Τα top:


Τετάρτη 13 Δεκ. 2023 ώρα 2:00 μ.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας

Νέα Πρόσκληση εστάλη στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας, για Συνεδρίαση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 2:00 μ.μ., για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Έγκριση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού της υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο: «ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»
  1. Έγκριση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού της υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο «ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»
  1. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού διενέργειας και αξιολόγησης, δικαιολογητικών, τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων, πετρελαίου θέρμανσης και προσθέτων για το Δήμο Γλυφάδας, πετρελαίου θέρμανσης για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Γλυφάδας & πετρελαίου θέρμανσης για το Κ.Α.Π.ΠΑ. του Δήμου Γλυφάδας» και συγκεκριμένα για τις ομάδες Δ και Ε» σε συμμόρφωση της με αριθμ.726/2023 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ) απόφαση της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ.
  2. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού διενέργειας και αξιολόγησης, δικαιολογητικών, τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ»
  1. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού αξιολόγησης δικαιολογητικών κατακύρωσης για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την εκτέλεση της υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο: «ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ «FIX MY CITY» ΚΑΙ «FIX MY SCHOOL»
  2. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού αξιολόγησης δικαιολογητικών κατακύρωσης για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την εκτέλεση τ.ης υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο: «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗΣ (THAUMETOPOEA PITYOCAMPA) ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙΑΣΗΣ (MARCHALINA HELLENICA) ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ»
  1. Ανάθεση υπόθεσης στη δικηγόρο Αθηνών κ. Θεοδώρα Δήμητρα-Ράλλη

Κι όπως πάντα  η Διοίκηση του Δήμου πιστή στην τακτική της συσκότισης και του ετσιθελισμού, δεν έστειλε μαζί με την Πρόσκληση  και τις Εισηγήσεις των θεμάτων, αλλά ως συνήθως τις στέλνει λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ουσιαστική συζήτηση των θεμάτων.

Αυτό που πάγια κάνουν οι διοικούντες το Δήμο Γλυφάδας, είναι ότι όλα τα θέματα “τα περνάνε” από τα θεσμοθετημένα όργανα στο “άρπα κόλα”, προφανώς για να γίνονται… οι δουλειές σβέλτα” και και να ρέει το χρήμα…

Γεώργιος Παπανικολάου

Άλλωστε είναι πλέον γνωστό ότι  στο Δήμο Γλυφάδας, ο ουσιαστικός, δημιουργικός και δημοκρατικός διάλογος, είναι μόνο στα παχιά λόγια του Δημάρχου κ. Παπανικολάου!

 Επί 4 χρόνια ο Δήμαρχος παρεμποδίζει ετσιθελικά την συμμετοχή εκπροσώπων των άλλων Παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κι έτσι ο μόνος που συμμετέχει από την Αντιπολίτευση είναι ο Παναγιώτης Γιάχος, κι αυτός υποχρεωτικά, αφού είναι εκλεγμένο τακτικό μέλος της. 

Για του λόγου το αληθές παρακολουθείστε στο κανάλι του Δήμου στο YouTube, οποιοδήποτε από τα Βίντεο όλων των Συνεδριάσεων, οι οποίες μεταδίδονται και Live (ζωντανά).

Υπενθυμίζουμε ότι στην 9μελή Οικονομική Επιτροπή, τα οκτώ (8) μέλη της είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ενώ όλη η Αντιπολίτευση εκπροσωπείται μόνο από ένα (1) Δημοτικό Σύμβουλο (!!!!!).

Οι πρώην Υπουργοί Εσωτερικών κ. κ. Θεοδωρικάκος και Βορίδης, με τα αλλεπάλληλα «χειρουργικά» νομοθετήματά τους, αφαίρεσαν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλες τις σημαντικές αρμοδιότητές τους και τις μετέφεραν στις Οικονομικές Επιτροπές, μετατρέποντας τα Δημοτικά Συμβούλια σε διακοσμητικά όργανα και τους Δημοτικούς Συμβούλους σε «άβουλους τιτλούχους».

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, έπαψε πλέον να είναι το ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αφού όλα – κυριολεκτικά όλα – τα σημαντικά θέματα του Δήμου, συζητούνται και αποφασίζονται στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία έχει πλέον καταστεί ένα παντοδύναμο ΥΠΕΡ-ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, όπου αποφασίζονται τα πάντα.

Παναγιώτης Γιάχος

Ουσιαστικά βέβαια αυτός που αποφασίζει είναι ο Δήμαρχος, αφού στο Δήμο Γλυφάδας από τα εννέα (9) μέλη της Ο.Ε., οι οκτώ (8) είναι υπό τον έλεγχό του, αφού ο μόνος εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης, όπως προαναφέρθηκε είναι ο Παναγιώτης Γιάχος.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει στις συνεδριάσεις της Ο.Ε., είναι ότι αυτοί οι οκτώ (8) Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ψηφίζουν αβασάνιστα τα πάντα χωρίς κάποια επιχειρήματα(!!!) και χωρίς να πουν έστω και μια λέξη ή έστω να βγάλουν ένα κιχ!

Ψηφίζουν σιωπηλά χωρίς να αντικρούουν – έστω και για τα μάτια – τα όσα θέτει και καταγγέλλει  εμπεριστατωμένα ο Παναγιώτης Γιάχος, με τις συνεχείς και τεκμηριωμένες αναφορές του για παρατυπίες και σπατάλες με τις αναθέσεις στους ίδιους και στους ίδιους Εργολάβους και Προμηθευτές, χωρίς να γίνεται ουσιαστικός ανταγωνισμός στις Δημοπρασίες, με τελικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Δημοτικού Ταμείου.

Αυτά τα θαυμαστά και «ωραία δρώμενα» γίνονται σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία  διαχειρίζεται πολύ, μα πάρα πολύ χρήμα…

Κι όταν λέμε πολύ χρήμα, μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!!!

Όσο αφορά τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν είναι μέλη της Ο.Ε., ουσιαστικά – είναι «άφωνοι» – αφού δεν τους αποστέλλονται ούτε καν οι Προσκλήσεις των Συνεδριάσεων της Ο.Ε., έστω για την τυπική ενημέρωσή τους. 

Έτσι η μόνη υποτιθέμενη αρμοδιότητα που τους έχει απομείνει είναι το …να καμαρώνουν στις παρελάσεις.

Ιδιαίτερα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημαρχιακής Παράταξης, ε… αυτοί έχοντας «ρουφήξει το αυγό τους» σιωπούν ψηφίζοντας τα πάντα, με την προσδοκία να ορισθούν από τον Δήμαρχο σε κάποιο αμειβόμενο πόστο.

Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, για το πώς διοικείται τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Γλυφάδας.

 

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Η εκλογή της νέας Δημοτικής Επιτροπής Γλυφάδας και οι υπέρ-αρμοδιότητές της.

Post Views: 3.176 Κοινοποιήστε

Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, από Ιαν. 2024 έως Ιούνιο 2026

Post Views: 2.250 Κοινοποιήστε