Τα top:


Ο Γιώργος Ανδρέου ομόφωνα, νέος Επικεφαλής στη Δημοτική Ομάδα της Παράταξης «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα»

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» και Δημοτικός Σύμβουλος Dr Στέλιος Θεοδοσόπουλος, ενημέρωσε τους στενούς συνεργάτες του Γιάννη Τζούβελη, Παναγιώτη Γιάχο και Γιώργο Ανδρέου, ότι είχε αποφασίσει οριστικά κι αμετάκλητα, να αποσυρθεί από την «δημοτική δραστηριότητα» κι ως εκ τούτου δεν θα υπέβαλε εκ νέου υποψηφιότητα για οποιοδήποτε αξίωμα στο Δήμο Γλυφάδας, αλλά θα συνέχιζε την κοινωνική δράση του μέσα από το κίνημα του εθελοντισμού και της Πολιτικής Προστασίας, όπως άλλωστε κάνει ανελλιπώς τα τελευταία 40 χρόνια!

Ταυτόχρονα τους ενημέρωσε και ότι θα υπέβαλε άμεσα και την παραίτησή του από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, προκειμένου στο εναπομείναν χρονικό διάστημα της απερχόμενης δημοτικής περιόδου, να τον αντικαθιστούσε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώτος επιλαχών Γιώργος Ανδρέου.  

Μέσα σε μια πολύ φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, ο Γιάννης Τζούβελης, ο Παναγιώτης Γιάχος κι ο Γιώργος Ανδρέου αφού ευχαρίστησαν τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο για τη εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία τους, αποφάσισαν να ορίσουν στη Δημοτική Ομάδα της Παράταξης «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα», ως νέο Επικεφαλής, τον νεοεισερχόμενο στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος εδώ και δεκαετίες, είναι καταξιωμένος στην κοινωνική ζωή της Γλυφάδας, τόσο ως Άνθρωπος όσο κι ως νομικός Επιστήμονας.

 

Παρακολουθείστε στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ, τα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ο Γιώργος Ανδρέου έλαβε μέρος ως νέος Επικεφαλής στη Δημοτική Ομάδα της Παράταξης «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα».

Παρακάτω όλο το κείμενο της πρώτης ομιλίας του Γιώργου Ανδρέου στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας.

          «Αγαπητέ κ. Θεοδοσόπουλε,

          Αγαπητέ αγωνιστή των αγνών ιδεών και αντιλήψεων

          Αγαπητέ οραματιστή μιας ευνομούμενης και αξιοκρατικής κοινωνίας

          Είχα την μεγάλη τιμή να συνεργαστούμε στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ», με στόχο την μέγιστη συνεισφορά στην πόλη μας. Μία ομάδα συνεργατών με ανιδιοτελή κίνητρα, αποτέλεσε τον πυρήνα της παράταξής μας, την οποία αγκάλιασαν και πλαισίωσαν άτομα του ευρύτερου πολιτικού φάσματος, χωρίς στενές κομματικές ταυτότητες. Μας ένωσαν όλους οι αξίες που πρεσβεύαμε και δεν δειλιάσαμε μπροστά στην διαμορφωμένη, θα έλεγα, καταπιεστική τάξη των ισχυρών. Ήταν για όλους μας ένας ιερός αγώνας και πρεσβεύαμε όλοι μας για το καλύτερο αποτέλεσμα στην πόλη μας.

          Στον αγώνα αυτό, αγαπητέ κε Θεοδοσόπουλε, αγαπητέ φίλε Στέλιο, ήσουν ο υποδειγματικός πρωτεργάτης, ο άξιος επικεφαλής της παράταξης. Ένα άτομο διακατεχόμενο από απόλυτη δημοκρατική αντίληψη, ένα άτομο απαλλαγμένο από αλαζονικές συμπεριφορές, ένα άτομο στο οποίο κυριαρχούσε η αντίληψη της ευνομούμενης κα αξιοκρατικής κοινωνίας. Ήσουν , αλλά και είσαι, ένας άρχοντας αξιών.

          Απόδειξη του προαναφερόμενου χαρακτήρα σου, ήταν η αλτρουιστική σου κίνηση να παραιτηθείς από την θέση του δημοτικού συμβούλου, προκειμένου η θέση αυτή να καλυφθεί από έναν συνεργάτη σου, τον οποίο εσύ χαρακτηρίζεις άξιο. Ο συνεργάτης σου αυτός, συμπτωματικά είμαι εγώ.

Θα μπορούσε όμως στη θέση μου να ήταν οποιοσδήποτε άλλος, τον οποίο αναμφίβολα θα επιβράβευες, όχι για το όνομά του, όχι για την τυχόν φιλική σου σχέση μαζί του, αλλά θα τον επιβράβευες για τον χαρακτήρα του, για την συμμετοχή του στην προσφορά, για τις αξίες που πρέσβευε. Με την κίνησή σου αυτή, που επισφραγίζεις την βούλησή σου για μία ευνοούμενη και αξιοκρατική κοινωνία, παραδειγματίζεις το εν στενή αλλά και το εν ευρεία έννοια πολιτικό σύστημα και δίνεις μαθήματα συμπεριφοράς σε κάθε νυν, αλλά και μελλοντικό άρχοντα των πολιτικών δρώμενων.            

                           Αγαπητέ κ. Θεοδοσόπουλε, αγαπητέ Στέλιο,

          Από την θέση μου αυτή, ως τιμώμενο πρόσωπο, θα μου επιτρέψεις να σου εκφράσω το πιο μεγάλο ευχαριστώ. Αλλά το ευχαριστώ αυτό δεν είναι μόνο από εμένα προσωπικά για εσένα προσωπικά. Δηλαδή δεν είναι μόνο από τον Γιώργο Ανδρέου, αλλά είναι από τον κάθε Γιώργο, τον κάθε Κώστα, τον κάθε Νίκο κλπ, που στη ζωή του έμαθε να μάχεται, έμαθε να αγωνίζεται με εντιμότητα, να αγωνίζεται αθόρυβα, χωρίς συναλλαγές και ανταλλάγματα, που το κοινωνικό σύνολο το θέτει υπεράνω κάθε ατομικής του ικανοποίησης, που έμαθε να σέβεται τον συνάνθρωπό του, αλλά και τον εαυτό του, που δεν συμβιβάστηκε ποτέ, όχι μόνο με δόλιες, αλλά και με αμφιβόλου αξίας συμπεριφορές κλπ.

          Αλλά ταυτόχρονα, θα παρακαλούσα το ευχαριστώ αυτό να το δεχθείς, όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά να το δεχτείς και για κάθε άλλο Στέλιο, που επιδεικνύει την ίδια απαράμιλλη και παραδειγματική με εσένα συμπεριφορά, που παραμένει αφανής στους αγώνες που δίνει, που δεν διακατέχεται από αλαζονεία, που δεν διακατέχεται από αυταρχισμό, που δεν διακατέχεται από υπεροψία, που δεν διακατέχεται από προσβλητικές συμπεριφορές στους συνανθρώπους του, που δεν θέλει συνεργάτες υποτελείς και άβουλους, που διδάσκει αξίες.

Αξίες που όλοι μας έχουμε υποχρέωση να μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές, ώστε να γεννηθούν άτομα γαλουχημένα με οράματα, με ιδανικά, άτομα ασυμβίβαστα στις διαπλοκές, άτομα που θέτουν υπεράνω το κοινωνικό συμφέρον από το ατομικό τους βόλεμα, άτομα που δεν ενεργούν με συμφεροντολογική ευκαμψία.

          Αγαπητέ Κε. Θεοδοσόπουλε, με το Κ κυριολεκτικά κεφαλαίο, αγαπητέ μου Στέλιο,

          Σε ευχαριστώ ειλικρινά και σε διαβεβαιώ ότι θα προσπαθήσω να είμαι αντάξιος της τιμής που μου έκανες.

           Με βαθύτατη εκτίμηση και αγάπη

           Γιώργος Ανδρέου

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Το ρεσάλτο στο Δήμο Γλυφάδας, του κουμπάρου και γαλάζιου Golden Boy!

Post Views: 22.733 Κοινοποιήστε

Αργόμισθος στο Δήμο Γλυφάδας επί 9 χρόνια, ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος

Post Views: 52.677 Κοινοποιήστε