Τα top:


5312 Γλυφαδιώτες που το 2019, είχαν ψηφίσει τον κ. Παπανικολάου, τώρα του γύρισαν την πλάτη!

Δημοσιεύουμε παρακάτω το άρθρο που μας απέστειλε τακτικός αναγνώστης μας, με το οποίο κάνει μια άλλη προσέγγιση στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στη Γλυφάδα.

Θρίαμβος με 83,75% του κ. Παπανικολάου στις Δημοτικές Εκλογές της 8-10-2023 στην πόλη μας και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό.

Όλοι στην παράταξή του πανηγυρίζουν για τη μεγάλη νίκη.

Ο κ. Παπανικολάου, βλέποντας την εκλογή Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής, ίσως θα ήθελε να πανηγυρίζει ο ίδιος ως νέος Περιφερειάρχης.

Ας όψονται όμως τα όσα έφτασαν «στα αυτιά του Μαξίμου», για τη διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου, το «μπέρδεμα» με την απόκτηση του σπιτιού του και διάφορα άλλα, που θα τον καθιστούσαν ευάλωτο στα αδηφάγα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ “ΦΑΓΩΜΑΡΕΣ”

Μαζί όμως με τους πανηγυρισμούς, όπως μαθεύτηκε, δε λείπουν και οι κρυφές ή φανερές γκρίνιες ορισμένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που δεν εκλέχθηκαν και πιστεύουν, μετά βεβαιότητας, ότι ήταν σε δυσμένεια και κάτι «ύποπτο έπαιξε» με την καταμέτρηση των ψήφων τους.

Άλλοι πάλι, που πήραν λιγότερους σταυρούς από όσους υπολόγιζαν, είναι πικραμένοι και μουρμουρίζουν πως δεν εκτιμήθηκε επαρκώς το έργο τους.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα «ριγμένα» στελέχη, που δε βλέπουν με καλό μάτι την ανέλιξη νεότερων, που μπήκαν στον σκληρό πυρήνα της «Αυλής της Εξουσίας», όχι με την αξία τους, όπως λένε, αλλά αξιοποιώντας τις «προσωπικές και αισθηματικές» σχέσεις τους. «Η γνωστή ιστορία με την τρίχα που σέρνει καράβι», ψιθυρίζουν εδώ κι εκεί.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Ρίχνοντας τώρα μια προσεκτικότερη ματιά στα αποτελέσματα, όποιος θέλει να δει τα πράγματα πιο ουσιαστικά, υπάρχει και μια άλλη εικόνα που πρέπει να αναδειχθεί, ώστε να εξαχθούν όσο γίνεται πιο σωστά συμπεράσματα.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 στη Γλυφάδα οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 65.366, ενώ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν 1077 περισσότεροι και συγκεκριμένα 66.443.

Από αυτούς τους 66.443, όσοι προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν στις 8-10-2023, ήταν μόνο 33.159 (συμμετοχή 49,91%), δηλαδή 8.968 λιγότεροι  από τους  42.127 που είχαν ψηφίσει στις Δημοτικές Εκλογές του 2019.

Συνεπώς ο Μεγάλος Νικητής ήταν η ΑΠΟΧΗ, που για πρώτη φορά ξεπέρασε το 50%, μεγαλύτερη μάλιστα από το μέσο όρο της χώρας που ήταν 47,5% και σχεδόν 15 μονάδες πάνω από την αποχή στις δημοτικές εκλογές του 2019, που στη Γλυφάδα ήταν 35,55%, σε μια πόλη που κάποτε η συμμετοχή άγγιζε το 90%!

Στις 8-10-2023 τον κ. Παπανικολάου και την παράταξή του ψήφισαν 27.006 πολίτες, από 32.318 το 2019, δηλαδή 5.312 λιγότεροι.

Συνεπώς 5.312 πολίτες που πριν 4 χρόνια τον είχαν ψηφίσει, τώρα του γύρισαν την πλάτη!

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι σ’ αυτές τις εκλογές ο κ. Παπανικολάου «έπαιζε» σχεδόν μόνος του, δεδομένου ότι τα άλλα ψηφοδέλτια, που ορισμένα απ’ αυτά συγκροτήθηκαν στο παραπέντε, ήταν αδύναμα και χωρίς δυνατότητες να αποτελέσουν μια ισχυρή και πειστική εναλλακτική λύση, για τη διοίκηση του Δήμου.

Επομένως το μήνυμα αποδοκιμασίας των σχεδόν 5.500 Γλυφαδιωτών, προς τον κ. Παπανικολάου, είναι ακόμη πιο ηχηρό.

Άλλωστε δεν υπήρχε κάποια δυσκολία μετακίνησης σε μεγάλη απόσταση είτε κακοκαιρία ή κάποιος άλλος λόγος, για να πάνε δίπλα στα σπίτια τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Προφανώς ήταν μια συνειδητή επιλογή που οπωσδήποτε εντάσσεται μέσα στο γενικότερο κλίμα της χώρας, έχει όμως και τοπικά αίτια που τους έκαναν να μη σκεφτούν ότι «εμείς στη Γλυφάδα έχουμε καλό Δήμαρχο και πρέπει να τον στηρίξουμε οπωσδήποτε με την ψήφο μας».

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Η ΑΠΟΧΗ 

Ίσως η ανάδειξη του μεγάλου θέματος της ΑΠΟΧΗΣ να θεωρηθεί από κάποιους ως μια δικαιολογία, για να μειωθεί ο εκλογικός θρίαμβος του κ. Παπανικολάου.

Όχι δεν είναι έτσι, άλλωστε γι’ αυτόν τον θρίαμβο αναφέρθηκα στην αρχή του άρθρου μου, όμως το ζήτημα της ΑΠΟΧΗΣ είναι υπαρκτό και επιβάλλεται να μας απασχολήσει όλους, τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε τοπικό.

Προφανώς σαν χώρα, φαίνεται ότι είμαστε πιο κοντά στο να ασκεί κάποιος εξουσία με τη συμμετοχή κι επιλογή του 1/3 των πολιτών.

Στη περίπτωσή μας ο κ. Παπανικολάου ψηφίστηκε από το 40% των εγγεγραμμένων στον εκλογικό κατάλογο δημοτών Γλυφάδας, με τους μισούς δημότες να απέχουν και να είναι αδιάφοροι για τα δρώμενα στο Δήμο μας.

Αυτή η εξέλιξη από μόνη της είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τη δημοκρατία μας κι ανοίγει την κερκόπορτα για εξουσίες με αυταρχισμό, ασυδοσία και σχεδόν μηδενικό έλεγχο.

Είναι χρέος μας, είναι χρέος όσων θέλουν να αλλάξει η ροή των πραγμάτων, «ώστε να μην αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς», να εργαστούμε στην πόλη μας, ώστε να αντιστρέψουμε την κατάσταση με μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Νομίζω κ. Γιάχο ότι αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο καθήκον όλων, καθώς και της εφημερίδας σας, παράλληλα με τη μάχη που δίνετε εσείς για να φτάσει σε όλους τους Γλυφαδιώτες η αλήθεια για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζετε και να αποσιωπάτε το οποιοδήποτε θετικό έργο γίνεται στην Πόλη μας.

Με εκτίμηση

Ένας τακτικός αναγνώστης σας

 

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Το ρεσάλτο στο Δήμο Γλυφάδας, του κουμπάρου και γαλάζιου Golden Boy!

Post Views: 22.729 Κοινοποιήστε

Αργόμισθος στο Δήμο Γλυφάδας επί 9 χρόνια, ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος

Post Views: 52.677 Κοινοποιήστε