Τα top:


Η παραίτηση του Στέλιου Θεοδοσόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας.

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, όταν ο Παναγιώτης Γιάχος διάβασε την Επιστολή του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, με την οποία ενημέρωνε το Σώμα ότι παραιτείται από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.

Στη συνεδρίαση η οποία έγινε δια Τηλεδιάσκεψης στις 6 Σεπτεμβρίου, όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο, για τον “ΑΝΘΡΩΠΟ Στέλιο” και την προσφορά του στον εθελοντισμό και τους συνανθρώπους μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Παρακάτω Η επιστολή του Στέλιου Θεοδοσόπουλου

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας,

Προς τους Δημότες Γλυφάδας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Γλυφαδιώτισσες και Γλυφαδιώτες, συνοδοιπόροι σε αυτή τη μακρά διαδρομή.

Η παράταξή μας , «Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ», δημιουργήθηκε από μια παρέα Γλυφαδιωτών, τους οποίους ένωναν κοινές αγωνίες και  οράματα για την  πόλη μας.

Ξέραμε όταν ιδρύσαμε την δημοτική μας παράταξη ότι θα υποστούμε απίστευτες πιέσεις σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο, όπως και έγινε. Θυμάμαι, τονίζαμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη:  “Ήρθε η ώρα η Γλυφάδα μας να γυρίσει σελίδα”.

Με την κοινή προσπάθεια όλων μας των Γλυφαδιωτών που γεννηθήκαμε, ζούμε , εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στην πόλη μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πέραν των προ/κάτ. ιδεών και έργων. Πιστεύουμε στην δύναμη των πολλών και όχι στην παντοκρατορία του ενός. Η πόλη μας δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο. Δεν αρκούμαστε στα λίγα γιατί , ίσως , κάποιοι άλλοι έχουν ακόμα λιγότερα . Θέλουμε αυτό που αξίζει στην πόλη μας και μαζί σας θα τα καταφέρουμε!»                                                                 

Η δημοτική παράταξη «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» αποτελείται από ανθρώπους που έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς πολλά στην πόλη μας στην μακρόχρονη παρουσία τους , από έμπειρους επαγγελματίες του εργασιακού και επιστημονικού γίγνεσθαι, αλλά και από νέες και νέους Γλυφαδιώτες που δεν μπορούν να βλέπουν την πόλη τους να υποβαθμίζεται.                                         

Αυτή λοιπόν η παρέα των ρομαντικών, των ανθρώπων που προσπάθησαν να συγκρουστούν με μεγάλα συμφέροντα και ισχυρούς κομματικούς στρατούς, τα κατάφερε όπως κανείς δεν περίμενε: με ένα ποσοστό πάνω από 6% καταφέραμε να αναδειχτούμε δεύτερη δύναμη στις δημοτικές εκλογές του 2019 και αξιωματική αντιπολίτευση, πάνω από τις δημοτικές παρατάξεις που στήριζαν 4 κοινοβουλευτικά κόμματα. Πραγματικός άθλος, υφιστάμενοι λυσσαλέο πόλεμο.     

Τα 4 αυτά χρόνια από τα έδρανα της αντιπολίτευσης προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε μέσα από τις προτάσεις μας που καταθέταμε άσχετα αν σχεδόν ποτέ δεν έγιναν δεκτές από την πλειοψηφία.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι ήμασταν επίμονοι στα θέματα της διευθέτησης του 7ου Γυμνασίου, της συμμετοχής του Δήμου μας στην επιτροπή διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων του έργου του Ελληνικού , στην συμμετοχή μας στο Σ.Π.Α.Υ., στην καλή γειτονία μεταξύ των όμορων Δήμων, στην ανάπτυξη του παράλιου χώρου του δήμου μας με την δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με στόχο την ανάπτυξη των μαρίνων, στην σύγχρονη ανάπλαση και αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Υμηττού και την συνένωσή του με τα Αστέρια μέσα από διαδρομές πρασίνου και ποδηλατοδρόμου, στην αξιοποίηση των αρχαιοτήτων της πόλης μας και των ευρημάτων της, την ανάδειξή της σε τουριστικό προορισμό με παγκόσμια συμμετοχή στον ναυταθλητισμό, την κοινωνική μέριμνα, την πολιτική προστασία και τον εθελοντισμό.

