Το μοιραίο ψέμα 14χρονης μουσουλμάνας, μαθήτριας στη Γαλλία

Μια μικρή μαθήτρια έγινε ουσιαστικά η αιτία, που ένας φανατικός έφηβος τζιχαντιστής  αποκεφάλισε τον καθηγητή της, τον περασμένη Οκτώβρη στη Γαλλία.

Η 14χρονη παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα εις βάρος του κι ότι όλα ξεκίνησαν από την ζήλια της για την δίδυμη αδελφή της και ότι άδικα στοχοποίησε τον άτυχο καθηγητή ιστορίας Σαμουέλ Πατί.


Ο Πατί είχε δείξει σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo στους μαθητές του στο μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.
Η μικρή είχε πει τότε στον πατέρα της ότι ο καθηγητής έδειξε τα «άσεμνα σκίτσα» και ότι ένιωσε άσχημα και ότι προηγουμένως ο δάσκαλος ζήτησε από τους μουσουλμάνους μαθητές να βγουν έξω αλλά η ίδια δεν θέλησε να βγει έξω.

Όμως η μικρή είχε αποβληθεί λόγω αταξίας και δεν ήταν παρούσα στο μάθημα.

Ο δε Πατί δεν έβγαλε έξω κανένα παιδί, απλά είπε ότι μπορούν όσα παιδιά είχαν μουσουλμανικό θρήσκευμα να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού για να μη θιγούν.

Είπε ψέματα ότι ήταν εκεί γιατί είχε αποβληθεί και η δίδυμη αδελφή της ήταν αριστούχος και δεν ήθελε εκείνη να μειονεκτεί απέναντί της.

Επιπλέον κάποια παιδιά της ζήτησαν να τους εκπροσωπήσει και το είδε σαν ευκαιρία για να πάρει “πόντους” σε δημοφιλία έναντι της αδελφής της.

Οπότε ξεκίνησε και η μοιραία ιστορία.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της 13χρονης άρχισε να δίνει συνεντεύξεις αριστερά και δεξιά για τον ανευλαβή καθηγητή που έδειξε πρόστυχα σκίτσα σε ανήλικα κορίτσια και προσέβαλε την κόρη του και ως μουσουλμάνα και ως θήλυ.

Από τις συνεντεύξεις του πατέρα της μικρής, πήραν φωτιά τα κοινωνικά δίκτυα και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις έφεραν το μοιραίο αποτέλεσμα.

Το περιστατικό έγινε τον Οκτώβριο του 2020 και ο Γάλλος καθηγητής Ιστορίας αποκεφαλίστηκε έξω από το σχολείο, την ώρα που σχολούσε από το γυμνάσιο και πήγαινε σπίτι του. Δράστης ήταν ένας 18χρονος Τσετσένος τζιχαντιστής  - που η οικογένειά του είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο - αποκεφάλισε τον 47χρονο άνδρα μέρα μεσημέρι.

Οι δικηγόροι

Σήμερα, η δικηγόρος της οικογένειας του Σαμιέλ Πατί δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο «RTL» ότι ειναι εξοργισμένη, γιατί πληροφορήθηκε ότι η μαθήτρια παραδέχτηκε το ψέμα της και ότι είχε στοχοποιήσει άδικα έναν αθώο:

«Όλα τα στοιχεία στο φάκελό της δείχνουν ότι είχε πει ψέματα για τον Γάλλο καθηγητή εξαρχής και ότι η απουσία της από το σχολείο την ημέρα που ο Πατί παρουσίασε στους μαθητές τα σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ ήταν γνωστή στις αρχές», είπε η δικηγόρος της οικογένειας Πατί.

Ο δικηγόρος της 13χρονης μαθήτριας  έσπευσε να επισημάνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η έφηβη είπε ψέματα επειδή ουσιαστικά την έμπλεξαν οι συμμαθητές της που της ζήτησαν να γίνει η εκπρόσωπός τους.

«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί με αυτή τη δήλωση, δηλαδή, έγινε εκπρόσωπος ποίου;», αντείπε η δικηγόρος ης οικογένειας του Σαμιέλ Πατί.
  

«Ενός ψέματος και γεγονότων που δεν συνέβησαν ποτέ; Αυτή η “εξήγηση” είναι ακόμα πιο εξοργιστική».

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης η μικρή είπε:

«Είπα ψέματα γιατί η αδελφή μου ήταν πολύ καλή μαθήτρια και την ζήλευα». 

«Ο καθηγητής Ιστορίας δεν πρόσβαλε ποτέ τους μουσουλμάνους μαθητές του».

«Είχα πάρει αποβολή για κακή διαγωγή και δεν ήθελα να νιώθω μειονεκτικά απέναντι στην δίδυμη αδελφή μου που ήταν άριστη».

Δεν είναι σαφές αν φοβόταν να πει την αλήθεια για την αποβολή, μήπως την μάλωνε ο πατέρας της και ότι έτσι το ένα ψέμα  έφερε το άλλο και μετά πλέον δεν μπορούσε να ανακαλέσει όσα είχε υποστηρίξει…

Αναδημοσίευση από το SLpress.gr