Επειδή το τελευταίο τριήμερο δεχόμαστε σωρεία τηλεφωνημάτων για επιβεβαίωση, εάν δηλαδή ο δολοφονημένος πατέρας από τον 16χρονο γιό του στα Καλύβια, είναι ο περιβόητος στη «δημοτική πιάτσα» της Γλυφάδας Γιάννης Καραχάλιος, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι:
Πράγματι ο 71χρονος πατέρας που δολοφονήθηκε από τον 16χρονο γιό του στα Καλύβια και πιο συγκεκριμένα στη Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου, είναι ο «γνωστός» Γιάννης Καραχάλιος, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια υπήρξε εκδότης της πάλα ποτέ έντυπης τοπικής εφημερίδας της Γλυφάδας: «ο Γλυφαδιώτης», ενώ από το 2013 έως και τον θάνατό του, ήταν ο «μπροστινός διαχειριστής» του διαδικτυακού Ιστότοπου: «Τσούχτρα της Γλυφάδας».
Τον λέω «μπροστινό διαχειριστή», γιατί στην πραγματικότητα, οι πραγματικοί αρθρογράφοι της «Λίγδο-Τσούχτο-Καραχαλειάδας», καθώς και της ιστοσελίδας του στο Facebook: «Τσουχτα νοτιων Προαστιων», ήταν κάτι γνωστά μπουμπούκια με “Λευκά Κολάρα”!!!
Επίσης ο Γιάννης Καραχάλιος είχε στο Facebook και προσωπικό προφίλ, ως Giannis Karachalios .
Όταν συνειδητοποίησα ότι η είδηση που άκουσα στην τηλεόραση, για έναν 16χρονο που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια, ότι αφορούσε τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιάννη Καραχάλιο, μου ήρθε στο νου μια φράση που άκουγα στο χωριό μου μικρός. Θυμήθηκα λοιπόν μια γειτόνισσά μας, την μακαρίτισσα την κυρά Ευθαλία, που ο άνδρας της την ξυλοφόρτωνε τακτικά και τότε θυμάμαι τη κυρά Ευθαλία να του λέει πάντα την ίδια φράση: «Άνδρα μου το κακό που μου κάνεις, σε καταριέμαι να το βρεις από τα παιδιά σου…»
Τελικά φίλοι μου τίποτα μα τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη παλιοζωή μας…
Για το χρονικό της δολοφονίας του Καραχάλιου και τα όσα διαδραματίστηκαν έχουν γραφτεί τόσα πολλά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κι έχουν ειπωθεί τόσα πολλά από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα, που θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω εδώ τίποτα.
Αυτά που θεωρώ υποχρέωσή μου και που μπορώ να τα πω μετά λόγου γνώσεως, είναι ότι γνώριζα από πρώτο χέρι κι επιβεβαιώνω τον κακότροπο χαρακτήρα του Γιάννη Καραχάλιου και τον μάγκικο και τσαμπουκαλεμένο λεκτικό τραμπουκισμό του, σε όποιους θεωρούσε ότι τους είχε στο χέρι και «τον έπαιρνε»!
Μιλάμε για έναν αδίστακτο και δίχως όρια παλιάνθρωπο, που ζούσε παρασιτικά χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ και που όπως κι ο ίδιος μου είχε πει, στα νιάτα του είχε ασχοληθεί επιχειρηματικά με κάτι «πονηρά μπαρ» στην Πλατεία Βάθης, ενώ είχε και σημαντικές επιδόσεις στην «εισαγωγή φρέσκου θηλυκού πληθυσμού», από τις χώρες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.
Όπως επίσης μου είχε πει, κατά την διάρκεια αυτών «των εισαγωγών», είχε γνωρίσει και ξεχωρίσει την αλλοδαπή και κατά 27 χρόνια νεότερή του συμβία του, με την οποία έκαναν και τα δυο παιδιά τους.
Βέβαια αν ανατρέξει κανείς στο προφίλ του στο FB Giannis Karachalios , εκεί θα συναντήσει και κάποιες φωτογραφίες, όπου το 1992 είναι γαμπρός, στο πρώτο γάμο του με μια Ελληνίδα κυρία η οποία μετά από 3 χρόνια τον χώρισε.
Στο «δημοτικό κουρμπέτι» της Γλυφάδας ο Γιάννης Καραχάλιος έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του αιώνα ως Εκδότης-Διευθυντής της νέο-εκδοθείσας τότε έντυπης τοπικής εφημερίδας με τίτλο «Ο Γλυφαδιώτης».
Με το που κυκλοφόρησε και διακίνησε το πρώτο φύλο της εφημερίδας του, αμέσως «πλεύρισε» όσους ασχολούνταν με τα δημοτικά δρώμενα, ζητώντας να τον χρηματοδοτούν προκειμένου να τους «κανακεύει», αφήνοντας υπονοούμενα ότι αν δεν του «τα ‘σταζαν», τότε θα έβλεπαν στην επόμενη έκδοση της έντυπης εφημερίδας του το άλλο πρόσωπό του, αφού θα έγραφε γι’ αυτούς δυσμενή σχόλια.
Όσοι από τους δημάρχοντες είχαμε επιχειρήσεις, ο Καραχάλιος μας έβαλε στόχο κι απαιτούσε από εμάς φορτικά και με ιδιαίτερα πιεστικές έως κι εκβιαστικές μεθόδους, να γίνουμε χορηγοί του με διαφημιστικές καταχωρήσεις στη φυλλάδα του, αλλιώς «θα μας έθαβε» και δεν θα βρίσκαμε την ψήφο μας, όπως έλεγε!
Μάλιστα έστελνε και την αλλοδαπή σύζυγό του (αν θυμάμαι καλά την λένε Έρρικα) για να εισπράξει χρήματα, είτε για την διαφημιστική καταχώρηση που είχε βάλει αυθαίρετα στη φυλλάδα του, είτε και για το εγκωμιαστικό άρθρο που είχε αναφέρει το όνομά μου, είτε ακόμη και για την υποτιθέμενη εκδούλευσή του, ότι δεν έκανε δυσμενή αναφορά του ονόματός μου στη φυλλάδα του!
Τα ίδια έκανε και σε άλλους αιρετούς ή μελλοντικούς υποψήφιους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους,
Για τα όσα γράφω παραπάνω έχω άμεση εμπειρία κι αρκεί να αναφέρω ότι ο Καραχάλιος ήταν τόσο θρασύς, που κάποτε είχε το θράσος και ήρθε στο μαγαζί μου και μου ζήτησε με το έτσι θέλω, να του δώσω τσάμπα, μια δερμάτινη γυναικεία τσάντα για τη γυναίκα του, γιατί όπως μου είπε, αυτός είχε γράψει λέει για μένα εγκωμιαστικά σχόλια, για τον τρόπο που προέδρευα στο Δημοτικό Συμβούλιο και γι’ αυτό κι έπρεπε να τον πληρώσω!
Με τούτα και με κείνα τα τερτίπια, ο Καραχάλιος κατάφερε να βρει κάποια κορόιδα που τον χαρτζιλίκωναν καλά, είτε τακτικά είτε παροδικά και συνέχισε να επιβιώνει παρασιτικά, ενώ είχε βάλει και τη αλλοδαπή συμβία του να δουλεύει σε παραλιακό μαγαζί, το οποίο διαχειριζόταν πρώην δημοτικός παράγοντας της Γλυφάδας.
Αφού φέσωσε με απλήρωτα ενοίκια τους ιδιοκτήτες σε διάφορα σπίτια που νοίκιαζε στην ευρύτερη περιοχή, μετακόμισε στα Καλύβια αλλάζοντας κι εκεί σπίτια, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε «κουρνιάσει» στο σπίτι που άφησε την τελευταία του πνοή, στη περιοχή Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, κι εκεί είχε στήσει και το «στρατηγείο του».
Μετά το 2014 ο Καραχάλιος σταμάτησε την έντυπη έκδοση του «Γλυφαδιώτη» και προκειμένου να συνεχίσει να βγάζει παρασιτικά τα προς το ζην, έριξε όλο το βάρος του στην Ιστοσελίδα «Τσούχτρα της Γλυφάδας», καθώς και της ιστοσελίδας στο Facebook: «Τσουχτα νοτιων Προαστιων» , έχοντας ως μπούσουλα την ίδια δοκιμασμένη συνταγή, δηλαδή: «κ. Μεσσία σε εξυμνώ και θάβω αυτούς που μου λες και συ μου τα στάζεις», κι επίσης πιέζω κάποιους ευάλωτους στη θετική ή αρνητική δημοσιότητα, με ευμενή ή δυσμενή σχόλια, για να μου τα στάζουν κι αυτοί».
Στην πορεία οι «δουλειές» του ο Καραχάλιου διευρύνθηκαν και έτσι έδωσε και τους κωδικούς των Ιστοσελίδων του στα «Λευκά Κολάρα του Μεσσία», για να γράφουν αυτοί απ’ ευθείας μόνοι τους ότι θέλουν, χωρίς καθυστερήσεις, αλλά πάντα κρυμμένοι κι αόρατοι πίσω από αυτόν, σαν «μπροστινό» υποτιθέμενο αρθρογράφο των ύμνων στο «Μεσσία» και των υβριστικών συκοφαντιών στους ενοχλητικούς ασυμβίβαστους που «τους έμπαιναν στη μύτη».
Στη Γλυφάδα ο Καραχάλιος δεν κυκλοφορούσε σχεδόν ποτέ, ενώ κι όταν εμφανιζόταν ήταν όταν πήγαινε στους χορηγούς του για να πάρει το τακτικό μηνιάτικο χαρτζιλίκι του για τις «υπηρεσίες του», δηλαδή για την εκχώρηση των κωδικών των ιστοσελίδων του στους κρυφό-αρθογράφους, που ενώ ήταν αυτοί που έγραφαν καθημερινά τους ύμνους και τα λατρευτικά κι εγκωμιαστικά άρθρα για τον «Μεσσία», υποτίθεται ότι τα έγραφε όλα αυτός.
Οι ιστοσελίδες του είχαν επιπλέον κι ένα ειδικό και σημαντικό ρόλο, στο να «φρονηματίζουν και να μαζεύουν» όσους σήκωναν κεφάλι στο «Μεσσία», με την δολοφονία των χαρακτήρων τους και την εμετική εξύβρισή τους και κατασυκοφάντησή τους, όπου και πάλι ο Καραχάλιος ήταν αυτός που αναλάμβανε ως «μπροστινός αυτοφωράκιας» τις ποινικές κι αστικές ευθύνες, εάν κάποιοι απ’ αυτούς που τα «Λευκά Κολάρα» είχαν ρίξει στην “Κρέατο-Μηχανή του, κατέφευγε στη Δικαιοσύνη, για να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του.
Για να αποφεύγει την μέγγενη της δικαιοσύνης είχε την πατέντα του ο Καραχάλιος, αφού αν κι έμενε στο Λαγονήσι, στο λογότυπο της «Τσούχτρας» εμφάνιζε ως ψεύδο-έδρα της, την διεύθυνση: οδός Άλσους 33 Γλυφάδα»,
δηλαδή τον δρόμο που είναι το Δημαρχείο, αλλά έλα ντε που όταν πήγαιναν εκεί οι δικαστικοί κλητήρες ή οι αστυνομικοί για να επιδώσουν τις κλήσεις, δεν υπήρχε πουθενά κανένας Καραχάλιος, οπότε συνεπακόλουθα όταν η οποιαδήποτε υπόθεση που ήταν κατηγορούμενος για τις εξυβρίσεις και τις συκοφαντίες του, έφθανε στις δικαστικές αίθουσες για εκδίκαση, αυτό που φαινόταν στην δικογραφία ήταν ότι δεν του είχε επιδοθεί η κλήση, οπότε σύμφωνα με το νόμο, οι δίκες αναβάλλονταν κι ο Καραχάλιος ξεγλίστραγε διαρκώς από την τσιμπίδα της δικαιοσύνης αλώβητος και συνέχιζε απτόητος κι ατιμώρητος να είναι «ο μπροστινός μπόγιας», στο θεάρεστο έργο της κατασυκοφάντησης αυτών που «έμπαιναν στη μύτη του Μεσσία» της Γλυφάδας!
Όποιος έχει την υπομονή κι ανατρέξει στις ιστοσελίδες του Καραχάλιου, θα βγάλει αβίαστα τα συμπεράσματά του για τον βίο και την πολιτεία του και θα με δικαιώσει για τα όσα ανέφερα παραπάνω.
Και κάτι ακόμη χαρακτηριστικό που δείχνει και μια άλλη πλευρά του χαρακτήρα του μακαρίτη πλέον Γιάννη Καραχάλιου. Ε.. λοιπόν αυτός ο διαπρύσιος κήρυκας της “ΓΛΥΦΑΔΟΣΥΝΗΣ” και της απέραντης αγάπης για τη Γλυφάδα, δεν ήταν καν δημότης Γλυφάδας!!!
Δυστυχώς για τον Καραχάλιο, δεν έφυγε μόνο πρόωρα από τον μάταιο τούτο κόσμο αλλά “έφυγε” με πολύ βίαιο τρόπο και μάλιστα από τα τρυφερά χέρια του ίδιου του ανήλικου παιδιού του!
Εννοείται ότι σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογώ την αποτρόπαιη πράξη του 16χρονου παιδιού του.
Ας σκεφτούμε όμως και τη φόρτιση που θα είχε μες την ψυχούλα του και το τι κακοποιήσεις θα έχει υποστεί αυτό το παιδί, για να φτάσει στο σημείο να σηκώσει τα μαχαίρια και να τα καρφώνει με τόσο μένος στον πατέρα του, μέχρι να τον δει να ξεψυχάει.
Πως δηλαδή να χωρέσει ο νους μου ότι ένας 16χρονος καλός και ήσυχος μαθητής αλλά και αθλητής, χωρίς να είναι ούτε μεθυσμένος κι ούτε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, έκανε μια τέτοια φρικιαστική πράξη, κι όχι μόνο αυτό, αλλά στη συνέχεια τηλεφώνησε στη μητέρα του και περίμενε την Αστυνομία για να τον συλλάβει!
Προφανέστατα θα υπάρχουν κι άλλα κρυφά κι ίσως και πολύ απόκρυφα «αγκάθια», που θα βγουν στη φόρα το επόμενο διάστημα, τα οποία ελπίζουμε ότι θα φωτίσουν τα πραγματικά αίτια αυτού του φονικού.
Τέλος επειδή διάβασα ότι θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Καραχάλιου, κάτι μου λέει ότι μάλλον κάποιοι στη Γλυφάδα, δεν θα πρέπει να αισθάνονται και τόσο άνετα, από αυτά που πιθανότατα θα βρεθούν στο τηλέφωνο του μακαρίτη.
Εννοείται βέβαια, ότι μιλάω για άσχετες ιστορίες, που προφανώς και δεν θα αφορούν κι ούτε θα έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τον τραγικό θάνατό του Καραχάλιου.
Δείτε παρακάτω μια μικρή αλλά ενδεικτική επιλογή από φωτογραφίες, που είναι αναρτημένες σε δημόσια θέα στο προσωπικό προφίλ του Καραχάλιου στο FB:Giannis Karachalios
Το παρόν άρθρο το έγραψε ο Παναγιώτης Γιάχος.