Τα top:


Δήμαρχε γιατί διαστρεβλώνεις συνειδητά την αλήθεια για τα Δημοτικά τέλη

Η παροιμία που λέει ο λαός μας, “κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα”, ταιριάζει γάντι σε σένα Δήμαρχε Γλυφάδας κ. Παπανικολάου.

Μετά από τις νέες πολύ πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις κι αφού είχες αποκρύψει ίδιες παλαιότερες, εξαναγκάστηκες άρον άρον, στην αναγκαστική κατάργηση του ειδικού τέλους για την απαλλοτρίωση και αγορά ελεύθερων χώρων που επιβάρυνε τα Δημοτικά τέλη με 25%.

Αυτό το ειδικό τέλος το λεγόμενο και “πρασινόσημο”, ήταν ενσωματωμένο στους λογαριασμούς ρεύματος που πλήρωναν οι πολίτες, χωρίς οι πιο πολλοί να το γνωρίζουν.

Όμως κάποιοι “πιο ψαγμένοι” προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, αφού το τέλος αυτό κρίθηκε παράνομο.

Η πιο πρόσφατη δικαστική απόφαση, αφορά την Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργία Μαρτίνου, η οποία έχει ακίνητο στη Γλυφάδα και έκανε προσφυγή κατά του ποσού που της είχε καταλογισθεί, με αυτό το τέλος και το Δικαστήριο την δικαίωσε πλήρως, απορρίπτοντας τα όσα είχε επικαλεσθεί ο Δήμος.

Αυτή την απόφαση την πήρα χαμπάρι στην 4η / 04-03-2022 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου και ανέδειξα την ουσία και τη διάσταση του θέματος, ζητώντας να πάρεις άμεσα θέση ως Δήμαρχος, ζητώντας μάλιστα να γίνει ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί αυτό το θέμα, οπότε κ. Παπανικολάου θέλοντας και μη, στην ουσία “σύρθηκες” στην κατάργηση αυτού του τέλους, το οποίο χρεωνόταν ενσωματωμένο στα δημοτικά τέλη κι επιβάρυνε τους λογαριασμούς ρεύματος.

Το λεγόμενο και “πρασινόσημο ήταν λοιπόν που καταργήθηκε και, όχι αυτά που παραμυθιάζεις  χωρίς αντίλογο τον κόσμο από τα κανάλια κ. Παπανικολάου, χωρίς να ντρέπεσαι για τα χοντροκομμένα ψέματά σου, ότι δήθεν μείωσες κατά 20% τα δημοτικά τέλη.

Ντροπή σου και πάλι ντροπή σου!!!

Έτσι κι επειδή κ. Παπανικολάου θέλεις “και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραιη”, βάφτισες αυτή την αναγκαστική κατάργηση του “πρασινόσημου”, ως δήθεν μείωση 20% των Δημοτικών τελών, ενώ ο ίδιος πριν από μήνες, είχες απορρίψει την πρότασή μου, για την κατάργηση του “πρασινόσημου”, επικαλούμενος τότε την “σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού”, παρότι αυτό το τέλος είναι αυστηρότατα ειδικού σκοπού (!!!!!) και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους κωδικούς, και για να χρησιμοποιηθεί για άλλες δαπάνες.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τώρα Δήμαρχε αδίσταχτα και προπάντων χωρίς ενδοιασμούς κι αναστολές,  προσπαθείς να καλύψεις με διάφορες αλχημείες ,άλλες οικονομικές “τρύπες” που έχεις δημιουργήσει στον προϋπολογισμό του Δήμου, σπαταλώντας αυτά τα “ιερά χρήματα”, που το δίκαιο, αλλά και νόμιμο είναι να επιστραφούν ΑΜΕΣΑ στους πολίτες, γιατί είναι δικά τους χρήματα κι όχι δικά σου κ. Παπανικολάου, για να τα κάνεις ότι θέλεις.

Επειδή λοιπόν τα ορέγεσαι γι’ άλλους σκοπούς και κωδικούς, γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό, απέρριψες την σχετική πρόταση που καταθέσαμε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, με την οποία ζητήσαμε τη ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ του “ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑ” στους πολίτες, αφού αυτοί τα έχουν καταβάλει και σε αυτούς ανήκουν και πρέπει να τους επιστραφούν.

Αυτό επιβάλλεται να γίνει μετά τις δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν ότι η επιβολή και η είσπραξη αυτού του τέλους, ήταν και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Αλήθεια φίλτατε Δήμαρχε ως δικηγόρος που είσαι, δεν θα έπρεπε πρώτος να σεβαστείς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή την θυμάσαι και την επικαλείσαι μόνο όταν σε βολεύει;

Αυτά όλα συζητήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην 1η/17-03-2022 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγες ώρες δηλαδή πριν από τα προφανώς ήδη κλεισμένα με τα κανάλια ραντεβού, που είχες ο κ. Παπανικολάου με τους “καλούς φίλους σου” δημοσιογράφους, όπου βγήκες και είπες ότι δήθεν μειώνεις τα δημοτικά τέλη και τις άλλες φανφάρες, περί καλής διαχείρισης, όλα αυτά τα χρόνια και άλλα μπλά, μπλά, μπλά, χωρίς αντίλογο.

Χαλάλι λοιπόν κ. Παπανικολάου οι αργομισθίες και υπερωρίες μάλιστα, που δίνεις από τα χρήματα του Δήμου, σε κάποιους φίλους σου δημοσιογράφους, από τα παλιά.

Επειδή υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να ειπωθούν για τις ¨πατέντες” που αναζητούνται για την “αξιοποίηση” αυτών των 15.000.000 ευρώ, θα επανέλθω άμεσα με πλήρες και λεπτομερές άρθρο μου.

Το θέμα έχει πολύ “ψωμί” κι ίσως για κάποιους να έχει και “πεντεσπάνι”… Ή μήπως δεν είναι έτσι Δήμαρχε;

Όμως δεν θα το αφήσουμε έτσι.

Το οφείλουμε σε όλους τους τίμιους ανθρώπους αυτής της Πόλης, που έχουν δώσει αυτά τα χρήματα από το υστέρημά τους.

Παναγιώτης Γιάχος

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Γεμάτη σκουπίδια εξακολουθεί να είναι η Γλυφάδα

Post Views: 3.078 Κοινοποιήστε

Προκλητική ανοχή στην ασυδοσία με τις θανάσιμες διαφημιστικές ηλεκτρο-παγίδες στη Γλυφάδα.

Post Views: 7.078 Κοινοποιήστε

Αφήστε μια απάντηση