• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου οι 100!!! πλαστές αποφάσεις των Παπανικολάου και Παναγάκου

Και τώρα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Στις 21 του Μάη υπέβαλα στην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, την Αναφορά - Καταγγελία μου, για κατ επανάληψη παράνομες πράξεις, που διέπραξαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Ευστράτιος Παναγάκος, καθώς και διοικητικά και υπηρεσιακά όργανα του Δήμου Γλυφάδας, ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέες από την δικαιοσύνη.

Η Αναφορά - Καταγγελία μου αποτελείται από 52 σελίδες με 27 συνημμένα έγγραφα 80 σελίδων.

Με αυτή την πράξη μου πιστεύω ότι έκανα το χρέος μου απέναντι στους πολίτες της Γλυφάδας, που για πάνω από μια εικοσαετία με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους.

Ο λόγος τώρα για τις πρωτοφανείς παρανομίες του Δημάρχου και του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι στη δικαιοσύνη  της πατρίδας μας.

Οφείλω όμως να επισημάνω

την αδιαφορία των Δημοτικών Συμβούλων, για να μην πω συγκάλυψη, οι οποίοι αντί να διαφυλάξουν την νομιμότητα και το κύρος του θεσμού που ορκίστηκαν να υπηρετούν, άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα και άλλοι λούφαξαν, περιμένοντας από άλλους "να βγάλουν το φίδι από την τρύπα"

Παρακάτω παραθέτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την Αναφορά - Καταγγελία.

 

Αξιότιμοι, κ. Εισαγγελέα και κ. Υπουργέ,

Είμαι μόνιμος κάτοικος και δημότης Γλυφάδας. Εχω διατελέσει επί σειρά ετών (1986 - 2006) Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επί δημαρχίας τών αειμνήστων Δημάρχων Θόδωρου Σπονδυλίδη και Ανδρέα Σούφη και τού ζώντος πρώην Δημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου κ. Στυλιανού Σφακιανάκη.

Σήμερα επιμελούμαι ερασιτεχνικά με την θεματολογία μίας ηλεκτρονικής ιστοσελίδας με τον τίτλο: “Δημο...λογίες Γλυφάδας”, στην οποία αναρτώνται τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα. Ευνόητο είναι να περιλαμβάνονται στην θεματολογία της και τα συμβαίνοντα στο Δήμο Γλυφάδας.

 Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

Πριν από 14 μήνες υπέπεσε στην αντίληψή μου και τελικώς μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπίστωσα ότι από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Ευστράτιος Παναγάκος, με την ανοχή, την αδιαφορία και τη σιωπηρή συναίνεση σχεδόν όλων των Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και με την συνδρομή “προθύμων” υπαλλήλων του Δήμου Γλυφάδας, σκηνοθέτησαν εικονικά εξήντα δύο (62) δημόσιες συνεδριάσεις και τών τριών οργάνων διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας.

Στη συνέχεια εξέδωσαν εκατό (100) πλαστές αποφάσεις, που υποτίθεται ότι ελήφθησαν σε τριάντα εννέα (39) δήθεν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), σε είκοσι μία (21) δήθεν συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και σε δύο (2) δήθεν συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.).

 Χωρίς ποτέ να συνεδριάσουν ανοικτά και δημόσια αυτά τα όργανα, όπως ρητά απαιτεί το άρθρο 96 του νόμου 3463/2006 καθώς και τα άρθρα 69 και 75 του νόμου 3852/2010 κι όπως ρητά προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου (απ. ΥΠ.ΕΣ. με αρ. 1652/06-04-2011 ΦΕΚ 661/20-04-2011, και η 221/16-06-2011 απόφαση του Δ. Σ. Γλυφάδας), ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας βεβαίωσαν ψευδώς και συνειδητά με τις υπογραφές τους σε αποσπάσματα χαλκευμένων πρακτικών, τα οποία οι ίδιοι επιμελήθηκαν να συνταχθούν ως Πρόεδροι των παραπάνω οργάνων, ότι δήθεν είχαν γίνει πράγματι δημόσιες συνεδριάσεις με όλους τους τύπους της νομοθεσίας, υπό την Προεδρία τους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας σε συγκεκριμένες χρονοημερομηνίες και ώρες!

Βεβαίωσαν επίσης ψευδώς σε αυτά τα πλαστά αποσπάσματα πρακτικών, ότι μετά από σχετική ξεχωριστή συζήτηση για κάθε θέμα έγινε ονομαστική ψηφοφορία, όπου δήθεν ελήφθησαν και οι αντίστοιχες αποφάσεις, οι οποίες και φέρουν τις υπογραφές τους.

 Από δημόσιες και έγγραφες ομολογίες (όλες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας), αλλά και από κατά καιρούς ομιλίες σε πραγματικές συνεδριάσεις του Δ. Σ. και της Ο. Ε. όλων των αρχηγών των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς και άλλων Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και από ομιλίες του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ. Σ. αποδεικνύεται απόλυτα , ότι όλες αυτές οι πλαστές αποφάσεις, προέκυψαν μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες και προσωπικές συνεννοήσεις των υπαλλήλων του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου με Δημοτικούς Συμβούλους, άλλοτε με όλους κι άλλοτε κατ επιλογή, δεδομένου ότι αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι μας δήλωσαν άγνοια, για αυτή την πρωτοφανή “φάμπρικα” αθρόας παραγωγής και περαιτέρω χρησιμοποίησης αποφάσεων, των τριών οργάνων διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ενεργούσαν κατ εντολή του Δημάρχου και τού Προέδρου του Δ. Σ. και αυτές τις δήθεν συνεδριάσεις τις αποκαλούσαν “δια περιφοράς” ή “τηλεφωνικές”.

Με αυτή την άκυρη διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο ή εγκύκλιο, εξέδωσαν παράνομα εκατό (100) αποφάσεις, ήτοι εβδομήντα μία (71) του Δημοτικού Συμβουλίου, είκοσι πέντε (25) της Οικονομικής Επιτροπής και τέσσερις (4) της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα παραπάνω τα διαπίστωσα κατόπιν δύσκολης, πολύμηνης και μετ' εμποδίων έρευνας, λόγω κωλυσιεργιών της αρμοδίας Διευθύντριας του Δήμου κ. Παναγιώτας Κυριακίδου, η οποία δεν μου χορηγούσε τα αναγκαία στοιχεία που ζητούσα, με αλλεπάλληλες έγγραφες αιτήσεις μου.

Στις 15/12/2017 απέστειλα ονομαστικά και επίσημα, 48 επιστολές τις οποίες κατέθεσα στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στην οδό Άλσους 15, στο επίσημο πρωτόκολλο του Δήμου.

 Συγκεκριμένα αποδέκτες αυτών των επιστολών ήταν:

- ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου με αρ. πρωτ. 49558/15-12-2017

- ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος με αρ. πρωτ. 49557/15-12-2017

- ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μάριος Τσάκας με αρ. πρωτ. 49504/15-12-2017

όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι εμπλεκόμενες υπάλληλοι του Δήμου.

Με αυτή την ονομαστική και ξεχωριστή στον καθένα επιστολή μου, τους ενημέρωνα για την ερευνά μου και τα αποτελέσματά της κι ότι παρά τα εμπόδια, είχα πλέον στα χέρια μου διασταυρωμένα στοιχεία, απολύτως τεκμηριωμένα με επίσημα έγγραφα του Δήμου,

τα οποία επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν ότι:

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος και σε μία (1) περίπτωση ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Κουρουπάκης, έχουν εκδώσει 100 ΠΛΑΣΤΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, οι οποίες υποτίθεται ότι ελήφθησαν, σε δήθεν νόμιμες έκτακτες δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ περίτρανα αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο είναι ψευδέστατο.

Αυτό που τους ζητούσα ήταν απαντήσεις και εξηγήσεις, τις οποίες και δεσμευόμουν να τις δημοσιοποιήσω αναρτώντας τες, στην ιστοσελίδα μου.

Από τους παραπάνω, 48 συνολικά αποδέκτες αυτής της ονομαστικής επιστολής μου, αυτοί που μου απάντησαν με έγγραφη επιστολή τους είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Σωτήριος Βοργιάς, Αθηνά Λυγνού, Αναστάσιος Ταστάνης, Ειρήνη Βαγγελάτου, Βασίλειος Μουλακάκης, και Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

 Τα κείμενα αυτών των απαντήσεων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα μου “Δημο...λογίες Γλυφάδας”.

Επίσης αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιβεβαίωσαν προς εμένα προφορικά για τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις, ενώ κάποιοι επικαλέσθηκαν πλήρη άγνοια και κάποιοι άλλοι είπαν ότι δεν γνώριζαν τη νομοθεσία, λέγοντας ότι “αν κληθούμε από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσουμε όλα”.

Αναντίρρητα οι εκατό (100) αυτές αποφάσεις, ως εικονικά παράγωγα προϊόντα ανύπαρκτων δημοσίων συνεδριάσεων, είναι ανυπόστατες και πλαστές, αλλά και οπωσδήποτε άκυρες κατά τις σχετικές διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα.

Συνεπώς, ουδεμία εγκυρότητα ή νομιμότητα προσδίδει σε οποιαδήποτε ενέργεια πάσης φύσεως και μορφής, η επίκληση ή και η περαιτέρω χρήση των αποφάσεων αυτών.

Σκοπίμως οι παραπάνω σκηνοθέτες κατασκευής των αποφάσεων αυτών, τις εμφάνισαν εμφυτευμένες σε επίσης πλαστά αποσπάσματα πρακτικών, για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων νομιμοφάνειας, προς τρίτα πρόσωπα και υπερκείμενες δημόσιες υπηρεσίες.

 Δυστυχώς όμως έγινε χρήση όλων αυτών των αποφάσεων, όπως αποδεικνύεται από καταγεγραμμένα και τετελεσμένα οικονομικά πεπραγμένα, στα τηρούμενα εκ του νόμου στο Δήμο Γλυφάδας βιβλία, στοιχεία και οικονομικές καταστάσεις.

Από την 15-1-2015, αφότου ελήφθη η πρώτη υπ αριθμόν 6/2015 πλαστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι και την 23-03-2017 οπότε ελήφθη η εκατοστή και τελευταία 83/2017 πλαστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα τών είκοσι επτά (27) μηνών, αναλήφθησαν από τον Δήμο Γλυφάδας και το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δήμου Γλυφάδας (Κ.Α.Π.ΠΑ) με επίκληση και χρήση αυτών των αποφάσεων, πληθώρα οικονομικών δεσμεύσεων.

 Υπογράφηκαν δεκάδες συμβάσεις έργων, προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, προσλήψεων, συμμετοχής του Δήμου σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα τεράστιου οικονομικού αντικειμένου κλπ. Αποδεικνύεται ότι μόνο από την επίκληση και χρήση πέντε (5) πλαστών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και οκτώ (8) πλαστών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, όλες σχετικές είτε με τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, είτε με τροποποιήσεις - αναμορφώσεις των Οικονομικών Προϋπολογισμών τού Δήμου Γλυφάδας, έγιναν εκταμιεύσεις και εξοφλήσεις υποχρεώσεων του Δήμου Γλυφάδας προς τρίτους, συνολικού ποσού 4.327.030,07 ευρώ, κατά παράβαση των κανόνων πού διέπουν την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. (Ν.2362/1995 και Π. Δ. 113/2010).

Εάν συνυπολογιστούν και τα ποσά των εκταμιεύσεων λόγω και των υπολοίπων πλαστών αποφάσεων, (δεν κατόρθωσα να συλλέξω όλα τα απαραίτητα στοιχεία), τότε τό συνολικό ύψος μη σύννομης δημοσιονομικής διαχείρισης λόγω της πλαστότητας αυτών των αποφάσεων εκτινάσσεται κατά πολύ. Εκτιμώ βάσιμα ότι υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

 

Α.1 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ

Το άρθρο 97 του νόμου 3463/2006, αναφορικά με τα πρακτικά συνεδρίασης αναφέρει επί λέξη τα εξής: 1. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικού υπαλλήλου. Τα πρακτικά καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο» ή με κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Ο δημοτικός υπάλληλος κρατεί παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά.

2. Τα απομαγνητοφωνημένα ή απομαγνητοσκοπημένα κείμενα μεταφέρονται σε φύλλα χαρτιού, τα οποία αριθμεί και μονογράφει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Στο τέλος του έτους, τα πρακτικά αυτά βιβλιοδετούνται, με ευθύνη του προέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Αν σε κάποια συνεδρίαση δεν είναι δυνατή η χρήση μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο», τηρούνται πρόχειρα πρακτικά, τα οποία αντιγράφονται σε φύλλα χαρτιού, που έχουν τη μονογραφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τα φύλλα αυτά παίρνουν αρίθμηση που αποτελεί συνέχεια της αριθμήσεως των απομαγνητοφωνημένων ή απομαγνητοσκοπημένων κειμένων και βιβλιοδετούνται μαζί με τα κείμενα αυτά. Η μη τήρηση των πρακτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για τον πρόεδρο και τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο παραπάνω νόμος, έπρεπε σήμερα στο αρχείο του Δήμου Γλυφάδας να υπάρχουν τα μαγνητοφωνημένα αρχεία καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά αυτών των “συνεδριάσεων”, και όλα να έχουν επικυρωθεί με ξεχωριστές αποφάσεις τό καθένα. Το κάθε τεύχος έπρεπε να περιλαμβάνει ολόκληρα και πλήρη τα πρακτικά συζητήσεων, των ψηφοφοριών, καθώς και τις εξ αυτών ληφθείσες 100 αποφάσεις.

Παρακαλώ, ζητήστε από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, αλλά και την τότε Γραμματέα του Δ. Σ., Δημοτική Σύμβουλο Αναστασία Πατεράκη που έχει ιδιαίτερες ευθύνες για τα πρακτικά, να τα προσκομίσουν ενώπιον σας. Δεν έχουν να προσκομίσουν τίποτα, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν!!!

 Τα μόνα πρακτικά που υπάρχουν στο Δήμο, είναι από τις κανονικές συνεδριάσεις που όντως πραγματοποιήθηκαν, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ήτοι τα ηχητικά αρχεία, καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τους, τα οποία έχουν όλα διανεμηθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους και έχουν επικυρωθεί σε κανονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τις 62 “ μαϊμού” συνεδριάσεις δεν υπάρχει τίποτα, ούτε απομαγνητοφωνημένα, ούτε ηχητικά αρχεία, ούτε καν πρόχειρα χειρόγραφα πρακτικά. Άλλωστε από που και πως να υπάρχουν, αφού αυτές οι “δήθεν συνεδριάσεις” δεν έγιναν ποτέ. Γι αυτό και δεν έχει διανεμηθεί ούτε ένα έγγραφο απομαγνητοφωνημένο πρακτικό κι ούτε βέβαια ετέθη ποτέ σε κάποια συνεδρίαση, θέμα για επικύρωση κάποιου πρακτικού, που να αφορούσε αυτές τις 62 “εικονικές συνεδριάσεις”, των τριών συλλογικών οργάνων του Δήμου.

 

Α.2. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω των δημοτικών υπαλλήλων του Τμήματος του Δ. Σ. απέστελνε e.mail προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που διέθεταν ηλεκτρονική διεύθυνση, την ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ώρα, που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν η δήθεν έκτακτη συνεδρίαση. Σε αυτά τα e.mail, ως θέμα αναγράφεται: «έκτακτη συνεδρίαση»

και πιο κάτω, στα ίδια e.mail αναγράφεται:

«Σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς και θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας για την ψηφοφορία».

Σε αυτά τα e.mail, ήταν συνημμένη και η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ΔΗΘΕΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν, όπως προβλέπει το άρθρο 67 παρ. 5 του νόμου 3852/2010.

 Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, έχει ενεργήσει και ο Δήμαρχος στην Ο. Ε. και στην Ε.Π.Ζ.  στις οποίες είναι Πρόεδρος. Απέστελνε μέσω του Τμήματος του Δ. Σ., e.mail προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Όλα τα ανωτέρω καταγγελόμενα αποδεικνύονται από όλα τα email που απέστειλαν, τα οποία έχω στα χέρια μου και είναι στην διάθεσή σας.

 Διαπίστωσα επίσης ότι, μετά την αποστολή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, των ομαδικών e.mail με τις προσκλήσεις, ακολουθούσε τηλεφώνημα (όχι απαραίτητα σε όλους), από τις υπαλλήλους του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου που λειτουργούσαν ως τηλεφωνήτριες - ψηφολέκτριες. Μετά το κάθε τηλεφώνημα, επάνω σε ονομαστικό κατάλογο των μελών των τριών οργάνων Διοίκησης καί δίπλα στο όνομα του κάθε μέλους, σημείωναν ποιος Δημοτικός Σύμβουλος συμφωνούσε να γίνει η “δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση” και ποιος όχι, ώστε να τον εμφανίσουν παρόντα ή απόντα στα ψεύτικα αποσπάσματα πρακτικών. 

 Εν συνεχεία σε άλλο ονομαστικό κατάλογο, (σημείωναν ποιος ψηφίζει, καταψηφίζει ή απέχει στο κάθε θέμα της Η. Δ., από αυτούς που είχαν συγκατατεθεί για την εικονική συνεδρίαση, δεχόμενοι να φανούν παρόντες και να δώσουν άλλοθι και έγκριση, για την κατασκευασμένη εκ τού μακρόθεν απαρτία, στην δήθεν κανονική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε όλους τους καταλόγους αυτών των υποτιθέμενων ψηφοφοριών, δίπλα από τα ονόματα των 25 Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου (τους αποκαλούν ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ), δεν σημειώνουν τίποτα, παίρνοντας ως δεδομένη την υπερψήφιση των θεμάτων απ αυτούς. Στους ίδιους ονομαστικούς καταλόγους, δίπλα από τα ονόματα των 16 Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (τους αποκαλούν ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ), έχουν σημειώσει αν “ψήφισαν” ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ ή ΑΛΛΟ (π.χ. αποχή).

Όλα τα ανωτέρω καταγγελλόμενα αποδεικνύονται από τα αντίγραφα που έχω στα χέρια μου και που είναι στην διάθεσή σας. 

 Στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για “πρακτικό” παρουσιών αλλά και ψηφοφοριών, χρησιμοποιούσαν ένα αντίγραφο της πρόσκλησης της “δήθεν συνεδρίασης”. Εκεί δίπλα στο κάθε όνομα σημείωναν, αν έβαζαν παρόντα η απόντα τα μέλη της Επιτροπής, ενώ δίπλα από το θέμα ή τα θέματα, σημείωναν αυτό που υποτίθεται ότι είχε ψηφίσει, το κάθε μέλος της Επιτροπής.

Όλα τα ανωτέρω καταγγελλόμενα αποδεικνύονται από τα αντίγραφα που έχω στα χέρια μου και που είναι στην διάθεσή σας.

 

 Η μεθόδευση αυτή επαναλαμβανόταν συνεχώς από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017, μέχρι που ο δείκτης της βιομηχανίας παραγωγής πλαστών αποφάσεων, σταμάτησε απότομα στον αριθμό εκατό (100), κατόπιν της δημόσιας καταγγελίας τών παραπάνω παρανομιών που έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βοργιάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07/04/2017, μετά από δική μου παρότρυνση.

 Μετά την δημόσια αποκάλυψη όλης αυτής της “φάμπρικας παράνομης και μαζικής παραγωγής πλαστών αποφάσεων των τριών συλλογικών οργάνων του Δήμου” ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν να εμποδίσουν την έρευνά μου, συνεπικουρούμενοι και από την αρμόδια Διευθύντρια του Δήμου κ. Παναγιώτα Κυριακίδου.

 Συστηματικά κι εξόφθαλμα κωλυσιεργούσαν και “ροκάνιζαν” τον χρόνο, μη απαντώντας σε σχετικά έγγραφα ερωτήματά μου, αλλά κι όταν “εδέησαν” να μου απαντήσουν, δεν μου απάντησε η ερωτώμενη από εμένα κ. Κυριακίδου, αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με το με αρ. πρωτ. 25412/31/07/2017 έγγραφό του, με μια απάντησή που ήταν παραπλανητική και γεμάτη ανακρίβειες. (συν. 18)

 Όσον αφορά τον Δήμαρχο, στον οποίο απευθύνθηκα με την υπ αρ. πρωτ. 33166/ 06/09/2017 Αίτηση – Διαμαρτυρία μου, έχουν από τότε περάσει 260 ημέρες, χωρίς να μου απαντήσει έστω με μία λέξη ή να μου κάνει κάποια μήνυση, για τα όσα τον κατηγορώ προσωπικά, στην εν λόγω Αίτηση – Διαμαρτυρία μου, την οποία σας επισυνάπτω. (συν. 19)

 Χρειάστηκε να γίνουν αλλεπάλληλες αιτήσεις και αναρίθμητες προσωπικές παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βοργιά (ως έχων το περίφημο ειδικό έννομο συμφέρον), για να του χορηγήσουν από το Δήμο τα στοιχεία που ζήταγε, για να αποδειχθεί όλη αυτή η παρανομία. Αρκεί να αναφέρω ότι η πρώτη αίτηση του κ. Βοργιά έγινε στις 05/05/2017, αλλά η κ. Διευθύντρια με διάφορα “τερτίπια”, του χορήγησε τα τελευταία στοιχεία, στις 03/11/2017!!!

(Όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω, είναι στην διάθεσή σας,)

 Επειδή ήταν πλέον ολοφάνερο ότι οι δράστες αυτών των παρανομιών, προσπαθούσαν εναγωνίως “να θολώσουν τα νερά”, επιστράτευσα την εμπειρία μου από την πρότερη πολύχρονη θητεία μου στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι αυτό και ανέτρεξα, στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που έχουν έως σήμερα εκτυπωθεί, των κανονικών δημοσίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, που έχουν όντως πραγματοποιηθεί.

 Από τις κανονικά διεξαχθείσες δημόσιες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν έχουν απομαγνητοφωνήσει καμία (!!!),γι αυτό και αυτά που χορήγησαν, είναι μόνο τα ηχογραφημένα αρχεία τους.

 Προφανώς για τους σημερινούς διοικούντες τον Δήμο, η νομοθεσία για την τήρηση των πρακτικών, αφορά τους άλλους Δήμους της χώρας κι όχι τον Δήμο Γλυφάδας!!!

 Απ όλα λοιπόν αυτά τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, τα οποία τα ξεφύλλισα “σελίδα τη σελίδα”, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι, τόσο ο Δήμαρχος όσο κι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν κατά καιρούς αναφερθεί, στις συνεδριάσεις που γίνονταν δια περιφοράς και η ομολογία τους αυτή έχει καταγραφεί!!!

 Παρακάτω ακολουθούν αρκετοί χαρακτηριστικοί, αλλά και αποκαλυπτικοί διάλογοι, κατά πιστή αντιγραφή από τα επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά συνεδριάσεων, κανονικών δημόσιων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.............................................................

 

Από όλα τα όσα προαναφέρθηκαν παραπάνω, ήτοι τις δημόσιες δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τα ντοκουμέντα από τις σχετικές τοποθετήσεις για τις “δια περιφοράς συνεδριάσεις”, σε πραγματοποιηθείσες δημόσιες συνεδριάσεις, του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ. Σ., καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν παραδεχθεί και ομολογήσει, ότι πραγματοποιούνταν αυτές οι “συνεδριάσεις δια περιφοράς”.

 Συγκεκριμένα, αυτοί που με τον άλφα ή βήτα τρόπο, έχουν παραδεχθεί ότι γινόντουσαν και στα τρία συλλογικά όργανα του Δήμου, “συνεδριάσεις δια περιφοράς” και αυτή η παραδοχή- ομολογία τους έχει καταγραφεί, είτε με επιστολή τους προς την ιστοσελίδα μας, είτε με ανακοίνωσή τους, αλλά και με συγκεκριμένες φράσεις τους, από ομιλίες τους σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι εξής:

 Ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος.

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής δημ. παράταξης, Δημοτ. Σύμβουλος Κώστας Κόκκορης.

Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Ταστάνης.

Η επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτική Σύμβουλος Αθηνά Λυγνού.

Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Βοργιάς.

Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος Στυλιανός Δίβαρης.

Η επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτική Σύμβουλος Παγώνα Μερίκου.

Η πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίο και νυν Δημοτική Σύμβουλος Άννα Σάκκου.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τσακίρης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπάζογλου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Η Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Βαγγελάτου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευστάθιος Γεωργούλας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Μουλακάκης.

 Όμως και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι προφανώς και γνώριζαν, για την φάμπρικα με τις εικονικές “δια περιφοράς συνεδριάσεις” των συλλογικών οργάνων του Δήμου, είτε από τα e.mail που τους απέστελλαν από το Δήμο, είτε από τις παραπάνω στοιχομυθίες που “αλιεύσαμε” από τα πρακτικά των κανονικών συνεδριάσεων.

 Φαίνεται όμως ότι πράγματι κάποιοι είχαν άγνοια της νομοθεσίας, ενώ κάποιοι άλλοι σε ορισμένες περιπτώσεις συναινούσαν καλοπροαίρετα.

 Η αλήθεια όμως είναι ότι με μοναδική εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Βοργιά, ο οποίος έκανε τις σχετικές καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αλλά ενημέρωσε και εμένα, οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι αδιαφορούσαν και “σφύριζαν αδιάφορα” για αυτές τις παρανομίες.

 Αρκετοί ακόμη και σήμερα, παρά την ενημέρωσή τους με την επιστολή μου από τις 15/12/2017, εξακολουθούν να σιωπούν, αποδεχόμενοι ότι στην ουσία με αυτή την σιωπηρή ανοχή τους, συμμετείχαν έμμεσα κι αυτοί, στο “στήσιμο” των μαϊμού συνεδριάσεων και στην δήθεν ψήφιση των πλαστών αποφάσεων, συγκαλύπτοντας τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο, αλλά καθιστώντας και τους εαυτούς τους συμμέτοχους και ουσιαστικούς συνένοχους, σε όλες αυτές τις πρωτοφανείς παρανομίες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ “ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ” ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ................................

 

 

Β. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Β.1. Εισαγωγή

Από την ιστοσελίδα τού Δήμου Γλυφάδας και τον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκύπτουν πλήρη στοιχεία για το αντικείμενο όλων των πλαστών αποφάσεων των τριών κορυφαίων διοικητικών οργάνων του Δήμου Γλυφάδας (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), καθώς και κάθε λεπτομέρεια ανύπαρκτων γεγονότων που επινόησαν με την φαντασία τους οι υπαίτιοι, προκειμένου να κατασκευάσουν πλαστή πραγματικότητα ανύπαρκτων γεγονότων!!!

Όλα αυτά τα ανύπαρκτα και ψευδή γεγονότα, τα παρέστησαν μέσω χαλκευμένων αποσπασμάτων πρακτικών ανυπόστατων συνεδριάσεων των παραπάνω οργάνων του Δήμου, ως πραγματικά γεγονότα σε υπερκείμενα όργανα ελέγχου, προκειμένου να τα εξαπατήσουν, να αποσπάσουν την έγκριση και νομιμοποίηση των πλαστών αυτών αποφάσεων και τελικά στη συνέχεια να κάνουν χρήση αυτών των πλαστών αποφάσεων, για να επιτύχουν τούς όποιους περαιτέρω άνομους σκοπούς τους.

 Οι εκατό πλαστές αποφάσεις-πράξεις που κατασκευάσθηκαν με αυτόν τον τρόπο μεταξύ άλλων αφορούν εγκρίσεις δαπανών, αναλήψεις και διαθέσεις χρηματικών ποσών σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εγκρίσεις διακηρύξεων έργων ή προμηθειών , αποδοχή ή απόρριψη ενστάσεων διαγωνιζομένων, κατακυρώσεις διαγωνισμών, απ' ευθείας αναθέσεις, διαθέσεις δημοτικών χώρων σε τρίτα πρόσωπα προς χρήση και διάφορα άλλα αντικείμενα.

 Υπάρχει όμως και μία χαρακτηριστική περίπτωση θρασύτατης και ακραίας παραβατικής συμπεριφοράς, με πρωταγωνιστή και κύριο υπεύθυνο τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου και αφορά την υπ αριθμ 599/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Από το πρακτικό της ανύπαρκτης συνεδρίασης που υποτίθεται ότι ελήφθη αυτή η απόφαση προκύπτει ότι έγινε δήθεν η κατακύρωση μίας προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την μηνιαία εκμίσθωση ενός υπαίθριου δημοτικού χώρου στο κεντρικότερο σημείο της Γλυφάδας, ιδανικού για δημιουργία καταστημάτων υπαίθριου εμπορίου κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς .........................

 

 

Β. 2. Αναλυτική Παρουσίαση Οικονομικών Στοιχείων................................................................................

 Συμπερασματικά προκύπτει ότι μόνο από τις παραπάνω τέσσερις πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας αναμορφώσεων και τροποποιήσεων του Προϋπολογισμού και τις υπ αριθμόν 104,105/2017 της Οικονομικής Επιτροπής, προκύπτει παράτυπη και παράνομη δημοσιονομική διαχείριση στον Δήμο Γλυφάδας συνολικού ύψους: 1.760.756,89 + 1.769.262,39 +797.010,79 = 4.327.030,07 ευρώ.

 Το ποσό αυτό αφορά τις οικονομικές χρήσεις των ετών 2015, 2016 και 2017. Εάν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα ποσά των δαπανών που εκταμιεύθηκαν με τις δεκάδες άλλες εικονικές και πλαστές αποφάσεις (οι πιο σημαντικές με τα αντίστοιχα ποσά δαπανών αναγράφονται στη συνέχεια στις παραγράφους Β 5 και Β 6), τότε τό συνολικό ποσό πού εκταμιεύθηκε παράνομα ως προς τους πάγιους κανόνες χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

 Β.3. Τεχνικό Πρόγραμμα...................................................

 Β.4. Νομικό πρόσωπο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δήμου Γλυφάδας (Κ.Α.Π.ΠΑ.)............................................

 Πέραν αυτών ειδικά για το Κ.Α.Π.ΠΑ, υφίσταται μία χρονίζουσα άτακτη δημοσιονομική διαχείριση, διότι από της συστάσεως του ως ανεξάρτητο και αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο του Δήμου Γλυφάδας, ουδέποτε συντάχθηκαν και ούτε έχουν εγκριθεί ετήσιοι ισολογισμοί για καμμία οικονομική χρήση!

 Παρακαλώ διατάξτε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για να το διαπιστώσετε. Ειμαι σίγουρος θα προκύψουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες σε πρόσωπα εντός και εκτός τού Δήμου Γλυφάδας !!!

 Β.5. Σημαντικές ή υψηλού κόστους, πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

 Στη συνέχεια παρατίθενται οι πιο κοστοβόρες για το ταμείο του Δήμου καθώς και οι ιδιαίτερης σημασίας πλαστές αποφάσεις κατά χρονολογική σειρά πού αναγράφονται στα χαλκευμένα πρακτικά ότι δήθεν ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, εκτός όσων προαναφέρθηκαν και αφορούν Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα και Κ.Α.Π.ΠΑ..............................................

 Β.6. Σημαντικές ή υψηλού κόστους, πλαστές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου......................................

 Στη συνέχεια παρατίθενται οι πιο κοστοβόρες καθώς και οι πιο σημαντικές από τις πλαστές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας, κατά χρονολογική σειρά πού αναγράφεται στα χαλκευμένα πρακτικά δήθεν συνεδριάσεων, εκτός όσων προαναφέρθηκαν περί του Οικονομικού Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.

 
 

Β.7. Πλαστές αποφάσεις της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής, ύποπτες επιλήψιμων συναλλαγών....................................................................

Άγνωστο με ποιόν τρόπο και ποιά μέσα η εταιρεία αυτή εξασφάλισε και πάλι την σκανδαλώδη εύνοια για δεύτερη φορά του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Δημάρχου Γεωργίου Παπανικολάου, που για χάρη της “σκάρωσε” την δήθεν συνεδρίαση της Ε. Π. Ζ. και έκδωσε τις τρείς 243,244,245/ 2016 πλαστές δήθεν αποφάσεις της............................................................

Όλα αυτά χάρις στην σκανδαλώδη εύνοια και την κατ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά, τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με ενορχηστρωτή και εκτελεστή όλων των παρανόμων διαδικασιών, τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου, που είναι ο Πρόεδρος των δύο αυτών επιτροπών του Δήμου...............................................

  

Αξιότιμοι, κ Εισαγγελέα και κ. Υπουργέ,

Από όλα τα ανωτέρω κατά πιστή αντιγραφή παρατεθέντα στοιχεία, τα επικαλούμενα ως ανηρτημένα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας, (μπορώ να τα προσκομίσω σε φωτοαντίγραφα αν απαιτηθεί), καθώς και όσα έγγραφα στοιχεία καταθέτω συνημμένα, στοιχειοθετείται και τεκμηριώνεται πλήρως μία κατ επανάληψη και κατ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά και των τριών διοικητικών οργάνων του Δήμου Γλυφάδας (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) επί 27 μήνες συνεχώς.

Κατά το διάστημα αυτό, παρήχθησαν συνολικά από τα παραπάνω όργανα και με την ίδια παράνομη μεθόδευση 100 πλαστές και άκυρες αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως έγκυρες και ισχυρές για την πραγματοποίηση συναλλαγών του Δήμου Γλυφάδας με τρίτους, (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), εκτιμώμενου ύψους συναλλαγών άνω των 10.000.000 ευρώ.

Λόγω της ακυρότητας αυτών των πλαστών αποφάσεων δημιουργήθηκε μία κατάσταση άτακτης οικονομικής διαχείρισης στα τηρούμενα βιβλία και οικονομικά στοιχεία του Δήμου και του νομικού του προσώπου με την επωνυμία Κ.Α.Π.ΠΑ., μη συμβατή με τους κανόνες και της αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης πού προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας (Νόμος 2362/1995 και το Π.Δ 113/2010).

Αποδεικνύεται ότι κύριοι υπεύθυνοι για την δημιουργία και την εξέλιξη της όλης κατάστασης είναι οι δύο Πρόεδροι των παραπάνω οργάνων και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευστράτιος Παναγάκος.

Σας επισημαίνω ότι στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν υπάρχει παρόμοιο γεγονός τόσης μεγάλης έκτασης και διάρκειας επαναλαμβανόμενων παρανομιών και τόσου μεγάλου αριθμού χάλκευσης πλαστών αποφάσεων.

 Αυτό αποδεικνύει την πλήρη ανικανότητα ή ανυπαρξία της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στα καθήκοντά της. Ειδικά έναντι του Δήμου Γλυφάδας πιθανότατα η υπηρεσία αυτή λειτουργεί αντίθετα και έξω από το πλαίσιο των εμπιστευμένων καθηκόντων της. Συγκαλύπτει και υποθάλπει πληθώρα παρανομιών τού Δήμου Γλυφάδας όπως προκύπτει στην συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δυστυχώς και σε άλλες υποθέσεις του Δήμου Γλυφάδας, για τις οποίες αν κληθώ, μπορώ να προσκομίσω στοιχεία τεκμηρίωσης των ισχυρισμών μου.

Πάντως για την συγκεκριμένη υπόθεση θεωρώ ότι η παραπάνω υπηρεσία έχει τεράστια και αποδεδειγμένη συνευθύνη, γι' αυτό και με την παρούσα μου απευθύνομαι σε ΕΣΑΣ.

Υποβάλλω απευθείας την παρούσα στον κ. Υπουργό Εσωτερικών και ταυτόχρονα στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της κατά την γνώμη μου, μεγαλης σοβαρότητας των όσων σας αναφέρω και καταγγέλλω.

 Σας γνωρίζω ότι στον ορεινό Δήμο Αγράφων, ο Δήμαρχος ετέθη σε τετράμηνη αργία, διότι συνήργησε σε τέσσερις εικονικές “δια περιφοράς” συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στην λήψη των σχετικών αποφάσεων τηλεφωνικά, καίτοι στην περίπτωση αυτή υπήρχε η σοβαρή και βασική δικαιολογία της αποδεδειγμένης δυσκολίας μετακίνησης των Δημοτικών Συμβούλων από τα απομακρυσμένα και δύσβατα χωριά τους, προς την έδρα του Δήμου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων.

 Προσέφυγε ο Δήμαρχος στο Συμβούλιο Επικρατείας για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής και την ακύρωση αυτής. Το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφαση 368/2013 της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής. (συν.26), ενώ με την 915/2014 απόφαση, του Γ’ τμήματος, απέρριψε την προσφυγή του Δημάρχου Αγράφων και επικύρωσε την ποινή της τετράμηνης αργίας.(συν.27)

      Αξιότιμοι, κ. Εισαγγελέα και κ. Υπουργέ,

Σας δηλώνω ότι είμαι στην διάθεση οποιασδήποτε Αρχής να καταθέσω και ενόρκως τα όσα αναφέρω και να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις εάν χρειαστεί.

Ευελπιστώ στις κατά νόμο ενέργειές σας όσο το δυνατόν ταχύτερα για την προσωποποίηση και απόδοση ευθυνών, την επαναφορά της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας τόσο του Δήμου Γλυφάδας, όσο και στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

 Σας γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Γλυφάδας παρουσιάζεται το φαινόμενο η κάθε Δημοτική Αρχή, να συγκαλύπτει της παρανομίες της προηγούμενης, ενώ οι υπερκείμενες Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές ανεξήγητα αδρανούν ή τις συγκαλύπτουν με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις τους.

Επανερχόμενος στην Αναφορά - Καταγγελία μου, για τις κατ επανάληψη παράνομες πράξεις που διέπραξαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Ευστράτιος Παναγάκος, καθώς και διοικητικά και υπηρεσιακά όργανα του Δήμου Γλυφάδας, αιτούμαι σε εσάς, τον κατά τον νόμο ποινικό και πειθαρχικό έλεγχό τους.

 

Με τιμή, ο αναφέρων και καταγγέλλων 

 Παναγιώτης Γιάχος

 Συνημμένος Φάκελλος με 27 έγγραφα.

 

 Τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσει αναλυτική δημοσίευση όλων των στοιχείων που τεκμηριώνουν την αναφορά καταγγελία μας, μπας και "ξυπνήσουν", αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που εξακολουθούν "να τρώνε τον σανό" που τους ταϊζει, ο "αδάμαντας της νομιμότητας" Γιωργάκης Παπανικολάου.

 

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου οι 100!!! πλαστές αποφάσεις των Παπανικολάου και Παναγάκου

Και τώρα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Στις 21 του Μάη υπέβαλα στην εισαγγελέα του Άρειου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, την Αναφορά - Καταγγελία μου, για κατ επανάληψη παράνομες πράξεις, που διέπραξαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Ευστράτιος Παναγάκος, καθώς και διοικητικά και υπηρεσιακά όργανα του Δήμου Γλυφάδας, ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέες από την δικαιοσύνη.

Η Αναφορά - Καταγγελία μου αποτελείται από 52 σελίδες με 27 συνημμένα έγγραφα 80 σελίδων.

Με αυτή την πράξη μου πιστεύω ότι έκανα το χρέος μου απέναντι στους πολίτες της Γλυφάδας, που για πάνω από μια εικοσαετία με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους.

Ο λόγος τώρα για τις πρωτοφανείς παρανομίες του Δημάρχου και του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι στη δικαιοσύνη  της πατρίδας μας.

Οφείλω όμως να επισημάνω

την αδιαφορία των Δημοτικών Συμβούλων, για να μην πω συγκάλυψη, οι οποίοι αντί να διαφυλάξουν την νομιμότητα και το κύρος του θεσμού που ορκίστηκαν να υπηρετούν, άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα και άλλοι λούφαξαν, περιμένοντας από άλλους "να βγάλουν το φίδι από την τρύπα"

Παρακάτω παραθέτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την Αναφορά - Καταγγελία.

 

Αξιότιμοι, κ. Εισαγγελέα και κ. Υπουργέ,

Είμαι μόνιμος κάτοικος και δημότης Γλυφάδας. Εχω διατελέσει επί σειρά ετών (1986 - 2006) Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας και ταυτόχρονα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επί δημαρχίας τών αειμνήστων Δημάρχων Θόδωρου Σπονδυλίδη και Ανδρέα Σούφη και τού ζώντος πρώην Δημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου κ. Στυλιανού Σφακιανάκη.

Σήμερα επιμελούμαι ερασιτεχνικά με την θεματολογία μίας ηλεκτρονικής ιστοσελίδας με τον τίτλο: “Δημο...λογίες Γλυφάδας”, στην οποία αναρτώνται τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα. Ευνόητο είναι να περιλαμβάνονται στην θεματολογία της και τα συμβαίνοντα στο Δήμο Γλυφάδας.

 Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

Πριν από 14 μήνες υπέπεσε στην αντίληψή μου και τελικώς μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπίστωσα ότι από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Ευστράτιος Παναγάκος, με την ανοχή, την αδιαφορία και τη σιωπηρή συναίνεση σχεδόν όλων των Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και με την συνδρομή “προθύμων” υπαλλήλων του Δήμου Γλυφάδας, σκηνοθέτησαν εικονικά εξήντα δύο (62) δημόσιες συνεδριάσεις και τών τριών οργάνων διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας.

Στη συνέχεια εξέδωσαν εκατό (100) πλαστές αποφάσεις, που υποτίθεται ότι ελήφθησαν σε τριάντα εννέα (39) δήθεν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), σε είκοσι μία (21) δήθεν συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και σε δύο (2) δήθεν συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.).

 Χωρίς ποτέ να συνεδριάσουν ανοικτά και δημόσια αυτά τα όργανα, όπως ρητά απαιτεί το άρθρο 96 του νόμου 3463/2006 καθώς και τα άρθρα 69 και 75 του νόμου 3852/2010 κι όπως ρητά προβλέπεται στον Κανονισμό Λειτουργίας τού Δημοτικού Συμβουλίου (απ. ΥΠ.ΕΣ. με αρ. 1652/06-04-2011 ΦΕΚ 661/20-04-2011, και η 221/16-06-2011 απόφαση του Δ. Σ. Γλυφάδας), ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας βεβαίωσαν ψευδώς και συνειδητά με τις υπογραφές τους σε αποσπάσματα χαλκευμένων πρακτικών, τα οποία οι ίδιοι επιμελήθηκαν να συνταχθούν ως Πρόεδροι των παραπάνω οργάνων, ότι δήθεν είχαν γίνει πράγματι δημόσιες συνεδριάσεις με όλους τους τύπους της νομοθεσίας, υπό την Προεδρία τους, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας σε συγκεκριμένες χρονοημερομηνίες και ώρες!

Βεβαίωσαν επίσης ψευδώς σε αυτά τα πλαστά αποσπάσματα πρακτικών, ότι μετά από σχετική ξεχωριστή συζήτηση για κάθε θέμα έγινε ονομαστική ψηφοφορία, όπου δήθεν ελήφθησαν και οι αντίστοιχες αποφάσεις, οι οποίες και φέρουν τις υπογραφές τους.

 Από δημόσιες και έγγραφες ομολογίες (όλες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας), αλλά και από κατά καιρούς ομιλίες σε πραγματικές συνεδριάσεις του Δ. Σ. και της Ο. Ε. όλων των αρχηγών των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς και άλλων Δημοτικών Συμβούλων, αλλά και από ομιλίες του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ. Σ. αποδεικνύεται απόλυτα , ότι όλες αυτές οι πλαστές αποφάσεις, προέκυψαν μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες και προσωπικές συνεννοήσεις των υπαλλήλων του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου με Δημοτικούς Συμβούλους, άλλοτε με όλους κι άλλοτε κατ επιλογή, δεδομένου ότι αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι μας δήλωσαν άγνοια, για αυτή την πρωτοφανή “φάμπρικα” αθρόας παραγωγής και περαιτέρω χρησιμοποίησης αποφάσεων, των τριών οργάνων διοίκησης του Δήμου Γλυφάδας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ενεργούσαν κατ εντολή του Δημάρχου και τού Προέδρου του Δ. Σ. και αυτές τις δήθεν συνεδριάσεις τις αποκαλούσαν “δια περιφοράς” ή “τηλεφωνικές”.

Με αυτή την άκυρη διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο ή εγκύκλιο, εξέδωσαν παράνομα εκατό (100) αποφάσεις, ήτοι εβδομήντα μία (71) του Δημοτικού Συμβουλίου, είκοσι πέντε (25) της Οικονομικής Επιτροπής και τέσσερις (4) της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα παραπάνω τα διαπίστωσα κατόπιν δύσκολης, πολύμηνης και μετ' εμποδίων έρευνας, λόγω κωλυσιεργιών της αρμοδίας Διευθύντριας του Δήμου κ. Παναγιώτας Κυριακίδου, η οποία δεν μου χορηγούσε τα αναγκαία στοιχεία που ζητούσα, με αλλεπάλληλες έγγραφες αιτήσεις μου.

Στις 15/12/2017 απέστειλα ονομαστικά και επίσημα, 48 επιστολές τις οποίες κατέθεσα στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στην οδό Άλσους 15, στο επίσημο πρωτόκολλο του Δήμου.

 Συγκεκριμένα αποδέκτες αυτών των επιστολών ήταν:

- ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου με αρ. πρωτ. 49558/15-12-2017

- ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Στρατής Παναγάκος με αρ. πρωτ. 49557/15-12-2017

- ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μάριος Τσάκας με αρ. πρωτ. 49504/15-12-2017

όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι εμπλεκόμενες υπάλληλοι του Δήμου.

Με αυτή την ονομαστική και ξεχωριστή στον καθένα επιστολή μου, τους ενημέρωνα για την ερευνά μου και τα αποτελέσματά της κι ότι παρά τα εμπόδια, είχα πλέον στα χέρια μου διασταυρωμένα στοιχεία, απολύτως τεκμηριωμένα με επίσημα έγγραφα του Δήμου,

τα οποία επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν ότι:

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος και σε μία (1) περίπτωση ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Κουρουπάκης, έχουν εκδώσει 100 ΠΛΑΣΤΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, οι οποίες υποτίθεται ότι ελήφθησαν, σε δήθεν νόμιμες έκτακτες δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ενώ περίτρανα αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο είναι ψευδέστατο.

Αυτό που τους ζητούσα ήταν απαντήσεις και εξηγήσεις, τις οποίες και δεσμευόμουν να τις δημοσιοποιήσω αναρτώντας τες, στην ιστοσελίδα μου.

Από τους παραπάνω, 48 συνολικά αποδέκτες αυτής της ονομαστικής επιστολής μου, αυτοί που μου απάντησαν με έγγραφη επιστολή τους είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Σωτήριος Βοργιάς, Αθηνά Λυγνού, Αναστάσιος Ταστάνης, Ειρήνη Βαγγελάτου, Βασίλειος Μουλακάκης, και Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

 Τα κείμενα αυτών των απαντήσεων που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα μου “Δημο...λογίες Γλυφάδας”.

Επίσης αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιβεβαίωσαν προς εμένα προφορικά για τις “δια περιφοράς” συνεδριάσεις, ενώ κάποιοι επικαλέσθηκαν πλήρη άγνοια και κάποιοι άλλοι είπαν ότι δεν γνώριζαν τη νομοθεσία, λέγοντας ότι “αν κληθούμε από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσουμε όλα”.

Αναντίρρητα οι εκατό (100) αυτές αποφάσεις, ως εικονικά παράγωγα προϊόντα ανύπαρκτων δημοσίων συνεδριάσεων, είναι ανυπόστατες και πλαστές, αλλά και οπωσδήποτε άκυρες κατά τις σχετικές διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα.

Συνεπώς, ουδεμία εγκυρότητα ή νομιμότητα προσδίδει σε οποιαδήποτε ενέργεια πάσης φύσεως και μορφής, η επίκληση ή και η περαιτέρω χρήση των αποφάσεων αυτών.

Σκοπίμως οι παραπάνω σκηνοθέτες κατασκευής των αποφάσεων αυτών, τις εμφάνισαν εμφυτευμένες σε επίσης πλαστά αποσπάσματα πρακτικών, για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων νομιμοφάνειας, προς τρίτα πρόσωπα και υπερκείμενες δημόσιες υπηρεσίες.

 Δυστυχώς όμως έγινε χρήση όλων αυτών των αποφάσεων, όπως αποδεικνύεται από καταγεγραμμένα και τετελεσμένα οικονομικά πεπραγμένα, στα τηρούμενα εκ του νόμου στο Δήμο Γλυφάδας βιβλία, στοιχεία και οικονομικές καταστάσεις.

Από την 15-1-2015, αφότου ελήφθη η πρώτη υπ αριθμόν 6/2015 πλαστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι και την 23-03-2017 οπότε ελήφθη η εκατοστή και τελευταία 83/2017 πλαστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα τών είκοσι επτά (27) μηνών, αναλήφθησαν από τον Δήμο Γλυφάδας και το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δήμου Γλυφάδας (Κ.Α.Π.ΠΑ) με επίκληση και χρήση αυτών των αποφάσεων, πληθώρα οικονομικών δεσμεύσεων.

 Υπογράφηκαν δεκάδες συμβάσεις έργων, προμηθειών, παροχής υπηρεσιών, προσλήψεων, συμμετοχής του Δήμου σε επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα τεράστιου οικονομικού αντικειμένου κλπ. Αποδεικνύεται ότι μόνο από την επίκληση και χρήση πέντε (5) πλαστών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και οκτώ (8) πλαστών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, όλες σχετικές είτε με τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, είτε με τροποποιήσεις - αναμορφώσεις των Οικονομικών Προϋπολογισμών τού Δήμου Γλυφάδας, έγιναν εκταμιεύσεις και εξοφλήσεις υποχρεώσεων του Δήμου Γλυφάδας προς τρίτους, συνολικού ποσού 4.327.030,07 ευρώ, κατά παράβαση των κανόνων πού διέπουν την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. (Ν.2362/1995 και Π. Δ. 113/2010).

Εάν συνυπολογιστούν και τα ποσά των εκταμιεύσεων λόγω και των υπολοίπων πλαστών αποφάσεων, (δεν κατόρθωσα να συλλέξω όλα τα απαραίτητα στοιχεία), τότε τό συνολικό ύψος μη σύννομης δημοσιονομικής διαχείρισης λόγω της πλαστότητας αυτών των αποφάσεων εκτινάσσεται κατά πολύ. Εκτιμώ βάσιμα ότι υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

 

Α.1 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ

Το άρθρο 97 του νόμου 3463/2006, αναφορικά με τα πρακτικά συνεδρίασης αναφέρει επί λέξη τα εξής: 1. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικού υπαλλήλου. Τα πρακτικά καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο» ή με κάθε άλλο πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Ο δημοτικός υπάλληλος κρατεί παράλληλα και πρόχειρα συνοπτικά πρακτικά.

2. Τα απομαγνητοφωνημένα ή απομαγνητοσκοπημένα κείμενα μεταφέρονται σε φύλλα χαρτιού, τα οποία αριθμεί και μονογράφει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Στο τέλος του έτους, τα πρακτικά αυτά βιβλιοδετούνται, με ευθύνη του προέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Αν σε κάποια συνεδρίαση δεν είναι δυνατή η χρήση μαγνητοφωνικής συσκευής ή «βίντεο», τηρούνται πρόχειρα πρακτικά, τα οποία αντιγράφονται σε φύλλα χαρτιού, που έχουν τη μονογραφή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τα φύλλα αυτά παίρνουν αρίθμηση που αποτελεί συνέχεια της αριθμήσεως των απομαγνητοφωνημένων ή απομαγνητοσκοπημένων κειμένων και βιβλιοδετούνται μαζί με τα κείμενα αυτά. Η μη τήρηση των πρακτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω, συνιστά πειθαρχικό αδίκημα για τον πρόεδρο και τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.

 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο παραπάνω νόμος, έπρεπε σήμερα στο αρχείο του Δήμου Γλυφάδας να υπάρχουν τα μαγνητοφωνημένα αρχεία καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά αυτών των “συνεδριάσεων”, και όλα να έχουν επικυρωθεί με ξεχωριστές αποφάσεις τό καθένα. Το κάθε τεύχος έπρεπε να περιλαμβάνει ολόκληρα και πλήρη τα πρακτικά συζητήσεων, των ψηφοφοριών, καθώς και τις εξ αυτών ληφθείσες 100 αποφάσεις.

Παρακαλώ, ζητήστε από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, αλλά και την τότε Γραμματέα του Δ. Σ., Δημοτική Σύμβουλο Αναστασία Πατεράκη που έχει ιδιαίτερες ευθύνες για τα πρακτικά, να τα προσκομίσουν ενώπιον σας. Δεν έχουν να προσκομίσουν τίποτα, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν!!!

 Τα μόνα πρακτικά που υπάρχουν στο Δήμο, είναι από τις κανονικές συνεδριάσεις που όντως πραγματοποιήθηκαν, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ήτοι τα ηχητικά αρχεία, καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά τους, τα οποία έχουν όλα διανεμηθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους και έχουν επικυρωθεί σε κανονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για τις 62 “ μαϊμού” συνεδριάσεις δεν υπάρχει τίποτα, ούτε απομαγνητοφωνημένα, ούτε ηχητικά αρχεία, ούτε καν πρόχειρα χειρόγραφα πρακτικά. Άλλωστε από που και πως να υπάρχουν, αφού αυτές οι “δήθεν συνεδριάσεις” δεν έγιναν ποτέ. Γι αυτό και δεν έχει διανεμηθεί ούτε ένα έγγραφο απομαγνητοφωνημένο πρακτικό κι ούτε βέβαια ετέθη ποτέ σε κάποια συνεδρίαση, θέμα για επικύρωση κάποιου πρακτικού, που να αφορούσε αυτές τις 62 “εικονικές συνεδριάσεις”, των τριών συλλογικών οργάνων του Δήμου.

 

Α.2. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω των δημοτικών υπαλλήλων του Τμήματος του Δ. Σ. απέστελνε e.mail προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που διέθεταν ηλεκτρονική διεύθυνση, την ίδια ημέρα και σχεδόν την ίδια ώρα, που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν η δήθεν έκτακτη συνεδρίαση. Σε αυτά τα e.mail, ως θέμα αναγράφεται: «έκτακτη συνεδρίαση»

και πιο κάτω, στα ίδια e.mail αναγράφεται:

«Σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς και θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας για την ψηφοφορία».

Σε αυτά τα e.mail, ήταν συνημμένη και η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ΔΗΘΕΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν, όπως προβλέπει το άρθρο 67 παρ. 5 του νόμου 3852/2010.

 Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, έχει ενεργήσει και ο Δήμαρχος στην Ο. Ε. και στην Ε.Π.Ζ.  στις οποίες είναι Πρόεδρος. Απέστελνε μέσω του Τμήματος του Δ. Σ., e.mail προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Όλα τα ανωτέρω καταγγελόμενα αποδεικνύονται από όλα τα email που απέστειλαν, τα οποία έχω στα χέρια μου και είναι στην διάθεσή σας.

 Διαπίστωσα επίσης ότι, μετά την αποστολή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, των ομαδικών e.mail με τις προσκλήσεις, ακολουθούσε τηλεφώνημα (όχι απαραίτητα σε όλους), από τις υπαλλήλους του Γραφείου του Δημοτικού Συμβουλίου που λειτουργούσαν ως τηλεφωνήτριες - ψηφολέκτριες. Μετά το κάθε τηλεφώνημα, επάνω σε ονομαστικό κατάλογο των μελών των τριών οργάνων Διοίκησης καί δίπλα στο όνομα του κάθε μέλους, σημείωναν ποιος Δημοτικός Σύμβουλος συμφωνούσε να γίνει η “δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση” και ποιος όχι, ώστε να τον εμφανίσουν παρόντα ή απόντα στα ψεύτικα αποσπάσματα πρακτικών. 

 Εν συνεχεία σε άλλο ονομαστικό κατάλογο, (σημείωναν ποιος ψηφίζει, καταψηφίζει ή απέχει στο κάθε θέμα της Η. Δ., από αυτούς που είχαν συγκατατεθεί για την εικονική συνεδρίαση, δεχόμενοι να φανούν παρόντες και να δώσουν άλλοθι και έγκριση, για την κατασκευασμένη εκ τού μακρόθεν απαρτία, στην δήθεν κανονική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε όλους τους καταλόγους αυτών των υποτιθέμενων ψηφοφοριών, δίπλα από τα ονόματα των 25 Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου (τους αποκαλούν ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ), δεν σημειώνουν τίποτα, παίρνοντας ως δεδομένη την υπερψήφιση των θεμάτων απ αυτούς. Στους ίδιους ονομαστικούς καταλόγους, δίπλα από τα ονόματα των 16 Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (τους αποκαλούν ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ), έχουν σημειώσει αν “ψήφισαν” ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ ή ΑΛΛΟ (π.χ. αποχή).

Όλα τα ανωτέρω καταγγελλόμενα αποδεικνύονται από τα αντίγραφα που έχω στα χέρια μου και που είναι στην διάθεσή σας. 

 Στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για “πρακτικό” παρουσιών αλλά και ψηφοφοριών, χρησιμοποιούσαν ένα αντίγραφο της πρόσκλησης της “δήθεν συνεδρίασης”. Εκεί δίπλα στο κάθε όνομα σημείωναν, αν έβαζαν παρόντα η απόντα τα μέλη της Επιτροπής, ενώ δίπλα από το θέμα ή τα θέματα, σημείωναν αυτό που υποτίθεται ότι είχε ψηφίσει, το κάθε μέλος της Επιτροπής.

Όλα τα ανωτέρω καταγγελλόμενα αποδεικνύονται από τα αντίγραφα που έχω στα χέρια μου και που είναι στην διάθεσή σας.

 

 Η μεθόδευση αυτή επαναλαμβανόταν συνεχώς από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017, μέχρι που ο δείκτης της βιομηχανίας παραγωγής πλαστών αποφάσεων, σταμάτησε απότομα στον αριθμό εκατό (100), κατόπιν της δημόσιας καταγγελίας τών παραπάνω παρανομιών που έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βοργιάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 07/04/2017, μετά από δική μου παρότρυνση.

 Μετά την δημόσια αποκάλυψη όλης αυτής της “φάμπρικας παράνομης και μαζικής παραγωγής πλαστών αποφάσεων των τριών συλλογικών οργάνων του Δήμου” ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν να εμποδίσουν την έρευνά μου, συνεπικουρούμενοι και από την αρμόδια Διευθύντρια του Δήμου κ. Παναγιώτα Κυριακίδου.

 Συστηματικά κι εξόφθαλμα κωλυσιεργούσαν και “ροκάνιζαν” τον χρόνο, μη απαντώντας σε σχετικά έγγραφα ερωτήματά μου, αλλά κι όταν “εδέησαν” να μου απαντήσουν, δεν μου απάντησε η ερωτώμενη από εμένα κ. Κυριακίδου, αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με το με αρ. πρωτ. 25412/31/07/2017 έγγραφό του, με μια απάντησή που ήταν παραπλανητική και γεμάτη ανακρίβειες. (συν. 18)

 Όσον αφορά τον Δήμαρχο, στον οποίο απευθύνθηκα με την υπ αρ. πρωτ. 33166/ 06/09/2017 Αίτηση – Διαμαρτυρία μου, έχουν από τότε περάσει 260 ημέρες, χωρίς να μου απαντήσει έστω με μία λέξη ή να μου κάνει κάποια μήνυση, για τα όσα τον κατηγορώ προσωπικά, στην εν λόγω Αίτηση – Διαμαρτυρία μου, την οποία σας επισυνάπτω. (συν. 19)

 Χρειάστηκε να γίνουν αλλεπάλληλες αιτήσεις και αναρίθμητες προσωπικές παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βοργιά (ως έχων το περίφημο ειδικό έννομο συμφέρον), για να του χορηγήσουν από το Δήμο τα στοιχεία που ζήταγε, για να αποδειχθεί όλη αυτή η παρανομία. Αρκεί να αναφέρω ότι η πρώτη αίτηση του κ. Βοργιά έγινε στις 05/05/2017, αλλά η κ. Διευθύντρια με διάφορα “τερτίπια”, του χορήγησε τα τελευταία στοιχεία, στις 03/11/2017!!!

(Όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τα παραπάνω, είναι στην διάθεσή σας,)

 Επειδή ήταν πλέον ολοφάνερο ότι οι δράστες αυτών των παρανομιών, προσπαθούσαν εναγωνίως “να θολώσουν τα νερά”, επιστράτευσα την εμπειρία μου από την πρότερη πολύχρονη θητεία μου στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι αυτό και ανέτρεξα, στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που έχουν έως σήμερα εκτυπωθεί, των κανονικών δημοσίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, που έχουν όντως πραγματοποιηθεί.

 Από τις κανονικά διεξαχθείσες δημόσιες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν έχουν απομαγνητοφωνήσει καμία (!!!),γι αυτό και αυτά που χορήγησαν, είναι μόνο τα ηχογραφημένα αρχεία τους.

 Προφανώς για τους σημερινούς διοικούντες τον Δήμο, η νομοθεσία για την τήρηση των πρακτικών, αφορά τους άλλους Δήμους της χώρας κι όχι τον Δήμο Γλυφάδας!!!

 Απ όλα λοιπόν αυτά τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά, τα οποία τα ξεφύλλισα “σελίδα τη σελίδα”, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι, τόσο ο Δήμαρχος όσο κι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν κατά καιρούς αναφερθεί, στις συνεδριάσεις που γίνονταν δια περιφοράς και η ομολογία τους αυτή έχει καταγραφεί!!!

 Παρακάτω ακολουθούν αρκετοί χαρακτηριστικοί, αλλά και αποκαλυπτικοί διάλογοι, κατά πιστή αντιγραφή από τα επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά συνεδριάσεων, κανονικών δημόσιων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.............................................................

 

Από όλα τα όσα προαναφέρθηκαν παραπάνω, ήτοι τις δημόσιες δηλώσεις, τις ανακοινώσεις και τα ντοκουμέντα από τις σχετικές τοποθετήσεις για τις “δια περιφοράς συνεδριάσεις”, σε πραγματοποιηθείσες δημόσιες συνεδριάσεις, του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ. Σ., καθώς και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχουν παραδεχθεί και ομολογήσει, ότι πραγματοποιούνταν αυτές οι “συνεδριάσεις δια περιφοράς”.

 Συγκεκριμένα, αυτοί που με τον άλφα ή βήτα τρόπο, έχουν παραδεχθεί ότι γινόντουσαν και στα τρία συλλογικά όργανα του Δήμου, “συνεδριάσεις δια περιφοράς” και αυτή η παραδοχή- ομολογία τους έχει καταγραφεί, είτε με επιστολή τους προς την ιστοσελίδα μας, είτε με ανακοίνωσή τους, αλλά και με συγκεκριμένες φράσεις τους, από ομιλίες τους σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής είναι οι εξής:

 Ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος.

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής δημ. παράταξης, Δημοτ. Σύμβουλος Κώστας Κόκκορης.

Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Ταστάνης.

Η επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτική Σύμβουλος Αθηνά Λυγνού.

Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Βοργιάς.

Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτικός Σύμβουλος Στυλιανός Δίβαρης.

Η επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Δημοτική Σύμβουλος Παγώνα Μερίκου.

Η πρώην Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίο και νυν Δημοτική Σύμβουλος Άννα Σάκκου.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τσακίρης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Αγγελόπουλος.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπάζογλου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθανάσιος Ηλιόπουλος.

Η Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Βαγγελάτου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευστάθιος Γεωργούλας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Μουλακάκης.

 Όμως και οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι προφανώς και γνώριζαν, για την φάμπρικα με τις εικονικές “δια περιφοράς συνεδριάσεις” των συλλογικών οργάνων του Δήμου, είτε από τα e.mail που τους απέστελλαν από το Δήμο, είτε από τις παραπάνω στοιχομυθίες που “αλιεύσαμε” από τα πρακτικά των κανονικών συνεδριάσεων.

 Φαίνεται όμως ότι πράγματι κάποιοι είχαν άγνοια της νομοθεσίας, ενώ κάποιοι άλλοι σε ορισμένες περιπτώσεις συναινούσαν καλοπροαίρετα.

 Η αλήθεια όμως είναι ότι με μοναδική εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σωτήρη Βοργιά, ο οποίος έκανε τις σχετικές καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αλλά ενημέρωσε και εμένα, οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι αδιαφορούσαν και “σφύριζαν αδιάφορα” για αυτές τις παρανομίες.

 Αρκετοί ακόμη και σήμερα, παρά την ενημέρωσή τους με την επιστολή μου από τις 15/12/2017, εξακολουθούν να σιωπούν, αποδεχόμενοι ότι στην ουσία με αυτή την σιωπηρή ανοχή τους, συμμετείχαν έμμεσα κι αυτοί, στο “στήσιμο” των μαϊμού συνεδριάσεων και στην δήθεν ψήφιση των πλαστών αποφάσεων, συγκαλύπτοντας τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο, αλλά καθιστώντας και τους εαυτούς τους συμμέτοχους και ουσιαστικούς συνένοχους, σε όλες αυτές τις πρωτοφανείς παρανομίες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ “ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ” ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ................................

 

 

Β. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

Β.1. Εισαγωγή

Από την ιστοσελίδα τού Δήμου Γλυφάδας και τον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκύπτουν πλήρη στοιχεία για το αντικείμενο όλων των πλαστών αποφάσεων των τριών κορυφαίων διοικητικών οργάνων του Δήμου Γλυφάδας (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), καθώς και κάθε λεπτομέρεια ανύπαρκτων γεγονότων που επινόησαν με την φαντασία τους οι υπαίτιοι, προκειμένου να κατασκευάσουν πλαστή πραγματικότητα ανύπαρκτων γεγονότων!!!

Όλα αυτά τα ανύπαρκτα και ψευδή γεγονότα, τα παρέστησαν μέσω χαλκευμένων αποσπασμάτων πρακτικών ανυπόστατων συνεδριάσεων των παραπάνω οργάνων του Δήμου, ως πραγματικά γεγονότα σε υπερκείμενα όργανα ελέγχου, προκειμένου να τα εξαπατήσουν, να αποσπάσουν την έγκριση και νομιμοποίηση των πλαστών αυτών αποφάσεων και τελικά στη συνέχεια να κάνουν χρήση αυτών των πλαστών αποφάσεων, για να επιτύχουν τούς όποιους περαιτέρω άνομους σκοπούς τους.

 Οι εκατό πλαστές αποφάσεις-πράξεις που κατασκευάσθηκαν με αυτόν τον τρόπο μεταξύ άλλων αφορούν εγκρίσεις δαπανών, αναλήψεις και διαθέσεις χρηματικών ποσών σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εγκρίσεις διακηρύξεων έργων ή προμηθειών , αποδοχή ή απόρριψη ενστάσεων διαγωνιζομένων, κατακυρώσεις διαγωνισμών, απ' ευθείας αναθέσεις, διαθέσεις δημοτικών χώρων σε τρίτα πρόσωπα προς χρήση και διάφορα άλλα αντικείμενα.

 Υπάρχει όμως και μία χαρακτηριστική περίπτωση θρασύτατης και ακραίας παραβατικής συμπεριφοράς, με πρωταγωνιστή και κύριο υπεύθυνο τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου και αφορά την υπ αριθμ 599/2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Από το πρακτικό της ανύπαρκτης συνεδρίασης που υποτίθεται ότι ελήφθη αυτή η απόφαση προκύπτει ότι έγινε δήθεν η κατακύρωση μίας προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την μηνιαία εκμίσθωση ενός υπαίθριου δημοτικού χώρου στο κεντρικότερο σημείο της Γλυφάδας, ιδανικού για δημιουργία καταστημάτων υπαίθριου εμπορίου κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς .........................

 

 

Β. 2. Αναλυτική Παρουσίαση Οικονομικών Στοιχείων................................................................................

 Συμπερασματικά προκύπτει ότι μόνο από τις παραπάνω τέσσερις πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας αναμορφώσεων και τροποποιήσεων του Προϋπολογισμού και τις υπ αριθμόν 104,105/2017 της Οικονομικής Επιτροπής, προκύπτει παράτυπη και παράνομη δημοσιονομική διαχείριση στον Δήμο Γλυφάδας συνολικού ύψους: 1.760.756,89 + 1.769.262,39 +797.010,79 = 4.327.030,07 ευρώ.

 Το ποσό αυτό αφορά τις οικονομικές χρήσεις των ετών 2015, 2016 και 2017. Εάν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα ποσά των δαπανών που εκταμιεύθηκαν με τις δεκάδες άλλες εικονικές και πλαστές αποφάσεις (οι πιο σημαντικές με τα αντίστοιχα ποσά δαπανών αναγράφονται στη συνέχεια στις παραγράφους Β 5 και Β 6), τότε τό συνολικό ποσό πού εκταμιεύθηκε παράνομα ως προς τους πάγιους κανόνες χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης υπερβαίνει το ποσό των 10.000.000 ευρώ.

 Β.3. Τεχνικό Πρόγραμμα...................................................

 Β.4. Νομικό πρόσωπο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δήμου Γλυφάδας (Κ.Α.Π.ΠΑ.)............................................

 Πέραν αυτών ειδικά για το Κ.Α.Π.ΠΑ, υφίσταται μία χρονίζουσα άτακτη δημοσιονομική διαχείριση, διότι από της συστάσεως του ως ανεξάρτητο και αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο του Δήμου Γλυφάδας, ουδέποτε συντάχθηκαν και ούτε έχουν εγκριθεί ετήσιοι ισολογισμοί για καμμία οικονομική χρήση!

 Παρακαλώ διατάξτε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο για να το διαπιστώσετε. Ειμαι σίγουρος θα προκύψουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες σε πρόσωπα εντός και εκτός τού Δήμου Γλυφάδας !!!

 Β.5. Σημαντικές ή υψηλού κόστους, πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

 Στη συνέχεια παρατίθενται οι πιο κοστοβόρες για το ταμείο του Δήμου καθώς και οι ιδιαίτερης σημασίας πλαστές αποφάσεις κατά χρονολογική σειρά πού αναγράφονται στα χαλκευμένα πρακτικά ότι δήθεν ελήφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας, εκτός όσων προαναφέρθηκαν και αφορούν Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα και Κ.Α.Π.ΠΑ..............................................

 Β.6. Σημαντικές ή υψηλού κόστους, πλαστές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου......................................

 Στη συνέχεια παρατίθενται οι πιο κοστοβόρες καθώς και οι πιο σημαντικές από τις πλαστές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας, κατά χρονολογική σειρά πού αναγράφεται στα χαλκευμένα πρακτικά δήθεν συνεδριάσεων, εκτός όσων προαναφέρθηκαν περί του Οικονομικού Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος.

 
 

Β.7. Πλαστές αποφάσεις της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής, ύποπτες επιλήψιμων συναλλαγών....................................................................

Άγνωστο με ποιόν τρόπο και ποιά μέσα η εταιρεία αυτή εξασφάλισε και πάλι την σκανδαλώδη εύνοια για δεύτερη φορά του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Δημάρχου Γεωργίου Παπανικολάου, που για χάρη της “σκάρωσε” την δήθεν συνεδρίαση της Ε. Π. Ζ. και έκδωσε τις τρείς 243,244,245/ 2016 πλαστές δήθεν αποφάσεις της............................................................

Όλα αυτά χάρις στην σκανδαλώδη εύνοια και την κατ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά, τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με ενορχηστρωτή και εκτελεστή όλων των παρανόμων διαδικασιών, τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου, που είναι ο Πρόεδρος των δύο αυτών επιτροπών του Δήμου...............................................

  

Αξιότιμοι, κ Εισαγγελέα και κ. Υπουργέ,

Από όλα τα ανωτέρω κατά πιστή αντιγραφή παρατεθέντα στοιχεία, τα επικαλούμενα ως ανηρτημένα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας, (μπορώ να τα προσκομίσω σε φωτοαντίγραφα αν απαιτηθεί), καθώς και όσα έγγραφα στοιχεία καταθέτω συνημμένα, στοιχειοθετείται και τεκμηριώνεται πλήρως μία κατ επανάληψη και κατ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά και των τριών διοικητικών οργάνων του Δήμου Γλυφάδας (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) επί 27 μήνες συνεχώς.

Κατά το διάστημα αυτό, παρήχθησαν συνολικά από τα παραπάνω όργανα και με την ίδια παράνομη μεθόδευση 100 πλαστές και άκυρες αποφάσεις.

Οι αποφάσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως έγκυρες και ισχυρές για την πραγματοποίηση συναλλαγών του Δήμου Γλυφάδας με τρίτους, (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), εκτιμώμενου ύψους συναλλαγών άνω των 10.000.000 ευρώ.

Λόγω της ακυρότητας αυτών των πλαστών αποφάσεων δημιουργήθηκε μία κατάσταση άτακτης οικονομικής διαχείρισης στα τηρούμενα βιβλία και οικονομικά στοιχεία του Δήμου και του νομικού του προσώπου με την επωνυμία Κ.Α.Π.ΠΑ., μη συμβατή με τους κανόνες και της αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης πού προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας (Νόμος 2362/1995 και το Π.Δ 113/2010).

Αποδεικνύεται ότι κύριοι υπεύθυνοι για την δημιουργία και την εξέλιξη της όλης κατάστασης είναι οι δύο Πρόεδροι των παραπάνω οργάνων και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευστράτιος Παναγάκος.

Σας επισημαίνω ότι στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν υπάρχει παρόμοιο γεγονός τόσης μεγάλης έκτασης και διάρκειας επαναλαμβανόμενων παρανομιών και τόσου μεγάλου αριθμού χάλκευσης πλαστών αποφάσεων.

 Αυτό αποδεικνύει την πλήρη ανικανότητα ή ανυπαρξία της αρμόδιας υπηρεσίας ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στα καθήκοντά της. Ειδικά έναντι του Δήμου Γλυφάδας πιθανότατα η υπηρεσία αυτή λειτουργεί αντίθετα και έξω από το πλαίσιο των εμπιστευμένων καθηκόντων της. Συγκαλύπτει και υποθάλπει πληθώρα παρανομιών τού Δήμου Γλυφάδας όπως προκύπτει στην συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά δυστυχώς και σε άλλες υποθέσεις του Δήμου Γλυφάδας, για τις οποίες αν κληθώ, μπορώ να προσκομίσω στοιχεία τεκμηρίωσης των ισχυρισμών μου.

Πάντως για την συγκεκριμένη υπόθεση θεωρώ ότι η παραπάνω υπηρεσία έχει τεράστια και αποδεδειγμένη συνευθύνη, γι' αυτό και με την παρούσα μου απευθύνομαι σε ΕΣΑΣ.

Υποβάλλω απευθείας την παρούσα στον κ. Υπουργό Εσωτερικών και ταυτόχρονα στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λόγω της κατά την γνώμη μου, μεγαλης σοβαρότητας των όσων σας αναφέρω και καταγγέλλω.

 Σας γνωρίζω ότι στον ορεινό Δήμο Αγράφων, ο Δήμαρχος ετέθη σε τετράμηνη αργία, διότι συνήργησε σε τέσσερις εικονικές “δια περιφοράς” συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στην λήψη των σχετικών αποφάσεων τηλεφωνικά, καίτοι στην περίπτωση αυτή υπήρχε η σοβαρή και βασική δικαιολογία της αποδεδειγμένης δυσκολίας μετακίνησης των Δημοτικών Συμβούλων από τα απομακρυσμένα και δύσβατα χωριά τους, προς την έδρα του Δήμου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων.

 Προσέφυγε ο Δήμαρχος στο Συμβούλιο Επικρατείας για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής και την ακύρωση αυτής. Το Συμβούλιο Επικρατείας με την απόφαση 368/2013 της Επιτροπής Αναστολών, απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής. (συν.26), ενώ με την 915/2014 απόφαση, του Γ’ τμήματος, απέρριψε την προσφυγή του Δημάρχου Αγράφων και επικύρωσε την ποινή της τετράμηνης αργίας.(συν.27)

      Αξιότιμοι, κ. Εισαγγελέα και κ. Υπουργέ,

Σας δηλώνω ότι είμαι στην διάθεση οποιασδήποτε Αρχής να καταθέσω και ενόρκως τα όσα αναφέρω και να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις εάν χρειαστεί.

Ευελπιστώ στις κατά νόμο ενέργειές σας όσο το δυνατόν ταχύτερα για την προσωποποίηση και απόδοση ευθυνών, την επαναφορά της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας τόσο του Δήμου Γλυφάδας, όσο και στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

 Σας γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Γλυφάδας παρουσιάζεται το φαινόμενο η κάθε Δημοτική Αρχή, να συγκαλύπτει της παρανομίες της προηγούμενης, ενώ οι υπερκείμενες Εποπτικές και Ελεγκτικές Αρχές ανεξήγητα αδρανούν ή τις συγκαλύπτουν με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις τους.

Επανερχόμενος στην Αναφορά - Καταγγελία μου, για τις κατ επανάληψη παράνομες πράξεις που διέπραξαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γεώργιος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Ευστράτιος Παναγάκος, καθώς και διοικητικά και υπηρεσιακά όργανα του Δήμου Γλυφάδας, αιτούμαι σε εσάς, τον κατά τον νόμο ποινικό και πειθαρχικό έλεγχό τους.

 

Με τιμή, ο αναφέρων και καταγγέλλων 

 Παναγιώτης Γιάχος

 Συνημμένος Φάκελλος με 27 έγγραφα.

 

 Τις επόμενες ημέρες, θα ακολουθήσει αναλυτική δημοσίευση όλων των στοιχείων που τεκμηριώνουν την αναφορά καταγγελία μας, μπας και "ξυπνήσουν", αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που εξακολουθούν "να τρώνε τον σανό" που τους ταϊζει, ο "αδάμαντας της νομιμότητας" Γιωργάκης Παπανικολάου.

 

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr