Τα top:


Το «χουνέρι» του Μητσοτάκη στον φιλόδοξο Δήμαρχο Γλυφάδας

«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Αυτή την παροιμία μας θυμίζει ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου με την χθεσινή ανάρτησή του στα social media, με την οποία μας ενημερώνει ότι στις Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, θα είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας, γιατί αγαπάει πολύ τη Γλυφάδα κι άλλα γλυκανάλατα…

«Μια μέρα μια αλεπού πολύ πεινασμένη περπατούσε στο δάσος παρέα με ένα λαγό. Ξάφνου είδαν μπροστά τους μια κληματαριά φορτωμένη με νόστιμα σταφύλια, όμως ήταν πολύ ψηλά. Η αλεπού πήδηξε για να τα πιάσει αλλά δεν τα κατάφερε. Πήδηξε και μια δεύτερη φορά, και μια τρίτη και μια τέταρτη, αλλά τίποτα. Πηδούσε και ξαναπηδούσε ώσπου κουράστηκε τόσο πολύ που ξάπλωσε κάτω αποκαμωμένη, ενώ ο λαγός είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια.  Τότε η αλεπού είπε στο λαγό: “Δεν πειράζει, έτσι και αλλιώς τα σταφύλια είναι άγουρα.”»

Έτσι βγήκε και η παροιμία: «Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» η οποία αναφέρεται στους ανθρώπους που όταν δεν μπορούν να καταφέρουν αυτό που επιδιώκουν, από εγωισμό το υποτιμάνε, το υποβαθμίζουνε και προσποιούνται ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, τα δε κρεμαστάρια είναι οι καρποί που παραμένουν κάπου ψηλά στο δένδρο για να ωριμάσουν.

Κάπως έτσι κι ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, αφού είδε κι αποείδε, κι αφού τη χρονιά που διανύουμε, κατάπιε την μια στεναχώρια κι απογοήτευση μετά την άλλη, όπως το κόψιμό του από τις πρόσφατες βουλευτικές λίστες, η μη υπουργοποίησή του σε αντίθεση με την υπουργοποίηση του Δημάρχου Τρικάλων, κατάπιε τις πίκρες του κι επέστρεψε στην τελευταία και μοναδική επιλογή που του είχε απομείνει, που δεν είναι άλλη από τη διεκδίκηση της Δημαρχίας της Γλυφάδας.

Μεσολάβησε όμως αυτό το τελευταίο καυτό Σαββατοκύριακο, όπου του δόθηκε η ευκαιρία για το παραπάνω βήμα, με το να ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, μετά το «ζεμπέκικο του Ζαλόγγου» που χόρεψε ο Πατούλης στο Ζάππειο, ενώ καιγόταν η μισή Ελλάδα και θρηνούσαμε τους δυο ήρωες πιλότους μας.

Ο κ. Παπανικολάου όμως «υπερεκτίμησε τις μετοχές του» και την είδε σύγχρονος Ίκαρος γι’ αυτό και πήγε στο Μαξίμου με «φουσκωμένα μυαλά», νομίζοντας ότι είχε το πάνω χέρι γι’ αυτό κι έβαλε στον Πρωθυπουργό διάφορους όρους, με αποτέλεσμα ο Μητσοτάκης «να τα πάρει στο κρανίο» και να δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής στον Νίκο Χαρδαλιά.

Κάπως έτσι λοιπόν ο υπέρ-φιλόδοξος κ. Γεώργιος Παπανικολάου «έκαψε τα φτερά του» και το τελευταίο του χαρτί, για την περαιτέρω ανέλιξή του στην πολιτικό-κομματική Ιεραρχία, οπότε κάνοντας την ανάγκη φιλότιμο, κατέρχεται ξανά ως υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας.

Όσο για τους όρους που έθεσε ο κ. Παπανικολάου στον Πρωθυπουργό καθώς και για τα όσα ζήτησε, κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες, όπως να στηρίξει  οικονομικά η Ν.Δ.  την προεκλογική καμπάνια  του, αφ’ ετέρου να ορίσει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανικολάου τον διάδοχό του για στο Δήμο Γλυφάδας και τρίτον να αναγκάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Γιώργο Πατούλη να μην κατέλθει ούτε καν ως ανεξάρτητος, «γαλάζιος» αντάρτης στην μάχη διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Πάντως όπως μου έλεγε συνομιλητής μου, στα δημοτικά πηγαδάκια κυκλοφορούν κι άλλα, που εμείς δεν τα πιστεύουμε, αν και ποτέ μη λες ποτέ, όπως ότι ζήτησε να δοθεί από τη Ν.Δ. το χρίσμα για τη Δημαρχία Γλυφάδας στον κολλητό-κουμπάρο του τον Γκρίλλα ή ότι ζήτησε ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας να είναι ο άλλος  κουμπάρος του ο Καραμανλής ή ότι ζήτησε να γίνει εδώ και τώρα υπουργός Δικαιοσύνης ένας στενότατος συγγενής του κλπ.

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Όλοι απόψε Σάββατο 30 Σεπτ. στο “Ηπειρώτικο αντάμωμα” στην Πλατεία Μακεδονίας

Post Views: 2.334 Κοινοποιήστε

Ο Δημήτρης Αλεβίζος στηρίζει έμπρακτα τον Στάθη Γεωργούλα

Post Views: 4.463 Κοινοποιήστε