• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα.

Πώς όμως έγινε αυτό;

Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

δεδομένου ότι παρέλαση γινόταν και παλαιότερα στην Τερψιθέα, αλλά ο πρώην Δήμαρχος κ. Σφακιανάκης την κατάργησε αιφνιδιαστικά με αστήρικτες δικαιολογίες.

Δυστυχώς όμως και ο σημερινός Δήμαρχος, ενώ πήρε και αξιοποίησε την πρόταση του κ. Γιάχου, απέφυγε όμως μέχρι σήμερα να την εισάγει σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ζητούσε με την αίτησή του ο πολύπειρος κ. Γιάχος.

Περαιτέρω, ο κ. Γιάχος είχε συμπεριλάβει στην αίτησή του και άλλα ζητήματα σχετικά με την αναβάθμιση της Τερψιθέας, όπως:

"...ο Δήμος μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην μεταστέγαση ορισμένων υπηρεσιών στην Τερψιθέα, όπου εκτός από την τόνωση της τοπικής αγοράς, θα ανακουφιστεί κυκλοφοριακά η ασφυκτιούσα κάτω Γλυφάδα και ο Δήμος θα έχει και οικονομικά οφέλη."

Δυστυχώς εκκρεμούν ακόμη...

Ολόκληρη η αίτηση έχει ως εξής:

 

                   Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος                         

                  πρώην   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                                      αριθμ.πρωτ. :49555/7-10-2014

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)

   οδός ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ  46  ΓΛΥΦΑΔΑ  Τ Κ 165 62                              ΓΛΥΦΑΔΑ  07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014   

     Τηλ: 210.9622.902 κιν: 6974.141.390 Fax: 210.9930.318

                e.mail: pgiahos@yahoo.gr                              

                                                                                                   

 

                                                                            

                                                                         Α Ι Τ Η Σ Η

 

Προς:

1) Δήμαρχο Γλυφάδας

2) Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

 

Θέμα:  Θεσμοθέτηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,

            της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα.

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

σας συγχαίρω για την εκλογή σας και σας εύχομαι καλή θητεία με γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο αλλά και ουσιαστικό έργο για την πόλη μας και τους κατοίκους της. Πριν σας αναπτύξω την πρότασή μου κι επειδή οι πιο πολλοί από εσάς είστε πρωτο-εκλεγέντες και πιθανόν να μη με γνωρίζετε, επιτρέψτε μου να σας συστηθώ.

Από το 1966 είμαι κάτοικος και δημότης Γλυφάδας, ενώ από το 1987 έως και το 2006 υπήρξα  Δημοτικός Σύμβουλος. Κατά την ίδια χρονική περίοδο διετέλεσα επί πέντε (5) διετίες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τρεις (3) διαφορετικές Διοικήσεις και με τρεις (3) διαφορετικούς Δημάρχους. (Ανδρέα Σούφη, Θεόδωρο  Σπονδυλίδη και Στέλιο Σφακιανάκη).

Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010 καθώς και στις πρόσφατες του Μάη του 2014 δεν είχα θέσει υποψηφιότητα. Όμως είχα και έχω αυξημένο ενδιαφέρον, για τα όσα διαδραματίζονται στον Δήμο Γλυφάδας, όπου κατοικώ με την οικογένειά μου και όπου είναι και η έδρα της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

 

Έρχομαι τώρα στην πρότασή μου για την θεσμοθέτηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα. Το διαχρονικό παράπονο όλων σχεδόν των Τερψιθιωτών είναι, ότι η Τερψιθέα είναι η «ριγμένη» περιοχή του Δήμου μας, αφού εκτός των πολλών προβλημάτων που έχει η συνοικία, όλες οι υπηρεσίες (Δημαρχείο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ) είναι στην κάτω Γλυφάδα.

Το παράπονο αυτό το ακούω καθημερινά στο μαγαζί μου και το έχω ζήσει πιο έντονα στις θητείες μου στα δημοτικά έδρανα. Παρότι έγιναν κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες, εν τούτοις αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το «ισοζύγιο» εξακολουθεί να είναι εις βάρος της Τερψιθέας.

Πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην μεταστέγαση ορισμένων υπηρεσιών στην Τερψιθέα, όπου εκτός απο την τόνωση της τοπικής αγοράς, θα ανακουφιστεί κυκλοφοριακά η ασφυκτιούσα κάτω Γλυφάδα και ο Δήμος θα έχει και οικονομικά οφέλη αφού θα πετύχει και πιο χαμηλά μισθώματα.

Άμεσα όμως μπορεί να γίνει μια κίνηση με τεράστιο συμβολισμό, αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα και αυτό που σας προτείνω είναι, η θεσμοθέτηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα.

 

Θα σας θυμίσω ότι πριν από λίγα χρόνια, είχαν γίνει κάποιες παρελάσεις στη Τερψιθέα, αλλά δυστυχώς κάποιοι την κατήργησαν, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και η μόνη δικαιολογία που ακούστηκε, ήταν ότι η οδός  Κ. Αθανάτου που είχαν γίνει τότε οι παρελάσεις, ήταν «λέει» πολύ κατηφορική.

Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν η παρέλαση είχε θεσμοθετηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εξακολουθούσε να γίνεται στην Τερψιθέα.

 

Για να ξεπεραστεί λοιπόν το «εμπόδιο της κατηφόρας», η πρότασή μου είναι η εξής:

 

1) Τα σχολεία και οι υπόλοιποι παρελαύνοντες, να πηγαίνουν και να αναμένουν την εκκίνηση της παρέλασης, στην οδό Κ. Αθανάτου, στο τμήμα της από την οδό Γ. Γεννηματά και προς το βουνό.

2) Η παρέλαση να ξεκινάει από την συμβολή των οδών Ελ. Ανθρώπου και Κ. Αθανάτου, να συνεχίζει και να αναπτύσσεται στην οδό Γ. Γεννηματά - η οποία δεν είναι κατηφορική - με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη.

3) Η Εξέδρα των επισήμων να τοποθετείται στην πλατεία του Αγ. Τρύφωνα, δίπλα από το περίπτερο.

4) Η δοξολογία να γίνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα.

5) Τόσο ο πανηγυρικός της ημέρας, όσο και η κατάθεση στεφάνων να γίνεται στο ηρώο που είναι στην γωνία της πλατείας Αγίου Τρύφωνα στη συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Κ. Αθανάτου.

6) Η καθιερωμένη δεξίωση που ακολουθεί μετά την παρέλαση, να γίνεται στον ευρύχωρο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου που είναι απέναντι, στην συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Πέλλης.

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

σας διαβεβαιώνω ότι η πρόταση που σας κάνω, είναι παλλαϊκό αίτημα όλων των Τερψιθιωτών , ενώ δεν θα έχει και κανένα οικονομικό κόστος για το δημοτικό ταμείο.

 

Τέλος κι επειδή όλοι οι κατά καιρούς Δήμαρχοι μιλάνε για αναβάθμιση της Τερψιθέας, ελπίζω ότι αυτή η έμπρακτη κίνηση που σας προτείνω για την ισότιμη μεταχείριση της Τερψιθέας, θα γίνει επί της θητείας ενός Δημάρχου, που είναι «γέννημα θρέμμα» Τερψιθιώτης.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και ελπίζω να αποφασίσετε θετικά, ώστε η επερχόμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014, να γίνει στην Τερψιθέα.

 

Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ να ενημερωθώ για την εισαγωγή του θέματος στο Σώμα, προκειμένου να παρευρεθώ και αν χρειασθεί να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.                          

                                                                                                                             

                                                                                                                           Ο αιτών

                                                                                                               Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος

  

 

                                                              

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Μαθαίνω ότι μια πολύ αξιόλογη υπάλληλος του Δήμου, ιδιαίτερα ευγενής στους τρόπους της, όταν αναφέρεται στον Γκουρού, τα όσα λέει...

Την υπογραφή σου και το...

Την υπογραφή σου και το...

Όπως μας πληροφορεί το έγκυρο ΨΑΧΤΗΡΙ μας, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς, ούτε και δεκατρείς, αλλά πολύ περισσότερες είναι...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Νίκος Παπάζογλου: Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου και να με εμπιστευτούν.

Νίκος Παπάζογλου: Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου και να με εμπιστευτούν.

Ένας Γλυφαδιώτης, ο Νίκος Παπάζογλου, ένας πραγματικά δικός μας άνθρωπος, ζητά την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσει στη Βουλή. Ας δούμε όμως πρώτα ποιος είναι ο Νίκος Παπάζογλου. Ο Νίκος Παπάζογλου γ...

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Τσερκέζο

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Τσερκέζο

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Γιάννης Τσερκέζος ιδιοκτήτης του «Local WebTV», που τα τελευταία χρόνια αναμετέδιδε ζωντανά στο διαδίκτυο τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.Ο Γιάννης Τσερκέζος,...

Καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην ΕΡΤ 1

Καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην ΕΡΤ 1

Παρακολουθήστε τις σοβαρές καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην εκπομπή "Άλλη Διάσταση'' της ΕΡΤ 1 από την Δημοτική Σύμβουλο Γλυφάδας κ. Βάνα Μπάρμπα, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συ...

Ακυρώθηκε ως παράνομη η 11η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Ακυρώθηκε ως παράνομη η 11η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Ο σοφός λαός μας για κάθε τι έχει και μια παροιμία. Αυτή που ακολουθεί νομίζουμε ότι ταιριάζει γάντι στην είδηση που ακολουθεί: '' Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακή του μέρα". Επιτέλ...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Δεν πάμε καθόλου καλά...Απίστευτη σπατάλη 700.000 ευρώ

Δεν πάμε καθόλου καλά...Απίστευτη σπατάλη 700.000 ευρώ

700.000 ευρώ !!!!!!! θα ξοδέψει ο Δήμαρχος για την ανακαίνιση του Δημοτικού Κινηματοθέατρου "Μελίνα Μερκούρη". Το διαβάσαμε και στην αρχή νομίζαμε, ότι είχε είχε προστεθεί κατά λάθος στο ποσό ένα...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα.

Πώς όμως έγινε αυτό;

Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

δεδομένου ότι παρέλαση γινόταν και παλαιότερα στην Τερψιθέα, αλλά ο πρώην Δήμαρχος κ. Σφακιανάκης την κατάργησε αιφνιδιαστικά με αστήρικτες δικαιολογίες.

Δυστυχώς όμως και ο σημερινός Δήμαρχος, ενώ πήρε και αξιοποίησε την πρόταση του κ. Γιάχου, απέφυγε όμως μέχρι σήμερα να την εισάγει σαν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ζητούσε με την αίτησή του ο πολύπειρος κ. Γιάχος.

Περαιτέρω, ο κ. Γιάχος είχε συμπεριλάβει στην αίτησή του και άλλα ζητήματα σχετικά με την αναβάθμιση της Τερψιθέας, όπως:

"...ο Δήμος μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην μεταστέγαση ορισμένων υπηρεσιών στην Τερψιθέα, όπου εκτός από την τόνωση της τοπικής αγοράς, θα ανακουφιστεί κυκλοφοριακά η ασφυκτιούσα κάτω Γλυφάδα και ο Δήμος θα έχει και οικονομικά οφέλη."

Δυστυχώς εκκρεμούν ακόμη...

Ολόκληρη η αίτηση έχει ως εξής:

 

                   Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος                         

                  πρώην   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                                      αριθμ.πρωτ. :49555/7-10-2014

  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ

(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)

   οδός ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ  46  ΓΛΥΦΑΔΑ  Τ Κ 165 62                              ΓΛΥΦΑΔΑ  07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2014   

     Τηλ: 210.9622.902 κιν: 6974.141.390 Fax: 210.9930.318

                e.mail: pgiahos@yahoo.gr                              

                                                                                                   

 

                                                                            

                                                                         Α Ι Τ Η Σ Η

 

Προς:

1) Δήμαρχο Γλυφάδας

2) Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

 

Θέμα:  Θεσμοθέτηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,

            της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα.

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

σας συγχαίρω για την εκλογή σας και σας εύχομαι καλή θητεία με γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο αλλά και ουσιαστικό έργο για την πόλη μας και τους κατοίκους της. Πριν σας αναπτύξω την πρότασή μου κι επειδή οι πιο πολλοί από εσάς είστε πρωτο-εκλεγέντες και πιθανόν να μη με γνωρίζετε, επιτρέψτε μου να σας συστηθώ.

Από το 1966 είμαι κάτοικος και δημότης Γλυφάδας, ενώ από το 1987 έως και το 2006 υπήρξα  Δημοτικός Σύμβουλος. Κατά την ίδια χρονική περίοδο διετέλεσα επί πέντε (5) διετίες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τρεις (3) διαφορετικές Διοικήσεις και με τρεις (3) διαφορετικούς Δημάρχους. (Ανδρέα Σούφη, Θεόδωρο  Σπονδυλίδη και Στέλιο Σφακιανάκη).

Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010 καθώς και στις πρόσφατες του Μάη του 2014 δεν είχα θέσει υποψηφιότητα. Όμως είχα και έχω αυξημένο ενδιαφέρον, για τα όσα διαδραματίζονται στον Δήμο Γλυφάδας, όπου κατοικώ με την οικογένειά μου και όπου είναι και η έδρα της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

 

Έρχομαι τώρα στην πρότασή μου για την θεσμοθέτηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα. Το διαχρονικό παράπονο όλων σχεδόν των Τερψιθιωτών είναι, ότι η Τερψιθέα είναι η «ριγμένη» περιοχή του Δήμου μας, αφού εκτός των πολλών προβλημάτων που έχει η συνοικία, όλες οι υπηρεσίες (Δημαρχείο, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ) είναι στην κάτω Γλυφάδα.

Το παράπονο αυτό το ακούω καθημερινά στο μαγαζί μου και το έχω ζήσει πιο έντονα στις θητείες μου στα δημοτικά έδρανα. Παρότι έγιναν κατά καιρούς διάφορες προσπάθειες, εν τούτοις αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το «ισοζύγιο» εξακολουθεί να είναι εις βάρος της Τερψιθέας.

Πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην μεταστέγαση ορισμένων υπηρεσιών στην Τερψιθέα, όπου εκτός απο την τόνωση της τοπικής αγοράς, θα ανακουφιστεί κυκλοφοριακά η ασφυκτιούσα κάτω Γλυφάδα και ο Δήμος θα έχει και οικονομικά οφέλη αφού θα πετύχει και πιο χαμηλά μισθώματα.

Άμεσα όμως μπορεί να γίνει μια κίνηση με τεράστιο συμβολισμό, αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα και αυτό που σας προτείνω είναι, η θεσμοθέτηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Τερψιθέα.

 

Θα σας θυμίσω ότι πριν από λίγα χρόνια, είχαν γίνει κάποιες παρελάσεις στη Τερψιθέα, αλλά δυστυχώς κάποιοι την κατήργησαν, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και η μόνη δικαιολογία που ακούστηκε, ήταν ότι η οδός  Κ. Αθανάτου που είχαν γίνει τότε οι παρελάσεις, ήταν «λέει» πολύ κατηφορική.

Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν η παρέλαση είχε θεσμοθετηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εξακολουθούσε να γίνεται στην Τερψιθέα.

 

Για να ξεπεραστεί λοιπόν το «εμπόδιο της κατηφόρας», η πρότασή μου είναι η εξής:

 

1) Τα σχολεία και οι υπόλοιποι παρελαύνοντες, να πηγαίνουν και να αναμένουν την εκκίνηση της παρέλασης, στην οδό Κ. Αθανάτου, στο τμήμα της από την οδό Γ. Γεννηματά και προς το βουνό.

2) Η παρέλαση να ξεκινάει από την συμβολή των οδών Ελ. Ανθρώπου και Κ. Αθανάτου, να συνεχίζει και να αναπτύσσεται στην οδό Γ. Γεννηματά - η οποία δεν είναι κατηφορική - με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη.

3) Η Εξέδρα των επισήμων να τοποθετείται στην πλατεία του Αγ. Τρύφωνα, δίπλα από το περίπτερο.

4) Η δοξολογία να γίνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα.

5) Τόσο ο πανηγυρικός της ημέρας, όσο και η κατάθεση στεφάνων να γίνεται στο ηρώο που είναι στην γωνία της πλατείας Αγίου Τρύφωνα στη συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Κ. Αθανάτου.

6) Η καθιερωμένη δεξίωση που ακολουθεί μετά την παρέλαση, να γίνεται στον ευρύχωρο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου που είναι απέναντι, στην συμβολή των οδών Γ. Γεννηματά και Πέλλης.

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

σας διαβεβαιώνω ότι η πρόταση που σας κάνω, είναι παλλαϊκό αίτημα όλων των Τερψιθιωτών , ενώ δεν θα έχει και κανένα οικονομικό κόστος για το δημοτικό ταμείο.

 

Τέλος κι επειδή όλοι οι κατά καιρούς Δήμαρχοι μιλάνε για αναβάθμιση της Τερψιθέας, ελπίζω ότι αυτή η έμπρακτη κίνηση που σας προτείνω για την ισότιμη μεταχείριση της Τερψιθέας, θα γίνει επί της θητείας ενός Δημάρχου, που είναι «γέννημα θρέμμα» Τερψιθιώτης.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και ελπίζω να αποφασίσετε θετικά, ώστε η επερχόμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014, να γίνει στην Τερψιθέα.

 

Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ να ενημερωθώ για την εισαγωγή του θέματος στο Σώμα, προκειμένου να παρευρεθώ και αν χρειασθεί να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.                          

                                                                                                                             

                                                                                                                           Ο αιτών

                                                                                                               Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος

  

 

                                                              

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Μαθαίνω ότι μια πολύ αξιόλογη υπάλληλος του Δήμου, ιδιαίτερα ευγενής στους τρόπους της, όταν αναφέρεται στον Γκουρού, τα όσα λέει...

Την υπογραφή σου και το...

Την υπογραφή σου και το...

Όπως μας πληροφορεί το έγκυρο ΨΑΧΤΗΡΙ μας, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς, ούτε και δεκατρείς, αλλά πολύ περισσότερες είναι...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Νίκος Παπάζογλου: Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου και να με εμπιστευτούν.

Νίκος Παπάζογλου: Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου και να με εμπιστευτούν.

Ένας Γλυφαδιώτης, ο Νίκος Παπάζογλου, ένας πραγματικά δικός μας άνθρωπος, ζητά την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσει στη Βουλή. Ας δούμε όμως πρώτα ποιος είναι ο Νίκος Παπάζογλου. Ο Νίκος Παπάζογλου γ...

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Τσερκέζο

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Τσερκέζο

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Γιάννης Τσερκέζος ιδιοκτήτης του «Local WebTV», που τα τελευταία χρόνια αναμετέδιδε ζωντανά στο διαδίκτυο τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.Ο Γιάννης Τσερκέζος,...

Καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην ΕΡΤ 1

Καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην ΕΡΤ 1

Παρακολουθήστε τις σοβαρές καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην εκπομπή "Άλλη Διάσταση'' της ΕΡΤ 1 από την Δημοτική Σύμβουλο Γλυφάδας κ. Βάνα Μπάρμπα, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συ...

Ακυρώθηκε ως παράνομη η 11η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Ακυρώθηκε ως παράνομη η 11η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Ο σοφός λαός μας για κάθε τι έχει και μια παροιμία. Αυτή που ακολουθεί νομίζουμε ότι ταιριάζει γάντι στην είδηση που ακολουθεί: '' Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακή του μέρα". Επιτέλ...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr