Η Δημοτική Παράταξη "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" με κατεπείγουσα Αίτησή της, ζητάει την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την 

διατύπωση γνώμης του Δήμου στην Δημόσια Διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Γλυφάδας και επικαιροποίηση – επαναβεβαίωση της με αριθμό 93 / 28-08-2020 ομόφωνης απόφασης του Σώματος.

Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της Αίτησης

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ    

    “Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα»”                   

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                           

                                                                                        

                                                                                       ΓΛΥΦΑΔΑ  29 – 03 -2021      

      Α Ι Τ Η Σ Η

       ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΔΗΜΟ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συγκεκριμένα:

Προς τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Παπανικολάου

Κοινοποίηση: Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διατύπωση γνώμης του Δήμου στην Δημόσια Διαβούλευση, της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Γλυφάδας της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής και επικαιροποίηση – επαναβεβαίωση της με αριθμό 93 / 28-08-2020 ομόφωνης απόφασης του Σώματος.

Κύριε Δήμαρχε

Όπως γνωρίζετε από τις 17-02-2021,στην Ιστοσελίδα του Δήμου μας, είναι αναρτημένη δημόσια διαβούλευση, μαζί με τα συνοδευτικά της έγγραφα για: η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Γλυφάδας της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής. 

Στο με αριθμό πρ. 14236/961 – 11-02-2021 έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, αναφέρεται ότι ο Δήμος μας καλείται: να δημοσιοποιήσει στο κοινό το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ, εντός πέντε (5) ημερών από την παραλαβή το.

 Επίσης ο Δήμος μας καλείται: να παράσχει στο ενδιαφερόμενο κοινό τη δυνατότητα να διατυπώσει εγγράφως και ενδεχομένως ηλεκτρονικά τις απόψεις του εφόσον το επιθυμεί.

Ενόψει των όσων προαναφέρθηκαν θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη, η ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τους λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω:

Στις 28 Αυγούστου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα: «Λήψη απόφασης για τη διατύπωση γνώμης του Δήμου μας αναφορικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού»

Σε αυτή τη συνεδρίαση είχατε, κατά κοινή ομολογία, μία εμπνευσμένη εισήγηση, την οποία επαινέσαμε και επικροτήσαμε, ενώ υπερψηφίσαμε κι όλες ανεξαίρετα τις προτάσεις σας.

 Άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα της Η.Δ. και ιδίως το πρόβλημα με τις εκτός σχεδίου περιοχές, ταλανίζει την πόλη μας και πολλούς συμπολίτες μας, εδώ και πολλές δεκαετίες και δεν «σήκωνε»  μικρο- παραταξιακές σκοπιμότητες, γι αυτό και το Δ. Σ. υπερψήφισε ομόφωνα, την 93 / 28-08-2020 απόφασή του.

Υπενθυμίζουμε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 28 Αυγούστου 2020 έως και σήμερα, σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδίως στις δύο συνεδριάσεις  για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο,  στις 30-09-2020 και στις 02-12-2020, σε εμβόλιμες ερωτήσεις που σας έγιναν, αναφορικά με την τύχη της εν λόγω ομόφωνης απόφασης του Σώματος, είχατε απαντήσει ότι, είμαστε σε καλό δρόμο για την αποδοχή των προτάσεων του Δήμου.

Ενόψει όλων όσων προαναφέρθηκαν κι επειδή τις επόμενες ημέρες εκπνέει η 45ήμερη προθεσμία που έχει θέσει το ΥΠΕΧΩΔΕ με το παραπάνω έγγραφό του, σας προτείνουμε και σας προτρέπουμε, όπως άλλωστε έχετε το δικαίωμα και από το νόμο, να ζητήσετε από την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Σώματος στην οποία να ενημερωθούμε για τις τυχόν προτάσεις που υποβλήθηκαν κατά τη δημόσια διαβούλευση και αφού μας  ενημερώσετε  και για τις όποιες άλλες εξελίξεις του θέματος, να επαναλάβουμε και να επιβεβαιώσουμε την ιστορική για την πόλη της Γλυφάδας 93 / 2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λάβαμε στις 28 Αυγούστου του 2020 προκειμένου να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα με τις εκτός σχεδίου περιοχές της πόλης μας. 

Κύριε Δήμαρχε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, είπατε ότι είστε ανοιχτός σε συζήτηση και συνεννόηση με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας. Με αφορμή το θέμα που αναφέρεται στην παρούσα μας, περιμένουμε την έμπρακτη εφαρμογή της παραπάνω δέσμευσής σας, με την ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρωτοβουλία σας, για την συζήτηση αυτού του σημαντικότατου θέματος της Πόλης μας.

Για την  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

“Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα»”

Ο επικεφαλής της

Δρ Στυλιανός Θεοδοσόπουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Παναγιώτης Γιάχος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ιωάννης Τζούβελης

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