Όλες οι δημοσιεύσεις

>>> Τι πραγματικά σημαίνει «βία» και «παρενόχληση» στον εργασιακό χώρo

Πως οι εργαζόμενοι (γυναίκα ή άνδρας), μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους σε περιπτώσεις παρενόχλησης, βίας ή και mobbins

Πόσες φορές θυμάστε ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος σας να σας λέει: «Δεν θα μου πεις εσύ πότε θα σχολάσεις!». Πόσες φορές έχετε ακούσει τον εργοδότη σας ή τον προϊστάμενο σας να σας λέει με ύφος όλο νόημα: «Ωραίο το κολάν σου σήμερα…».

Πόσες φορές ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος σας να σας καλεί για να σας δείξει κάτι… που δεν πρέπει να το μάθουν οι άλλοι συνάδελφοί σας και καταλήγετε σε έναν καλά φυλαγμένο χώρο της επιχείρησης που δεν σας επιτρέπει να φύγετε αμέσως;

Πόσες φορές έχετε ακούσει τον εργοδότη ή τον προϊστάμενός σας να σας απευθύνεται με ύφος: «Τι είναι αυτό το σκουπίδι που μου παρέδωσες;» και να τσαλακώνει το χαρτιά και να σας τα πετάει στο πρόσωπο;

Αυτές και πολλές άλλες περιπτώσεις βίας βρέθηκαν επί τάπητος στην διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Δικαίωμα στην Εργασία Χωρίς Βία & Παρενόχληση», που διοργάνωσαν η ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ της ΓΣΕΕ και η Ενωτική Αγωνιστική Εκ – Κίνηση της ΑΔΕΔΥ.

Με περισσότερες από 20 παρεμβάσεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, νομικών, στελεχών του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και του Συνηγόρου του Πολίτη ξετυλίχθηκε το κουβάρι της βίας στον εργασιακό χώρο.

Αλλά η συζήτηση δεν έμεινε στις διαπιστώσεις.

Έκανε ένα βήμα παραπέρα και έφτασε στις λύσεις είτε θεσμικού είτε νομικού χαρακτήρα … 

Μαρτυρίες βίας στον εργασιακό χώρο

Οι μαρτυρίες βίας στον εργασιακό χώρο έρχονται για να μας υποδείξουν ότι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων είναι μπροστά μας και πως απαιτείται συλλογική αντιμετώπιση, γιατί διαφορετικά οι εργαζόμενοι συνθλίβονται..

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της 22χρονη  Μαρίας από τον χώρο της εστίασης.

«Τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύω στον χώρο του επισιτισμού.

Τα περιστατικά βίας και κακομεταχείρισης δεν λείπουν…

Έχω αλλάξει αρκετές δουλειές γιατί τα περιστατικά βίας δεν με αφήνουν να ανταπεξέλθω για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών στον ίδιο εργοδότη», λέει η 22χρονη Μαρία.

«Όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά δυστυχώς κανείς δεν μιλάει γιατί υπάρχει ο φόβος περιθωριοποίησης στον χώρο εργασίας ή και της απόλυσης.

Και ο κίνδυνος της ανεργίας είναι πάντα μπροστά μας», συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του κλάδου που υπήρχαν και πριν τον κορωνοΐο.

Η ίδια αφηγείται περιπτώσεις απολύσεων γυναικών – μητέρων, άρνηση του εργοδότη να πληρώσει επί δυο μήνες το προσωπικό, παρότι το υποχρεώνει να εργάζεται 10 ώρες καθημερινά και οι εισπράξεις του δεν δικαιολογούσαν αυτή την συμπεριφορά.

Ενώ σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης το πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα!

Διάχυτες σεξιστικές συμπεριφορές

«Στην επιχείρηση που δούλευα ο εργοδότης απευθυνόταν στις σερβιτόρες με σεξουαλικού περιεχομένου σχόλια τύπου:

Ωραίο το κολάν σου σήμερα Ελένη μου’…

Ή στρίμωχνε τις κοπέλες στην κουζίνα», λέει η Μαρία. «Αποχώρησα από την επιχείρηση γιατί δεν άντεχα την σεξιστική συμπεριφορά προς τις συναδέλφους μου.

Όταν απευθυνόταν με σεξιστικά σχόλια σε εμένα, δεν απαντούσα!» συνεχίζει προσθέτοντας: «Δεν έκανα ‘χαχαχα χουχουχου’, όπως έκαναν άλλες κοπέλες», λέει σε κατηγορηματικό τόνο η Μαρία προσθέτοντας: «Δεν θέλω να τις μειώσω, αλλά συνήθως αυτά τα σχόλια τα περισσότερα κορίτσια δεν τα εκλαμβάνουν ως σεξιστικά σχόλια και τα θεωρούν ως πλάκα. Αλλά δεν είναι πλάκα».

«Εγώ έγινα κυνική στην δουλειά και δεν απαντούσα σε κανένα σχόλιό του γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να ανταπεξέλθω», συνεχίζει με κάθετο ύφος. Εξηγεί, πάντως, ότι «σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης κανείς δεν πρόκειται να μιλήσει και κανείς δεν θα σε πάρει στα σοβαρά και εάν χρειαστεί να το αποδείξεις ίσως αυτό γίνεται μόνον με υλικό από τις κάμερες ή εάν κάποιοι το έχουν δει».

Ο τραχύς δρόμος προς την δικαίωση

Κι αν η σεξουαλική παρενόχληση αποδεικνύεται …

Πως μπορεί κάποιος εργαζόμενος να το αποδείξει;

Μόνον με αποδεικτικά στοιχεία.. Και που μπορεί να προσφύγει;

Είτε στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, είτε στον Συνήγορο του Πολίτη, είτε στα συνδικάτα.

Είναι τραχύς ο δρόμος και δυστυχώς πολλά από τα θύματα επιλέγουν να σιωπήσουν.

«Είναι τραχύς ο δρόμος, αλλά μπορεί να υπάρξει δικαίωση» διαβεβαιώνουν τόσο τα στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, του Συνηγόρου του Πολίτη, όσο και οι νομικοί.

Μόνο που το θύμα πρέπει να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, ώστε είτε να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις στον εργοδότη από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, είτε το θύμα να δικαιωθεί δικαστικά.

Το mobbing

Κι αν ο δρόμος για την απόδειξη της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι τραχύς, ακόμη πιο τραχύς είναι ο δρόμος απόδειξης του mobbing, δηλαδή της ψυχολογικής τρομοκρατίας που υφίσταται ο εργαζόμενος από τον εργοδότη του ή υψηλότερο στέλεχος στην ιεραρχία από αυτόν.

Όπως εξηγεί η νομικός, Νατάσα Πατερέλη «το mobbing είναι το εργασιακό bulling.

Είναι η υβριστική συμπεριφορά εντός ή εκτός της επιχείρησης, που συνιστά ηθική και ψυχολογική παρενόχληση στην εργασία».

«Είναι μικρές δόσεις βίας και δεν μπορεί ο εργαζόμενος να εντοπιστεί αμέσως γιατί αυτή η βία είναι πολύ μικρή και δεν είναι  τόσο καταστροφική», διευκρινίζει προσθέτοντας:

«Όταν όμως αυτές οι μικρές δόσεις βίας συσσωρευτούν, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο θύμα».

Mobbing και διευθυντικό δικαίωμα

Ως περιστατικά mobbing περιγράφονται η στέρηση καθηκόντων, τα καψώνια, η ανάθεση καθηκόντων στον εργαζόμενο παρότι είναι εις γνώσιν του εργοδότη ότι ο εργαζόμενους δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά.

«Συχνά το mobbing συγχέεται με το διευθυντικό δικαίωμα», επισημαίνει η Νατάσα Πατερέλη κι αυτό γιατί «λόγω της συνεχούς καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων το mobbing που προέρχεται από το διευθυντικό δικαίωμα καθίσταται δυσδιάκριτο».

Όμως, όπως εξηγεί: «Mobbing είναι το να προσπαθήσει ο εργοδότης ή ο προϊστάμενος να σου δημιουργήσει στρες και αίσθημα ανικανότητας ώστε να χάσεις την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σου».

«Το mobbing μπορεί να μην είναι ασθένεια, αλλά είναι πηγή ψυχικών και σωματικών νοσημάτων», διευκρινίζει και υπογραμμίζει: «Το mobbing είναι ένας τρόπος ο εργοδότης να οδηγήσει σε οικειοθελή αποχώρηση, σε παραίτηση».

Πως αντιμετωπίζεται το mobbing;

H Νατάσα Πατερέλη τονίζει ότι «τα στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας έχουν την εμπειρία να ελέγξουν το mobbing».

Ως εκ τούτου, ο εργαζόμενος που υφίσταται mobbing μπορεί να προσφύγει στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ή στον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να καταγγείλει την συμπεριφορά του εργοδότη του.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος επιθυμεί να ακολουθήσει την δικαστική οδό, «μπορεί να υποβάλει μήνυση είτε για παραβίαση της αρχής ίσης μεταχείρισης και μέσα από αυτό θα μπορέσουν να στοιχειοθετηθούν και άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα (βλ. εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, εκβίαση) ή ακόμη να ασκήσει και αγωγή για την πρόκληση ηθικής και υλικής βλάβης ή και να ζητήσει αποζημίωση λόγω βλαπτικής μεταβολής των συνθηκών εργασίας», εξηγεί η Νατάσα Πατερέλη.

Τι συστήνει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας;

Βέβαια, επειδή ο όρος «mobbing» δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένος, αυτό που απαιτείται είναι η ενσωμάτωση της Σύμβασης C – 190 του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και της συνακόλουθης Σύστασης 206 για την αντιμετώπιση της βίας και της κακομεταχείρισης στον εργασιακό χώρο.

Όπως ανέπτυξε στο πλαίσιο της συζήτησης η Αναστασία Φραντζεσκάκη, συνδικαλίστρια και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας, και τα δύο κείμενα «αναγνωρίζουν πως το δικαίωμα στην εργασία χωρίς βία και κακοποίηση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και επισημαίνουν ότι η έμφυλη βία και η κακοποίηση συνιστούν ξεχωριστή κατηγορία».

«Και στα δυο κείμενα γίνεται επαρκής καταγραφή των συνεπειών από την ύπαρξη φαινομένων βίας και παρενόχλησης τα οποία στερούν την ίση πρόσβαση στην εργασία», επισήμανε η Αναστασία Φραντζεσκάκη σημειώνοντας πως τα κείμενα αυτά περιλαμβάνουν εξειδικευμένα μέτρα για την «δημιουργία μίας εργασιακής κουλτούρας που θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό».

Και συνεπώς « γεννάται η υποχρέωση να αναπτυχθεί ένα περιβάλλον μηδενικής ανοχής στη βία και στην κακοποίηση και με αυτό τον τρόπο θα αποτραπούν ανάλογες συμπεριφορές και πρακτικές», υπογράμμισε η Αναστασία Φραντζεσκάκη.

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο «ilektra V» της δημοσιογράφου Ηλέκτρας Βισκαδουράκη.

Επικαιρότητα

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας συνεδρίασε στις 28-09-2022, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κ. Γιάννη Τζούβελη. ...

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης προφασίζεται ότι οι επικείμενες προσλήψεις του 2023 για τους ΟΤΑ θα περιορίσουν τις ανάγκες σε προσωπικό και ταυτόχρονα ...

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βαθιά θρησκευόμενο, αλλά ούτε και άθρησκο και σε κάθε ευκαιρία εκθειάζω το έργο της Εκκλησίας, ενώ σέβομαι και τιμώ τους ιερωμένους ...

Μετά από 2 και πλέον μήνες, θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μέσω τηλεδιάσκεψης και σε ζωντανή (Live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Γλυφάδας στο YouTube. ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3:00 μ.μ., η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας μέσω Τηλεδιάσκεψης, με ζωντανή (live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube. ...

Με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο από την ΑΒΑΞ, την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat να έχει ξεκινήσει ...

Τα 5 πιο δημοφιλή άρθρα

 • >>> Στην Κόρινθο στο Λογιστικό Γραφείο

  >>> Στην Κόρινθο στο Λογιστικό Γραφείο "ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ", ανέθεσε τα λογιστικά, η Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Βαμβακερού.

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Π. Γιάχου προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα δρώμενα της Οικονομικής Επιτροπής

  >>> ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Π. Γιάχου προς τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα δρώμενα της Οικονομικής Επιτροπής

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> Οι καταγγελίες στη Τηλεόραση των: Παναγιώτη Γιάχου, Βάνας Μπάρμπα και Θέμη Μπαλασόπουλου για τις εικονικές συνεδριάσεις στο Δήμο Γλυφάδας

  >>> Οι καταγγελίες στη Τηλεόραση των: Παναγιώτη Γιάχου, Βάνας Μπάρμπα και Θέμη Μπαλασόπουλου για τις εικονικές συνεδριάσεις στο Δήμο Γλυφάδας

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> Δήμαρχε Γλυφάδας, άσε τους εγωισμούς και τα «καπρίτσια» και δρομολόγησε την άμεση επανένταξη του Δήμου μας στον Σ.Π.Α.Υ.

  >>> Δήμαρχε Γλυφάδας, άσε τους εγωισμούς και τα «καπρίτσια» και δρομολόγησε την άμεση επανένταξη του Δήμου μας στον Σ.Π.Α.Υ.

  Διαβάστε περισσότερα..

 • >>> Το γαϊτανάκι της υποψηφιότητας (;) του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για βουλευτής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, «καλά κρατεί».

  >>> Το γαϊτανάκι της υποψηφιότητας (;) του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για βουλευτής με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, «καλά κρατεί».

  Διαβάστε περισσότερα..

Εν Γλυφάδα

Φτωχότερη είναι από χθες η «φυλή» των αυτοδιοικητικών Γλυφάδας, μετά από τον θάνατο του επί  χρόνια (1995 έως 2010) Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Γεωργόπουλου. ...

Όπως πληροφορηθήκαμε, συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Συντονιστική Επιτροπή της Δ. Ο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, που εκλέχθηκε ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Εν Γλυφάδα

Τα εν Δήμω

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας συνεδρίασε στις 28-09-2022, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κ. Γιάννη Τζούβελη. ...

Μετά από 2 και πλέον μήνες, θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μέσω τηλεδιάσκεψης και σε ζωντανή (Live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Γλυφάδας στο YouTube. ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3:00 μ.μ., η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας μέσω Τηλεδιάσκεψης, με ζωντανή (live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Τα εν Δήμω

"Στα μανταλάκια"

«Δεν είμαι υποχρεωμένη να πάρω Λογιστή από τη Γλυφάδα» Αυτή ήταν η «αποστομωτική» απάντηση της κ. Βαμβακερού στην αποκάλυψη του Παναγιώτη Γιάχου, ότι ανάθεσε την λογιστική υποστήριξη ...

Γιατί ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου απέκρυψε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ότι διενεργείται έρευνα από τη Δικαιοσύνη, ...

Σοβαρές και συγκεκριμένες καταγγελίες για την επικινδυνότητα στις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ Γλυφάδας από τον Δημοτικό Σύμβουλο Στάθη Γεωργούλα. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: "Στα μανταλάκια"

Γιάχο...Βολές

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου βαθιά θρησκευόμενο, αλλά ούτε και άθρησκο και σε κάθε ευκαιρία εκθειάζω το έργο της Εκκλησίας, ενώ σέβομαι και τιμώ τους ιερωμένους ...

Συνήθως τα πιο απλά και τα αυτονόητα, είναι και τα πιο δύσκολα, έλεγε ένας αείμνηστος πολιτικός. Υπάρχουν όμως κι άνθρωποι που έχουν αυτό το χάρισμα και τα καταφέρνουν, γιατί πολύ απλά..."το 'χουν". ...

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φρονώ ότι εμείς οι αντιπολιτευόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκτός από την άσκηση του θεσμικού μας καθήκοντος, ...

"Αυτό που κάνετε μονίμως και συνειδητά, είναι να «βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο», αφού οι εισηγήσεις των θεμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην Η.Δ., μας αποστέλλονται πάντα ελάχιστες ώρες πριν από...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Γιάχο...Βολές

Η ντουντούκα μας

Παρότι, τα θέματα που συζητούνται στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι τεράστιου οικονομικού αντικειμένου, ...

Το ότι  Τσαμπίρας είναι μακράν ο πιο ειδικός στα πάσης φύσεως ρουσφετάκια το ξέρουνε στη Γλυφάδα και οι πέτρες, ...

Κι ενώ οι φωτιές στο βουνό της Γλυφάδας ξεπετάγονται η μία πίσω από την άλλη, κι ενώ όλοι οι Δήμαρχοι συσπειρώνονται στον ΣΠΑΥ για την προστασία του βουνού μας, κι ενώ μπαίνει στον ΣΠΑΥ ...

Διαβάσαμε μια, διαβάσαμε δυο, διαβάσαμε τρείς και πέντε, το βιογραφικό του Δημάρχου στην Επίσημη Ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας. Ε... αυτό που διαπιστώσαμε ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Η ντουντούκα μας

Τα παρα-ΔΗΜΟτικά

Φωτιά έχουν πάρει τα "δημοτικά πηγαδάκια", από την ενδεχόμενη εγκατάλειψη του δημαρχιακού θώκου από τον κ. Παπανικολάου, για την κεντρική πολιτική σκηνή. ...

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για την μεγάλη «κάψα» του κ. Παπανικολάου, να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με την Ν.Δ. ...

Μεγάλη πίκρα.....για τον συμπαθή Δημήτρη. Για να δούμε τι θα κάνει; Θα ρουφήξει τ' αυγουλάκι του κι αυτός ή θα τραβήξει το σκοινί;  ...

Μόνο θλίψη μπορεί να νοιώθει κανείς, παρακολουθώντας  την παρουσία και τα όσα λέει κατά καιρούς, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Τα παρα-ΔΗΜΟτικά

Θέσεις

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ώρα 7:00 μ.μ. η Τοπική Οργάνωση Γλυφάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ...

Εναρξη της σχολικής χρονιάς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να  προστατεύσει περισσότερο τη σχολική κοινότητα. Κανένα τεστ, καμία παρέμβαση στον αριθμό των...

Εν μέσω μιας αρχόμενης καυτής  φετινής αντιπυρικής περιόδου, χωρίς καλά -καλά  να «ιδρώσουν» τα σίδερα και να πυρωθούν οι λαμαρίνες από τον καύσωνα, ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Θέσεις

Αυτοδιοικητικά

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης προφασίζεται ότι οι επικείμενες προσλήψεις του 2023 για τους ΟΤΑ θα περιορίσουν τις ανάγκες σε προσωπικό και ταυτόχρονα ...

Μετά από μακρά κι άνιση μάχη με την ασθένειά του, "έφυγε" σήμερα το πρωί από κοντά μας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Νίκος Σούγελας ...

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των μελών στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, που προέρχονται από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, για αδιαφάνεια των διοικουσών παρατάξεων ως προς την ενημέρωση, ...

Ενώ το Τριτοκοσμικό Τέλμα με την διαχείριση των σκουπιδιών σκουπίδια της  Αττικής εξακολουθεί παραμένει άλυτο, ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Πατούλης συνεχίζει να κρύβεται, ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Αυτοδιοικητικά

Θύμισες

Ο Βασίλης Μποτίνος μπορεί να μην ήταν κομμουνιστής, αλλά ήταν ατίθασος, δεν χαμήλωνε το κεφάλι στη Χούντα των Συνταγματαρχών, ...

Παρακολουθώντας στις 12-01-2022 την εκπομπή της ΕΡΤ "Μουσικό Κουτί", άκουσα τον θαυμάσιο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, να προλογίζει ένα τραγούδι που θα ...

Οι τρείς Δήμαρχοι, όπως τους έζησε ο Παναγιώτης Γιάχος, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και με τους τρείς. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Θύμησες

Επιλογές

Με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο από την ΑΒΑΞ, την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat να έχει ξεκινήσει ...

Ένα κοριτσάκι που στάλθηκε στις ΗΠΑ για υιοθεσία, λίγο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, έμελλε όχι μόνο να γνωρίσει τη βιολογική του μητέρα, ...

«Κάθε κορίτσι μπορεί να γίνει ελκυστικό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να στέκεσαι ακίνητη και να δείχνεις ηλίθια», έλεγε η ηθοποιός Χέντι Λαμάρ. ...

Η μπύρα μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό σας, με τρόπους που πιθανώς δεν θα περιμένατε… Πρόσφατη έρευνα μάλιστα, έχει εντοπίσει τέσσερα σημαντικά οφέλη στην υγεία. ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Επιλογές

Το Άρθρο-λόγιο μας

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας συνεδρίασε στις 28-09-2022, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του κ. Γιάννη Τζούβελη. ...

Την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης προφασίζεται ότι οι επικείμενες προσλήψεις του 2023 για τους ΟΤΑ θα περιορίσουν τις ανάγκες σε προσωπικό και ταυτόχρονα ...

Μετά από 2 και πλέον μήνες, θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας μέσω τηλεδιάσκεψης και σε ζωντανή (Live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου Γλυφάδας στο YouTube. ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3:00 μ.μ., η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γλυφάδας μέσω Τηλεδιάσκεψης, με ζωντανή (live) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου στο YouTube. ...

Με την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο από την ΑΒΑΞ, την κοινοπραξία Bouygues – Intrakat να έχει ξεκινήσει ...

Πολιτική εκδήλωση διοργανώνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ώρα 7:00 μ.μ. η Τοπική Οργάνωση Γλυφάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ...

Μετά από μακρά κι άνιση μάχη με την ασθένειά του, "έφυγε" σήμερα το πρωί από κοντά μας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Νίκος Σούγελας ...

Πληθαίνουν οι καταγγελίες των μελών στις Οικονομικές Επιτροπές των Δήμων, που προέρχονται από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, για αδιαφάνεια των διοικουσών παρατάξεων ως προς την ενημέρωση, ...

Εναρξη της σχολικής χρονιάς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν λαμβάνει κανένα μέτρο για να  προστατεύσει περισσότερο τη σχολική κοινότητα. Κανένα τεστ, καμία παρέμβαση στον αριθμό των...

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2022, μέσω τηλεδιάσκεψης ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: «Λήψη απόφασης ...

Φτωχότερη είναι από χθες η «φυλή» των αυτοδιοικητικών Γλυφάδας, μετά από τον θάνατο του επί  χρόνια (1995 έως 2010) Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Γεωργόπουλου. ...

Με αφορμή την συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών και τη συμφωνία των τριών Δημάρχων, των Δήμων που συνορεύουν με το υπό δημιουργία Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού (Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και ...

Καιρό είχαμε να ζήσουμε μια τέτοια δημοκρατική και ουσιαστική συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, σαν αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 20-07-2022, όπου κατά κοινή ομολογία είναι μακράν η ποιοτικ...

Μάλλον υπερκόπωση (!!!!!) θα πρέπει να έπαθε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Στρατής Παναγάκος, απ’ αυτές τις άπειρο-ελάχιστες φορές που συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση, ...

Ενώ το Τριτοκοσμικό Τέλμα με την διαχείριση των σκουπιδιών σκουπίδια της  Αττικής εξακολουθεί παραμένει άλυτο, ο Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Πατούλης συνεχίζει να κρύβεται, ...

Σειρά εγκυκλίων εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, προσαρμοσμένες στις νέες περιοριστικές διατάξεις ...

Ένα κοριτσάκι που στάλθηκε στις ΗΠΑ για υιοθεσία, λίγο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, έμελλε όχι μόνο να γνωρίσει τη βιολογική του μητέρα, ...

Την διεκδίκηση του αξιώματος του Περιφερειάρχη Αττικής, ανακοίνωσε ο Γιάννης Σγουρός, πρώην Περιφερειάρχης (2011-2014) και νυν επικεφαλής του ...

Φωτιά έχουν πάρει τα "δημοτικά πηγαδάκια", από την ενδεχόμενη εγκατάλειψη του δημαρχιακού θώκου από τον κ. Παπανικολάου, για την κεντρική πολιτική σκηνή. ...

Εν μέσω μιας αρχόμενης καυτής  φετινής αντιπυρικής περιόδου, χωρίς καλά -καλά  να «ιδρώσουν» τα σίδερα και να πυρωθούν οι λαμαρίνες από τον καύσωνα, ...

«Δεν είμαι υποχρεωμένη να πάρω Λογιστή από τη Γλυφάδα» Αυτή ήταν η «αποστομωτική» απάντηση της κ. Βαμβακερού στην αποκάλυψη του Παναγιώτη Γιάχου, ότι ανάθεσε την λογιστική υποστήριξη ...

Είναι γεγονός ότι το αντικείμενο πλέον που καλούνται να διαχειρισθούν Δήμαρχοι και Δημοτικές Αρχές είναι και πολύπλοκο και πολυπληθές. ...

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, θα είναι πιθανότατα υποψήφιος βουλευτής με τον ...

Παρότι, τα θέματα που συζητούνται στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι τεράστιου οικονομικού αντικειμένου, ...

Όπως πληροφορηθήκαμε, συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Συντονιστική Επιτροπή της Δ. Ο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, που εκλέχθηκε ...

"Σπάει κόκκαλα" με την Ανοικτή Επιστολή του, ο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας της πόλης μας Μάκης Φιλόπουλος, ...

Το ότι  Τσαμπίρας είναι μακράν ο πιο ειδικός στα πάσης φύσεως ρουσφετάκια το ξέρουνε στη Γλυφάδα και οι πέτρες, ...

«Έφυγε για το τελευταίο της ταξίδι» η Ξένια Σπονδυλίδη, χήρα του αείμνηστου κι επί 12ετία Δημάρχου Γλυφάδας Θόδωρου Σπονδυλίδη. ...

Δίνουν και παίρνουν τα δημοσιεύματα για την μεγάλη «κάψα» του κ. Παπανικολάου, να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με την Ν.Δ. ...

Κι ενώ οι φωτιές στο βουνό της Γλυφάδας ξεπετάγονται η μία πίσω από την άλλη, κι ενώ όλοι οι Δήμαρχοι συσπειρώνονται στον ΣΠΑΥ για την προστασία του βουνού μας, κι ενώ μπαίνει στον ΣΠΑΥ ...

Παλαιότερες Δημοσιεύσεις: Τα εν Δήμω Αυτοδιοικητικά Επιλογές Θέσεις Εν Γλυφάδα Τα παρα-ΔΗΜΟτικά "Στα μανταλάκια" Η ντουντούκα μας Θύμησες

Πυξίδα μας και μπούσουλάς μας, είναι το γνωμικό του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ:

«Διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα υπερασπισθώ μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να τα λες».

Γι αυτό και στις «ΔΗΜΟ… λογίες Γλυφάδας, φιλοξενούμε ενυπόγραφα κείμενα, υπό την προϋπόθεση, ότι αυτά δεν είναι φασιστικά, ρατσιστικά, σεξιστικά, υβριστικά, συκοφαντικά και δεν αποπνέουν έστω και έμμεσα, bulling έναντι οιονδήποτε.

Οι επώνυμες ανακοινώσεις, οι καταγγελίες και τα ενυπόγραφα άρθρα που δημοσιεύονται στον Ιστότοπό μας, είναι ευνόητο ότι εκφράζουν τους συντάκτες τους.

Συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τις δικές μας απόψεις, κι ούτε βέβαια είναι δυνατόν να εκφράζουν – ντε και καλά - και τις δικές μας θέσεις.

Ως φανατικοί υποστηρικτές της αληθινής είδησης και της διάδοσης των ιδεών - όχι μόνο επιτρέπουμε - αλλά σας προτρέπουμε να αναδημοσιεύτε τις αναρτήσεις μας, με την απλή αναφορά ότι η ΠΗΓΗ τους  είναι οι «dimologies.gr»

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία για να λαμβάνετε πρώτοι τα άρθρα που ανεβάζουμε στο e-mail σας.
Ονομά και Επίθετο(*)
Please type your full name.

E-mail(*)
Invalid email address.

Βρείτε μας στα social

             

 

Designed by