Τα top:


Πολυμήχανος εφευρέτης παράγει δωρεάν καύσιμα από το νερό

Αναφερόμαστε στον κ. Μιχάλη Καλογεράκη, ένα πραγματικά δυνατό μυαλό, με απίστευτες και ποικίλες γνώσεις σε θέματα μηχανολογίας, ηλεκτρισμού, ηλεκτρονικών και χημείας.

Ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Ζει απομονωμένος σε ένα μικρό  χωριό έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς όμως να δέχεται κάποιας μορφής οικονομική υποστήριξη από το Κράτος για το ερευνητικό του έργο.

Παράλληλα, στην αποθήκη του παράγει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

«Εχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου – αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο», δηλώνει στο «Έθνος» ο ερασιτέχνης ερευνητής προσθέτοντας ότι η πατέντα του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του για να χρησιμοποιεί αυτό το καύσιμο. Το τελικό μείγμα όπως ο ίδιος δηλώνει , είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος αραιώσει το μείγμα, μπορεί  ακόμα και να το πιει.

«Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά» λέει χαρακτηριστικά ο κρητικός ερευνητής.

Καθημερινά, το σύστημα που έχει κατασκευάσει ο 50χρονος “εφευρέτης” μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν σε όλα τα οχήματα, αρκεί πρώτα να γίνει μια επεξεργασία στον κινητήρα τους, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση. «Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη»

Ενέργεια και από το νερό της βροχής

Πρόσφατα δημιούργησε έναν αντιδραστήρα που, όπως υποστηρίζει, διασπά το νερό της βροχής, σε υδρογόνο και οξυγόνο. Στη συνέχεια το υδρογόνο μπορεί να μετατραπεί, σε δωρεάν καύσιμο.  Ο Μιχάλης Καλογεράκης, έχει καταφέρει να ζεστάνει το σπίτι του και να μαγειρεύει δωρεάν, κάνοντας μια μετατροπή της απλής γκαζιέρας υγραερίου που είχε στο σπίτι του, σε αυτοσχέδια γκαζιέρα υδρογόνου.

«Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του. Όταν λέμε ”αποδοτικό” σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου. Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή. Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο. Η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας».

Πηγή: enimerotiko.gr

Κοινοποιήστε

Δείτε επίσης

Οι βουτιές του Μηταράκη και η οργή του Μητσοτάκη

Post Views: 1.033 Κοινοποιήστε

Τι προβλέπεται για τις νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου και ποια είναι τα σενάρια για την κατανομή των Εδρών.

Post Views: 7.929 Κοινοποιήστε