Ήμασταν ο μοναδικός πυλώνας ελέγχου της πανίσχυρης πλειοψηφίας.Θεωρούμε ότι επιτελέσαμε με μεγάλη συνέπεια τον ρόλο μας.

Σε περίπου ένα μήνα θα διεξαχθούν  και πάλι δημοτικές εκλογές. Η παράταξή μας ‘’Η Γλυφάδα γυρίζει Σελίδα’’, δεν θα συμμετέχει στις  εκλογές του Οκτωβρίου παρότι η θέλησή μας ήταν ισχυρή και οι λόγοι που μας οδήγησαν στην ίδρυσή της παράταξης  συνεχίζουν να υφίστανται.

Η Γλυφάδα συνεχίζει να μην αναπτύσσεται όπως ονειρευόμαστε και η παντοκρατορία του ενός ή των λίγων συνεχίζει να κρύβει κινδύνους.                                                                                                      

Μια παράταξη όταν δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς  και δεν στηρίζεται από μεγάλα κόμματα και ισχυρές οικονομίες είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να αντέξει στον χρόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η «Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» θα συνεχίσει όμως να υφίσταται και να δίνει τον αγώνα της όχι στα δημοτικά έδρανα αλλά στην καθημερινή ζωή της πόλης μας. Εκεί που ζούμε και εργαζόμαστε άλλωστε ,ερχόμενοι κοντά στα προβλήματα και τις κοινωνικές ανάγκες.         

Στελέχη της  παράταξής μας, όπως οι συνοδοιπόροι μου αυτά τα τέσσερα  χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου , ο Γιάννης Τζούβελης  και ο Παναγιώτης Γιάχος θα συμμετέχουν στις εκλογές  με άλλους συνδυασμούς και θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία  γιατί πραγματικά το αξίζουν. Εύχομαι να μεταλαμπαδεύσουν τις  αρχές και αξίες μας σε ευήκοα , ώτα των  νέων συναδέλφων τους .                                                                                                                  

Σε ότι με αφορά προσωπικά , θέλοντας να τιμήσω έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μου  και αγωνίστηκε  έντιμα, δηλώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου  και την οποία θέση παραδίδω στον ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΔΡΕΟΥ. Είναι μεγάλη τιμή για τον Γιώργο να συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά παράλληλα είναι τιμή για το δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας να συμμετέχει στην σύνθεσή του ένας σημαντικός νομικός επιστήμονας και άνθρωπος σαν τον Γιώργο.                                                                                                                                    

Κλείνοντας , θα ήθελα να τονίσω ότι θα επικροτώ πάντα τις προσπάθειες των άξιων και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους συμπολίτες μας , όπως κάνω πάνω από 40 (σαράντα) χρόνια στηριζόμενος πάντα στις  αρχές του εθελοντισμού, των αξιών   και της προσφοράς, αρχές  που με χαρακτήριζαν πάντα.    

Γλυφάδα 06-09-2023

Μετά τιμής,

ΣΤΕΛΙΟΣ  ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ                          

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών                                 

Φαρμακοποιός-Φαρμακολόγος            

Ιδρυτής και Πρόεδρος της Παράταξης

‘’Η Γλυφάδα γυρίζει Σελίδα’’

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Όλοι απόψε Σάββατο 30 Σεπτ. στο “Ηπειρώτικο αντάμωμα” στην Πλατεία Μακεδονίας

Post Views: 2.333 Κοινοποιήστε

Ο Δημήτρης Αλεβίζος στηρίζει έμπρακτα τον Στάθη Γεωργούλα

Post Views: 4.463 Κοινοποιήστε