Τα top:


«Στο πυρ το εξώτερον» ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού ”ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ” και η χαλκέντερη Πρόεδρός του Σάσα Πατεράκη.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την επανεκλογή του, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου έδειξε τις προθέσεις του για το πώς σκοπεύει να ασκήσει διοίκηση στην επόμενη δημοτική περίοδο, αλλά και τον απαξιωτικό τρόπο που συνεχίζει να αντιμετωπίζει όχι μόνο τους αιρετούς και τα θεσμοθετημένα όργανα, αλλά και τις δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες χρησιμοποιεί ala cart, όταν δεήσει να τις θυμηθεί κι αυτές!

Το πρώτο θύμα του νέου ενισχυμένου με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα «δημαρχιακού ετσιθελισμού», είναι η «επτάψυχη» Σάσα Πατεράκη η οποία παρά τον πόλεμο και την εδώ και πολύ καιρό “δολοφονία του χαρακτήρα της”, με το συστηματικό bullying εναντίον της, από την κατευθυνόμενη «Λιγδο-Τσουχτρο-Καραχαλιάδα», και σε πείσμα των «τεταρτο-οροφιτών» πολέμιών της, επανεκλέχθηκε πανηγυρικά και πάλι Δημοτική Σύμβουλος.

Σάσα Πατεράκη

Όμως «το μάρμαρο» – για την απρόσμενη κι ενοχλητική εκλογή της Σάσας – το πλήρωσε ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού ”ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ”, στον οποίο η Σάσα Πατεράκη είναι Πρόεδρος, οπότε το μήνυμα «να κάθονται σούζα», το έλαβαν και οι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, γιατί αν είναι  “ζωηροί”  θα πάνε κι αυτοί άκλαυτοι και στα αζήτητα, όπως κάποιοι απειροελάχιστοι που τόλμησαν και «σήκωσαν το βλέμμα τους» στον… ηγεμόνα Δήμαρχο!

Αλλά ας έρθουμε στα πρόσφατα κωμικοτραγικά γεγονότα.

Όπως είναι γνωστό εδώ και 10 χρόνια στην πόλη μας δραστηριοποιείται ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού ”ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ’, στον οποίο Πρόεδρός είναι η αεικίνητη Δημοτική Σύμβουλος και κατά καιρούς Αντιδήμαρχος Σάσα Πατεράκη, η οποία έδωσε κι αυτή νικηφόρα την προσωπική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού.   

Ο εν λόγω Σύλλογος, με την αρωγή πολλών φορέων και την χορηγία επιχειρήσεων και φυσικά και του Δήμου Γλυφάδας, όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα.

Όπως είναι επίσης γνωστό, ο Δήμος Γλυφάδας πάγια και μέσω του Κ.Α.Π.ΠΑ. το οποίο «βαφτίζεται» συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων των διαφόρων Συλλόγων του Δήμου, τους καλύπτει τις σχετικές δαπάνες, αρκεί βέβαια οι διοικήσεις τους να μην είναι «ανήσυχες», αλλά «φρόνιμες» και «υπάκουες» στον Δήμαρχο!!!

Μέσα λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια η κ. Σάσα Πατεράκη συνεννοήθηκε  με τον Πρόεδρο του Κ.Α.Π.ΠΑ. κ. Στέλιο Κουρουπάκη επίσης Δημοτικό Σύμβουλο της  Δημαρχιακής Παράταξης, να αναλάβει το Κ.Α.Π.ΠΑ. ένα μέρος των δαπανών της εκδήλωσης “Χορεύοντας για την Ζωή”  zumbathon 2023 glyfada 2023 !!!! που διοργάνωνε ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού ”ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ” στο Διασχολικό Κέντρο στις 22-10-2023, στα πλαίσια του της παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.

Πράγματι ο Στέλιος Κουρουπάκης ως Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. την Πέμπτη 19-10-2023 απέστειλε στα μέλη του Δ.Σ. με αρ. πρ. 3219 / 19-10-2023, την παρακάτω 32η/2023 Πρόσκληση για Έκτακτη συνεδρίαση.

Ταυτόχρονα απέστειλε στα μέλη του Δ.Σ.  και την σχετική εισήγηση του θέματος, με αρ. πρ. 3922/ 19-10-2023 απέστειλε και την παρακάτω εισήγηση του θέματος.

