Τα top:


Οι «άρπα κόλα» συνεδριάσεις στο Δήμο Γλυφάδας καλά κρατούν…

Συνεχίζονται τα ξαφνικά «Τσουνάμι» συνεδριάσεων στο Δήμο Γλυφάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιοτική συζήτηση των σοβαρότατων θεμάτων.

Ως γνωστόν στο Δήμο Γλυφάδας, ο ουσιαστικός, δημιουργικός και δημοκρατικός διάλογος, είναι μόνο στα παχιά λόγια του Δημάρχου κ. Παπανικολάου!

 Επί 4 χρόνια ο Δήμαρχος Γλυφάδας παράνομα και με το – έτσι θέλω – εμποδίζει την συμμετοχή των εκπροσώπων των άλλων Παρατάξεων στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, κι έτσι ο μόνος που συμμετέχει από την Αντιπολίτευση είναι ο Παναγιώτης Γιάχος – κι αυτός υποχρεωτικά – αφού είναι εκλεγμένο τακτικό μέλος της. 

Για του λόγου το αληθές παρακολουθείστε στο κανάλι του Δήμου στο YouTube, οποιοδήποτε από τα Βίντεο όλων των Συνεδριάσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  και του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταδίδονται Live (ζωντανά) από το κανάλι του Δήμου Γλυφάδας στο YouTube.

Υπενθυμίζουμε ότι στην 9μελή Οικονομική Επιτροπή, τα οκτώ (8) μέλη της είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ενώ όλη η Αντιπολίτευση εκπροσωπείται μόνο από ένα (1) Δημοτικό Σύμβουλο (!!!!!!), τον Παναγιώτη Γιάχο.

Οι πρώην Υπουργοί Εσωτερικών κ. κ. Θεοδωρικάκος και Βορίδης, με τα αλλεπάλληλα «χειρουργικά» νομοθετήματά τους, αφαίρεσαν από τα Δημοτικά Συμβούλια όλες τις σημαντικές αρμοδιότητές τους και τις μετέφεραν στις Οικονομικές Επιτροπές, μετατρέποντας τα Δημοτικά Συμβούλια σε διακοσμητικά όργανα και τους Δημοτικούς Συμβούλους σε «άβουλους τιτλούχους».

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, έπαψε πλέον να είναι το ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αφού όλα – κυριολεκτικά όλα – τα σημαντικά θέματα του Δήμου, συζητούνται και αποφασίζονται στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία έχει πλέον καταστεί ένα παντοδύναμο ΥΠΕΡ-ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, όπου αποφασίζονται τα πάντα.

Ουσιαστικά βέβαια αυτός που αποφασίζει είναι ο Δήμαρχος, αφού στο Δήμο Γλυφάδας από τα εννέα (9) μέλη της Ο.Ε., οι οκτώ (8) είναι υπό τον έλεγχό του, κι ο μόνος εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης είναι ο Παναγιώτης Γιάχος.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει στις συνεδριάσεις της Ο.Ε., είναι ότι αυτοί οι οκτώ (8) Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, ψηφίζουν αβασάνιστα τα πάντα – κι όπως πάντα – χωρίς κάποια επιχειρήματα(!!!) και χωρίς να πουν έστω και μια λέξη ή έστω ένα κιχ!

Ψηφίζουν σιωπηλά χωρίς να αντικρούσουν – έστω και για τα μάτια – τα όσα θέτει και καταγγέλλει  εμπεριστατωμένα ο Παναγιώτης Γιάχος, με τις συνεχείς και τεκμηριωμένες αναφορές του για παρατυπίες και σπατάλες με τις αναθέσεις στους ίδιους και στους ίδιους Εργολάβους και Προμηθευτές, χωρίς να γίνεται ουσιαστικός ανταγωνισμός στις Δημοπρασίες, με τελικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση του Δημοτικού Ταμείου.

Αυτά τα θαυμαστά και «ωραία δρώμενα» γίνονται σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία  διαχειρίζεται πολύ, μα πάρα πολύ χρήμα…

Κι όταν λέμε πολύ χρήμα, μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!!!

Οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν είναι μέλη της Ο.Ε., ουσιαστικά – είναι «άφωνοι» – αφού δεν τους αποστέλλονται ούτε καν οι Προσκλήσεις των Συνεδριάσεων της Ο.Ε., έστω και για την τυπική ενημέρωσή τους. 

Έτσι η μόνη υποτιθέμενη αρμοδιότητα που τους έχει απομείνει είναι το …να καμαρώνουν στις παρελάσεις.

Όσο για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημαρχιακής Παράταξης, αυτοί έχοντας «ρουφήξει το αυγό τους» …σιωπούν και ψηφίζουν τα πάντα,  προσδοκώντας τον ορισμό τους από τον Δήμαρχο σε κάποιο αμειβόμενο πόστο.

Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα, για το πώς διοικείται τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Γλυφάδας.

Όσο αφορά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προαναφέραμε οι αρμοδιότητές του έχουν κυριολεκτικά αποψιλωθεί, οπότε το όποιο ενδιαφέρον έχει η συνεδρίαση – όταν δεήσει η Διοίκηση του Δήμου να την συγκαλέσει – να εξαντλείται στην αρχή της συνεδρίασης, κατά τη διάρκεια που συζητούνται οι επίκαιρες ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων προς το Δήμαρχο.  

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, τα θέματα της Η. Δ. της 30ης / 6-9-2023 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα παρακάτω:

 1. Λήψη απόφασης για την έγκριση του1ου πρακτικού επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού του έργου «Ανέγερση ειδικού σχολείου με αμφιθέατρο επί της οδού Καραχάλιου (νηπιαγωγείο και δημοτικό) για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες Δήμου Γλυφάδας» υποέργο 1, με αρ. 115/2023.
 2. Λήψη απόφασης για αποδοχή, συνολικού ποσού700,00 €, που αντιστοιχεί στο Δήμο μας από την Κατανομή Κεντρικών ΑυτοτελώνΠόρων (Κ.Α.Π.) έτους 2023 (Γ΄κατανομή 2023) για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, και κατανομή και διάθεση του ποσού, μετά τις σχετικές κρατήσεις προς απόδοσή του στις oικείες Σχολικές Επιτροπές
 3. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού διενέργειας και αξιολόγησης, δικαιολογητικών, τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχουγια την εκτέλεση της υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ»
 4. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού διενέργειας και αξιολόγησης, δικαιολογητικών, τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχουγια την εκτέλεση της υπηρεσίας/εργασίας με τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»
 5. Λήψη απόφασης επί του πρακτικού αξιολόγησης δικαιολογητικών κατακύρωσηςγια την ανάδειξη οριστικού αναδόχου για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ_ΟΜΑΔΑ Α: ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ»

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, τα θέματα της Η. Δ. της 16ης / 6-9-2023 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τα παρακάτω:

 1. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση ή μη δημοτικού χώρουστο πλαίσιο εκτέλεσης του Υποέργου 3: Αθηναϊκή Ριβιέρα 1. Αστικός περίπατος (τμήμα από Δ. Καλλιθέας έως Δ. Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης)
 2. Λήψη απόφασης για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασηςγια την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Δημιουργία μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας» 
 3. Λήψη απόφασης για τη συνέχιση λειτουργίαςτης Δομής Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γλυφάδας (εισηγήτρια Ε. Δεναξά)
 4. Έγκρισηεπικαιροποίησης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Δομής Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γλυφάδας, σύμφωνα με α) ΚΥΑ αρ. Δ14.49744/2023 [ΦΕΚ Β΄3322/2023] β) κεφ. Γ.8 Οδηγού Εφαρμογής και Λειτουργίας Κέντρων Κοινότητας [ΕΥΣΕΚΤ, Μάιος 2023] (επικαιροποίηση της υπ΄αρ. 102/2023 πράξης του Δημοτικού Συμβουλίου) (εισηγήτρια Ε. Δεναξά)
 5. Λήψη απόφασης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμούτου ΝΠΔΔ με την ονομασία «Κοινωνική, Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση Δήμου Γλυφάδας (με το διακριτικό τίτλο Κ.Α.Π.ΠΑ.) οικ. έτους 2023 (σχετ. απόφαση ΔΣ ΚΑΠΠΑ) 
 6. Λήψη απόφασης για την έγκριση της χρονικής παράτασης της παράδοσης των υλικών, σχετικά με την προμήθεια με τίτλο «  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ Ή ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟY Γ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ» και συγκεκριμένα για την«ΟΜΑΔΑ Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ Ή ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟY» 
 7. Έγκριση της υπ΄αρ. 90/2023 απόφασης του Δ.Σ. του Κ.Α.Π.ΠΑ. με θέμα «Λήψη απόφασης για ανανέωση/παράταση του προσωπικού που απασχολείται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» , έτους 2023-24 για τη συμμετοχή του Νομικού Προσώπου στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης»(πρώην “Εναρμόνιση”)» 
 8. Μετατόπιση περιπτέρου από τη θέση επί της οδού Α.Λαζαράκη 19 σε νέα θέση επί της οδού Διαδ.Παύλου 1 (σχ. απόφαση ΕΠΖ)
 9. Επιστροφή χρημάτων που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Όλοι απόψε Σάββατο 30 Σεπτ. στο “Ηπειρώτικο αντάμωμα” στην Πλατεία Μακεδονίας

Post Views: 2.333 Κοινοποιήστε

Ο Δημήτρης Αλεβίζος στηρίζει έμπρακτα τον Στάθη Γεωργούλα

Post Views: 4.463 Κοινοποιήστε