Τα top:


Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Γλυφαδιώτη Δημήτρη Αβαρκιώτη για την αξιοποίηση του Υμηττού μας

Παρότι έχουν περάσει 6 εβδομάδες από το 2ο Forum ΣΠΑΥ 2023 «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η επόμενη μέρα», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αργυρούπολης στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2023, τα όσα ειπώθηκαν εκεί παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί αφορούν αυτή καθ’ αυτή την ποιότητα της ζωής μας.

Δυστυχώς για την Γλυφάδα, τα σχόλια «στα πηγαδάκια» ήταν και πάλι δυσμενή για τον Δήμαρχό της, αφού με δική του επιλογή ο επίσημος Δήμος ήταν και πάλι απών, από ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Ως γνωστόν αυτή την αδιανόητη έξοδο από τον Σ.Π.Α.Υ. και την συνεπακόλουθη «απουσία» από τα δρώμενά του,  για να ικανοποιήσει το εγωιστικό «καπρίτσιο» του, την επέβαλε ετσιθελικά ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2021, εισηγήθηκε την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ο Δήμο Γλυφάδας αποχώρησε από τον Σύνδεσμο Προστασίας του Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

Εδώ να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Γλυφάδας το έτος 1992, ήταν ιδρυτικό μέλος του Σ.Π.Α.Υ., τον οποίο συναποτελούν οι 11 Δήμοι που περιβάλλουν το όμορφο βουνό μας.

Όμως Γλυφάδα δεν είναι μόνο ο κ. Παπανικολάου και η παρέα του, αλλά υπάρχουν και οι άνθρωποι που με την ουσιαστική, διαχρονική  και έμπρακτη περιβαλλοντική ευαισθησία τους, έχουν «γράψει πολλά χιλιόμετρα» στις πλαγιές και στα μονοπάτια του Υμηττού, για να τον προστατέψουν από την καταστροφή και τις καταπατήσεις!

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας ήταν εκεί παρούσα – πάντα στην πρωτοπορία – η «Εθελοντική Δασοπροστασία Πυρόσβεση Γλυφάδας», και μάλιστα με πολυμελή αντιπροσωπεία,  με επικεφαλής τον Δρ Στέλιο Θεοδοσόπουλο, τον ΑΝΘΡΩΠΟ που έχει αφιερώσει τη ζωή του και όλο του το είναι, στον εθελοντισμό και στην βοήθεια στους συνανθρώπους του, χωρίς όρια, χωρίς υστεροβουλίες και πίσω σκέψεις και κυρίως χωρίς αστερίσκους…

Όμως σημαντική παρουσία είχε και ο «ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ», ένας άλλος σημαντικός φορέας που σαν αντικείμενο έχει την διαχείριση και αξιοποίηση των κοινοχρήστων χώρων εντός του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Ε, είτε το πιστεύετε είτε όχι κι από αυτό το φορέα, ο Δήμος Γλυφάδας έχει αποχωρήσει και δεν συμμετέχει, αφού ο κ. Παπανικολάου έβαλε κι εδώ πρώτα το εγωιστικό «καπρίτσιο» του.

Με μεγάλη μας ικανοποίηση όμως, είδαμε να εκπροσωπεί στο 2ο Forum ΣΠΑΥ 2023, τον «ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ», ο νομικός του σύμβουλος κ. Δημήτης Αβαρκιώτης.

Ο δικηγόρος κ. Δημήτης Αβαρκιώτης που είναι γέννημα θρέμμα Γλυφαδιώτης, έκανε μια σημαντική παρέμβαση, ανατρέχοντας στην ιστορία του Υμηττού και στην 30χρονη δράση του ΣΠΑΥ, για την προστασία του βουνού μας.

 Στη συνέχεια ανέπτυξε τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί από την τεράστια επένδυση του Ελληνικού, καθώς και της «σύζευξης που μπορεί και πρέπει να γίνει του Μητροπολιτικού Πάρκου με τον Υμηττό μας, για την παραπέρα αξιοποίηση αλλά και προστασία του.

Παρακολουθείστε το ΒΙΝΤΕΟ με την παρέμβαση του κ. Αβαρκιώτη

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτική επίσκεψη της «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αεροδρομίου Αθηνών

Post Views: 5.492 Κοινοποιήστε

Για «μουλωχτές» πρακτικές και νέα χαράτσια, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Παπανικολάου, η “Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας”

Post Views: 959 Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση