Ένας άνθρωπος συνδεδεμένος με τα δημοτικά δρώμενα της Γλυφάδας τόσο στο προσκήνιο όσο και εις το παρασκήνιο, έφυγε από κοντά μας την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου.

Η αναφορά γίνεται για το Γιάννη Μαργέλη που η παρουσία του σφράγισε τόσο την πολιτική όσο και τον πολιτισμό της πόλης.

Με καταγωγή από τη Λευκάδα, έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου είχε οικογενειακή επιχείρηση ο πατέρας του, κρεοπωλείο, στην συμβολή των οδών Δ. Γούναρη και Αγίου Ανδρέου.

Ο πατέρας του τον προόριζε για κρεοπώλη αλλά ο νεαρός Γιάννης είχε άλλα σχέδια. Ήθελε να καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό ως Αξιωματικός, αλλά αυτό τον έφερε σε ρήξη με τον πατέρα του και αναγκάστηκε να γραφτεί μυστικά στη Σχολή Ευελπίδων και να εμφανιστεί στην οικογένειά του ως νεαρός αξιωματικός, προκαλώντας ρήξη συγκινήσεως.

Κατόπιν πολέμησε στην Κορέα και γύρισε για να συνεχίσει μια στρατιωτική καριέρα γεμάτη από εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Το καθεστώς των συνταγματαρχών τον βρίσκει στην τότε ΥΕΝΕΔ όπου έμαθε πολλά περί σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας κλπ.

Αποστρατεύτηκε και ήρθε στη Γλυφάδα όπου κατοικούσε ως το θάνατο του. Παντρεύτηκε την Ελένη και απέκτησε μία κόρη στην οποία μπόλιασε το μικρόβιο της πολιτικής.

Σημαντικός σταθμός στη ζωή του ήταν η κουμπαριά του με τον Κώστα Παπαδόπουλο, συμβολαιογράφο. Στις δραστηριότητές του έχουμε, την ίδρυση του Ομίλου «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Έχουμε την προβολή και εκλογική διαδικασία πολλών υποψηφίων δημάρχων, με μεγάλη επιτυχία.

Ήταν πρόεδρος του συλλόγου «ΠΑΡΘΕΝΩΝ». Επίσης μετά την απώλεια του πρώην Δημάρχου Γλυφάδας Γιάννη Θεοδωρόπουλου, ανέλαβε την Προεδρία στο Ίδρυμα Πολιτισμού Κοινωνικής Παρέμβασης «Χρυσούλας Ν. Βαρβαρέσου». Καθιέρωσε την ημέρα της Γλυφάδας όπου βράβευσε αξιόλογα πρόσωπα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του δήμου.

Η παρουσία του Γιάννη Μαργέλη σε κάθε εκδήλωση ήταν και μια εγγύηση για την επιτυχία της.

Συλυπούμαστε τη σύζυγο του και την κόρη του και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στο Κοιμητήριο Γλυφάδας.