Τα top:


Διακήρυξη της Δημοτικής Παράταξης “Η Γλυφάδα μας ενώνει”

Σε μια περίοδο που η ενεργειακή και η κλιματική κρίση, η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια υποβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα της ζωής τους, η τοπική αυτοδιοίκηση μέσα σε αντίξοες συνθήκες (υποχρηματοδότηση, έλλειψη πόρων, θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας) καλείται να δώσει απαντήσεις σε ποικίλα και σοβαρά προβλήματα.

Η κοινωνία πληγωμένη από την πανδημία έχει κατανοήσει την αξία της δημόσιας υγείας. Μιας δημόσιας υγείας που νοσεί από την υποστελέχωση, την έλλειψη χρηματοδότησης και την προσπάθεια εκχώρησης τομέων της σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Κέντρο Υγείας της Γλυφάδας και το νοσοκομείο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης μας και όλης της νοτιοανατολικής Αττικής.

Καθημερινά επιδεινώνονται τα προβλήματα ποιότητας της ζωής των δημοτών.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι σε τραγική κατάσταση. Οι κάδοι παραμένουν άπλυτοι καιρό τώρα. Τα πεζοδρόμια είναι ανεπαρκή και σε πολλά σημεία επικίνδυνα για τους πεζούς, τα εμποδιζόμενα άτομα και τους ανάπηρους.

Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι από τις παρεμβάσεις των τηλεπικοινωνιακών φορέων και του φυσικού αερίου. Τα έργα διαχείρισης των όμβριων υδάτων έχουν βαλτώσει.

Το κυκλοφοριακό αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα, ενώ η Λεωφόρος Βουλιαγμένης στην ουσία κόβει την πόλη στα δύο δυσχεραίνοντας με μποτιλιαρίσματα διαρκείας την κάθετη διάβασή της. 

Η Γλυφάδα, όπως διαπιστώσαμε όλα τα τελευταία χρόνια με την παρούσα δημοτική αρχή, υπηρέτησε πιστά τις πολιτικές και τις εντολές της κεντρικής εξουσίας.

Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες ενός δήμαρχο-κεντρικού μοντέλου εξουσίας, με την ενίσχυση της συγκεντρωτικής συμπεριφοράς του δημάρχου και των συμβούλων του που επέβαλλαν -ακόμη και στη δική τους πλειοψηφία- το μοντέλο μιας αυταρχικής, αδιαφανούς και αλαζονικής διοίκησης.

Μίας διοίκησης που δεν σέβεται τις διαδικασίες, το διάλογο, την ενημέρωση και τη λογοδοσία, ενώ περιορίζεται σε επικοινωνιακής μορφής παρεμβάσεις και όχι σε έργα ουσίας.

Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε τα όποια έργα έχουν υλοποιηθεί.

Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε την αντίληψη εντυπωσιασμού και επικοινωνίας που βρίσκεται στον πυρήνα δράσης της και να στηλιτεύσουμε τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας.

Απέναντι στην «καθεστωτική αντίληψη» του νυν Δημάρχου και του στενού κύκλου των συνεργατών του, που δεν σέβεται τις παρατάξεις και τους συμβούλους της μειοψηφίας, που δεν ενημερώνει και δεν λογοδοτεί, που σπαταλά το δημοτικό χρήμα για εκδηλώσεις και έργα «βιτρίνας», καταθέτουμε στο δημόσιο διάλογο ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες.

Οι προτάσεις μας σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τους δημότες, όπως το περιβάλλον, η προστασία του Υμηττού, το παραλιακό μέτωπο, ο χώρος της επένδυσης του Ελληνικού, η καθαριότητα, η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η έλλειψη αθλητικών χώρων για τα παιδιά μας, η αποχέτευση όμβριων, το κυκλοφοριακό και η κοινωνική αλληλεγγύη δημιουργούν την ανάγκη για μια νέα δημοτική παράταξη.

Μία παράταξη η οποία θα συνενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις της Γλυφάδας, μία παράταξη που θα βασίζεται στην ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς, διαμορφώνοντας μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο τις προϋποθέσεις για μια προοδευτική αυτοδιοίκηση και μια ενεργή κοινωνία των Γλυφαδιωτών.

Για τον λόγο αυτό εμείς, οι πολίτες, οι αυτοδιοικητικοί, οι εργαζόμενοι, οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες της πόλης μας, οι νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, οι γυναίκες, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, που μας ενώνουν το ενδιαφέρον, η ανησυχία και η κοινή μας αγωνία για το παρόν και τις προοπτικές της πόλης μας

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τη Γλυφάδα που μας αξίζει.

Για μια Γλυφάδα ηγέτιδα δύναμη στη νότια και νοτιοανατολική Αττική, για μια Γλυφάδα με μητροπολιτική διάσταση αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο, για μια Γλυφάδα εξωστρεφή και περήφανη. Δημιουργούμε μαζί τη νέα ενωμένη δημοτική παράταξη, που με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες θα ομογενοποιήσει τον προοδευτικό χώρο και θα προχωρήσει μπροστά.

Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, ο σεβασμός στους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες, η αποτελεσματικότητα και ένα πλαίσιο προστασίας για όλους με πρόοδο και ευημερία είναι οι άξονες της πολιτικής μας.

Θέλουμε και μπορούμε  να είμαστε δίπλα στους πολίτες για να τους στηρίζουμε!

Γιατί πιστεύουμε στη συλλογική δράση.

Γιατί θέλουμε και μπορούμε  μέσα από αυτήν να δίνουμε λύσεις στις ανάγκες των ανθρώπων.

Γιατί επιθυμούμε μια Γλυφάδα  σύγχρονη, ανθρώπινη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική.

Μια πόλη που όλες και όλοι θα έχουν φωνή!

Θέλουμε και μπορούμε  να διεκδικήσουμε τη διοίκηση της πόλης για να γυρίσουμε σελίδα.

Θέλουμε και μπορούμε να προσανατολίσουμε τη δημοτική πολιτική σε κατεύθυνση προοδευτική, ριζοσπαστική, οικολογική.

Θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε έναν όμορφο και αισιόδοξο αγώνα.

Προχωράμε μπροστά, γιατί το μέλλον ανήκει σε αυτούς που τολμούν.

Υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής Παράταξης “Η Γλυφάδα μας ενώνει”, στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, θα είναι ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Γεωργούλας.

Γλυφάδα Ιούλιος 2023

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Όλοι απόψε Σάββατο 30 Σεπτ. στο “Ηπειρώτικο αντάμωμα” στην Πλατεία Μακεδονίας

Post Views: 2.334 Κοινοποιήστε

Ο Δημήτρης Αλεβίζος στηρίζει έμπρακτα τον Στάθη Γεωργούλα

Post Views: 4.464 Κοινοποιήστε