Τα top:


Ο «μερσεντάκιας» παπάς που δεν αντέχει να μην έχει δίπλα του (κυριολεκτικά δίπλα του) την απαστράπτουσα Mersedes του

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βαθιά θρησκευόμενο, αλλά ούτε και άθρησκο και σε κάθε ευκαιρία εκθειάζω το έργο της Εκκλησίας, ενώ σέβομαι και τιμώ τους ιερωμένους που ασκούν το λειτούργημά τους με ταπεινότητα και αγιοσύνη.

Γι’ αυτό και «άναψαν τα λαμπάκια μου» με το περιστατικό που έζησα, το πρωί της περασμένης Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου μπροστά στην είσοδο του παλιού Κοιμητηρίου, με πρωταγωνιστή ένα παπά και την κατάμαυρη γυαλιστερή Mersedes του, πηγαίνοντας για να ανάψω δυο κεράκια στην αείμνηστη μητέρα μου και στον αλησμόνητο αδελφό μου.

Φτάνοντας έξω από το Κοιμητήριο είδα με μεγάλη μου ευχαρίστηση να είναι ελεύθερες πολλές θέσεις, οπότε πάρκαρα σχεδόν δίπλα από την είσοδο.

Βαδίζοντας προς την είσοδο άκουσα ένα διπλό κορνάρισμα, ενώ ταυτόχρονα πέρασε ξυστά δίπλα μου στρίβοντας μια μαύρη Mersedes, κατευθυνόμενη προς την πόρτα του Κοιμητηρίου. Μάλιστα κάποιο ηλικιωμένο ζευγάρι που κατευθυνόταν προς την πόρτα, επιτάχυναν τα βήματά τους εισερχόμενοι γρήγορα στο Κοιμητήριο για να διευκολύνουν τον οδηγό της μαύρης Mersedes, ο οποίος πάρκαρε το αυτοκίνητό του κυριολεκτικά μπροστά στην πόρτα, στο σημείο που συνήθως πηγαίνουν οι νεκροφόρες για να κατεβάσουν τις σορούς.

Το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα ήταν ότι προφανώς θα ήταν ο Δεσπότης μας, αφού ο οποιοσδήποτε άλλος θα είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε μια παρακείμενη θέση δίπλα από την είσοδο, όπως είχα παρκάρει κι εγώ.

Όταν όμως άνοιξε η πόρτα της Mersedes, είδα την πλάτη ενός ευθυτενή παπά ο οποίος κατεβαίνοντας πάτησε το συναγερμό και κάνοντας 5 βήματα εισήλθε στον Γραφείο Ιερέων το οποίο είναι έξω και δίπλα από την είσοδο.

Προς στιγμή σκέφθηκα να του πω δυο λόγια, αλλά το ξανασκέφθηκα, αφού εκεί είχα πάει για έναν άλλο σημαντικό σκοπό, οπότε μπήκα στο Κοιμητήριο και πήγα και άναψα τα κεράκια στην μητέρα μου και στον αδελφό μου.

Όμως όταν επέστρεφα κατευθυνόμενος προς την έξοδο, με πλησίασε ένα ζευγάρι το οποίο προφανώς με γνώρισε και η κυρία μου είπε: «Κύριε Γιάχο τι πράγματα είναι αυτά, πάλι καλά που ο παπάς δεν μπήκε με τη μερσεντάρα του μέσα στην Εκκλησία. Είναι δυνατόν να ερχόμαστε να κάνουμε μια προσευχή για τους ανθρώπους μας και ν’ ανάψουμε ένα κεράκι, και να κολαζόμαστε από τον παπά με την προκλητικότητά του…»

Μετά από αυτό το διάλογο, βγαίνοντας έξω τράβηξα τη φωτογραφία την οποία και δημοσιεύω, όπως υποσχέθηκα και στο ζευγάρι, μπας και συνετισθεί ο συγκεκριμένος ιερέας, τον οποίο τονίζω ότι δεν τον γνωρίζω ούτε κατ’ όψη κι ούτε επιθυμώ να διαπομπευθεί.

Λάθη κάνουμε όλοι μας, γι’ αυτό άλλωστε και κάλυψα την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του.

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

 

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Η αποχή από τις εκλογές κι από το σεξ, που μας οδηγεί;

Post Views: 2.065 Κοινοποιήστε

Οι αρλούμπες και οι μπούρδες καλά κρατούν…

Post Views: 4.607 Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση