Τα top:


Το «μαχαίρι στο κόκκαλο» για το πρασινόσημο, βάζει ο Παναγιώτης Γιάχος, με αίτησή του προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου

Συγκεκριμένα μετά την πρόσφατη αποκάλυψη που έκανε, ότι αυτό το «τέλος» είχε κριθεί με αποφάσεις Δικαστηρίων παράνομο,ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου ενώ το γνώριζε από το 2015, το έκρυψε και συνέχιζε να το εισπράττει από τους ανυποψίαστους Γλυφαδιώτες.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα χωρίς τη στοιχειώδη ντροπή «κάνει και το μαύρο άσπρο» και, αντί να ζητήσει συγνώμη, «βαφτίζει» την αναγκαστική με δικαστικές αποφάσεις, κατάργηση της εισφοράς για το πρασινόσημο, αυτός βγαίνει ανερυθρίαστα και διαλαλεί ότι …. δήθεν μείωσε τα Δημοτικά Τέλη και άλλες χοντροειδέστατες ανακρίβειες.

Δεν σταμάτησε όμως σε αυτή την αλχημεία, αλλά επιχειρεί να βάλει χέρι – αν δεν το έχει ήδη κάνει – σε αυτά τα «ιερά χρήματα», που επί 7 χρόνια τα εισέπραττε εν γνώσει του παράνομα και. αντί να κάνει το αυτονόητο και να τα επιστρέψει στους δικαιούχους τους.

Με την αίτησή του ο Παναγιώτης Γιάχος ζητάει όλα τα στοιχεία, για τα χρήματα που έχουν καταβάλει οι Γλυφαδιώτες, από την πρώτη ημέρα που επιβλήθηκε αυτό το τέλος.

Επίσης ζητάει να του χορηγηθούν όλα τα στοιχεία για τη διαχείριση αυτών των χρημάτων, ποια ακίνητα αγοράστηκαν, τι υπόλοιπο υπάρχει σήμερα, αν διατέθηκαν χρήματα για άλλους σκοπούς κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: 10261 / 05-04-2022

Α Ι Τ Η Σ Η
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Συγκεκριμένα προς:
Την Αν/Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Β. Μασούρογλου

Κοινοποίηση:

1) Δήμαρχο κ. Γεώργιο Παπανικολάου

2) Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου μερίμνη της, η παρούσα μου να κοινοποιηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Παροχή πληροφοριών και χορήγηση στοιχείων, σχετικών με την υπ. αρ. 01 / 17-03-2022 πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), καθώς και με τις παλαιότερες αποφάσεις του Δ.Σ. 287/1995, 450/1995, 485/2000, 416/2006, αναφορικά με τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πρώτη ημέρα (01-01-1996) της επιβολής και είσπραξης του λεγόμενου «πρασινόσημου», δηλαδή του τέλους της παρ. 13, του άρθρου 25, του Νόμου 1828 / 1989 και, την έως και σήμερα διαχείριση και διάθεση των χρημάτων αυτών, από το Δήμο.

Κυρία Αν/Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών, σε συνέχεια της με αρ. πρ. 7922 / 15-03-2022 αίτησής μου, που έως και σήμερα δεν έχετε απαντήσει.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ

Και στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων μου ως Δημοτικού Συμβούλου και τακτικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

ΑΙΤΟΥΜΑΙ την ΑΜΕΣΗ χορήγηση των παρακάτω:

Αναλυτικό Πίνακα των χρηματικών ποσών, ανά έτος που εισέπραξε ο Δήμος με αυτό το τέλος, από τους πολίτες της Γλυφάδας: α) μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και β) μέσω των χρεώσεων και καταλογισμών που έγιναν στους ιδιοκτήτες των αδόμητων οικοπέδων, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του, ήτοι από το τις 01-01-1996 έως και σήμερα.
Αναλυτικό Πίνακα με τους τόκους που εισέπραξε ο Δήμος ανά έτος, από τα αποταμιευμένα χρήματα του συγκεκριμένου τέλους.
Αναλυτικό Πίνακα με τις αγορές των ακινήτων που έγιναν από το Δήμο με χρήση χρημάτων του συγκεκριμένου κωδικού, του επονομαζόμενου και «πρασινόσημου», και τα αντίστοιχα ποσά που εκταμιεύθηκαν.
Συγκεκριμένες απαντήσεις εάν εφαρμόστηκαν ή εάν δεν εφαρμόστηκαν, στις συγκεκριμένες αγορές ή απαλλοτριώσεις, οι διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 653/1977, που προέβλεπε την οικονομική συμμετοχή των όμορων ιδιοκτητών με πράξεις αναλογισμού, στη δαπάνη της αγοράς ή απαλλοτρίωσης για κοινόχρηστους χώρους, καθώς και του νόμου 4067/2012, όπου στο άρθρο 33, ορίζεται ρητά ότι για την αγορά ή απαλλοτρίωση κοινόχρηστων χώρων, οι όμοροι ιδιοκτήτες συμμετέχουν υποχρεωτικά στη δαπάνη, με ποσοστό 70% του συνολικού κόστους.
Ποιο είναι το ακριβές ποσό που είναι αποταμιευμένο σήμερα στον συγκεκριμένο κωδικό.
Συγκεκριμένη απάντηση, εάν αληθεύουν όσα ειπώθηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχουν ήδη μετακινηθεί και χρησιμοποιηθεί χρήματα από το συγκεκριμένο κωδικό σε άλλους κωδικούς και, αν έγινε κάτι τέτοιο, τι συγκεκριμένα ποσά μεταφέρθηκαν, σε ποιους κωδικούς μεταφέρθηκαν, για ποιους σκοπούς μεταφέρθηκαν και, ποιες είναι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες που έγιναν αυτές οι πράξεις.
Αντίγραφο του με αρ. πρ. 32458/09-11-2021 εγγράφου των Οικονομικών Υπηρεσιών.
Αντίγραφα όλων των στοιχείων που εμπεριέχονται στον φάκελο της ακυρωμένης 485 / 2000 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως γνωρίζω ευρίσκεται στις Οικονομικές Υπηρεσίες.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

– την 485 / 2000 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

– την Προσφυγή του αείμνηστου τέως Δημάρχου Θ. Σπονδυλίδη.

– την ακυρωτική απόφαση της τότε Εποπτεύουσας Αρχής των Ο.Τ.Α.

– κι οτιδήποτε άλλο έγγραφο υπάρχει στον φάκελο της ίδιας απόφασης.

Κυρία Μασούρογλου, ελπίζω να αντιλαμβάνεστε, ότι δεν σας ζητάω να μου κάνετε κάποια προσωπική χάρη, αλλά να τηρείτε την υποχρέωσή σας, δηλαδή να απαντάτε και να χορηγείτε τα στοιχεία που ΑΙΤΟΥΜΑΙ, σεβόμενη τη θεσμική μου ιδιότητα.

Εκτός κι αν θεωρείτε ότι θα πρέπει να καταφύγω στην Δικαιοσύνη, για να πράξετε το αυτονόητο καθήκον σας και να εφαρμόσετε τους νόμους.

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Οι «μαγκιές» της κ. Καυκά και η περίεργη ανεκτικότητα του Δημάρχου…

Post Views: 5.080 Κοινοποιήστε

Να γιατί “βρωμάει” η Γλυφάδα… Σοβαρές καταγγελίες του Προέδρου των Εργαζομένων του Δήμου, για τα «τερτίπια» της Αντιδημάρχου Καθαριότητας

Post Views: 5.187 Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση