Τα top:


Κουίζ ? Ποιος επιφανής Γλυφαδιώτης είναι «Βαψο-μαλλιάς»;

Ο Βαψο-μαλλιάς είναι ο άνδρας που βάφει με καραμπογιά τα μαλλιά του, ενώ εάν έχει μουστάκι το βάφει κι αυτό, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός και των δύο αυτών στοιχείων, να τον καθιστά συχνά γελοίο, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Τις τελευταίες δεκαετίες πολλοί αστέρες της σόου μπιζ, απανταχού της γης, άρχισαν να γελοιοποιούνται με καραμπογιές και να βάφουν τα μαλλιά τους.

Αλλά και αρκετοί εγχώριοι και ξένοι πολιτικοί όλων των βαθμίδων, Δήμαρχοι, Βουλευτές, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι, εντάχθηκαν στην συμπαθή «φυλή» των Βαψο-μαλλιάδων.

Οι περισσότεροι εκεί που την προηγούμενη ημέρα ήταν «χιονάτοι», την επόμενη εμφανίστηκαν με τα μαλλιά βαμμένα, συνήθως με αυτό το γνωστό κι αποκρουστικό κομοδινί χρώμα.

Όμως κάποιοι Βαψο-μαλλιάδες, επιδίδονται σε πιο ψαγμένες εκδοχές όπως σε χρώμα ανοιχτό γκρι ή και πιο σκούρο γκρί.

Υπάρχουν όμως και οι ακραίες καρικατούρες που τα βάφουν κατάμαυρα σαν την μαύρη πίσσα, με αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται ακόμη περισσότερο, όπως ο γνωστός τραγουδιστής, αυτός ντε που έκανε «το στιγμιαίο λάθος».

Γενικώς, ένας Βαψο-μαλλιάς με το που βάφει το μαλλί, καθίσταται το επίκεντρο ποικίλων σχολίων, αλλά αυτός ζει στην κοσμάρα του.

Ταυτόχρονα παρακάμπτει την διαχρονική ανησυχία που έχουν οι ασπρομάλληδες, σκεπτόμενοι τη ρήση:

«άσπρα μαλλιά στην κεφαλή, κακά μαντάτα στην ψ@@ή».

Από την άλλη όμως ο Βαψο-μαλλιάς στερείται και την απόλαυση να περηφανευτεί, λέγοντας την άλλη γνωστότατη ρήση: «μαλλί βαμβάκι ψ@@ή φαρμάκι».

Αμφότερες οι δύο προηγούμενες ρήσεις, είναι κοινωνικές γλωσσικές κατασκευές που είναι βγαλμένες από τη ζωή, που όμως δεν απέχουν ούτε από την αλήθεια, ούτε κι από το καθημερινό λεξιλόγιο όλων μας.

Όμως το πρόβλημα με τον κάθε Βαψο-μαλλιά, είναι με το τι κάνει και πως το ξεπερνάει, όταν στην καθημερινότητά του, τον είχανε δει να έχει γκριζάρει, κι αυτός μια ωραία πρωία σκάει μύτη κι εμφανίζεται με το μαλλί πήχτρα στις καραμπογιές, όπως συμβαίνει εδώ και λίγο καιρό με τον δικό μας «επιφανή Γλυφαδιώτη Βαψο-μαλλιά».

Γι’ αυτό κι επειδή είναι γνωστή η μεγάλη αδυναμία που του έχω, θα του προτείνω το εξής:

«Βρε λεβέντη μου, αφού ούτως ή άλλως τα μαλλιά σου έχουν αραιώσει, μήπως θα ήταν καλύτερα αντί να παιδεύεσαι και να ρεζιλεύεσαι με τις καραμπογιές, να ξύριζες το κεφάλι σου, όπως κάνουν με επιτυχία ο Αιμίλιος κι ο Δένδιας.

Κάνε τώρα αυτό που σου προτείνω κι αφού περάσει λίγος καιρός και θα το έχουν ξεχάσει, τότε το γυρίζεις ξανά σε κανά κομοδινί της αρεσκείας σου.»

Φίλτατοι αναγνώστες, αν δεν βρήκατε ακόμη, ποιος είναι ο πιο «επιφανής Γλυφαδιώτης Βαψο-μαλλιάς», ε τι να σας πούμε;

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!!!

Επισημαίνουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο πασίγνωστος στα δημοτικά στέκια Θανάσης, ο οποίος αν και Κουφός, έχει οξύτατη ακοή.

Άσε που αυτός φέρει και παχύτατο «κατάμαυρο» μύστακα, τον οποίο «περιποιείται» ευλαβικά όπως κάνει και με τα επίσης «κατάμαυρα» μαλλιά του!!!

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Κουίζ ? Ποια είναι η «παλιά καραβάνα», η επονομαζόμενη και «Γκρούεζας» της Γλυφάδας;

Post Views: 7.909 Κοινοποιήστε

Κουίζ ? “Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;”

Post Views: 1.657 Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση