• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Και πάλι στις επάλξεις

 

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας ακέραιος, ηθικός, έντιμος και σεμνός άνθρωπος, αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου ώρα 11:30 το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος θα παρουσιάσει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “FENIX” στην Γλυφάδα, στην οδό Αρτεμισίου 1, στην αίθουσα “attica”.

 Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

                                                                                  Παναγιώτης Γιάχος

 

 

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οικονομικού Απολογισμού του Δήμου για το έτος 2015.

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

επιμελητής του ιστότοπου “ΔΗΜΟ...λογίες Γλυφάδας (dimologies.gr)

πρώην Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)

οδός ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 46 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ Κ 165 62

Τηλ: 210.9622.902 κιν: 6974.141.390 – 6992.794.834

e.mail: pgiahos@yahoo.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΓΛΥΦΑΔΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 20189

 

ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

 

Η παρούσα να αναγνωσθεί στην 4η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ στου Δ. Σ. στις 27 -0 2 - 2019, όπως άλλωστε προβλέπεται στο άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ. Σ. (Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο).

 

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο Παπανικολάου.

 

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγάκος, με την 4η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, σας έχει καλέσει σήμερα το βράδυ στις 8:00 μ. μ. με θέμα: <<Λήψη απόφασης επί του Απολογισμού του Δήμου έτους 2015 και του Ισολογισμού του Δήμου της 15ης Διαχειριστικής χρήσης (1/1/2015 – 31/12/2015). (σχετ. η με αρ. 590/2018 απόφαση Ο.Ε.>>. Ακριβώς την ιδια Πρόσκληση για ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ με το ίδιο θέμα, σας είχε αποστείλλει για τις 7-11-2018, όμως η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω μη προσέλευσης του απαραίτητου αριθμού Δημοτικών Συμβούλων.

 

Ο κ. Παναγάκος καταστρατηγώντας κάθε δεοντολογία, συνεχίζειωνα παραβιάζει για μια ακόμη φορά τόσο το πνεύμα όσο και τη ουσία που διέπει τον θεσμό των ειδικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ο νομοθέτης θεσπίζοντας την συζήτηση του Οικονομικού Απολογισμού, ως μοναδικού θέματος και μάλιστα σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, αποσκοπεί στην ευχέρεια του χρόνου που πρέπει να έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως είναι ο οικονομικός απολογισμός των Δήμων.

 

Κι όμως ο κ. Παναγάκος συνεχίζοντας να λειτουργεί ως πειθήνειο όργανο του Δημάρχου, υποβάθμίζει το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου και σε πλήρη συνεννόηση με τον Δήμαρχο, θεωρεί ότι τα 30 λεπτά της ώρας είναι υπεραρκετά για την συζήτηση από 44 - 45 τουλάχιστον άτομα στην συγκεκριμένη ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, γι αυτό και ανερυθρίαστα και ξεδιάντροπα σας έχει αποστείλει κι άλλη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ την 5η, για άλλη συνεδρίαση αμέσως μετά στις 8.30 μ.μ., με επίσης άλλα 62 σοβαρότατα θέματα.

 

Εδώ που τα λέμε μάλλον θα πρέπει να τους ευγνωμονείτε που σας κάλεσαν να συνεδριάσετε σε δημόσια και κανονική συνεδρίαση, γιατί θα μπορούσαν να είχαν καταφύγει στην προσφιλή τους μέθοδο και να “σκάρωναν” μια ΑΚΟΜΗ μαϊμού συνεδρίαση, όπως κατά κόρο έκαναν με τις “δια περιφοράς συνεδριάσεις”, για τις οποίες ήδη διεξάγεται έρευνα από την Δικαιοσύνη και το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., μετά από την καταγγελία μου στις 21/05/2018, στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Εσωτερικών.

 

Προφανώς ο κ. Παναγάκος με τον χρόνο των 30 λεπτών που σας παραχωρεί “μεγαλόψυχα” στην ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, θεωρεί ότι προεδρεύει σε 41 αδιάφορους ή αδιάβαστους και γιατί όχι σε “μουγκούς” Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι μέσα σε αυτό τον ελαχιστότατο χρόνο θα προλάβουν να υποβάλλουν ερωτήσεις, να πάρουν απαντήσεις και να τοποθετηθούν.

 

Και μη χειρότερα, αλλά δυστυχώς κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο ανύπαρκτος μέχρι τώρα έλεγχός σας στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η αδικαιολόγητη ανοχή σας έχουν δημιουργήσει στους διοικούντες την πεποίθηση ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Άλλωστε είναι ηχηρότατη η “ένοχη σιωπή” αρκετών από εσάς, στο πελώριο σκάνδαλο που ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος σας έχουν εμπλέξει όλους σας, ότι δήθεν συμμετείχατε και συναινέσατε στη πρωτοφανή φάμπρικα με τις 62 “μαϊμού” συνεδριάσεις και την έκδοση των 100 πλαστών αποφάσεων από τα συλλογικώά όργανα του Δήμου μας (Δ. Σ., Ο. Ε., Ε. Π. Ζ.).

Σε κάθε περίπτωση νοιώθω απέναντί σας την υποχρέωση να σας ενημερώσω υπεύθυνα, για τις παγίδες του σημερινού θέματος της ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: <<Λήψη απόφασης επί του απολογισμού του Δήμου έτους 2015 και του Ισολογισμού του Δήμου της 15ης Διαχειριστικής χρήσης (1/1/2015 – 31/12/2015). (σχετ. η με αρ. 590/2018 απόφαση Ο.Ε.>>

 

Το άρθρο 163 του νόμου 34632/2006 προβλέπει τα παρακάτω:

Απολογισμός - Ισολογισμός Δήμων 1. Έως το τέλος Μαΐου, εκείνος που ενεργεί την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου υποβάλλει δια μέσου του δημάρχου στη δημαρχιακή επιτροπή λογαριασμό της διαχείρισης του οικονομικού έτους που έληξε. Τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο λογαριασμός της διαχείρισης ορίζονται με το προεδρικό διάταγμα της παρ. 2 του άρθρου 175. Ο λογαριασμός υποβάλλεται ενιαίος, ανεξάρτητα από τις μεταβολές που έχουν τυχόν γίνει, ως προς τα πρόσωπα εκείνων που ενεργούν την ταμειακή υπηρεσία.

2. Μέσα σε δύο (2) μήνες αφότου παρέλαβε τα ανωτέρω στοιχεία, η δημαρχιακή επιτροπή τα προελέγχει και, το αργότερο πέντε (5) ημέρες μετά τη λήξη του διμήνου, υποβάλλει τον απολογισμό και, προκειμένου για Δήμους που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων, τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως, μαζί με έκθεσή της στο δημοτικό συμβούλιο.

3. Ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, πριν την υποβολή τους στο δημοτικό συμβούλιο, ελέγχονται από έναν ορκωτό ελεγκτή - λογιστή.

Οι Δήμοι που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο υποχρεούνται, για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων κάθε οικονομικού έτους, να ορίζουν τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή και τον αναπληρωτή του μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του έτους αυτού.

Ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής, για τον έλεγχο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμού, λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεως, πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων και προσαρτήματος) του Δήμου, εφαρμόζει τις αρχές και τους κανόνες ελεγκτικής που ακολουθεί το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, οι οποίες συμφωνούν με τις βασικές αρχές των διεθνών ελεγκτικών προτύπων. Στο χορηγούμενο πιστοποιητικό ελέγχου του, ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής αναφέρει εάν ο Δήμος εφάρμοσε ορθά το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων και εάν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και των αντίστοιχων κανονιστικών ρυθμίσεων οι οποίες αφορούν το οικονομικό, λογιστικό και διαχειριστικό σύστημα των Δήμων. Περιλαμβάνει επίσης και όλες τις παρατηρήσεις που αφορούν σε σημαντικές ανεπάρκειες που έχουν ουσιώδη επίδραση στην ακρίβεια ή ορθότητα κονδυλίων του ισολογισμού ή των αποτελεσμάτων χρήσεως.

Εκτός από το πιστοποιητικό ελέγχου, ο ορκωτός ελεγκτής -λογιστής υποχρεούται να καταρτίζει και έκθεση ελέγχου, στην οποία θα περιλαμβάνει τα όσα προέκυψαν από τον έλεγχό του, παραθέτοντας, επιπροσθέτως και τις αναγκαίες υποδείξεις του για κάθε θέμα. Η έκθεση ελέγχου υποβάλλεται από τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή στο δημοτικό συμβούλιο και στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας.

4. Το συμβούλιο μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών αφότου παρέλαβε τον απολογισμό ή και τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως και την έκθεση της δημαρχιακής επιτροπής αποφασίζει με πράξη του για την έγκριση του απολογισμού ή και του ισολογισμού και διατυπώνει τις παρατηρήσεις του σχετικά με αυτόν, σε ειδική για αυτόν το σκοπό συνεδρίαση, στην οποία παρίσταται και ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Στους Δήμους που εφαρμόζουν κλαδικό λογιστικό σχέδιο, στην ανωτέρω ειδική συνεδρίαση καλείται και παρίσταται και ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής ή ο αναπληρωτής του, ο οποίος συνέταξε το πιστοποιητικό ελέγχου. Η απουσία του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή ή του αναπληρωτή του δεν επηρεάζει τη λήψη απόφασης του συμβουλίου, υπό τον όρο ότι αποδεικνύεται η εμπρόθεσμη πρόσκλησή του στην ειδική συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος με έγγραφό του κοινοποιεί την απουσία του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή από τη συνεδρίαση στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών, το συμβούλιο δε, έχει δικαίωμα να αποκλείσει τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή που δεν προσήλθε, από επόμενο έλεγχο στο Δήμο.

5. Ο απολογισμός ή και ο ισολογισμός με το πιστοποιητικό και την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 3202/2003 (ΦΕΚ 284 Α΄), όπως ισχύει, υποβάλλονται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσα σε έναν (1) μήνα αφότου εκδόθηκε η πράξη του δημοτικού συμβουλίου που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος και η υποβολή του ανακοινώνεται στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

Σε περίπτωση μη υποβολής του απολογισμού ή και του ισολογισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επιβάλλονται σε βάρος των υπαιτίων οι κυρώσεις του άρθρου 26 του π.δ. 774/1980 και παράλληλα διενεργείται έκτακτος γενικευμένος έλεγχος στη διαχείριση του Δήμου, μετά από απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδίδεται είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από αίτηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.

6. Συνοπτική κατάσταση του απολογισμού ή και ο ισολογισμός μετά των αποτελεσμάτων χρήσεως και του πιστοποιητικού ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή δημοσιεύονται, μετά την έγκρισή τους από το δημοτικό συμβούλιο, σε μία (1) τουλάχιστον ημερήσια ή εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα ή, εάν τέτοια δεν υπάρχει, σε εφημερίδα η οποία εκδίδεται στα όρια του νομού που εδρεύει ο Δήμος.

 

Κι όμως ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, από τα όσα αναφέρονται στον παραπάνω νόμο, δεν έχει τηρήσει καμία νόμιμη προθεσμία.

Ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου με τη συνέργεια του Προέδρου κ. Παναγάκου, μόλις τώρα στα τέλη του Φλεβάρη του 2019, εδέησε να εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον απολογισμό του έτους 2015, ενώ κατά τον παραπάνω νόμο, αυτό έπρεπε να το είχε κάνει το αργότερο έως τον Δεκέμβρη του 2016, δηλαδή με δύο (2) και πλέοον χρόνια καθυστέρηση.

Κανονικά λοιπόν και με βάση τον νόμο, ο απολογισμός του 2015 θα έπρεπε να είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο έως στο τέλος του 2016, ενώ έως τα τέλος του 2017 έπρεπε να έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο οι απολογισμοί του 2016 και του 2017 και σε λίγους μήνες να ερχόταν προς συζήτηση ο απολογισμός του 2018.

Άλλωστε είναι πολύ αποκαλυπτικό και το έγγραφο προς το Δήμο Γλυφάδας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 2-11-2018, που ζητάει μετ επιτάσεως τους Οικονομικούς Απολογισμούς των περασμένων ετών.

 

Εδώ όμως στον υπό συζήτηση Οικονομικό απολογισμό του 2015, έχουμε τα εξής παράδοξα:

Ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Ο. Ε. αποστέλλει στις 31/08/2018 πρόσκληση προς τα μέλη της, για συνεδρίαση στις 05/09/2018, στην οποία ως 13ο θέμα της Η.Δ. έχει << Υποβολή Λογαριασμού Διαχείρισης Δήμου Οικ. Έτους 2015 προς σύνταξη σχετικής έκθεσης για τον έλεγχο του Απολογισμού του Δήμου οικ. Έτους 2015 >>.

 

Για το θέμα αυτό όμως, όταν συντάχθηκε και απεστάλη η πρόσκληση δεν υπήρχε κανένα έγγραφο, αφού μόλις στις 04/09/2018, μια μέρα πριν την συνεδρίαση, η Οικονομική Υπηρεσία απέστειλε προς το Δήμαρχο τα σχετικά έγγραφα με αρ. πρωτ. 24668/ 04-09-2018.

Η Ο. Ε. η οποία συνεδρίασε την επομένη το μεσημέρι, ουσιαστικά αποφάσισε για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς τα μέλη της να έχουν έγκαιρα στα χέρια τους κανένα στοιχείο κι έλαβε την 590/2018 απόφαση, την οποία ο Δήμαρχος – Πρόεδρος την απέστειλε στις 14/09/2018 στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΚΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.

Με βάση την παράγραφο 3 του παραπάνω νόμου όλα αυτά τα στοιχεία που η Οικονομική Υπηρεσία υπέβαλλε στις 04/09/2018 και τα οποία η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε στις 05//09/2018 και ο Δήμαρχος απέστειλε στο Δ. Σ. στις 14/098/2018, βάσει του νόμου ΕΠΡΕΠΕ πριν να εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δοθούν για έλεγχο σε ορκωτό ελεγκτή – λογιστή.

 

Κι όμως, όπως αποδεικνύεται από τα υπογεγραμμένα έγραφα του ορκωτού ελεγκτή, ο Δήμαρχος του είχε αναθέσει τον σχετικό έλεγχο των παραπάνω έγγραφων στις 18/10/2017 δηλαδή ένα χρόνο πριν (!!!), ο δε ορκωτός ελεγκτής υπογράφει όλα τα έγγραφά του με ημερομηνία 15/01/2018!!! Ακόμη, ένα ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ του Δήμου που είναι ενσωματωμένο στην Έκθεση Ελέγχου το οποίο φέρει τις υπογραφές του Δήμαρχου, της κ. Μασούρογλου και του κ. Ιωαννίδη, έχει ημερομηνία 08/01/2018!!!

Τώρα το πως γίνεται να έχει προηγηθεί ο έλεγχος από τον ορκωτό ελεγκτή, σχεδόν ένα χρόνο πριν συνταχθούν τα έγγραφα στις 04/09/2018 και τα οποία συζητήθηκαν στην Ο.Ε στις 05/09/2018., μόνο ο Δήμαρχος γνωρίζει αυτή τη πρωτότυπη μέθοδο και μπορεί να απαντήσει όπως άλλωστε “απαντάει”, για την μέθοδο που ακολούθησε στις μαϊμού συνεδριάσεις με τις πλαστές αποφάσεις.

 

Ο ορκωτός ελεγκτής Στη σελίδα 2 ενός από τα έγγραφά του, αναγράφει ότι: <<κατά το 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε 42 συνεδριάσεις και πήρε 392 αποφάσεις>>.

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ, αφού η αλήθεια είναι ότι το Δ. Σ. πραγματοποίησε νόμιμα και δημόσια μόνο 25 συνεδριάσεις, κατά τις οποίες ελήφθησαν 366 αποφάσεις. Οι υπόλοιπες 17 συνεδριάσεις είναι οι περιβόητες μαϊμού “δια περιφοράς”, από τις οποίες προέκυψαν 26 πλαστές αποφάσεις.

 

Εδώ είναι φανερό ότι γίνεται μια απόπειρα υφαρπαγής της ψήφου σας και αποδοχής εκ μέρους σας της συνενοχής σας, για τη νομιμοποίηση από το παράθυρο των παράνομων συνεδριάσεων.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τόσο από αυτές τις 26 πλαστές αποφάσεις του Δ. Σ. του έτους 2015, όσο και από τις 14 επίσης πλαστές αποφάσεις της Ο. Ε. που υποτίθεται ότι ελήφθησαν στις 14 “δια περιφοράς” μαϊμού συνεδριάσεις της, έγινε σωρεία οικονομικών πράξεων, όπως προμήθειες, πληρωμές, αναμορφώσεις προϋπολογισμού κ. α. και παρήχθησαν οικονομικά αποτελέσματα και υποχρεώσεις προς τρίτους, καταφανέστατα παράτυπα και μη σύννομα.

Αυτή η μεθόδευση αναμείξεως των νομίμων και παράνομων αποφάσεων, καθιστά όλη την διαχειριστική περίοδο του έτους 2015 παράτυπη, διάτρητη και έωλη, κι επομένως τόσο για την ντήρηση της νομιμότητας όσο και για την αυτοπροστασία σας δεν πρέπει να εγκριθεί από κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιβάλλεται εκ μέρους σας, αλλά και επιπροσθέτως ΑΙΤΟΥΜΑΙ προς το Δημοτικό Συμβούλιο με αιτιολογικό την παρούσα επιστολή μου, να λάβετε απόφαση, με την οποία όλος ο σχετικός φάκελος του θέματος αυτού να αποσταλεί στην Δικαιοσύνη.

Διαφορετικά κατά τη γνώμη μου καθίσταστε συνυπεύθυνοι όλων των μέχρι τούδε παράνομων ενεργειών του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Το επιχείρημα που επικαλούνται οι δράστες αυτών των παρανομιών, ότι αυτές οι πλαστές αποφάσεις εγκρίθηκαν από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, είναι παραπλανητικό και βλακώδες, δεδομένου ότι οι κύριοι αυτοί καλυπτόμενοι πίσω απο το δακτυλό τους, αποκρύπτουν ότι σε όλες αυτές τις πλαστές αποφάσεις που εξέδωσαν και υπέγραψαν, αναγράφουν ψευδώς ότι δήθεν ελήφθησαν σε κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

 

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όταν πριν 11 μήνες με τις πρωτοκολλημένες επιστολές μου, ενημέρωσα τον κάθε έναν από εσάς, για τη “φάμπρικα των μαϊμού συνεδριάσεων”, οι πιο πολλοί τότε δηλώσατε άγνοια.

Τώρα όμως γνωρίζετε πολύ καλά και είστε όλοι ενήμεροι, αλλά για να είστε ακόμη πιο πολύ ενήμεροι, σας παραθέτω παρακάτω όλες τις μαϊμού συνεδριάσεις με τις πλαστές αποφάσεις του Δ. Σ. και της Ο. Ε. του έτους 2015, των οποίων τα οικονομικά στοιχεία εμπεριέχονται στον υπό συζήτηση και έγκριση Οικονομικό Απολογισμό.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΟΣ 2015

 

1η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 13-01-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 6/2015 με τίτλο: «Διάθεση δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου»

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 27-02-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 45/2015 με τίτλο: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2015»

8η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ.11-03-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 59/2015 με τίτλο: «Επί αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αναφορικά με την παραχώρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας «ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΙΟΥΓΚΑΣ» για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Γλυφάδας των αγώνων του 16ου Final Four Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών κατά το χρονικό διάστημα από 12.3.2015 έως και 15.3.2015»,

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-03-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 74/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη παροδικών αναγκών των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου μας»

12η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 05-05-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις: η με αρ. 96/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια πετρελαίου κίνησης μεταφορικών μέσων και αμόλυβδης βενζίνης για το Δήμο Γλυφάδας»,

η με αρ. 97/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Δαπάνες επισκευής και συντήρησης παιδικών χαρών στα πλαίσια πιστοποίησής τους»,

η με αρ. 98/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας υπηρεσίας με τίτλο: «Οργάνωση, διάστρωση και καθαρισμός παραλίας»,

η με αρ. 99/2015 με τίτλο: «Επί αιτήματος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών «ΣΕΟ» και του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος «ΣΠΑΚΕ» αναφορικά με την παραχώρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας «ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΙΟΥΓΚΑΣ» για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Γλυφάδας του Τουρνουά μπάσκετ Γυναικών 3χ3 και του φιλανθρωπικού αγώνα μεταξύ των

ομάδων ΣΕΟ και ΣΠΑΚΕ το Σάββατο 9 Μαΐου»

15η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-05-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 127/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για χορήγηση ειδικής άδειας για συμμετοχή στο υπαίθριο εμπόριο, για πώληση κουλουριών, ξηρών καρπών, καλαμποκιών, βιβλίων, ανθέων, καλλωπιστικών φυτών, εικόνων θρησκευτικού θέματος, ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπών παρεμφερών ειδών, στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών στο Δήμο μας και ανάθεση της τοποθέτησης των συμμετεχόντων στο χώρο των εμποροπανηγύρεων, στο αρμόδιο Τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας»

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-06-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις: η με αρ. 175/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης τροποποίησης της πράξης «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» , αναφορικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας των Δομών ΄Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας μέχρι την 30.9.2015»

η με αρ. 176/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου μας στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Νότιου Τομέα-Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»

η με αρ. 177/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για χορήγηση ειδικής άδειας για συμμετοχή στο υπαίθριο εμπόριο, για πώληση κουλουριών, ξηρών καρπών, καλαμποκιών, βιβλίων, ανθέων, καλλωπιστικών φυτών, εικόνων θρησκευτικού θέματος, ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπών παρεμφερών ειδών, στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών στο Δήμο μας και ανάθεση της τοποθέτησης των συμμετεχόντων στο χώρο των εμποροπανηγύρεων, στο αρμόδιο Τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας»

22η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-07-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 183/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για συμπλήρωση της με αρ. 8/2015 προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά χαρακτηρισμό Κωδικών Αριθμών του Προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου οικ.έτους 2015, ως δεκτικών έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής»

25η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-07-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 228/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΜΠΡΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

27η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 08-09-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 247/2015 με τίτλο: «Διάθεση δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015»

28η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-09-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις:

η με αρ. 248/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Δαπάνες για τις εκλογές – σίτιση εφορευτικών επιτροπών»

η με αρ. 249/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Δαπάνες εκτύπωσης εντύπων για τις εκλογές»

33η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 293/2015 με τίτλο: «Ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος, αναφορικά με το θάνατο του πρώην Δημάρχου Γλυφάδας Ανδρέα Σούφη»

36η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 329/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για χορήγηση ειδικής άδειας για συμμετοχή στο υπαίθριο εμπόριο, για πώληση κουλουριών, ξηρών καρπών, καλαμποκιών, βιβλίων, ανθέων, καλλωπιστικών φυτών, εικόνων θρησκευτικού θέματος, ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπών παρεμφερών ειδών, στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών στο Δήμο μας και ανάθεση της τοποθέτησης των συμμετεχόντων στο χώρο των εμποροπανηγύρεων, στο αρμόδιο Τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας»

38η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-12-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 354/2015 με τίτλο: «Επί της με αρ. πρ.52516/23.11.2015 αίτησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού για παραχώρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου για χρονικό διάστημα από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2015»

40η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-12-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις:

η με αρ. 387/2015 με τίτλο: “Επί αίτησης του ΚΟΣΜΑΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του ΘΕΟΧΑΡΗ σχετικά με την παράταση της μίσθωσης από το Δήμο του ακινήτου επί της οδού Πλαπούτα 59, περιοχής Τερψιθέας, στο οποίο στεγάζεται το Α' Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας”.

η με αρ. 388/2015 με τίτλο:Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 16.060,00 € (συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την Διοργάνωση χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για τα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας”.

41η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-12-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 389/2015 με τίτλο: Συμπλήρωση απόφασης για καταβολή χρημ. βοηθήματος σε κατοίκους του Δήμου μας”.

42η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 29-12-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις: η με αρ. 390/2015 με τίτλο:Λήψη απόφασης σχετικά με την αποδοχή του ποσού από το Πράσινο Ταμείο και την Εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο της υπογραφής της σύμβασης που αφορά τη χρηματοδότηση για την προμήθεια υπόγειων κάδων”.

η με αρ. 391/2015 με τίτλο:Λήψη απόφασης παράτασης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και της εταιρίας Floga Express Διονυσία Σοφιανοπούλου – Αρετή Πράγια Ο.Ε.Ε. Με δ.τ. Floga Express που αφορά προμήθεια με τίτλο : “ Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων για το Δήμο Γλυφάδας, Πετρελαίου θέρμανσης για Α/θμια και Β/θμια Σχολικές Επιτροπές και Πετρελαίου θέρμανσης ΚΑΠΠΑ”.

η με αρ. 392/2015 με τίτλο:Λήψη απόφασης παράτασης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και της εταιρίας ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ με δ.τ. ΕΚΟ ΑΒΕΕ που αφορά προμήθεια με τίτλο : “ Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων για το Δήμο Γλυφάδας, Πετρελαίου θέρμανσης για Α/θμια και Β/θμια Σχολικές Επιτροπές και Πετρελαίου θέρμανσης ΚΑΠΠΑ”.

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

 

3η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 22-01-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 07/2015 με τίτλο: «Έγκριση των όρων των τεχνικών προδιαγραφών, δαπανών, διάθεση (ψήφιση) πιστώσεων συνολικού ποσού 948.615,14€, για το οικονομικό έτος 2015, που αφορά την «Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων, πετρελαίου θέρμανσης και προσθέτων για το Δήμο Γλυφάδας (μερικού Π/Υ 628.201,20€), πετρελαίου θέρμανσης για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Γλυφάδας (μερικού Π/Υ 130.835,50€) & πετρελαίου θέρμανσης για το Κ.Α.Π.ΠΑ. του Δήμου Γλυφάδας (μερικού Π/Υ 12.195,12€)» και κατάρτιση των

σχετικών όρων της διακήρυξης»

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 18-02-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 94/2015 με τίτλο: «Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Οικον. Έτους 2015 (σχετ. 10/2015 Α.Δ.Σ.)»

7η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 27-02-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 95/2015 με τίτλο: «Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Οικον. Έτους 2015 (σχετ. 20/2015 Α.Δ.Σ.)»

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 11-03-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 139/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την ανάθεση της προμήθειας πετρελαίου κίνησης για τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου, (μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ανοιχτού διαγωνισμού) , που θα προκύψει μετά από διαδικασία διαπραγμάτευσης (απευθείας ανάθεση)»

14η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 27-04-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 247/2015 με τίτλο: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 779,5 € (συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την «Προμήθεια υλικού στα πλαίσια εθελοντικών δράσεων»

16η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 08-05-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή

με αρ. 279/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την ανάθεση της προμήθειας καυσίμων μεταφορικών μέσων, (μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ανοιχτού διαγωνισμού), που θα προκύψει μετά από διαδικασία διαπραγμάτευσης (απευθείας ανάθεση), και διάθεση (ψήφιση) της πίστωσης ποσού 101.830,72 € (συμ/νου ΦΠΑ)».

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 28-05-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 316/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί του από 26/5/2015 πρακτικού διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων παντοπωλείου»

25η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 26-06-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 393/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί του από 26/6/2015 πρακτικού αξιολόγησης (γνωμοδότησης) του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εργασία με τίτλο «Ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων» ενδεικτικά πρ/σας δαπάνης 101.960,91 € (συμ/νου ΦΠΑ)»

27η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 03-07-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 415/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για έκδοση εντάλματος προπληρωμής προς εξόφληση δαπανών για την σίτιση εφορευτικών επιτροπών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 (ΠΝΠ ΦΕΚ 64/28-06-15)»

35η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 19-08-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 524/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί του από 14/08/2015 Πρακτικού Διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού για την εργασία με τίτλο : «Χρωματισμοί εσωτερικών επιφανειών, αιθουσών, διαδρόμων και κλιμακοστασίων σχολικών μονάδων», ενδεικτικά πρ/σας δαπάνης 140.000,00 € (συμπ/νων όλων των επιβαρύνσεων)»

37η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 26-08-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 529/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί της από 13/08/2015 ένστασης της εταιρείας Δ. Φ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Τ.Ε. για τον ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό που υπεβλήθη ηλεκτρονικά μέσω του ΕΣΗΔΗΣ και αφορά την προμήθεια με τίτλο : «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων, ενδεικτικά πρ/σας δαπάνης 249.972,90 € (συμ/νου ΦΠΑ)»

49η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 13-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 668/2015 με τίτλο: «Έγκριση των όρων της μελέτης με αριθ. 175/2015 για την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 73.787,22€ (συμπ/νου Φ.Π.Α. ), που αφορά την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια εορταστικού διάκοσμου»

51η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 19-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 676/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης σχετικά με την ένσταση κατά των Τεχνικών Προδιαγραφών και της Τεχνικής Περιγραφής της υπ’ αριθ. 175/2015 μελέτης που αφορά τον πρόχειρο διαγωνισμό γιατην «Προμήθεια Εορταστικού Διάκοσμου» ενδεικτικού προϋπολογισμού 73.787,22 €»

57η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 18-12-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 765/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για ανατροπή της με αριθμό 228/ 18.2.2015 Πρότασης (Έκθεσης) Ανάληψης Υποχρέωσης και εκ νέου έγκριση για έκδοση εντάλματος προπληρωμής προς εξόφληση δαπανών υποβολής αιτήσεων διόρθωσης (άρθρο 6 Ν 2308/95) και ενστάσεων (άρθρο 7 Ν 2308/95) στο Εθνικό Κτηματολόγιο Γραφείο Κτηματογράφησης”.

 

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Εγώ έπραξα το καθήκον μου κι αυτό που μου επέβαλε η συνείδησή μου και ΖΗΤΩ να γίνει αποδεκτό το αίτημά μου υπέρ της νομιμότητας, των συμφερόντων του Δήμου, αλλά και της δικής σας προσωπικής προστασίας.

Εύχομαι να πράξετε κι εσείς αυτό που υπαγορεύει το καθήκον σας.

 

Με τιμή

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

 

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει.

Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου  με την συμπεριφορά του, προς όσους του κάνουν κριτική,  επιβεβαιώνει τα λόγια της Βάνα Μπάρμπα, αφού με ωμό, ψυχρό και αυταρχικό τρόπο, αφήνει να φανεί ξεκάθαρα το πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως δήμαρχος Γλυφάδας. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πέσει η μάσκα του "χαμογελαστού αγκαλίτσα" και να δούμε το πραγματικό  του πρόσωπο. Και μας το έδειξε με αδίστακτο τρόπο ο ίδιος, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για κάθε πατέρα, όπως είναι ο γάμος της κόρης του.

Ο υποτίθεται ευρωπαϊστής (;) δήμαρχος  με την αδικαιολόγητη άρνησή του, αυτό που κατάφερε ήταν να στείλει την οικογένεια του Παναγιώτη Γιάχου σε μια "ΙΔΙΟΤΥΠΗ  ΕΞΟΡΙΑ" αφού αρνήθηκε πεισματικά να τελεστεί στο Δημαρχείο Γλυφάδας ημέρα Σάββατο απόγευμα, ο πολιτικός γάμος της κόρης του πρώην και επί μια δεκαετία Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, κάτι που όμως έγινε αμέσως αποδεκτό από τους Δημάρχους και των δύο γειτονικών Δήμων.

Αποτέλεσμα της εμπάθειας του δημάρχου Γιωργάκη Παπανικολάου, είναι η κόρη ενός πολιτικού του αντιπάλου να "πληρώνει τα σπασμένα" της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει με τον πατέρα της ο δήμαρχος, εξαναγκάζοντας την κοπέλα να τελέσει τον πολιτικό γάμο της σε άλλο Δήμο, παρότι  είναι "γέννημα θρέμμα" Γλυφαδιώτισα.

Όπως είναι γνωστό ο Παναγιώτης Γιάχος έχει καταγγείλει τον δήμαρχο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για παρανομίες στο Δήμο, με αποκορύφωμα τις 100 πλαστές αποφάσεις από εικονικές "μαϊμού" συνεδριάσεις που "στήθηκαν" στο Δήμο, από το 2015 και μετά, με οικονομικό αντικείμενο πάνω από 10.000.000. ευρώ!!!

Αναρωτιόμαστε ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του Νατάσα που το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν από τη Ραφήνα για να κουμπαριάσουν με τον Γιωργάκη, τι θα σκεφθούν μόλις μάθουν τους ετσιθελικούς αυταρχισμούς του δήμαρχο-κουμπάρου τους; Μήπως  ότι "ψώνισαν από σβέρκο";

Διαβάστε παρακάτω την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Παναγιώτη Γιάχου, για τα όσα προηγήθηκαν αυτής της "ιδιότυπης εξορίας" της οικογένειας του από τη Γλυφάδα.

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

Επιμελητής του ιστότοπου “ΔΗΜΟ...λογίες Γλυφάδας (dimologies.gr)

πρώην Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)

οδός ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 46 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ Κ 165 62

Τηλ: 210.9622.902 FAX: 210.9930.318 κιν: 6974.141.390 ΓΛΥΦΑΔΑ 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

e.mail: pgiahos@yahoo.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συγκεκριμένα:

1) Προς τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Νιτσιόπουλο

2) Προς την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Κυριακίδου

3) Προς τον Ληξίαρχο Δημήτρη Νικολαϊδη

4) Προς τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

 

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με την αρνητική απάντησή σας για τέλεση του πολιτικού γάμου της κόρης μου Κωνσταντίνας - Ρουμπίνης Γιάχου, στην ημερομηνία "Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 ώρα 5,00 μ.μ.", που αιτήθηκα με τα διαδοχικά έγγραφά μου με αρ. πρωτ. 2353/21-01-2019 και 215/28-01-2019 και τις με τους ίδιους αριθμούς πρωτοκόλλου διαδοχικές απαντήσεις σας.

 

Αντιδήμαρχε Δημήτρη Νιτσιόπουλε.

Παρότι και οι δύο αιτήσεις μου απευθύνονταν σε εσένα κι ενώ στην πρώτη μου έκανες την τιμή και μου απάντησες εσύ, ενώ και η δεύτερη αίτησή μου απευθυνόταν πάλι προς εσένα, εσύ αντί να μου απαντήσεις, προφανώς με άνωθεν εντολή "πέταξες το μπαλάκι" της απάντησης, στον ληξίαρχο Δημήτρη Νικολαϊδη για να μου απαντήσει αυτός, ότι: "Με βάση την 3148/2015 (44926/7-10-2015) Απόφαση Δημάρχου Γλυφάδας έχει ορισθεί ότι οι πολιτικοί γάμοι γίνονται κάθε Παρασκευή και ώρα 2.00 έως 3.00 μ.μ.".

Εγώ όμως αντιδήμαρχε όπως σου αναφέρω και στην δεύτερη αίτησή μου, είχα ήδη επικοινωνήσει με τον Ληξίαρχο Νικολαϊδη ο οποίος με είχε ήδη πληροφορήσει σχετικά με την παραπάνω απόφαση δημάρχου περί τέλεσης των πολιτικών γάμων τις Παρασκευές 2.00 έως 3.00 μ.μ..

Όταν όμως είχα πει στον Ληξίαρχο, την επιθυμία της οικογένειάς μου για την τέλεση του γάμου το Σάββατο 2 Μαρτίου, αυτός μου είχε πει ότι << Πράγματι κ. Γιάχο έχουν γίνει στο Δήμο πολιτικοί γάμοι σε διαφορετικές ημέρες και ώρες εκτός από τις Παρασκευές, αλλά αυτό έχει γίνει μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, οπότε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.>>.

 

Επίσης αντιδήμαρχε Νιτσιόπουλε στην ίδια αίτησή μου είχα τονίσει ότι: <<...έχω πλήθος μαρτυριών ότι στο Δήμο μας έχουν τελεστεί και τελούνται από την σημερινή Δημοτική Αρχή πολιτικοί γάμοι, εκτός από Παρασκευές και άλλες ημέρες και ώρες της Εβδομάδας, όπως Σάββατα κλπ.>>

Σου είχα επίσης θέσει υπόψη σου το άρθρο 131 του νόμου 4483/2017 - ΦΕΚ τεύχος Α 107/ 31-7-2017 <<Άρθρο 131 Τέλεση πολιτικών γάμων. Η παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 391/1982 (Α ́73) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Σε κάθε Δήμο, ο Δήμαρχος ορίζει με πάγια πράξη του, περισσότερες τακτές ημέρες της εβδομάδας, μη αποκλειομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, και ορισμένη ώρα ενάρξεως, για την τέλεση των γάμων για τους οποίους υποβλήθηκαν σχετικές αιτήσεις μέχρι και την προηγούμενη ημέρα. Με την ίδια πράξη του, ο Δήμαρχος μπορεί να ορίζει την τέλεση των πολιτικών γάμων σε περισσότερα του ενός δημοτικά κτίρια ή και σε εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Ο Δήμαρχος μεριμνά για την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου, ώστε να δίνεται στην τελετή του γάμου η επισημότητα που της ταιριάζει.>>

 

Επίσης αντιδήμαρχε σου είχα επισημάνει ότι πέρα από την εφαρμογή και στο Δήμο μας των διατάξεων του παραπάνω νόμου, είναι αυτονόητη η απαίτηση της οικογένειάς μου να έχουμε ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ και την ίδια αντιμετώπιση που είχαν οι πολίτες που οι πολιτικοί γάμοι τους τελέστηκαν στο Δήμο μας άλλες ημέρες και ώρες, όπως Σάββατα και άλλες ημέρες.

Επίσης στην ίδια αίτηση την οποία είχα κοινοποιήσει και στον δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου, τον καλούσα να δείξει ευαισθησία, ανωτερότητα και διαλλακτικότητα, ικανοποιώντας το αίτημά μας, για καθορισμό του γάμου της κόρης μου, για το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 5.00 μ.μ.

Παρ όλες όμως τις προσπάθειές μου και παρά την προσωπική παρέμβαση στον δήμαρχο του Δημοτικού Συμβούλου και καλού μου φίλου Δημήτρη Αγγελάτου, ο δήμαρχος αλλά και συ αντιδήμαρχε με την προφανώς υπαγορευμένη γραφειοκρατική απάντηση του Ληξίαρχου, απορρίψατε το αίτημά μας, ενώ είναι πασίγνωστο ότι τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και σεις οι αντιδήμαρχοι έχετε τελέσει πολιτικούς γάμους Σάββατα και άλλες ημέρες της εβδομάδας πέραν της Παρασκευής.

Δήμαρχε Παπανικολάου σου αξίζουν συγχαρητήρια αφού ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που ζει η κάθε οικογένεια, εσύ με την πρωτοφανή και ακατανόητη συμπεριφορά σου κατάφερες και το μετ έτρεψες σε ένα κακόγουστο σήριαλ, δείχνοντας μια πρωτοφανή μικρότητα και εκδικητικότητα απέναντι στο πρόσωπό μου προφανώς λόγω της πολιτικής μου δραστηριότητας, μετακυλίωντας στους οικείους μου εν είδει οικογενειακής ευθύνης, την δυσφορία σου για τις ενοχλητικές και οδυνηρές για εσένα καταγγελίες μου για παράνομες πράξεις σου, που ήδη ελέγχεσαι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

Εγώ αυτό που ζήτησα τόσο προφορικά όσο και με τις έγγραφες αιτήσεις μου, ήταν να γίνει ο γάμος της κόρης μου Σάββατο απόγευμα, όπως άλλωστε προβλέπει και το άρθρο 131 του νόμου 4483/2017 κι όπως άλλωστε έχετε ήδη κάνει σε άλλους πολιτικούς γάμους, τόσο εσύ ο ίδιος όσο και οι αντιδήμαρχοί σου.

Εμείς δεν ζητήσαμε ούτε την ειδική διακόσμηση που σας υποχρεώνει ο παραπάνω νόμος, ούτε βέβαια ζητήσαμε να γίνει ο γάμος της κόρης μου φιέστα και να αναμεταδοθεί με VIDEO WALL όπως έκανες εσύ στο γάμο σου. Αναρωτιέμαι τι θα σκεφθεί ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του όταν πληροφορηθούν αυτή την επαίσχυντη συμπεριφορά του κουμπάρου τους, απέναντι σε μια κοπέλα που ζήτησε να παντρευτεί Σάββατο και η οποία είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τότε η σημερινή σύζυγός σου.

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

 

Αντιδήμαρχε Νιτσιόπουλε,

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι στις τηλεφωνικές συνομιλίες μας σου είπα πει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι για την οικογένειά μου ιδιαίτερα ευαίσθητο και μάλιστα σου είχα εξηγήσει και τους λόγους που επισπεύσαμε το γάμο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα πει ότι δεν διανοούμαι να εμπλακεί ο γάμος της κόρης μου στην οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα έχω εγώ με τον δήμαρχο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα πει ότι την δαπάνη της υπερωρίας του Ληξίαρχου θα την αναλάβουμε εμείς;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα επαναλάβει ότι δεν είναι σωστό και δεν το επιθυμώ, προκειμένου να τελεστεί ο γάμος της κόρης μου ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, να εξαναγκαστώ να καταφύγω σε γειτονικό Δήμο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι είχα ζητήσει να πρυτανεύσει η ανθρωπιά και να μη με οδηγήσετε σε μια ιδιαίτερα απαξιωτική για την προσωπικότητά μου "ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΕΞΟΡΙΑ" από τον Δήμο μας, στον οποίο υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος για πολλά χρόνια, καθώς και Πρόεδρος του Δημοτικού του Συμβουλίου επί μια δεκαετία;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι ενώ οι πολιτικοί γάμοι ως αντιδήμαρχος Διοικητικού είναι στις δικές σου αρμοδιότητες, όταν στο ανέφερα μου απάντησες: <<...τι μου λες τώρα, με βάζεις να τσακωθώ με το Δήμαρχο >> ;

 

Εσύ λοιπόν αντιδήμαρχε αντί "να σταθείς όρθιος", με την πειθήνια τυφλή υπακοή σου στις εντολές του δημάρχου, πέταξες στα σκουπίδια την 35χρονη οικογενειακή μας φιλία, ενώ και ο δήμαρχος με την αντιπάθεια του προς εμένα, αυτό που καταφέρατε ήταν να μας <<εξορίσετε>> από τον Δήμο μας, αφού για να τελεστεί ο γάμος της κόρης μου ημέρα Σάββατο, καταφύγαμε στην φιλοξενία γειτονικού μας Δήμου, όπου προφανώς στην πολιτική του ηγεσία είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με συναισθήματα και ευαισθησίες.

Το αν γι αυτή την συμπεριφορά σας απέναντι στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου σας αξίζουν συγχαρητήρια ή το αν θα πρέπει να ντρέπεστε, ας το κρίνουν οι αντικειμενικοί πολίτες.

 

Περαιτέρω:

- Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Κυριακίδου στην οποία επίσης απευθύνεται η παρούσα, παρακαλείται να μου χορηγήσει: Αντίγραφο της 3148/2015 (44926/7-10-2015) Απόφασης δημάρχου Γλυφάδας. Παρακαλώ να έχω άμεσα την χορήγηση του εν λόγω εγγράφου, προκειμένου να ενεργήσω τα νόμιμα.

- Ο Ληξίαρχος Δημήτρης Νικολαϊδης προς τον οποίο επίσης απευθύνεται η παρούσα παρακαλείται να μου χορηγήσει άμεσα: Κατάλογο με τις ημεροχρονολογίες που τελέστηκαν στον Δήμο πολιτικοί γάμοι διαφορετικές ημέρες εκτός της Παρασκευής. Ληξίαρχε Νικολαίδη, επειδή ενδέχεται οι διοικούντες να σε εμποδίσουν να μου χορηγήσεις τα στοιχεία που ζητάω, επικαλούμενοι την προστασία των προσωπικών δεδομένων αυτών που τέλεσαν τους πολιτικούς γάμους τους, εγώ δεν ζητάω τα προσωπικά στοιχεία κανενός, παρά μόνο τις ημεροχρονολογίες που τελέστηκαν στο Δήμο πολιτικοί γάμοι και άλλες ημέρες εκτός από τις Παρασκευές. Παρακαλώ να έχω άμεσα την ΕΓΓΡΑΦΗ απάντησή σου, προκειμένου να ενεργήσω τα νόμιμα.

 

- Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών με την ιδιότητα της προϊσταμένης της Γραμματείας του Δ.Σ. και σε εφαρμογή του αρ. 14 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Κ.Λ.τ.Δ.Σ.), παρακαλείται να μεριμνήσει όπως η παρούσα μου διανεμηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε εφαρμογή του αρ. 4 του Κ.Λ.τ.Δ.Σ. όπου: <<Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο.>>, να αναγνώσει όπως έχει υποχρέωση την παρούσα μου στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Η παρούσα μου να πρωτοκολληθεί και να μου χορηγηθεί αντίγραφό της.

Με τιμή

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

 

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

 

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, από τα παλαιότερα και πλέον σοβαρά στελέχη της Ν.Δ., όμως, και διατελέσας Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος, εγκατέλειψε τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου.

Με ανοιχτή 4σέλιδη επιστολή προς όλους τους συνδημότες του, ο Γιάννης Τζούβελης γνωστοποιεί τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του, με πρώτο και κυριότερο, όπως άλλωστε ο ίδιος αναφέρει, αυτόν "της ωμής παράβασης του δημοτικού κώδικα και όλων των νόμων που καθορίζουν το πλαίσιο κανόνων και νομίμων ενεργειών σε όλους τους τομείς λειτουργίας, διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου".

"Αδυνατώ",
όπως τονίζει, "να ακολουθήσω τον δήμαρχο Γλυφάδας σ' αυτόν τον ολισθηρό δρόμο".

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, κάνει λόγο για πρωτοφανή έλλειψη ενημέρωσης, απαξίωση της δημοτικής ομάδας και ύπαρξη κλειστής ομάδας συμβούλων πέριξ του δημάρχου, που προαποφασίζει για όλα τα θέματα.

Δεν παραλείπει δε, να αναφερθεί στις ανοικτές δικογραφίες για διάφορες παρανομίες που έχουν διαπραχθεί, όπως αναφέρει, στο δήμο από την αρχή της θητείας του νυν δημάρχου, όπως για παράδειγμα "τη "βιομηχανία" παραγωγής πλαστών αποσπασμάτων πρακτικών εικονικών και ανύπαρκτων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και ότι ελήφθησαν αθροιστικά 100 αποφάσεις για διάφορα θέματα συνολικού, οικονομικού αντικειμένου πάνω από 10 εκ. ευρώ". 

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της βαρυσήμαντης επιστολής του κ. Τζούβελη. 

 

 

Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα

 

 

 

Μία νέα παράταξη εμφανίστηκε στο δημοτικό σκηνικό της Γλυφάδας με επικεφαλής τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Στέλιο Θεοδοσόπουλο. 

Σε αίθουσα παραλιακού ξενοδοχείου δημοσιοποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα", παρουσία πολλών Γλυφαδιωτών, εκπροσώπων του τοπικού τύπου, πολλών εργαζομένων του Δήμου καθώς και σημαντικών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία παλαιών ενεργών και μη στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τζούβελης, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Βάνα Μπάρμπα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νικολάου, ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Λανδράκης, ο πρώην και επί σειρά ετών πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Γιάχος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Παραγυιός, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραπάνος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ο.Σ.Κ. Μανώλης Μπαλτάς, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού και πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Περικλής Δαμάσκος κ α. 

Τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο προλόγισαν ο δημοσιογράφος Τάσος Γκουριώτης και ο δικηγόρος Γιώργος Ανδρέου μιλώντας τόσο για το εγχείρημα όσο και για την προσωπικότητα του υποψήφιου Δημάρχου. Στη συνέχεια, ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος  αναφέρθηκε στη σημερινή διοίκηση υιοθετώντας μάλλον χαμηλούς τόνους, χωρίς να παραλείψει όμως να υπογραμμίσει τις υποθέσεις που σήμερα εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για τις διοικητικές μέρες του σημερινού δημάρχου.

 Ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος ανέφερε τις οκτώ ενότητες του προγράμματος της παράταξής του στις οποίες περιλαμβάνονται δέσμες μέτρων και τέλος δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από το κοινό το οποίο έθεσε ερωτήματα καθημερινότητας στον υποψήφιο δήμαρχο.  Εντύπωση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις συμπολιτών μας και θετικά σχόλια όσον αφορά στην προσωπικότητα και στο χαρακτήρα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου. 

Οι οκτώ ενότητες της ιδρυτικής διακήρυξης 

Η Γλυφάδα της ανάπτυξης 


Ως μοχλούς ανάπτυξης αναφέρει τη μείωση των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες κατά 20% και των νέων επιχειρήσεων κατά 50%για τα πρώτα τρία χρόνια, τη μεταφορά της γραμμής του τραμ εκτός του εμπορικού κέντρου της πόλης , τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, υπόγειων και υπέργειων, επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μαρινών από το κεντρικό κράτος στο δήμο, επίσπευση των διαδικασιών για σύνδεση της πόλης με το μετρό στο άνω και κάτω τμήμα της, επαναπροσέγγιση του παραλιακού μετώπου, ανάπτυξη δράσεων για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της πόλης και διασύνδεση με άλλους δήμους και ανάπτυξη πολιτικής για την Εταιρική Ευθύνη και τη θέσπιση της συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τις επιχειρήσεις στην πόλη. 

Η Γλυφάδα ασφαλής πόλη 

Ως απαραίτητες ενέργειες για μια πιο ασφαλή πόλη η παράταξη "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" προτίθεται εφ' όσον εκλεγεί να προβεί σ' όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που θα ενδυναμώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η Γλυφάδα τουριστικός προορισμός 

Για την ανάδειξη της Γλυφάδας ως τουριστικού πόλου θα αναπτυχθεί ευρεία διαδικτυακή καμπάνια για προβολή, θα υλοποιηθούν δράσεις προσέλκυσης επαγγελματιών του χώρου και μέσω της βελτίωσης των υποδομών του δήμου θα διευκολυνθεί η διαδικασία διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος της πόλης. 

Βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασία του περιβάλλοντος 

Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος έχει μελετηθεί μία σειρά μέτρων όπως:
H προώθηση βιώσιμου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, η υιοθέτηση σχεδίου για αειφορική λειτουργία της πόλης, η αξιοποίηση του ορεινού όγκου, το άνοιγμα της πόλης στη θάλασσα, σχεδιασμός και υλοποίηση βιώσιμης κινητικότητας και πρότυπη διαχείριση αποβλήτων και μετατροπή της Γλυφάδας σε 1η πόλη στην ανακύκλωση και στην ενεργειακή απόδοση. 

Κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης 

Διαμόρφωση δημοτικής κοινωνικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει δομές διαχείρισης των προβλημάτων για την προστασία κάθε κοινωνικής ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες με την αρχή ότι η πόλη που σέβεται τον εαυτό της στηρίζει το συμπολίτη της. 

Προς την κατεύθυνση αυτή θα δρομολογηθεί δημιουργία Κέντρου Προστασίας του Πολίτη, κοινωνική ανάπτυξη για όλους στον τομέα της εκπαίδευσης, υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για πρόσληψη δημοτών από επιχειρήσεις του δήμου, στέγαση και ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. 

Οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση 

Για την οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση του δήμου, απαιτείται οικονομικός εξορθλογισμός, ανεύρεση νέων πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, διοικητική ανασυγκρότηση, αναβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Βελτίωση των δημοτικών υποδομών και δημιουργία νέων 

Απαραίτητη κρίνεται η βελτίωση όλων των αθλητικών υποδομών της πόλης, η δημιουργία σύγχρονου πρότυπου αθλητικού κέντρου, η δημιουργία δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων στην Άνω Γλυφάδα και ειδικά στην Τερψιθέα και η αξιοποίηση των ελεύθερων δημοτικών χώρων, καθώς και ανεύρεση νέων για δημιουργία κοινόχρηστων δομών. 

Τέλος στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης υπογραμμίζεται πως πρέπει να υπάρξει σύνδεση της επένδυσης του Ελληνικού με την πόλη της Γλυφάδας, θεωρώντας πως η στάση του νυν Δημάρχου Παπανικολάου προκάλεσε ζημιά, μη αναστρέψιμη. Προτείνεται η άμεση έναρξη διαλόγου με τους επενδυτές και τη διοίκηση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ώστε να αποκατασταθεί η σχέση του Δήμου με τους ανωτέρω φορείς και η ενσωμάτωση της Γλυφάδας στη λογική της επένδυσης. Ποιος είναι ο Δρ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι έγγαμος, είναι Φαρμακοποιός - Φαρμακολόγους PhD του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας. 

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Φαρμακολογίας και από το 1981 διατηρεί φαρμακείο στο Δήμο Γλυφάδας. 

Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2010 στις πρώτες θέσεις προτίμησης και διετέλεσε αντιδήμαρχος Διοικητικού - Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας. 

Κοινωνική δράση 

- Μέλος του Προεδρείου της UNESCO Αττικής
- Μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών - Φαρμακολόγων. 
- Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του συλλόγου προστασίας ζώων και περιβάλλοντος νομού Αττικής με έδρα τη Γλυφάδα και διακριτικό τίτλο "Δικαίωμα Ζωής". 
- Ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και χορηγός της "Εθελοντικής Προστασίας - Πυρόσβεσης Γλυφάδας", πιστοποιημένης από τη Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας. 
- Ιδρυτικό μέλος της πρώτης Ελληνικής Σχολής σκύλων οδηγών τυφλών και ατόμων με κινητική αναπηρία. 

 

 

Ο Σωτήρης Βοργιάς είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που βοήθησε στο ξεσκέπασμα του σκανδάλου των 62 μαϊμού συνεδριάσεων στο Δήμο Γλυφάδας

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα που συζητήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ", για τις 62 "μαϊμού" συνεδριάσεις και την έκδοση 100 πλαστών αποφάσεων στο Δήμο Γλυφάδας, πολλοί συμπολίτες με ρωτάνε ποιος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που όπως είπα στην εκπομπή χωρίς να αναφέρω το όνομά του, με βοήθησε στην έρευνά μου για την συλλογή των στοιχείων που τεκμηρίωσαν την αποκάλυψη του πρωτοφανούς στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σκανδάλου, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος.

Όπως αναφέρω και στην 52σέλιδη αναφορά μου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Δημοτικός Σύμβουλος που με βοήθησε καθοριστικά, δίνοντάς μου όλα τα στοιχεία που του είπα να ζητήσει τη χορήγησή τους από το Δήμο, αφού αυτός είχε το περίφημο ¨ειδικό έννομο συμφέρον", ως εν εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, ήταν ο κ. Σωτήρης Βοργιάς τον οποίον ευχαριστώ και δημόσια.

Και για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη,  επειδή παρακολουθώ από πολύ κοντά όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι την τρέχουσα δημοτική περίοδο, από την Αντιπολίτευση αυτός που άσκησε και ασκεί  ουσιαστικό έλεγχο αλλά και μαχητική αντιπολίτευση στην σημερινή αλαζονική και αυταρχική Δημοτική Αρχή, είναι ο κ. Σωτήρης Βοργιάς.

Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος

 

Η γραπτή καταγγελία του Στάθη Γεωργούλα για τις "μαϊμού" συνεδριάσεις δεν αφήνει περιθώρια για "κωλοτούμπες"

Ήταν να μην σπάσει το απόστημα!!!

Οι φίλοι αναγνώστες των ΔΗΜΟ...λογιών, με πληροφορούν συνεχώς με επιπλέον στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση των "μαϊμού συνεδριάσεων".

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ένα ακόμη ντοκουμέντο για τις περιβόητες 62 "μαϊμουδένιες" συνεδριάσεις, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που "σκάρωσαν" στο ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ο Δήμαρχος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Παναγάκος, όπου στην συνέχεια έκδωσαν 100 πλαστές αποφάσεις.

Υπενθυμίζω ότι μετά από την πρόσφατη καταγγελία μου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Εσωτερικών, για τις παρανομίες αυτές έχουν διαταχθεί και διεξάγονται έρευνες και ανακρίσεις.

ΕΔΩ λοιπόν στο ντοκουμέντο που αλιεύσαμε από το FB, τον Μάη του 2015, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κοκκορο-παράταξης Στάθης Γεωργούλας, καταγγέλλει τον Πρόεδρο Παναγάκο, γιατί στην συνεδρίαση του Δ. Σ.  δεν διάβασε μια επιστολή του, η οποία ανάμεσα σε άλλα, αναφερόταν και στις "δια περιφοράς" συνεδριάσεις, την οποία ο Γεωργούλας δημοσίευσε αυτούσια, στο προφίλ του στο FACEBOOK. 

Σ αυτή την επιστολή ο Στάθης Γεωργούλας, τους "δίνει" στα ίσα και τον Παναγάκο και τον Παπανικολάου, για τις εικονικές "δια περιφοράς" ψευτο-συνεδριάσεις τους.

 

Στάθης Γεωργούλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Προς το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου          Γλυφάδα 23.05.2016

κ. Στρατή Παναγάκο

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Με μεγάλη έκπληξη , ενημερώθηκα μέσω της επιστολής σας, με ημερ. 19.5.2016 και αρ. πρωτ. 19097 ότι <<σε σύνολο 67 συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γλυφάδας, οι οποίες αφορούν στο χρονικό διάστημα απο 30 Σεπτεμβρίου2014 έως και 18 Μαϊου 2016, έχετε απουσιάσει σε έξι (6) συνεδριάσεις...>>.

Από το αρμόδιο τμήμα με ενημέρωσαν ότι οι συνεδριάσεις στις οποίες είχε καταγραφεί απουσία μου, ήταν:

 • 2η / 21.1.2015,

 • 21η / 1.7.2015(έκτακτη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε),

 • 25η / 27.7.2015 (δια περιφοράς)

 • 3η / 28.1.2016 (δια περιφοράς)

 • 12η / 23.3.2016 (δια περιφοράς)

 • 16η / 18.5.2016

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, εμφανίζεται να έχω απουσιάσει σε δύο (2) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε διάστημα (17) μηνών και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2015 και τον Μάϊο του 2016. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες χαρακτηρισμένες από εσάς ως απουσίες μου δεν ευσταθούν καθώς αφορούν μία (1) <<έκτακτη>> που τελικά πραγματοποιήθηκε και τρεις (3) συνεδριάσεις << δια περιφοράς >>. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση πραγματοποίησής της, γι αυτό και ο χαρακτηρισμός έκτακτη.

Άλλωστε και στην δεύτερη περίπτωση, αν δεν κάνω λάθος, δεν αναφέρεται πουθενά στην νομοθεσία η υποχρεωτική συμμετοχή του Συμβούλου στις συνεδριάσεις << δια περιφοράς >>...........

 

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι στην φαρέτρα μας έχουμε πολλά ακόμη στοιχεία και ντοκουμέντα, έτσι για χρυσές εφεδρείες.

Γι αυτό ας συνέλθουν κάποιοι που προσπαθώντας να δώσουν ένα αντίδωρο, στην ευρισκόμενη σε δεινή θέση δημαρχο-παρέα, βολιδοσκοπούν άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, μήπως και τους πείσουν να παραστήσουν όλοι τους ανίδεους, για να θολώσουν τα νερά προκειμένου να σώσουν ποιόν;;;;;;

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, τον αντίπαλό τους ντε!!!!!

Ας το κάνουν κι αυτό. Το πολύ πολύ να βρεθούν κι αυτοί κατηγορούμενοι για ψευδορκία.

Παλληκάρια, τέρμα οι ψευτο- αντιπολιτευτικές κορώνες και οι "άσφαιρες ντουφεκιές".

Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστεί το σικέ παιχνίδι κι οσονούπω "ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του"...

 

Παρακάτω η επιστολή του Στάθη Γεωργούλα προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ.  Στρατή Παναγάκο.

 

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Και πάλι στις επάλξεις

 

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας ακέραιος, ηθικός, έντιμος και σεμνός άνθρωπος, αποφάσισα να συστρατευτώ μαζί του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου ώρα 11:30 το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος θα παρουσιάσει τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης “Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο “FENIX” στην Γλυφάδα, στην οδό Αρτεμισίου 1, στην αίθουσα “attica”.

 Σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

                                                                                  Παναγιώτης Γιάχος

 

 

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Οικονομικού Απολογισμού του Δήμου για το έτος 2015.

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

επιμελητής του ιστότοπου “ΔΗΜΟ...λογίες Γλυφάδας (dimologies.gr)

πρώην Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)

οδός ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 46 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ Κ 165 62

Τηλ: 210.9622.902 κιν: 6974.141.390 – 6992.794.834

e.mail: pgiahos@yahoo.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΓΛΥΦΑΔΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 20189

 

ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

 

Η παρούσα να αναγνωσθεί στην 4η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ στου Δ. Σ. στις 27 -0 2 - 2019, όπως άλλωστε προβλέπεται στο άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ. Σ. (Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο).

 

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο Παπανικολάου.

 

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγάκος, με την 4η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, σας έχει καλέσει σήμερα το βράδυ στις 8:00 μ. μ. με θέμα: <<Λήψη απόφασης επί του Απολογισμού του Δήμου έτους 2015 και του Ισολογισμού του Δήμου της 15ης Διαχειριστικής χρήσης (1/1/2015 – 31/12/2015). (σχετ. η με αρ. 590/2018 απόφαση Ο.Ε.>>. Ακριβώς την ιδια Πρόσκληση για ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ με το ίδιο θέμα, σας είχε αποστείλλει για τις 7-11-2018, όμως η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω μη προσέλευσης του απαραίτητου αριθμού Δημοτικών Συμβούλων.

 

Ο κ. Παναγάκος καταστρατηγώντας κάθε δεοντολογία, συνεχίζειωνα παραβιάζει για μια ακόμη φορά τόσο το πνεύμα όσο και τη ουσία που διέπει τον θεσμό των ειδικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ο νομοθέτης θεσπίζοντας την συζήτηση του Οικονομικού Απολογισμού, ως μοναδικού θέματος και μάλιστα σε ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, αποσκοπεί στην ευχέρεια του χρόνου που πρέπει να έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως είναι ο οικονομικός απολογισμός των Δήμων.

 

Κι όμως ο κ. Παναγάκος συνεχίζοντας να λειτουργεί ως πειθήνειο όργανο του Δημάρχου, υποβάθμίζει το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου και σε πλήρη συνεννόηση με τον Δήμαρχο, θεωρεί ότι τα 30 λεπτά της ώρας είναι υπεραρκετά για την συζήτηση από 44 - 45 τουλάχιστον άτομα στην συγκεκριμένη ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, γι αυτό και ανερυθρίαστα και ξεδιάντροπα σας έχει αποστείλει κι άλλη ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ την 5η, για άλλη συνεδρίαση αμέσως μετά στις 8.30 μ.μ., με επίσης άλλα 62 σοβαρότατα θέματα.

 

Εδώ που τα λέμε μάλλον θα πρέπει να τους ευγνωμονείτε που σας κάλεσαν να συνεδριάσετε σε δημόσια και κανονική συνεδρίαση, γιατί θα μπορούσαν να είχαν καταφύγει στην προσφιλή τους μέθοδο και να “σκάρωναν” μια ΑΚΟΜΗ μαϊμού συνεδρίαση, όπως κατά κόρο έκαναν με τις “δια περιφοράς συνεδριάσεις”, για τις οποίες ήδη διεξάγεται έρευνα από την Δικαιοσύνη και το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., μετά από την καταγγελία μου στις 21/05/2018, στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Εσωτερικών.

 

Προφανώς ο κ. Παναγάκος με τον χρόνο των 30 λεπτών που σας παραχωρεί “μεγαλόψυχα” στην ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, θεωρεί ότι προεδρεύει σε 41 αδιάφορους ή αδιάβαστους και γιατί όχι σε “μουγκούς” Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι μέσα σε αυτό τον ελαχιστότατο χρόνο θα προλάβουν να υποβάλλουν ερωτήσεις, να πάρουν απαντήσεις και να τοποθετηθούν.

 

Και μη χειρότερα, αλλά δυστυχώς κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο ανύπαρκτος μέχρι τώρα έλεγχός σας στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η αδικαιολόγητη ανοχή σας έχουν δημιουργήσει στους διοικούντες την πεποίθηση ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Άλλωστε είναι ηχηρότατη η “ένοχη σιωπή” αρκετών από εσάς, στο πελώριο σκάνδαλο που ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος σας έχουν εμπλέξει όλους σας, ότι δήθεν συμμετείχατε και συναινέσατε στη πρωτοφανή φάμπρικα με τις 62 “μαϊμού” συνεδριάσεις και την έκδοση των 100 πλαστών αποφάσεων από τα συλλογικώά όργανα του Δήμου μας (Δ. Σ., Ο. Ε., Ε. Π. Ζ.).

Σε κάθε περίπτωση νοιώθω απέναντί σας την υποχρέωση να σας ενημερώσω υπεύθυνα, για τις παγίδες του σημερινού θέματος της ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ: <<Λήψη απόφασης επί του απολογισμού του Δήμου έτους 2015 και του Ισολογισμού του Δήμου της 15ης Διαχειριστικής χρήσης (1/1/2015 – 31/12/2015). (σχετ. η με αρ. 590/2018 απόφαση Ο.Ε.>>

 

Το άρθρο 163 του νόμου 34632/2006 προβλέπει τα παρακάτω:

Απολογισμός - Ισολογισμός Δήμων 1. Έως το τέλος Μαΐου, εκείνος που ενεργεί την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου υποβάλλει δια μέσου του δημάρχου στη δημαρχιακή επιτροπή λογαριασμό της διαχείρισης του οικονομικού έτους που έληξε. Τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο λογαριασμός της διαχείρισης ορίζονται με το προεδρικό διάταγμα της παρ. 2 του άρθρου 175. Ο λογαριασμός υποβάλλεται ενιαίος, ανεξάρτητα από τις μεταβολές που έχουν τυχόν γίνει, ως προς τα πρόσωπα εκείνων που ενεργούν την ταμειακή υπηρεσία.

2. Μέσα σε δύο (2) μήνες αφότου παρέλαβε τα ανωτέρω στοιχεία, η δημαρχιακή επιτροπή τα προελέγχει και, το αργότερο πέντε (5) ημέρες μετά τη λήξη του διμήνου, υποβάλλει τον απολογισμό και, προκειμένου για Δήμους που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων, τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως, μαζί με έκθεσή της στο δημοτικό συμβούλιο.

3. Ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσεως, πριν την υποβολή τους στο δημοτικό συμβούλιο, ελέγχονται από έναν ορκωτό ελεγκτή - λογιστή.

Οι Δήμοι που εφαρμόζουν το κλαδικό λογιστικό σχέδιο υποχρεούνται, για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων κάθε οικονομικού έτους, να ορίζουν τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή και τον αναπληρωτή του μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του έτους αυτού.

Ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής, για τον έλεγχο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμού, λογαριασμού αποτελεσμάτων χρήσεως, πίνακα διαθέσεως αποτελεσμάτων και προσαρτήματος) του Δήμου, εφαρμόζει τις αρχές και τους κανόνες ελεγκτικής που ακολουθεί το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, οι οποίες συμφωνούν με τις βασικές αρχές των διεθνών ελεγκτικών προτύπων. Στο χορηγούμενο πιστοποιητικό ελέγχου του, ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής αναφέρει εάν ο Δήμος εφάρμοσε ορθά το κλαδικό λογιστικό σχέδιο Δήμων και Κοινοτήτων και εάν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα και των αντίστοιχων κανονιστικών ρυθμίσεων οι οποίες αφορούν το οικονομικό, λογιστικό και διαχειριστικό σύστημα των Δήμων. Περιλαμβάνει επίσης και όλες τις παρατηρήσεις που αφορούν σε σημαντικές ανεπάρκειες που έχουν ουσιώδη επίδραση στην ακρίβεια ή ορθότητα κονδυλίων του ισολογισμού ή των αποτελεσμάτων χρήσεως.

Εκτός από το πιστοποιητικό ελέγχου, ο ορκωτός ελεγκτής -λογιστής υποχρεούται να καταρτίζει και έκθεση ελέγχου, στην οποία θα περιλαμβάνει τα όσα προέκυψαν από τον έλεγχό του, παραθέτοντας, επιπροσθέτως και τις αναγκαίες υποδείξεις του για κάθε θέμα. Η έκθεση ελέγχου υποβάλλεται από τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή στο δημοτικό συμβούλιο και στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας.

4. Το συμβούλιο μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών αφότου παρέλαβε τον απολογισμό ή και τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσεως και την έκθεση της δημαρχιακής επιτροπής αποφασίζει με πράξη του για την έγκριση του απολογισμού ή και του ισολογισμού και διατυπώνει τις παρατηρήσεις του σχετικά με αυτόν, σε ειδική για αυτόν το σκοπό συνεδρίαση, στην οποία παρίσταται και ο διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Στους Δήμους που εφαρμόζουν κλαδικό λογιστικό σχέδιο, στην ανωτέρω ειδική συνεδρίαση καλείται και παρίσταται και ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής ή ο αναπληρωτής του, ο οποίος συνέταξε το πιστοποιητικό ελέγχου. Η απουσία του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή ή του αναπληρωτή του δεν επηρεάζει τη λήψη απόφασης του συμβουλίου, υπό τον όρο ότι αποδεικνύεται η εμπρόθεσμη πρόσκλησή του στην ειδική συνεδρίαση.

Ο δήμαρχος με έγγραφό του κοινοποιεί την απουσία του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή από τη συνεδρίαση στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών, το συμβούλιο δε, έχει δικαίωμα να αποκλείσει τον ορκωτό ελεγκτή - λογιστή που δεν προσήλθε, από επόμενο έλεγχο στο Δήμο.

5. Ο απολογισμός ή και ο ισολογισμός με το πιστοποιητικό και την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που ορίζονται στο άρθρο 24 του ν. 3202/2003 (ΦΕΚ 284 Α΄), όπως ισχύει, υποβάλλονται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσα σε έναν (1) μήνα αφότου εκδόθηκε η πράξη του δημοτικού συμβουλίου που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος και η υποβολή του ανακοινώνεται στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

Σε περίπτωση μη υποβολής του απολογισμού ή και του ισολογισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο, επιβάλλονται σε βάρος των υπαιτίων οι κυρώσεις του άρθρου 26 του π.δ. 774/1980 και παράλληλα διενεργείται έκτακτος γενικευμένος έλεγχος στη διαχείριση του Δήμου, μετά από απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εκδίδεται είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από αίτηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.

6. Συνοπτική κατάσταση του απολογισμού ή και ο ισολογισμός μετά των αποτελεσμάτων χρήσεως και του πιστοποιητικού ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή δημοσιεύονται, μετά την έγκρισή τους από το δημοτικό συμβούλιο, σε μία (1) τουλάχιστον ημερήσια ή εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα ή, εάν τέτοια δεν υπάρχει, σε εφημερίδα η οποία εκδίδεται στα όρια του νομού που εδρεύει ο Δήμος.

 

Κι όμως ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, από τα όσα αναφέρονται στον παραπάνω νόμο, δεν έχει τηρήσει καμία νόμιμη προθεσμία.

Ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου με τη συνέργεια του Προέδρου κ. Παναγάκου, μόλις τώρα στα τέλη του Φλεβάρη του 2019, εδέησε να εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον απολογισμό του έτους 2015, ενώ κατά τον παραπάνω νόμο, αυτό έπρεπε να το είχε κάνει το αργότερο έως τον Δεκέμβρη του 2016, δηλαδή με δύο (2) και πλέοον χρόνια καθυστέρηση.

Κανονικά λοιπόν και με βάση τον νόμο, ο απολογισμός του 2015 θα έπρεπε να είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο έως στο τέλος του 2016, ενώ έως τα τέλος του 2017 έπρεπε να έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο οι απολογισμοί του 2016 και του 2017 και σε λίγους μήνες να ερχόταν προς συζήτηση ο απολογισμός του 2018.

Άλλωστε είναι πολύ αποκαλυπτικό και το έγγραφο προς το Δήμο Γλυφάδας του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 2-11-2018, που ζητάει μετ επιτάσεως τους Οικονομικούς Απολογισμούς των περασμένων ετών.

 

Εδώ όμως στον υπό συζήτηση Οικονομικό απολογισμό του 2015, έχουμε τα εξής παράδοξα:

Ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Ο. Ε. αποστέλλει στις 31/08/2018 πρόσκληση προς τα μέλη της, για συνεδρίαση στις 05/09/2018, στην οποία ως 13ο θέμα της Η.Δ. έχει << Υποβολή Λογαριασμού Διαχείρισης Δήμου Οικ. Έτους 2015 προς σύνταξη σχετικής έκθεσης για τον έλεγχο του Απολογισμού του Δήμου οικ. Έτους 2015 >>.

 

Για το θέμα αυτό όμως, όταν συντάχθηκε και απεστάλη η πρόσκληση δεν υπήρχε κανένα έγγραφο, αφού μόλις στις 04/09/2018, μια μέρα πριν την συνεδρίαση, η Οικονομική Υπηρεσία απέστειλε προς το Δήμαρχο τα σχετικά έγγραφα με αρ. πρωτ. 24668/ 04-09-2018.

Η Ο. Ε. η οποία συνεδρίασε την επομένη το μεσημέρι, ουσιαστικά αποφάσισε για ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς τα μέλη της να έχουν έγκαιρα στα χέρια τους κανένα στοιχείο κι έλαβε την 590/2018 απόφαση, την οποία ο Δήμαρχος – Πρόεδρος την απέστειλε στις 14/09/2018 στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΚΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.

Με βάση την παράγραφο 3 του παραπάνω νόμου όλα αυτά τα στοιχεία που η Οικονομική Υπηρεσία υπέβαλλε στις 04/09/2018 και τα οποία η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε στις 05//09/2018 και ο Δήμαρχος απέστειλε στο Δ. Σ. στις 14/098/2018, βάσει του νόμου ΕΠΡΕΠΕ πριν να εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να δοθούν για έλεγχο σε ορκωτό ελεγκτή – λογιστή.

 

Κι όμως, όπως αποδεικνύεται από τα υπογεγραμμένα έγραφα του ορκωτού ελεγκτή, ο Δήμαρχος του είχε αναθέσει τον σχετικό έλεγχο των παραπάνω έγγραφων στις 18/10/2017 δηλαδή ένα χρόνο πριν (!!!), ο δε ορκωτός ελεγκτής υπογράφει όλα τα έγγραφά του με ημερομηνία 15/01/2018!!! Ακόμη, ένα ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ του Δήμου που είναι ενσωματωμένο στην Έκθεση Ελέγχου το οποίο φέρει τις υπογραφές του Δήμαρχου, της κ. Μασούρογλου και του κ. Ιωαννίδη, έχει ημερομηνία 08/01/2018!!!

Τώρα το πως γίνεται να έχει προηγηθεί ο έλεγχος από τον ορκωτό ελεγκτή, σχεδόν ένα χρόνο πριν συνταχθούν τα έγγραφα στις 04/09/2018 και τα οποία συζητήθηκαν στην Ο.Ε στις 05/09/2018., μόνο ο Δήμαρχος γνωρίζει αυτή τη πρωτότυπη μέθοδο και μπορεί να απαντήσει όπως άλλωστε “απαντάει”, για την μέθοδο που ακολούθησε στις μαϊμού συνεδριάσεις με τις πλαστές αποφάσεις.

 

Ο ορκωτός ελεγκτής Στη σελίδα 2 ενός από τα έγγραφά του, αναγράφει ότι: <<κατά το 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο είχε 42 συνεδριάσεις και πήρε 392 αποφάσεις>>.

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ, αφού η αλήθεια είναι ότι το Δ. Σ. πραγματοποίησε νόμιμα και δημόσια μόνο 25 συνεδριάσεις, κατά τις οποίες ελήφθησαν 366 αποφάσεις. Οι υπόλοιπες 17 συνεδριάσεις είναι οι περιβόητες μαϊμού “δια περιφοράς”, από τις οποίες προέκυψαν 26 πλαστές αποφάσεις.

 

Εδώ είναι φανερό ότι γίνεται μια απόπειρα υφαρπαγής της ψήφου σας και αποδοχής εκ μέρους σας της συνενοχής σας, για τη νομιμοποίηση από το παράθυρο των παράνομων συνεδριάσεων.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τόσο από αυτές τις 26 πλαστές αποφάσεις του Δ. Σ. του έτους 2015, όσο και από τις 14 επίσης πλαστές αποφάσεις της Ο. Ε. που υποτίθεται ότι ελήφθησαν στις 14 “δια περιφοράς” μαϊμού συνεδριάσεις της, έγινε σωρεία οικονομικών πράξεων, όπως προμήθειες, πληρωμές, αναμορφώσεις προϋπολογισμού κ. α. και παρήχθησαν οικονομικά αποτελέσματα και υποχρεώσεις προς τρίτους, καταφανέστατα παράτυπα και μη σύννομα.

Αυτή η μεθόδευση αναμείξεως των νομίμων και παράνομων αποφάσεων, καθιστά όλη την διαχειριστική περίοδο του έτους 2015 παράτυπη, διάτρητη και έωλη, κι επομένως τόσο για την ντήρηση της νομιμότητας όσο και για την αυτοπροστασία σας δεν πρέπει να εγκριθεί από κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιβάλλεται εκ μέρους σας, αλλά και επιπροσθέτως ΑΙΤΟΥΜΑΙ προς το Δημοτικό Συμβούλιο με αιτιολογικό την παρούσα επιστολή μου, να λάβετε απόφαση, με την οποία όλος ο σχετικός φάκελος του θέματος αυτού να αποσταλεί στην Δικαιοσύνη.

Διαφορετικά κατά τη γνώμη μου καθίσταστε συνυπεύθυνοι όλων των μέχρι τούδε παράνομων ενεργειών του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Το επιχείρημα που επικαλούνται οι δράστες αυτών των παρανομιών, ότι αυτές οι πλαστές αποφάσεις εγκρίθηκαν από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, είναι παραπλανητικό και βλακώδες, δεδομένου ότι οι κύριοι αυτοί καλυπτόμενοι πίσω απο το δακτυλό τους, αποκρύπτουν ότι σε όλες αυτές τις πλαστές αποφάσεις που εξέδωσαν και υπέγραψαν, αναγράφουν ψευδώς ότι δήθεν ελήφθησαν σε κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις, εξαπατώντας με αυτό τον τρόπο την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

 

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όταν πριν 11 μήνες με τις πρωτοκολλημένες επιστολές μου, ενημέρωσα τον κάθε έναν από εσάς, για τη “φάμπρικα των μαϊμού συνεδριάσεων”, οι πιο πολλοί τότε δηλώσατε άγνοια.

Τώρα όμως γνωρίζετε πολύ καλά και είστε όλοι ενήμεροι, αλλά για να είστε ακόμη πιο πολύ ενήμεροι, σας παραθέτω παρακάτω όλες τις μαϊμού συνεδριάσεις με τις πλαστές αποφάσεις του Δ. Σ. και της Ο. Ε. του έτους 2015, των οποίων τα οικονομικά στοιχεία εμπεριέχονται στον υπό συζήτηση και έγκριση Οικονομικό Απολογισμό.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΟΣ 2015

 

1η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 13-01-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 6/2015 με τίτλο: «Διάθεση δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου»

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 27-02-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 45/2015 με τίτλο: «Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2015»

8η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ.11-03-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 59/2015 με τίτλο: «Επί αιτήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αναφορικά με την παραχώρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας «ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΙΟΥΓΚΑΣ» για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Γλυφάδας των αγώνων του 16ου Final Four Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών κατά το χρονικό διάστημα από 12.3.2015 έως και 15.3.2015»,

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-03-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 74/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη παροδικών αναγκών των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου μας»

12η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 05-05-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις: η με αρ. 96/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια πετρελαίου κίνησης μεταφορικών μέσων και αμόλυβδης βενζίνης για το Δήμο Γλυφάδας»,

η με αρ. 97/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Δαπάνες επισκευής και συντήρησης παιδικών χαρών στα πλαίσια πιστοποίησής τους»,

η με αρ. 98/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας υπηρεσίας με τίτλο: «Οργάνωση, διάστρωση και καθαρισμός παραλίας»,

η με αρ. 99/2015 με τίτλο: «Επί αιτήματος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών «ΣΕΟ» και του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος «ΣΠΑΚΕ» αναφορικά με την παραχώρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας «ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΙΟΥΓΚΑΣ» για τη συνδιοργάνωση με το Δήμο Γλυφάδας του Τουρνουά μπάσκετ Γυναικών 3χ3 και του φιλανθρωπικού αγώνα μεταξύ των

ομάδων ΣΕΟ και ΣΠΑΚΕ το Σάββατο 9 Μαΐου»

15η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-05-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 127/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για χορήγηση ειδικής άδειας για συμμετοχή στο υπαίθριο εμπόριο, για πώληση κουλουριών, ξηρών καρπών, καλαμποκιών, βιβλίων, ανθέων, καλλωπιστικών φυτών, εικόνων θρησκευτικού θέματος, ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπών παρεμφερών ειδών, στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών στο Δήμο μας και ανάθεση της τοποθέτησης των συμμετεχόντων στο χώρο των εμποροπανηγύρεων, στο αρμόδιο Τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας»

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-06-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις: η με αρ. 175/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης τροποποίησης της πράξης «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» , αναφορικά με την παράταση του χρόνου λειτουργίας των Δομών ΄Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας μέχρι την 30.9.2015»

η με αρ. 176/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου μας στην Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Νότιου Τομέα-Περιφέρεια Αττικής για την υλοποίηση των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»

η με αρ. 177/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για χορήγηση ειδικής άδειας για συμμετοχή στο υπαίθριο εμπόριο, για πώληση κουλουριών, ξηρών καρπών, καλαμποκιών, βιβλίων, ανθέων, καλλωπιστικών φυτών, εικόνων θρησκευτικού θέματος, ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπών παρεμφερών ειδών, στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών στο Δήμο μας και ανάθεση της τοποθέτησης των συμμετεχόντων στο χώρο των εμποροπανηγύρεων, στο αρμόδιο Τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας»

22η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-07-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 183/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για συμπλήρωση της με αρ. 8/2015 προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά χαρακτηρισμό Κωδικών Αριθμών του Προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου οικ.έτους 2015, ως δεκτικών έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής»

25η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-07-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 228/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΜΠΡΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

27η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 08-09-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 247/2015 με τίτλο: «Διάθεση δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα για την προεκλογική προβολή τους ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015»

28η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-09-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις:

η με αρ. 248/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Δαπάνες για τις εκλογές – σίτιση εφορευτικών επιτροπών»

η με αρ. 249/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας προμήθειας με τίτλο: «Δαπάνες εκτύπωσης εντύπων για τις εκλογές»

33η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 293/2015 με τίτλο: «Ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος, αναφορικά με το θάνατο του πρώην Δημάρχου Γλυφάδας Ανδρέα Σούφη»

36η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 329/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για χορήγηση ειδικής άδειας για συμμετοχή στο υπαίθριο εμπόριο, για πώληση κουλουριών, ξηρών καρπών, καλαμποκιών, βιβλίων, ανθέων, καλλωπιστικών φυτών, εικόνων θρησκευτικού θέματος, ειδών λαϊκής τέχνης και λοιπών παρεμφερών ειδών, στις εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών εορτών στο Δήμο μας και ανάθεση της τοποθέτησης των συμμετεχόντων στο χώρο των εμποροπανηγύρεων, στο αρμόδιο Τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας»

38η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-12-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 354/2015 με τίτλο: «Επί της με αρ. πρ.52516/23.11.2015 αίτησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού για παραχώρηση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου για χρονικό διάστημα από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2015»

40η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-12-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις:

η με αρ. 387/2015 με τίτλο: “Επί αίτησης του ΚΟΣΜΑΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του ΘΕΟΧΑΡΗ σχετικά με την παράταση της μίσθωσης από το Δήμο του ακινήτου επί της οδού Πλαπούτα 59, περιοχής Τερψιθέας, στο οποίο στεγάζεται το Α' Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας”.

η με αρ. 388/2015 με τίτλο:Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 16.060,00 € (συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την Διοργάνωση χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για τα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας”.

41η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-12-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 389/2015 με τίτλο: Συμπλήρωση απόφασης για καταβολή χρημ. βοηθήματος σε κατοίκους του Δήμου μας”.

42η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 29-12-2015, όπου εκδόθηκαν οι παρακάτω πλαστές αποφάσεις: η με αρ. 390/2015 με τίτλο:Λήψη απόφασης σχετικά με την αποδοχή του ποσού από το Πράσινο Ταμείο και την Εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο της υπογραφής της σύμβασης που αφορά τη χρηματοδότηση για την προμήθεια υπόγειων κάδων”.

η με αρ. 391/2015 με τίτλο:Λήψη απόφασης παράτασης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και της εταιρίας Floga Express Διονυσία Σοφιανοπούλου – Αρετή Πράγια Ο.Ε.Ε. Με δ.τ. Floga Express που αφορά προμήθεια με τίτλο : “ Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων για το Δήμο Γλυφάδας, Πετρελαίου θέρμανσης για Α/θμια και Β/θμια Σχολικές Επιτροπές και Πετρελαίου θέρμανσης ΚΑΠΠΑ”.

η με αρ. 392/2015 με τίτλο:Λήψη απόφασης παράτασης της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γλυφάδας και της εταιρίας ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ με δ.τ. ΕΚΟ ΑΒΕΕ που αφορά προμήθεια με τίτλο : “ Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων για το Δήμο Γλυφάδας, Πετρελαίου θέρμανσης για Α/θμια και Β/θμια Σχολικές Επιτροπές και Πετρελαίου θέρμανσης ΚΑΠΠΑ”.

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

 

3η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 22-01-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 07/2015 με τίτλο: «Έγκριση των όρων των τεχνικών προδιαγραφών, δαπανών, διάθεση (ψήφιση) πιστώσεων συνολικού ποσού 948.615,14€, για το οικονομικό έτος 2015, που αφορά την «Προμήθεια καυσίμων μεταφορικών μέσων, πετρελαίου θέρμανσης και προσθέτων για το Δήμο Γλυφάδας (μερικού Π/Υ 628.201,20€), πετρελαίου θέρμανσης για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Γλυφάδας (μερικού Π/Υ 130.835,50€) & πετρελαίου θέρμανσης για το Κ.Α.Π.ΠΑ. του Δήμου Γλυφάδας (μερικού Π/Υ 12.195,12€)» και κατάρτιση των

σχετικών όρων της διακήρυξης»

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 18-02-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 94/2015 με τίτλο: «Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Οικον. Έτους 2015 (σχετ. 10/2015 Α.Δ.Σ.)»

7η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 27-02-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 95/2015 με τίτλο: «Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Οικον. Έτους 2015 (σχετ. 20/2015 Α.Δ.Σ.)»

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 11-03-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 139/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την ανάθεση της προμήθειας πετρελαίου κίνησης για τα οχήματα και μηχανήματα του Δήμου, (μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ανοιχτού διαγωνισμού) , που θα προκύψει μετά από διαδικασία διαπραγμάτευσης (απευθείας ανάθεση)»

14η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 27-04-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 247/2015 με τίτλο: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 779,5 € (συμ/νου ΦΠΑ) που αφορά την «Προμήθεια υλικού στα πλαίσια εθελοντικών δράσεων»

16η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 08-05-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή

με αρ. 279/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για την ανάθεση της προμήθειας καυσίμων μεταφορικών μέσων, (μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ανοιχτού διαγωνισμού), που θα προκύψει μετά από διαδικασία διαπραγμάτευσης (απευθείας ανάθεση), και διάθεση (ψήφιση) της πίστωσης ποσού 101.830,72 € (συμ/νου ΦΠΑ)».

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 28-05-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 316/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί του από 26/5/2015 πρακτικού διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων παντοπωλείου»

25η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 26-06-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 393/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί του από 26/6/2015 πρακτικού αξιολόγησης (γνωμοδότησης) του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εργασία με τίτλο «Ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων» ενδεικτικά πρ/σας δαπάνης 101.960,91 € (συμ/νου ΦΠΑ)»

27η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 03-07-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 415/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για έκδοση εντάλματος προπληρωμής προς εξόφληση δαπανών για την σίτιση εφορευτικών επιτροπών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 (ΠΝΠ ΦΕΚ 64/28-06-15)»

35η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 19-08-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 524/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί του από 14/08/2015 Πρακτικού Διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού για την εργασία με τίτλο : «Χρωματισμοί εσωτερικών επιφανειών, αιθουσών, διαδρόμων και κλιμακοστασίων σχολικών μονάδων», ενδεικτικά πρ/σας δαπάνης 140.000,00 € (συμπ/νων όλων των επιβαρύνσεων)»

37η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 26-08-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 529/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης επί της από 13/08/2015 ένστασης της εταιρείας Δ. Φ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Τ.Ε. για τον ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό που υπεβλήθη ηλεκτρονικά μέσω του ΕΣΗΔΗΣ και αφορά την προμήθεια με τίτλο : «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων, ενδεικτικά πρ/σας δαπάνης 249.972,90 € (συμ/νου ΦΠΑ)»

49η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 13-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 668/2015 με τίτλο: «Έγκριση των όρων της μελέτης με αριθ. 175/2015 για την διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού και διάθεση (ψήφιση) πίστωσης ποσού 73.787,22€ (συμπ/νου Φ.Π.Α. ), που αφορά την προμήθεια με τίτλο «Προμήθεια εορταστικού διάκοσμου»

51η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 19-11-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 676/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης σχετικά με την ένσταση κατά των Τεχνικών Προδιαγραφών και της Τεχνικής Περιγραφής της υπ’ αριθ. 175/2015 μελέτης που αφορά τον πρόχειρο διαγωνισμό γιατην «Προμήθεια Εορταστικού Διάκοσμου» ενδεικτικού προϋπολογισμού 73.787,22 €»

57η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση της Ο. Ε. 18-12-2015, όπου εκδόθηκε η πλαστή απόφαση με αρ. 765/2015 με τίτλο: «Λήψη απόφασης για ανατροπή της με αριθμό 228/ 18.2.2015 Πρότασης (Έκθεσης) Ανάληψης Υποχρέωσης και εκ νέου έγκριση για έκδοση εντάλματος προπληρωμής προς εξόφληση δαπανών υποβολής αιτήσεων διόρθωσης (άρθρο 6 Ν 2308/95) και ενστάσεων (άρθρο 7 Ν 2308/95) στο Εθνικό Κτηματολόγιο Γραφείο Κτηματογράφησης”.

 

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Εγώ έπραξα το καθήκον μου κι αυτό που μου επέβαλε η συνείδησή μου και ΖΗΤΩ να γίνει αποδεκτό το αίτημά μου υπέρ της νομιμότητας, των συμφερόντων του Δήμου, αλλά και της δικής σας προσωπικής προστασίας.

Εύχομαι να πράξετε κι εσείς αυτό που υπαγορεύει το καθήκον σας.

 

Με τιμή

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

 

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει.

Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου  με την συμπεριφορά του, προς όσους του κάνουν κριτική,  επιβεβαιώνει τα λόγια της Βάνα Μπάρμπα, αφού με ωμό, ψυχρό και αυταρχικό τρόπο, αφήνει να φανεί ξεκάθαρα το πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ως δήμαρχος Γλυφάδας. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πέσει η μάσκα του "χαμογελαστού αγκαλίτσα" και να δούμε το πραγματικό  του πρόσωπο. Και μας το έδειξε με αδίστακτο τρόπο ο ίδιος, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή για κάθε πατέρα, όπως είναι ο γάμος της κόρης του.

Ο υποτίθεται ευρωπαϊστής (;) δήμαρχος  με την αδικαιολόγητη άρνησή του, αυτό που κατάφερε ήταν να στείλει την οικογένεια του Παναγιώτη Γιάχου σε μια "ΙΔΙΟΤΥΠΗ  ΕΞΟΡΙΑ" αφού αρνήθηκε πεισματικά να τελεστεί στο Δημαρχείο Γλυφάδας ημέρα Σάββατο απόγευμα, ο πολιτικός γάμος της κόρης του πρώην και επί μια δεκαετία Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, κάτι που όμως έγινε αμέσως αποδεκτό από τους Δημάρχους και των δύο γειτονικών Δήμων.

Αποτέλεσμα της εμπάθειας του δημάρχου Γιωργάκη Παπανικολάου, είναι η κόρη ενός πολιτικού του αντιπάλου να "πληρώνει τα σπασμένα" της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει με τον πατέρα της ο δήμαρχος, εξαναγκάζοντας την κοπέλα να τελέσει τον πολιτικό γάμο της σε άλλο Δήμο, παρότι  είναι "γέννημα θρέμμα" Γλυφαδιώτισα.

Όπως είναι γνωστό ο Παναγιώτης Γιάχος έχει καταγγείλει τον δήμαρχο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για παρανομίες στο Δήμο, με αποκορύφωμα τις 100 πλαστές αποφάσεις από εικονικές "μαϊμού" συνεδριάσεις που "στήθηκαν" στο Δήμο, από το 2015 και μετά, με οικονομικό αντικείμενο πάνω από 10.000.000. ευρώ!!!

Αναρωτιόμαστε ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του Νατάσα που το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν από τη Ραφήνα για να κουμπαριάσουν με τον Γιωργάκη, τι θα σκεφθούν μόλις μάθουν τους ετσιθελικούς αυταρχισμούς του δήμαρχο-κουμπάρου τους; Μήπως  ότι "ψώνισαν από σβέρκο";

Διαβάστε παρακάτω την ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Παναγιώτη Γιάχου, για τα όσα προηγήθηκαν αυτής της "ιδιότυπης εξορίας" της οικογένειας του από τη Γλυφάδα.

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

Επιμελητής του ιστότοπου “ΔΗΜΟ...λογίες Γλυφάδας (dimologies.gr)

πρώην Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

(έτη: 1987,1988,1989,1990,1997,1998, 2003, 2004, 2005, 2006)

οδός ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 46 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ Κ 165 62

Τηλ: 210.9622.902 FAX: 210.9930.318 κιν: 6974.141.390 ΓΛΥΦΑΔΑ 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

e.mail: pgiahos@yahoo.gr - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Συγκεκριμένα:

1) Προς τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Νιτσιόπουλο

2) Προς την Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Κυριακίδου

3) Προς τον Ληξίαρχο Δημήτρη Νικολαϊδη

4) Προς τον Δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

 

ΘΕΜΑ: Αναφορικά με την αρνητική απάντησή σας για τέλεση του πολιτικού γάμου της κόρης μου Κωνσταντίνας - Ρουμπίνης Γιάχου, στην ημερομηνία "Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 ώρα 5,00 μ.μ.", που αιτήθηκα με τα διαδοχικά έγγραφά μου με αρ. πρωτ. 2353/21-01-2019 και 215/28-01-2019 και τις με τους ίδιους αριθμούς πρωτοκόλλου διαδοχικές απαντήσεις σας.

 

Αντιδήμαρχε Δημήτρη Νιτσιόπουλε.

Παρότι και οι δύο αιτήσεις μου απευθύνονταν σε εσένα κι ενώ στην πρώτη μου έκανες την τιμή και μου απάντησες εσύ, ενώ και η δεύτερη αίτησή μου απευθυνόταν πάλι προς εσένα, εσύ αντί να μου απαντήσεις, προφανώς με άνωθεν εντολή "πέταξες το μπαλάκι" της απάντησης, στον ληξίαρχο Δημήτρη Νικολαϊδη για να μου απαντήσει αυτός, ότι: "Με βάση την 3148/2015 (44926/7-10-2015) Απόφαση Δημάρχου Γλυφάδας έχει ορισθεί ότι οι πολιτικοί γάμοι γίνονται κάθε Παρασκευή και ώρα 2.00 έως 3.00 μ.μ.".

Εγώ όμως αντιδήμαρχε όπως σου αναφέρω και στην δεύτερη αίτησή μου, είχα ήδη επικοινωνήσει με τον Ληξίαρχο Νικολαϊδη ο οποίος με είχε ήδη πληροφορήσει σχετικά με την παραπάνω απόφαση δημάρχου περί τέλεσης των πολιτικών γάμων τις Παρασκευές 2.00 έως 3.00 μ.μ..

Όταν όμως είχα πει στον Ληξίαρχο, την επιθυμία της οικογένειάς μου για την τέλεση του γάμου το Σάββατο 2 Μαρτίου, αυτός μου είχε πει ότι << Πράγματι κ. Γιάχο έχουν γίνει στο Δήμο πολιτικοί γάμοι σε διαφορετικές ημέρες και ώρες εκτός από τις Παρασκευές, αλλά αυτό έχει γίνει μετά από απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου, οπότε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο.>>.

 

Επίσης αντιδήμαρχε Νιτσιόπουλε στην ίδια αίτησή μου είχα τονίσει ότι: <<...έχω πλήθος μαρτυριών ότι στο Δήμο μας έχουν τελεστεί και τελούνται από την σημερινή Δημοτική Αρχή πολιτικοί γάμοι, εκτός από Παρασκευές και άλλες ημέρες και ώρες της Εβδομάδας, όπως Σάββατα κλπ.>>

Σου είχα επίσης θέσει υπόψη σου το άρθρο 131 του νόμου 4483/2017 - ΦΕΚ τεύχος Α 107/ 31-7-2017 <<Άρθρο 131 Τέλεση πολιτικών γάμων. Η παρ. 2 του άρθρου 5 του π.δ. 391/1982 (Α ́73) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Σε κάθε Δήμο, ο Δήμαρχος ορίζει με πάγια πράξη του, περισσότερες τακτές ημέρες της εβδομάδας, μη αποκλειομένου του Σαββάτου και της Κυριακής, και ορισμένη ώρα ενάρξεως, για την τέλεση των γάμων για τους οποίους υποβλήθηκαν σχετικές αιτήσεις μέχρι και την προηγούμενη ημέρα. Με την ίδια πράξη του, ο Δήμαρχος μπορεί να ορίζει την τέλεση των πολιτικών γάμων σε περισσότερα του ενός δημοτικά κτίρια ή και σε εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους. Ο Δήμαρχος μεριμνά για την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση του χώρου, ώστε να δίνεται στην τελετή του γάμου η επισημότητα που της ταιριάζει.>>

 

Επίσης αντιδήμαρχε σου είχα επισημάνει ότι πέρα από την εφαρμογή και στο Δήμο μας των διατάξεων του παραπάνω νόμου, είναι αυτονόητη η απαίτηση της οικογένειάς μου να έχουμε ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ και την ίδια αντιμετώπιση που είχαν οι πολίτες που οι πολιτικοί γάμοι τους τελέστηκαν στο Δήμο μας άλλες ημέρες και ώρες, όπως Σάββατα και άλλες ημέρες.

Επίσης στην ίδια αίτηση την οποία είχα κοινοποιήσει και στον δήμαρχο Γεώργιο Παπανικολάου, τον καλούσα να δείξει ευαισθησία, ανωτερότητα και διαλλακτικότητα, ικανοποιώντας το αίτημά μας, για καθορισμό του γάμου της κόρης μου, για το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 5.00 μ.μ.

Παρ όλες όμως τις προσπάθειές μου και παρά την προσωπική παρέμβαση στον δήμαρχο του Δημοτικού Συμβούλου και καλού μου φίλου Δημήτρη Αγγελάτου, ο δήμαρχος αλλά και συ αντιδήμαρχε με την προφανώς υπαγορευμένη γραφειοκρατική απάντηση του Ληξίαρχου, απορρίψατε το αίτημά μας, ενώ είναι πασίγνωστο ότι τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και σεις οι αντιδήμαρχοι έχετε τελέσει πολιτικούς γάμους Σάββατα και άλλες ημέρες της εβδομάδας πέραν της Παρασκευής.

Δήμαρχε Παπανικολάου σου αξίζουν συγχαρητήρια αφού ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που ζει η κάθε οικογένεια, εσύ με την πρωτοφανή και ακατανόητη συμπεριφορά σου κατάφερες και το μετ έτρεψες σε ένα κακόγουστο σήριαλ, δείχνοντας μια πρωτοφανή μικρότητα και εκδικητικότητα απέναντι στο πρόσωπό μου προφανώς λόγω της πολιτικής μου δραστηριότητας, μετακυλίωντας στους οικείους μου εν είδει οικογενειακής ευθύνης, την δυσφορία σου για τις ενοχλητικές και οδυνηρές για εσένα καταγγελίες μου για παράνομες πράξεις σου, που ήδη ελέγχεσαι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

Εγώ αυτό που ζήτησα τόσο προφορικά όσο και με τις έγγραφες αιτήσεις μου, ήταν να γίνει ο γάμος της κόρης μου Σάββατο απόγευμα, όπως άλλωστε προβλέπει και το άρθρο 131 του νόμου 4483/2017 κι όπως άλλωστε έχετε ήδη κάνει σε άλλους πολιτικούς γάμους, τόσο εσύ ο ίδιος όσο και οι αντιδήμαρχοί σου.

Εμείς δεν ζητήσαμε ούτε την ειδική διακόσμηση που σας υποχρεώνει ο παραπάνω νόμος, ούτε βέβαια ζητήσαμε να γίνει ο γάμος της κόρης μου φιέστα και να αναμεταδοθεί με VIDEO WALL όπως έκανες εσύ στο γάμο σου. Αναρωτιέμαι τι θα σκεφθεί ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του όταν πληροφορηθούν αυτή την επαίσχυντη συμπεριφορά του κουμπάρου τους, απέναντι σε μια κοπέλα που ζήτησε να παντρευτεί Σάββατο και η οποία είναι στην ίδια κατάσταση που ήταν τότε η σημερινή σύζυγός σου.

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΕΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!!!

 

Αντιδήμαρχε Νιτσιόπουλε,

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι στις τηλεφωνικές συνομιλίες μας σου είπα πει ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι για την οικογένειά μου ιδιαίτερα ευαίσθητο και μάλιστα σου είχα εξηγήσει και τους λόγους που επισπεύσαμε το γάμο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα πει ότι δεν διανοούμαι να εμπλακεί ο γάμος της κόρης μου στην οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα έχω εγώ με τον δήμαρχο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα πει ότι την δαπάνη της υπερωρίας του Ληξίαρχου θα την αναλάβουμε εμείς;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι σου είχα επαναλάβει ότι δεν είναι σωστό και δεν το επιθυμώ, προκειμένου να τελεστεί ο γάμος της κόρης μου ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, να εξαναγκαστώ να καταφύγω σε γειτονικό Δήμο;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι είχα ζητήσει να πρυτανεύσει η ανθρωπιά και να μη με οδηγήσετε σε μια ιδιαίτερα απαξιωτική για την προσωπικότητά μου "ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΕΞΟΡΙΑ" από τον Δήμο μας, στον οποίο υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος για πολλά χρόνια, καθώς και Πρόεδρος του Δημοτικού του Συμβουλίου επί μια δεκαετία;

- Είναι αλήθεια ή όχι, ότι ενώ οι πολιτικοί γάμοι ως αντιδήμαρχος Διοικητικού είναι στις δικές σου αρμοδιότητες, όταν στο ανέφερα μου απάντησες: <<...τι μου λες τώρα, με βάζεις να τσακωθώ με το Δήμαρχο >> ;

 

Εσύ λοιπόν αντιδήμαρχε αντί "να σταθείς όρθιος", με την πειθήνια τυφλή υπακοή σου στις εντολές του δημάρχου, πέταξες στα σκουπίδια την 35χρονη οικογενειακή μας φιλία, ενώ και ο δήμαρχος με την αντιπάθεια του προς εμένα, αυτό που καταφέρατε ήταν να μας <<εξορίσετε>> από τον Δήμο μας, αφού για να τελεστεί ο γάμος της κόρης μου ημέρα Σάββατο, καταφύγαμε στην φιλοξενία γειτονικού μας Δήμου, όπου προφανώς στην πολιτική του ηγεσία είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με συναισθήματα και ευαισθησίες.

Το αν γι αυτή την συμπεριφορά σας απέναντι στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου σας αξίζουν συγχαρητήρια ή το αν θα πρέπει να ντρέπεστε, ας το κρίνουν οι αντικειμενικοί πολίτες.

 

Περαιτέρω:

- Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Παναγιώτα Κυριακίδου στην οποία επίσης απευθύνεται η παρούσα, παρακαλείται να μου χορηγήσει: Αντίγραφο της 3148/2015 (44926/7-10-2015) Απόφασης δημάρχου Γλυφάδας. Παρακαλώ να έχω άμεσα την χορήγηση του εν λόγω εγγράφου, προκειμένου να ενεργήσω τα νόμιμα.

- Ο Ληξίαρχος Δημήτρης Νικολαϊδης προς τον οποίο επίσης απευθύνεται η παρούσα παρακαλείται να μου χορηγήσει άμεσα: Κατάλογο με τις ημεροχρονολογίες που τελέστηκαν στον Δήμο πολιτικοί γάμοι διαφορετικές ημέρες εκτός της Παρασκευής. Ληξίαρχε Νικολαίδη, επειδή ενδέχεται οι διοικούντες να σε εμποδίσουν να μου χορηγήσεις τα στοιχεία που ζητάω, επικαλούμενοι την προστασία των προσωπικών δεδομένων αυτών που τέλεσαν τους πολιτικούς γάμους τους, εγώ δεν ζητάω τα προσωπικά στοιχεία κανενός, παρά μόνο τις ημεροχρονολογίες που τελέστηκαν στο Δήμο πολιτικοί γάμοι και άλλες ημέρες εκτός από τις Παρασκευές. Παρακαλώ να έχω άμεσα την ΕΓΓΡΑΦΗ απάντησή σου, προκειμένου να ενεργήσω τα νόμιμα.

 

- Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών με την ιδιότητα της προϊσταμένης της Γραμματείας του Δ.Σ. και σε εφαρμογή του αρ. 14 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Κ.Λ.τ.Δ.Σ.), παρακαλείται να μεριμνήσει όπως η παρούσα μου διανεμηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε εφαρμογή του αρ. 4 του Κ.Λ.τ.Δ.Σ. όπου: <<Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Συμβούλιο.>>, να αναγνώσει όπως έχει υποχρέωση την παρούσα μου στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Η παρούσα μου να πρωτοκολληθεί και να μου χορηγηθεί αντίγραφό της.

Με τιμή

 

Παναγιώτης Γ. Γιάχος

 

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

 

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, από τα παλαιότερα και πλέον σοβαρά στελέχη της Ν.Δ., όμως, και διατελέσας Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος, εγκατέλειψε τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου.

Με ανοιχτή 4σέλιδη επιστολή προς όλους τους συνδημότες του, ο Γιάννης Τζούβελης γνωστοποιεί τους λόγους της ανεξαρτητοποίησής του, με πρώτο και κυριότερο, όπως άλλωστε ο ίδιος αναφέρει, αυτόν "της ωμής παράβασης του δημοτικού κώδικα και όλων των νόμων που καθορίζουν το πλαίσιο κανόνων και νομίμων ενεργειών σε όλους τους τομείς λειτουργίας, διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου".

"Αδυνατώ",
όπως τονίζει, "να ακολουθήσω τον δήμαρχο Γλυφάδας σ' αυτόν τον ολισθηρό δρόμο".

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, κάνει λόγο για πρωτοφανή έλλειψη ενημέρωσης, απαξίωση της δημοτικής ομάδας και ύπαρξη κλειστής ομάδας συμβούλων πέριξ του δημάρχου, που προαποφασίζει για όλα τα θέματα.

Δεν παραλείπει δε, να αναφερθεί στις ανοικτές δικογραφίες για διάφορες παρανομίες που έχουν διαπραχθεί, όπως αναφέρει, στο δήμο από την αρχή της θητείας του νυν δημάρχου, όπως για παράδειγμα "τη "βιομηχανία" παραγωγής πλαστών αποσπασμάτων πρακτικών εικονικών και ανύπαρκτων συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και ότι ελήφθησαν αθροιστικά 100 αποφάσεις για διάφορα θέματα συνολικού, οικονομικού αντικειμένου πάνω από 10 εκ. ευρώ". 

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της βαρυσήμαντης επιστολής του κ. Τζούβελη. 

 

 

Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα

 

 

 

Μία νέα παράταξη εμφανίστηκε στο δημοτικό σκηνικό της Γλυφάδας με επικεφαλής τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Στέλιο Θεοδοσόπουλο. 

Σε αίθουσα παραλιακού ξενοδοχείου δημοσιοποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα", παρουσία πολλών Γλυφαδιωτών, εκπροσώπων του τοπικού τύπου, πολλών εργαζομένων του Δήμου καθώς και σημαντικών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσία παλαιών ενεργών και μη στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τζούβελης, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Βάνα Μπάρμπα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Νικολάου, ο πρώην δήμαρχος Στέλιος Λανδράκης, ο πρώην και επί σειρά ετών πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Γιάχος, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Παραγυιός, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραπάνος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ο.Σ.Κ. Μανώλης Μπαλτάς, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο διεθνής πολίστας του Ολυμπιακού και πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Περικλής Δαμάσκος κ α. 

Τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο προλόγισαν ο δημοσιογράφος Τάσος Γκουριώτης και ο δικηγόρος Γιώργος Ανδρέου μιλώντας τόσο για το εγχείρημα όσο και για την προσωπικότητα του υποψήφιου Δημάρχου. Στη συνέχεια, ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος  αναφέρθηκε στη σημερινή διοίκηση υιοθετώντας μάλλον χαμηλούς τόνους, χωρίς να παραλείψει όμως να υπογραμμίσει τις υποθέσεις που σήμερα εκκρεμούν στη δικαιοσύνη για τις διοικητικές μέρες του σημερινού δημάρχου.

 Ο Στέλιος Θεοδοσόπουλος ανέφερε τις οκτώ ενότητες του προγράμματος της παράταξής του στις οποίες περιλαμβάνονται δέσμες μέτρων και τέλος δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από τους δημοσιογράφους όσο και από το κοινό το οποίο έθεσε ερωτήματα καθημερινότητας στον υποψήφιο δήμαρχο.  Εντύπωση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις συμπολιτών μας και θετικά σχόλια όσον αφορά στην προσωπικότητα και στο χαρακτήρα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου. 

Οι οκτώ ενότητες της ιδρυτικής διακήρυξης 

Η Γλυφάδα της ανάπτυξης 


Ως μοχλούς ανάπτυξης αναφέρει τη μείωση των δημοτικών τελών για τους επαγγελματίες κατά 20% και των νέων επιχειρήσεων κατά 50%για τα πρώτα τρία χρόνια, τη μεταφορά της γραμμής του τραμ εκτός του εμπορικού κέντρου της πόλης , τη δημιουργία χώρων στάθμευσης, υπόγειων και υπέργειων, επαναφορά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μαρινών από το κεντρικό κράτος στο δήμο, επίσπευση των διαδικασιών για σύνδεση της πόλης με το μετρό στο άνω και κάτω τμήμα της, επαναπροσέγγιση του παραλιακού μετώπου, ανάπτυξη δράσεων για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της πόλης και διασύνδεση με άλλους δήμους και ανάπτυξη πολιτικής για την Εταιρική Ευθύνη και τη θέσπιση της συνεργασίας ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τις επιχειρήσεις στην πόλη. 

Η Γλυφάδα ασφαλής πόλη 

Ως απαραίτητες ενέργειες για μια πιο ασφαλή πόλη η παράταξη "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" προτίθεται εφ' όσον εκλεγεί να προβεί σ' όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που θα ενδυναμώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η Γλυφάδα τουριστικός προορισμός 

Για την ανάδειξη της Γλυφάδας ως τουριστικού πόλου θα αναπτυχθεί ευρεία διαδικτυακή καμπάνια για προβολή, θα υλοποιηθούν δράσεις προσέλκυσης επαγγελματιών του χώρου και μέσω της βελτίωσης των υποδομών του δήμου θα διευκολυνθεί η διαδικασία διεύρυνσης του τουριστικού προϊόντος της πόλης. 

Βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασία του περιβάλλοντος 

Για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος έχει μελετηθεί μία σειρά μέτρων όπως:
H προώθηση βιώσιμου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, η υιοθέτηση σχεδίου για αειφορική λειτουργία της πόλης, η αξιοποίηση του ορεινού όγκου, το άνοιγμα της πόλης στη θάλασσα, σχεδιασμός και υλοποίηση βιώσιμης κινητικότητας και πρότυπη διαχείριση αποβλήτων και μετατροπή της Γλυφάδας σε 1η πόλη στην ανακύκλωση και στην ενεργειακή απόδοση. 

Κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης 

Διαμόρφωση δημοτικής κοινωνικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει δομές διαχείρισης των προβλημάτων για την προστασία κάθε κοινωνικής ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες με την αρχή ότι η πόλη που σέβεται τον εαυτό της στηρίζει το συμπολίτη της. 

Προς την κατεύθυνση αυτή θα δρομολογηθεί δημιουργία Κέντρου Προστασίας του Πολίτη, κοινωνική ανάπτυξη για όλους στον τομέα της εκπαίδευσης, υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για πρόσληψη δημοτών από επιχειρήσεις του δήμου, στέγαση και ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. 

Οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση 

Για την οικονομική και διοικητική ανασυγκρότηση του δήμου, απαιτείται οικονομικός εξορθλογισμός, ανεύρεση νέων πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα, διοικητική ανασυγκρότηση, αναβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου και επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

Βελτίωση των δημοτικών υποδομών και δημιουργία νέων 

Απαραίτητη κρίνεται η βελτίωση όλων των αθλητικών υποδομών της πόλης, η δημιουργία σύγχρονου πρότυπου αθλητικού κέντρου, η δημιουργία δικτύου αθλητικών εγκαταστάσεων στην Άνω Γλυφάδα και ειδικά στην Τερψιθέα και η αξιοποίηση των ελεύθερων δημοτικών χώρων, καθώς και ανεύρεση νέων για δημιουργία κοινόχρηστων δομών. 

Τέλος στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης υπογραμμίζεται πως πρέπει να υπάρξει σύνδεση της επένδυσης του Ελληνικού με την πόλη της Γλυφάδας, θεωρώντας πως η στάση του νυν Δημάρχου Παπανικολάου προκάλεσε ζημιά, μη αναστρέψιμη. Προτείνεται η άμεση έναρξη διαλόγου με τους επενδυτές και τη διοίκηση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ώστε να αποκατασταθεί η σχέση του Δήμου με τους ανωτέρω φορείς και η ενσωμάτωση της Γλυφάδας στη λογική της επένδυσης. Ποιος είναι ο Δρ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι έγγαμος, είναι Φαρμακοποιός - Φαρμακολόγους PhD του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών, Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας. 

Διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Φαρμακολογίας και από το 1981 διατηρεί φαρμακείο στο Δήμο Γλυφάδας. 

Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2010 στις πρώτες θέσεις προτίμησης και διετέλεσε αντιδήμαρχος Διοικητικού - Εσόδων και Πολιτικής Προστασίας. 

Κοινωνική δράση 

- Μέλος του Προεδρείου της UNESCO Αττικής
- Μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών - Φαρμακολόγων. 
- Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του συλλόγου προστασίας ζώων και περιβάλλοντος νομού Αττικής με έδρα τη Γλυφάδα και διακριτικό τίτλο "Δικαίωμα Ζωής". 
- Ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και χορηγός της "Εθελοντικής Προστασίας - Πυρόσβεσης Γλυφάδας", πιστοποιημένης από τη Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας. 
- Ιδρυτικό μέλος της πρώτης Ελληνικής Σχολής σκύλων οδηγών τυφλών και ατόμων με κινητική αναπηρία. 

 

 

Ο Σωτήρης Βοργιάς είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που βοήθησε στο ξεσκέπασμα του σκανδάλου των 62 μαϊμού συνεδριάσεων στο Δήμο Γλυφάδας

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα που συζητήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ", για τις 62 "μαϊμού" συνεδριάσεις και την έκδοση 100 πλαστών αποφάσεων στο Δήμο Γλυφάδας, πολλοί συμπολίτες με ρωτάνε ποιος είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος που όπως είπα στην εκπομπή χωρίς να αναφέρω το όνομά του, με βοήθησε στην έρευνά μου για την συλλογή των στοιχείων που τεκμηρίωσαν την αποκάλυψη του πρωτοφανούς στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σκανδάλου, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι ο Δήμαρχος Γεώργιος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος.

Όπως αναφέρω και στην 52σέλιδη αναφορά μου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Δημοτικός Σύμβουλος που με βοήθησε καθοριστικά, δίνοντάς μου όλα τα στοιχεία που του είπα να ζητήσει τη χορήγησή τους από το Δήμο, αφού αυτός είχε το περίφημο ¨ειδικό έννομο συμφέρον", ως εν εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, ήταν ο κ. Σωτήρης Βοργιάς τον οποίον ευχαριστώ και δημόσια.

Και για να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη,  επειδή παρακολουθώ από πολύ κοντά όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι την τρέχουσα δημοτική περίοδο, από την Αντιπολίτευση αυτός που άσκησε και ασκεί  ουσιαστικό έλεγχο αλλά και μαχητική αντιπολίτευση στην σημερινή αλαζονική και αυταρχική Δημοτική Αρχή, είναι ο κ. Σωτήρης Βοργιάς.

Παναγιώτης  Γ.  Γιάχος

 

Η γραπτή καταγγελία του Στάθη Γεωργούλα για τις "μαϊμού" συνεδριάσεις δεν αφήνει περιθώρια για "κωλοτούμπες"

Ήταν να μην σπάσει το απόστημα!!!

Οι φίλοι αναγνώστες των ΔΗΜΟ...λογιών, με πληροφορούν συνεχώς με επιπλέον στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση των "μαϊμού συνεδριάσεων".

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ένα ακόμη ντοκουμέντο για τις περιβόητες 62 "μαϊμουδένιες" συνεδριάσεις, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που "σκάρωσαν" στο ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ο Δήμαρχος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Παναγάκος, όπου στην συνέχεια έκδωσαν 100 πλαστές αποφάσεις.

Υπενθυμίζω ότι μετά από την πρόσφατη καταγγελία μου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Εσωτερικών, για τις παρανομίες αυτές έχουν διαταχθεί και διεξάγονται έρευνες και ανακρίσεις.

ΕΔΩ λοιπόν στο ντοκουμέντο που αλιεύσαμε από το FB, τον Μάη του 2015, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Κοκκορο-παράταξης Στάθης Γεωργούλας, καταγγέλλει τον Πρόεδρο Παναγάκο, γιατί στην συνεδρίαση του Δ. Σ.  δεν διάβασε μια επιστολή του, η οποία ανάμεσα σε άλλα, αναφερόταν και στις "δια περιφοράς" συνεδριάσεις, την οποία ο Γεωργούλας δημοσίευσε αυτούσια, στο προφίλ του στο FACEBOOK. 

Σ αυτή την επιστολή ο Στάθης Γεωργούλας, τους "δίνει" στα ίσα και τον Παναγάκο και τον Παπανικολάου, για τις εικονικές "δια περιφοράς" ψευτο-συνεδριάσεις τους.

 

Στάθης Γεωργούλας

Δημοτικός Σύμβουλος

Προς το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου          Γλυφάδα 23.05.2016

κ. Στρατή Παναγάκο

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Με μεγάλη έκπληξη , ενημερώθηκα μέσω της επιστολής σας, με ημερ. 19.5.2016 και αρ. πρωτ. 19097 ότι <<σε σύνολο 67 συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γλυφάδας, οι οποίες αφορούν στο χρονικό διάστημα απο 30 Σεπτεμβρίου2014 έως και 18 Μαϊου 2016, έχετε απουσιάσει σε έξι (6) συνεδριάσεις...>>.

Από το αρμόδιο τμήμα με ενημέρωσαν ότι οι συνεδριάσεις στις οποίες είχε καταγραφεί απουσία μου, ήταν:

 • 2η / 21.1.2015,

 • 21η / 1.7.2015(έκτακτη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε),

 • 25η / 27.7.2015 (δια περιφοράς)

 • 3η / 28.1.2016 (δια περιφοράς)

 • 12η / 23.3.2016 (δια περιφοράς)

 • 16η / 18.5.2016

Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, εμφανίζεται να έχω απουσιάσει σε δύο (2) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε διάστημα (17) μηνών και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2015 και τον Μάϊο του 2016. Οι υπόλοιπες ημερομηνίες χαρακτηρισμένες από εσάς ως απουσίες μου δεν ευσταθούν καθώς αφορούν μία (1) <<έκτακτη>> που τελικά πραγματοποιήθηκε και τρεις (3) συνεδριάσεις << δια περιφοράς >>. Στην πρώτη περίπτωση δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση πραγματοποίησής της, γι αυτό και ο χαρακτηρισμός έκτακτη.

Άλλωστε και στην δεύτερη περίπτωση, αν δεν κάνω λάθος, δεν αναφέρεται πουθενά στην νομοθεσία η υποχρεωτική συμμετοχή του Συμβούλου στις συνεδριάσεις << δια περιφοράς >>...........

 

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι στην φαρέτρα μας έχουμε πολλά ακόμη στοιχεία και ντοκουμέντα, έτσι για χρυσές εφεδρείες.

Γι αυτό ας συνέλθουν κάποιοι που προσπαθώντας να δώσουν ένα αντίδωρο, στην ευρισκόμενη σε δεινή θέση δημαρχο-παρέα, βολιδοσκοπούν άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, μήπως και τους πείσουν να παραστήσουν όλοι τους ανίδεους, για να θολώσουν τα νερά προκειμένου να σώσουν ποιόν;;;;;;

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, τον αντίπαλό τους ντε!!!!!

Ας το κάνουν κι αυτό. Το πολύ πολύ να βρεθούν κι αυτοί κατηγορούμενοι για ψευδορκία.

Παλληκάρια, τέρμα οι ψευτο- αντιπολιτευτικές κορώνες και οι "άσφαιρες ντουφεκιές".

Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστεί το σικέ παιχνίδι κι οσονούπω "ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του"...

 

Παρακάτω η επιστολή του Στάθη Γεωργούλα προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ.  Στρατή Παναγάκο.

 

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr