Όλες οι δημοσιεύσεις

>>> Διαμαρτυρία - Καταγγελία του Παναγιώτη Γιάχου για τις "Fast Track" διαδικασίες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας

"Αυτό που κάνετε μονίμως και συνειδητά, είναι να «βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», αφού οι εισηγήσεις των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην Η.Δ., μας αποστέλλονται πάντα ελάχιστες ώρες πριν από τις συνεδριάσεις, ενώ

συνήθως λείπουν κι απ αυτές τις εισηγήσεις, τα συνημμένα κρίσιμα έγγραφά τους, που τις συναποτελούν.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ τα όσα ελέχθησαν, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ του Παναγιώτη Γιάχου:

 • ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 • Συγκεκριμένα προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής
 • και Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Νιτσιόπουλο.

Κοινοποίηση:

1) Δήμαρχο κ. Γεώργιο Παπανικολάου

2) Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου μερίμνη της, η παρούσα μου να κοινοποιηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΓΛΥΦΑΔΑ 08 - 06 2022 αρ. πρ. 17038

 

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την συστηματική καθυστέρηση στην χορήγηση των εισηγήσεων των θεμάτων των Η.Δ. και των εγγράφων που τα συναποτελούν, σε όλες τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

 

Κύριε Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.), αγαπητέ συνάδελφε κ. Νιτσιόπουλε και καλέ μου φίλε Δημήτρη.

 

Αρχικά θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι τα όσα θα αναφέρω παρακάτω αν και απευθύνονται σε εσένα σύμφωνα λόγω της ιδιότητάς σου ως Προέδρου της Ο.Ε., ουσιαστικά αφορούν και απευθύνονται, σε όλο το σύστημα διοίκησης του Δήμου και πρωτίστως στον ίδιο το Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

 

Επειδή όπως κι εγώ, ήσουν κι εσύ τακτικό μέλος της Ο.Ε., κατά την προηγούμενη περίοδο των 28 μηνών, όπου προέδρευε ο αγαπητός συνάδελφος κ. Δορκοφίκης, γνωρίζεις πολύ καλά γι αυτό και σου θυμίζω ότι σε όλες, μα σε όλες τις συνεδριάσεις της Ο.Ε., διαμαρτυρόμουν για την μη έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων των θεμάτων.

 

Μιλάμε για θέματα με σοβαρότατο οικονομικό αντικείμενο, για τα οποία καλούμαστε να αποφασίσουμε, χωρίς να μας δίδεται ο στοιχειώδης χρόνος, όχι να τα να τα μελετήσουμε, αλλά ούτε καν να τα διαβάσουμε ή έστω να φυλλομετρήσουμε τις σελίδες τους.

 Άσε που τις περισσότερες φορές δεν μας είχαν χορηγηθεί, μαζί με τις εισηγήσεις και τα συνημμένα έγγραφα που συναποτελούσαν τα θέματα.

 

Φίλε Πρόεδρε, ειλικρινά πίστευα ότι με την ανάληψη της Προεδρίας της Ο.Ε. από εσένα, τον περασμένο Ιανουάριο, ότι θα υπήρχε κάποια βελτίωση στην έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων, όπως άλλωστε το υποσχέθηκες κι εσύ κατά την πρώτη συνεδρίαση.

 

Δυστυχώς όμως ενώ φθάσαμε αισίως στην 19η συνεδρίαση, παρά τις διαβεβαιώσεις σου και τις, θέλω να πιστεύω καλές προθέσεις σου, το σύστημα διοίκησης του Δήμου, είναι προφανώς πάνω από εσένα κι από τις δυνάμεις σου, αφού εμφανώς αυτό είναι που κινεί όλα τα νήματα και καθορίζει τα πάντα στο Δήμο, εξακολουθεί να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.

 

Άλλωστε, είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, ουκ ολίγες φορές έχεις έρθει στη δύσκολή θέση, να αποσύρεις τακτικά θέματα της Η.Δ., γιατί δεν είχες στη διάθεσή σου, τις εισηγήσεις τους.

 

Ναι φίλε πρόεδρε (!!!!!), κι εδώ μιλάμε για θέματα που πριν από πέντε (5) ημέρες είχαν συμπεριληφθεί ως τακτικά θέματα στην Πρόσκληση, η οποία να σου θυμίσω ότι φέρει από κάτω την υπογραφή σου, επομένως υποτίθεται ότι αυτός που συντάσσει την Πρόσκληση είσαι εσύ, άρα εσύ συμπεριλαμβάνεις τα θέματα στην Η.Δ., τα οποία μετά από πέντε (5) ημέρες πάλι εσύ, είσαι ο ίδιος που τα αποσύρεις, λέγοντας απλά ότι «δεν είναι έτοιμα κλπ».

 

Λυπάμαι που θα το πω φίλε Δημήτρη, αλλά εδώ μιλάμε για τον απόλυτο σουρεαλισμό.

 

Είναι λοιπόν άξιο απορίας, αλλά και ιδιαίτερου προβληματισμού, γιατί εδώ και επτάμισυ χρόνια που διοικεί τον Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου, συνεχίζεται επιμελώς η ίδια τακτική, όπου κάθε Παρασκευή συντάσσεται και αποστέλλεται η Πρόσκληση με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης για τη συνεδρίαση της Ο.Ε., η οποία ορίζεται και γίνεται μετά από 5 ημέρες, ήτοι κάθε Τετάρτη στις 2:00 μ.μ.

 

Όμως οι εισηγήσεις των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην Η.Δ., μας αποστέλλονται πάντα ελάχιστες ώρες πριν από τις συνεδριάσεις, ενώ συνήθως λείπουν κι απ αυτές τις εισηγήσεις, τα συνημμένα κρίσιμα έγγραφά τους, που τις συναποτελούν.

Δηλαδή με άλλα λόγια μονίμως και συνειδητά, αυτό που γίνεται είναι να «βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο»!!!!!

 

Μετά από τόσο καιρό, είναι πλέον ολοφάνερο ότι αυτό γίνεται συνειδητά κι ο προφανής λόγος που γίνεται αυτό, είναι για να μην προλαβαίνουμε να «ψάχνουμε», σε βάθος και εμπεριστατωμένα τα θέματα της κάθε συνεδρίασης.

 

Αλήθεια  συνάδελφοι, τι να πρώτο-προλάβουμε στις είκοσι (20) ώρες που μεσολαβούν, εκ των οποίων οι μισές είναι η νύχτα, όπου θα πρέπει και να κοιμηθούμε;

 

 • Πόσο χρόνο έχουμε να μελετήσουμε ή έστω να διαβάσουμε τις εισηγήσεις, αφού μας αποστέλλονται το μεσημέρι ή το απόγευμα της παραμονής της συνεδρίασης, η οποία διεξάγεται την επομένη ημέρα στις 2:00 μ.μ.;

 

 • Πόσο χρόνο έχουμε για να επισκεφθούμε τις Υπηρεσίες του Δήμου, για διευκρινήσεις και περαιτέρω πληροφορίες, για τα θέματα;

 

 • Πόσο χρόνο έχουμε να μεταβούμε επί τόπου όπου χρειάζεται για να έχουμε άμεση αντίληψη του α’ ή του β’ Έργου ή της Προμήθειας ή της Παροχής Υπηρεσίας ή κάποιας Εργασίας, τα οποία θα κληθούμε σε λίγη ώρα, να τα ψηφίσουμε, με ότι αυτό συνεπάγεται;

 

 • Πόσο χρόνο έχουμε για να επικοινωνήσουμε με τους διάφορους ενδιαφερόμενους, που αναφέρονται στα θέματα της συνεδρίασης, για να σχηματίσουμε την όσο δυνατόν ποιο σφαιρική άποψη;

 

 • Πόσο χρόνο έχουμε για να επικοινωνήσουμε με τα άλλα μέλη της Παράταξής μας καθώς και με άλλους συναδέλφους, για να μεταφέρουμε στην συνεδρίαση την όποια γνώμη εκφράσουν ή ακόμη και κάποια πρότασή τους;

 

Η αναμφισβήτητη και αδυσώπητη πραγματικότητα, είναι ότι αυτός ο απειροελάχιστος χρόνος δεν επαρκεί ούτε καν, για να διαβάσουμε τις εισηγήσεις των θεμάτων με τα συνημμένα έγγραφά τους κι όχι να γίνουν αυτά που προανέφερα, οπότε όσες προσπάθειες κι αν κάνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν τα καταφέρνει, ακόμη κι αν μεταβληθεί σε Σούπερμαν.

 

Αυτή λοιπόν η «πατέντα» του «άρπα κόλα» που έχει ως επακόλουθο την ουσιαστική συσκότιση, ακολουθείται μεθοδικά και συνειδητά εδώ και επτάμισυ χρόνια, ήτοι πέντε χρόνια από τον ίδιο Δήμαρχο κ. Παπανικολάου, όταν προέδρευε αυτός ο ίδιος στην Οικονομική Επιτροπή και, στη συνέχεια  επί 28 μήνες που προέδρευε στην Ο.Ε. ο κ. Περικλής Δορκοφίκης, ενώ η ίδια τακτική ακολουθείται πλέον – «με την ίδια ευλάβεια» - εδώ και πέντε (5) μήνες κι από εσάς φίλε Πρόεδρε της Ο.Ε. κ. Δημήτρη Νιτσιόπουλε.

 

Η  μόνιμη διαχρονική επιχειρηματολογία και των τριών σας, ήταν και είναι ότι δεν προλαβαίνουν οι Υπηρεσίες και άλλες ανεδαφικές δικαιολογίες, που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αφού μπορούσατε κάλλιστα όταν συντάσσετε την Πρόσκληση της κάθε Συνεδρίασης, να συμπεριλαμβάνετε στην Ημερήσια Διάταξη, μόνο τα Θέματα που έχετε τους φακέλους τους ενώπιών σας, με έτοιμες τις εισηγήσεις τους, οπότε μαζί με την Πρόσκληση να μας αποστέλλετε και τις Εισηγήσεις, ουτοσώστε έτσι να έχουμε τρείς πλήρεις ημέρες για να τα μελετήσουμε και να προετοιμασθούμε για την συζήτηση των θεμάτων στη συνεδρίαση. 

 

Αντίθετα αυτό που ζούμε σε κάθε συνεδρίαση, είναι μια κωμικοτραγική κατάσταση, όπου ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ο.Ε. που πριν από πέντε ημέρες συμπεριέλαβε ένα θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, αυτός ο ίδιος τώρα να αυτοαναιρείται, λέγοντας απλά ότι: «αυτό το θέμα αποσύρεται γιατί δεν μου έστειλαν την εισήγηση». Στις αναρίθμητες παρατηρήσεις μου, ότι «αφού δεν είχε την εισήγηση γιατί το συμπεριέλαβε  ως θέμα στην Η.Δ.», λαμβάνω  πάντα, την ίδια αποστομωτική απάντηση, «προχωράμε στο επόμενο θέμα». Αδιάψευστος μάρτυράς μου τα ΒΙΝΤΕΟ και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεών μας.

 

Αυτό όμως που αναδεικνύεται κι εδώ, είναι ότι ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου δεν επιθυμεί τον τεκμηριωμένο διάλογο στα συλλογικά όργανα του Δήμου, γι αυτό και αποτρέπει τον ουσιαστικό έλεγχο των δραστηριοτήτων του Δήμου, μεθοδεύοντας διαχρονικά, σταθερά και αταλάντευτα, την συζήτηση όλων των θεμάτων του Δήμου, με διαδικασίες fast track.

 

Βέβαια ο Δήμαρχος και όλοι αυτοί που επιμελούνται και συντάσσουν αυτές τις εισηγήσεις, έχουν καλυμμένα τα νώτα τους, δεδομένου ότι τις ευθύνες δεν τις έχουν αυτοί, αλλά τις έχει η Αναθέτουσα Αρχή, που στην προκειμένη περίπτωση και σύμφωνα με το νόμο, είναι η Οικονομική Επιτροπή.

 

Αν λοιπόν «πάει κάτι στραβά, το μάρμαρο δεν θα το πληρώσουν» ούτε οι συντάκτες των εισηγήσεων, ούτε βέβαια κι ο Δήμαρχος, ο οποίος φρονίμως ποιών και προφυλάσσων εαυτόν, φρόντισε να μην συμμετέχει στην Ο.Ε., παραχωρώντας την Προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής που είναι δική του αρμοδιότητα, σε Αντιδήμαρχο.

 

Αυτοί λοιπόν που θα κληθούν να λογοδοτήσουν, αν ο μη γένοιτο, «πάει κάτι στραβά», θα είμαστε εμείς τα μέλη της Ο.Ε., που ψηφίσαμε το α’ ή το β’ θέμα ανημέρωτοι και αβασάνιστα, γι αυτό κι έχοντας επίγνωση των παραπάνω, απαιτώ και λέω και ξαναλέω, να έχουμε τις εισηγήσεις των θεμάτων, ταυτόχρονα με την Πρόσκληση, όπως συνέβαινε στο Δήμο μας, εδώ και δεκαετίες.

 

Δυστυχώς όμως κ. Πρόεδρε, ειδικά στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία γίνεται στις 11:00 π.μ, αυτή η αντιδεοντολογική κι απαράδεκτη κατάσταση, ξεπέρασε κάθε όριο fast track κι «άρπα κόλλα διαδικασίας», αφού για τα είκοσι (20) θέματα της Η.Δ., τις 197 σελίδες των εισηγήσεων μας τις αποστείλατε χθες το απόγευμα στις 3:58 μ.μ., δηλαδή 19 ώρες πριν από τη συνεδρίαση, οπότε αν αφαιρέσουμε τις οκτώ (8) ώρες του ύπνου, ακόμη κι αν δεν ασχοληθούμε με τίποτα άλλο, ο χρόνος που μας δώσατε ήταν ένδεκα (11) ώρες, για να μελετήσουμε χωρίς ανάσα, εκατόν ενενήντα επτά (197) σελίδες, των είκοσι (20) σοβαροτάτων θεμάτων, στα οποία μάλιστα συμπεριλαμβάνονται οι Οικονομικοί Απολογισμοί εννέα (9) ετών, των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου.

 

Αδυνατώ να δεχθώ ότι πιστεύετε σοβαρά, ότι είχα όχι τον εύλογο, αλλά έστω τον στοιχειώδη χρόνο, για να μελετήσω όλο αυτό τον όγκο των εκατόν ενενήντα επτά (197) σελίδων των θεμάτων.

 

Πιθανόν οι άλλοι συνάδελφοι μέλη της Ο.Ε. να τα κατάφεραν, οπότε τους παρακαλώ θερμά, να μου πουν και μένα τον τρόπο που τα κατάφεραν.

 

Αγαπητέ Πρόεδρε κι αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή με γνωρίζετε όλοι πολλά χρόνια, ξέρετε ότι ποτέ δεν αποφεύγω ποτέ τον διάλογο.          

 

Όμως προϋπόθεση ενός γόνιμου, ουσιαστικού και τεκμηριωμένου διαλόγου, είναι η έγκαιρη και πλέρια ενημέρωση, κάτι που δυστυχώς ειδικά σήμερα δεν έχει συμβεί καθόλου.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτό τον παραλογισμό και να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου, τις αποφάσεις που θα ληφθούν από την Οικονομική Επιτροπή.

 

Γι αυτό κι ως ύστατη προσπάθεια, σας ζητώ να αναβάλλετε τη σημερινή συνεδρίαση, διαφορετικά είμαι αναγκασμένος να αποχωρήσω από αυτή.

 

Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο και την προσοχή σας.

Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 Τακτικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής

 Μέλος Δ.Σ. του  Αναπτυξιακού Οργανισμού

Μέλος Δ.Σ. του  Κ.Α.Π.ΠΑ. Δήμου Γλυφάδας

 

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ:

>>> «Βουβοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημαρχιακής Παράταξης, στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας

>>> Το «μαχαίρι στο κόκκαλο» για το πρασινόσημο, βάζει ο Παναγιώτης Γιάχος, με αίτησή του προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου

>>> Την χορήγηση στοιχείων και πληροφοριών για τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ζητάει ο Παναγιώτης Γιάχος, με Αίτησή του προς τον Δήμαρχο Γλυφάδας

>>> Ο δήμαρχος Γλυφάδας διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια για τα Δημοτικά τέλη

>>> Η "εργαλειοποίηση" της Οικονομικής Επιτροπής κι ο διακοσμητικός πλέον ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ:

 

Επικαιρότητα

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας συνεδρίασε στις 28-09-2022, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κ. Γιάννη Τζούβελη. ...

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης προφασίζεται ότι οι επικείμενες προσλήψεις του 2023 για τους ΟΤΑ θα περιορίσουν τις ανάγκες σε προσωπικό και ταυτόχρονα ...

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βαθιά θρησκευόμενο, αλλά ούτε και άθρησκο και σε κάθε ευκαιρία εκθειάζω το έργο της Εκκλησίας, ενώ σέβομαι και τιμώ τους ιερωμένους ...

Μετά από 2 και πλέον μήνες, θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μέσω τηλεδιάσκεψης και σε ζωντανή (Live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Γλυφάδας στο YouTube. ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3:00 μ.μ., η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας μέσω Τηλεδιάσκεψης, με ζωντανή (live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube. ...

Με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο από την ΑΒΑΞ, την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat να έχει ξεκινήσει ...

Τα 5 πιο δημοφιλή άρθρα

 • >>> Στην Κόρινθο στο Λογιστικό Γραφείο

  >>> Στην Κόρινθο στο Λογιστικό Γραφείο "ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ", ανέθεσε τα λογιστικά, η Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Βαμβακερού.

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Π. Γιάχου προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα δρώμενα της Οικονομικής Επιτροπής

  >>> ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Π. Γιάχου προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα δρώμενα της Οικονομικής Επιτροπής

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> Οι καταγγελίες στη Τηλεόραση των: Παναγιώτη Γιάχου, Βάνας Μπάρμπα και Θέμη Μπαλασόπουλου για τις εικονικές συνεδριάσεις στο Δήμο Γλυφάδας

  >>> Οι καταγγελίες στη Τηλεόραση των: Παναγιώτη Γιάχου, Βάνας Μπάρμπα και Θέμη Μπαλασόπουλου για τις εικονικές συνεδριάσεις στο Δήμο Γλυφάδας

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> Δήμαρχε Γλυφάδας, άσε τους εγωισμούς και τα «καπρίτσια» και δρομολόγησε την άμεση επανένταξη του Δήμου μας στον Σ.Π.Α.Υ.

  >>> Δήμαρχε Γλυφάδας, άσε τους εγωισμούς και τα «καπρίτσια» και δρομολόγησε την άμεση επανένταξη του Δήμου μας στον Σ.Π.Α.Υ.

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> Το γαϊτανάκι της υποψηφιότητας (;) του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για βουλευτής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, «καλά κρατεί».

  >>> Το γαϊτανάκι της υποψηφιότητας (;) του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για βουλευτής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, «καλά κρατεί».

  Διαβάστε περισσότερα..

Εν Γλυφάδα

Φτωχότερη είναι από χθες η «φυλή» των αυτοδιοικητικών Γλυφάδας, μετά από τον θάνατο του επί  χρόνια (1995 έως 2010) Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Γεωργόπουλου. ...

Όπως πληροφορηθήκαμε, συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Συντονιστική Επιτροπή της Δ. Ο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, που εκλέχθηκε ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Εν Γλυφάδα

Τα εν Δήμω

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας συνεδρίασε στις 28-09-2022, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κ. Γιάννη Τζούβελη. ...

Μετά από 2 και πλέον μήνες, θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μέσω τηλεδιάσκεψης και σε ζωντανή (Live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Γλυφάδας στο YouTube. ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3:00 μ.μ., η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας μέσω Τηλεδιάσκεψης, με ζωντανή (live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Τα εν Δήμω

"Στα μανταλάκια"

«Δεν είμαι υποχρεωμένη να πάρω Λογιστή από τη Γλυφάδα» Αυτή ήταν η «αποστομωτική» απάντηση της κ. Βαμβακερού στην αποκάλυψη του Παναγιώτη Γιάχου, ότι ανάθεσε την λογιστική υποστήριξη ...

Γιατί ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου απέκρυψε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ότι διενεργείται έρευνα από τη Δικαιοσύνη, ...

Σοβαρές και συγκεκριμένες καταγγελίες για την επικινδυνότητα στις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ Γλυφάδας από τον Δημοτικό Σύμβουλο Στάθη Γεωργούλα. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: "Στα μανταλάκια"

Γιάχο...Βολές

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βαθιά θρησκευόμενο, αλλά ούτε και άθρησκο και σε κάθε ευκαιρία εκθειάζω το έργο της Εκκλησίας, ενώ σέβομαι και τιμώ τους ιερωμένους ...

Συνήθως τα πιο απλά και τα αυτονόητα, είναι και τα πιο δύσκολα, έλεγε ένας αείμνηστος πολιτικός. Υπάρχουν όμως κι άνθρωποι που έχουν αυτό το χάρισμα και τα καταφέρνουν, γιατί πολύ απλά..."το 'χουν". ...

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φρονώ ότι εμείς οι αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκτός από την άσκηση του θεσμικού μας καθήκοντος, ...

"Αυτό που κάνετε μονίμως και συνειδητά, είναι να «βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», αφού οι εισηγήσεις των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην Η.Δ., μας αποστέλλονται πάντα ελάχιστες ώρες πριν από...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Γιάχο...Βολές

Η ντουντούκα μας

Παρότι, τα θέματα που συζητούνται στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι τεράστιου οικονομικού αντικειμένου, ...

Το ότι  Τσαμπίρας είναι μακράν ο πιο ειδικός στα πάσης φύσεως ρουσφετάκια το ξέρουνε στη Γλυφάδα και οι πέτρες, ...

Κι ενώ οι φωτιές στο βουνό της Γλυφάδας ξεπετάγονται η μία πίσω από την άλλη, κι ενώ όλοι οι Δήμαρχοι συσπειρώνονται στον ΣΠΑΥ για την προστασία του βουνού μας, κι ενώ μπαίνει στον ΣΠΑΥ ...

Διαβάσαμε μια, διαβάσαμε δυο, διαβάσαμε τρείς και πέντε, το βιογραφικό του Δημάρχου στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας. Ε... αυτό που διαπιστώσαμε ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Η ντουντούκα μας

Τα παρα-ΔΗΜΟτικά

Φωτιά έχουν πάρει τα "δημοτικά πηγαδάκια", από την ενδεχόμενη εγκατάλειψη του δημαρχιακού θώκου από τον κ. Παπανικολάου, για την κεντρική πολιτική σκηνή. ...

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για την μεγάλη «κάψα» του κ. Παπανικολάου, να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με την Ν.Δ. ...

Μεγάλη πίκρα.....για τον συμπαθή Δημήτρη. Για να δούμε τι θα κάνει; Θα ρουφήξει τ' αυγουλάκι του κι αυτός ή θα τραβήξει το σκοινί;  ...

Μόνο θλίψη μπορεί να νοιώθει κανείς, παρακολουθώντας  την παρουσία και τα όσα λέει κατά καιρούς, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Τα παρα-ΔΗΜΟτικά

Θέσεις

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ώρα 7:00 μ.μ. η Τοπική Οργάνωση Γλυφάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ...

Εναρξη της σχολικής χρονιάς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να  προστατεύσει περισσότερο τη σχολική κοινότητα. Κανένα τεστ, καμία παρέμβαση στον αριθμό των...

Εν μέσω μιας αρχόμενης καυτής  φετινής αντιπυρικής περιόδου, χωρίς καλά -καλά  να «ιδρώσουν» τα σίδερα και να πυρωθούν οι λαμαρίνες από τον καύσωνα, ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Θέσεις

Αυτοδιοικητικά

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης προφασίζεται ότι οι επικείμενες προσλήψεις του 2023 για τους ΟΤΑ θα περιορίσουν τις ανάγκες σε προσωπικό και ταυτόχρονα ...

Μετά από μακρά κι άνιση μάχη με την ασθένειά του, "έφυγε" σήμερα το πρωί από κοντά μας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Νίκος Σούγελας ...

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των μελών στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, που προέρχονται από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, για αδιαφάνεια των διοικουσών παρατάξεων ως προς την ενημέρωση, ...

Ενώ το Τριτοκοσμικό Τέλμα με την διαχείριση των σκουπιδιών σκουπίδια της  Αττικής εξακολουθεί παραμένει άλυτο, ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Πατούλης συνεχίζει να κρύβεται, ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Αυτοδιοικητικά

Θύμισες

Ο Βασίλης Μποτίνος μπορεί να μην ήταν κομμουνιστής, αλλά ήταν ατίθασος, δεν χαμήλωνε το κεφάλι στη Χούντα των Συνταγματαρχών, ...

Παρακολουθώντας στις 12-01-2022 την εκπομπή της ΕΡΤ "Μουσικό Κουτί", άκουσα τον θαυμάσιο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, να προλογίζει ένα τραγούδι που θα ...

Οι τρείς Δήμαρχοι, όπως τους έζησε ο Παναγιώτης Γιάχος, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και με τους τρείς. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Θύμησες

Επιλογές

Με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο από την ΑΒΑΞ, την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat να έχει ξεκινήσει ...

Ένα κοριτσάκι που στάλθηκε στις ΗΠΑ για υιοθεσία, λίγο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, έμελλε όχι μόνο να γνωρίσει τη βιολογική του μητέρα, ...

«Κάθε κορίτσι μπορεί να γίνει ελκυστικό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να στέκεσαι ακίνητη και να δείχνεις ηλίθια», έλεγε η ηθοποιός Χέντι Λαμάρ. ...

Η μπύρα μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό σας, με τρόπους που πιθανώς δεν θα περιμένατε… Πρόσφατη έρευνα μάλιστα, έχει εντοπίσει τέσσερα σημαντικά οφέλη στην υγεία. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Επιλογές

Πυξίδα μας και μπούσουλάς μας, είναι το γνωμικό του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ:

«Διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να τα λες».

Γι αυτό και στις «ΔΗΜΟ… λογίες Γλυφάδας, φιλοξενούμε ενυπόγραφα κείμενα, υπό την προϋπόθεση, ότι αυτά δεν είναι φασιστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά, υβριστικά, συκοφαντικά και δεν αποπνέουν έστω και έμμεσα, bulling έναντι οιονδήποτε.

Οι επώνυμες ανακοινώσεις, οι καταγγελίες και τα ενυπόγραφα άρθρα που δημοσιεύονται στον Ιστότοπό μας, είναι ευνόητο ότι εκφράζουν τους συντάκτες τους.

Συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, κι ούτε βέβαια είναι δυνατόν να εκφράζουν – ντε και καλά - και τις δικές μας θέσεις.

Ως φανατικοί υποστηρικτές της αληθινής είδησης και της διάδοσης των ιδεών - όχι μόνο επιτρέπουμε - αλλά σας προτρέπουμε να αναδημοσιεύτε τις αναρτήσεις μας, με την απλή αναφορά ότι η ΠΗΓΗ τους  είναι οι «dimologies.gr»

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία για να λαμβάνετε πρώτοι τα άρθρα που ανεβάζουμε στο e-mail σας.
Ονομά και Επίθετο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Βρείτε μας στα social

             

 

Designed by