινοταν, αλλά προφανώς με εντολή του  το απόλυτο κουμάντο στη λειτουργία των Μαρινών του Δήμου το έχει ο κ. Γκριλλας και ιδίως την «πολύ ευαίσθητη» διαχείριση του ελλιμενισμού των σκαφών, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Περιήλθε μάλιστα στα χέρια μου και σχετικό εξώδικο έγγραφο από ιδιοκτήτη σκάφους, το οποίο απευθυνόταν προς το Δήμο και όπου αναφέρονταν ως αποδέκτης ονομαστικά και ο κ. Γκριλλας, οπότε είχα και την έμπρακτη επιβεβαίωση για το ποιος κάνει το κουμάντο στις Μαρίνες του Δήμου.

Εν κατακλείδι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στο Δήμο Γλυφάδας, αυτόν θα βρεις από κάτω θα είναι ο πολυπράγμων νταραβεριντζής κ. Γκρίλλας.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Γκρίλλας απέκτησε κι άλλη ιδιότητα, αφού ορίστηκε Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος στο Δ.Σ. της νεοσύστατης Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου, με μηνιαία αποζημίωση 2.500 ευρώ παρακαλώ.

Κι όμως από την εν λόγω Αναπτυξιακή Εταιρεία, η οποία ακόμη δεν έχει κάνει κυριολεκτικά καμία δραστηριότητα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της, τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. ψήφισαν να πάρει  κ. Γκρίλλας και αναδρομικούς μισθούς για το έτος 2023 !!!!!

Προφανώς πεπεισμένοι κι αυτοί ότι επειδή στο Δήμο Γλυφάδας υπάρχουν λεφτά … το χρήμα πρέπει να ρέει…

Παναγιώτης Γιάχος

Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας

πρώην Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ: 

Αργόμισθος στο Δήμο Γλυφάδας επί 9 χρόνια, ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος

Ο «Λευκός Οίκος της Γλυφάδας», η ζεμπεκιά του Πατούλη, ο «τούρκος» Μητσοτάκης και ο Χαρδαλιάς!!!
“Πρώτη βοήθεια του Θεού δεύτερη του γειτόνου”, κι αβέρτα οι απ’ ευθείας αναθέσεις, από το Δήμο, στη Κατερίνα Στανίση!!!

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Ήμαρτον Θεέ μου, στο Δήμο Γλυφάδας βάζουν τον Σταυρό + στα πόδια των νεκρών, αντί στην κεφαλή τους!

Post Views: 11.785 Κοινοποιήστε

Αργόμισθος στο Δήμο Γλυφάδας επί 9 χρόνια, ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος

Post Views: 52.677 Κοινοποιήστε