Παράλληλα το απόγευμα της Πέμπτης 19-10-2023, ο ίδιος ο κ. Κουρουπάκης πήρε και τηλέφωνο τα μέλη του Δ.Σ. και τα παρακάλεσε να προσέλθουν την επομένη ημέρα Παρασκευή , στην Έκτακτη Συνεδρίαση προκειμένου να εγκρίνουν τη σχετική δαπάνη αφού επρόκειτο για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Επίσης το πρωί τη Παρασκευής 20-10-2023  υπάλληλος της Γραμματείας του Κ.Α.Π.ΠΑ. πήρε κι αυτή τηλέφωνο τα μέλη του Δ.Σ. και τους υπενθύμισε να προσέλθουν στις 12:00 στην Έκτακτη Συνεδρίαση.

Κι ενώ το πρωί τη Παρασκευής 20-10-2023, τα μέλη του Δ.Σ. ήταν καθ’ οδό προς τα γραφεία του Κ.Α.Π.ΠΑ. για να εγκρίνουν την συνδιοργάνωση της Εκδήλωσης με τον σύλλογο ”ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ”, λίγα λεπτά πριν από την συνεδρίαση έλαβαν στο κινητό τους από το Κ.Α.Π.Π.Α νέο ιμέίλ, με τα εξής «ξερά» λόγια»:  «Σας ενημερώνουμε ότι η έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Σ ΚΑΠΠΑ σήμερα 20-10-2023 και ώρα 12.00 ακυρώνεται.»

Σε αυτό το ιμέίλ δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο με την υπογραφή του κ. Κουρουπάκη στο οποίο να αιτιολογείται η ακύρωση της Συνεδρίασης, όπως προβλέπει ο νόμος, αφού ο μοναδικός υπεύθυνος που θα μπορούσε να ματαιώσει τη συνεδρίαση κι όχι να την ακυρώσει – όπως λαθεμένα έγραψαν στο ιμέίλ – είναι ο Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ., ο οποίος άλλωστε ήταν κι αυτός που την είχε συγκαλέσει!

Αυτά όμως είναι «ψηλά γράμματα» για τον ηγεμόνα Δήμαρχο, ο οποίος όπως μάθαμε, αυτός ήταν που έδωσε την εντολή να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ., για να μην ψηφισθεί η συνδιοργάνωση της εκδήλώσης.

Αυτό έγινε προφανώς για να “τιμωρηθεί και φρονηματιστεί” η Σάσα Πατεράκη, η οποία κατά τα ψιθυριζόμενα στους διαδρόμους του 4ου ορόφου του Δημαρχείου, «είχε πάρει ψηλά τον αμανέ», άσε που έχει και “πάρε δώσε” με μη αρεστά προς το Δήμαρχο πρόσωπα…

Γι’ αυτό και η Γραμματεία του Κ.Α.Π.ΠΑ. παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες έστειλε στα μέλη του Δ.Σ. αυτό το «ξερό» ιμέίλ,  χωρίς να έχει όμως σε αυτό συνημμένο και το απαραίτητο έγγραφο για τη ματαίωση της συνεδρίασης, το οποίο έπρεπε να  το υπογράφει ο εν ψυχρώ «αδειασμένος»  αλλά σταθερά πειθήνιος στην “Υψηλή Πύλη”, Πρόεδρος του Κ.Α.Π.ΠΑ. κ. Κουρουπάκης.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι για το ίδιο θέμα και την ίδια ημέρα, ακούστηκαν σε όλο το Δημαρχείο πολλά «γαλλικά» και «καντήλια»…

Εμείς όμως δεν τα πιστεύουμε, γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι, ο Δήμαρχος είναι ένας χαμογελαστός, μελιστάλακτος και πολύ θεοσεβούμενος άνθρωπος, ο οποίος μάλιστα κάθε Κυριακή πηγαίνει στην Εκκλησία.

Πάντως παρά τις «δήμαρχο-τρικλοποδιές», η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, κι αυτό πιστώνεται στην χαλκέντερη μαχήτρια της ζωής Σάσα Πατεράκη.

Σε κάθε περίπτωση κι επειδή για τα παραπάνω «τερτίπια» και για τα «ενδοπαραταξιακά μαχαιρώματα» που είναι σε πλήρη εξέλιξη, υπάρχει πολύ, μα πάρα πολύ παρασκήνιο, θα επανέλθουμε…

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Το ρεσάλτο στο Δήμο Γλυφάδας, του κουμπάρου και γαλάζιου Golden Boy!

Post Views: 22.733 Κοινοποιήστε

Αργόμισθος στο Δήμο Γλυφάδας επί 9 χρόνια, ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος

Post Views: 52.678 Κοινοποιήστε