• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Πριν λίγες ημέρες  έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου FENIX στη Γλυφάδα.Πέρα απο την παρουσίαση του συνδυασμού ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική στα πεπραγμένα του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, τόσο από τον επικεφαλής του συνδυασμού Στέλιο Θεοδοσόπουλο όσο και από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της νέας παράταξης, κάποιοι από τους οποίους ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του δημάρχου και άλλοι που στήριξαν κατά τη διάρκεια των προηγουμένων εκλογών και μετά, απέσυραν την στήριξή τους διαφωνώντας με τα πεπραγμένα του. 

"Παρανομίες", "απαξίωση" του θεσμικού ρόλου των δημοτικών συμβούλων, "αυταρχισμός", "διωγμοί" δημοτικών υπαλλήλων, "αδιαφάνεια" και πολλές "ατασθαλίες" και "υπερκοστολογήσεις" σε ότι αφορά τις δαπάνες για τα δημοτικά έργα, "ασυδοσία" και "πλαστογραφίες", είναι ορισμένα από τα πολύ σκληρά "κατηγορώ" που ακούστηκαν δημοσίως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. 

Κάποια από αυτά τα "κατηγορώ", αν όχι τα περισσότερα είναι γνωστά, αφού έχουν παρουσιασθεί τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και σε δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών. Αυτό όμως που προβληματίζει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει δώσει καμία απάντηση...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία για τις παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγιναν "δια περιφοράς" και παρήγαγαν σύμφωνα με τα καταγγελόμενα οικονομικά αποτελέσματα ύψους σχεδόν 10 εκ. ευρώ, ο δήμαρχος Γλυφάδας δεν έχει απαντήσει ποτέ, παρ' όλο που του έχει ζητηθεί επιμόνως από θεσμικούς φορείς αλλά και από εμάς. 

Στέλιος Θεοδοσόπουλος: Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες αλλά η διαφάνεια και η έντιμη διαχείρηση του δημοτικού χρήματος

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Στέλιος Θεοδοσόπουλος μίλησε για τις υπερκοστολογήσεις των έργων, για την εγκατάλειψη των μαρινών της Γλυφάδας, για τις πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις υπερβολικές σπατάλες σε διάφορες φιέστες, για το 1,5 εκ. ευρώ που ξοδεύτηκαν για την αγορά φυτών και θάμνων, για τις μονοψήφιες εκπτώσεις των εργολάβων και πολλά άλλα. 

Σχετικά με την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη Διοίκηση του δήμου, υπήρξε ιδιαίτερα σαφής, λέγοντας:  "Ανεξαρτητοποιηθήκαμε διαχωρίζοντας τη θέση μας από αυτήν του κυρίου δημάρχου, γιατί οι συμπολίτες μας που μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια και μας τιμούν με τις ψήφους τους, δεν μας εκλέγουν για να βολεύουμε τους εαυτούς μας. 

Μας ψηφίζουν για να υπηρετούμε τα συμφέροντα της πόλης μας και μας στηρίζουν για να κάνουμε καλό στον τόπο μας και όχι για να χτίζουμε προσωπικές πολιτικές καριέρες. Πολύ δε περισσότερο, δεν μας ψηφίζουν για να πλουτίζουν οι συγγενείς και οι φίλοι μας".

Δημήτρης Καραπάνος: Ο Δήμαρχος Παπανικολάου, συμβιβάστηκε 

                           

Ο πρώη αντιδήμαρχος Γλυφάδας και υποψήφιος με την παράταξη του κ. Παπανικολάου στις προηγούμενες εκλογές, Δημήτρης Καραπάνος μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον σημερινό δήμαρχο πως, συμβιβάστηκε και υπέθαλψε τη διαφθορά αφ' ότου ανέλαβε τη διοίκηση, προδίδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο όσους τον στήριξαν, που πίστεψαν ότι ο Δήμος της Γλυφάδας θα έμπαινε, επιτέλους, στο δρόμο της διαφάνειας και της έντιμης διαχείρισης του δημοτικού χρήματος. 

Ο κ. Καραπάνος τον κατηγόρησε επίσης, για μεγάλη υπέρβαση στον προϋπολογισμό αναφέροντας πως ενώ αυτός έχει εγκριθεί για 70 εκ. ευρώ ετησίως, ο δήμαρχος Παπανικολάουδιαχειρίστηκε σε αυτά τα πέντε χρόνια, δαπάνες για 350 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει κάνει έστω και έναν δημόσιο απολογισμό για όλα αυτά, προκειμένου να εξηγήσει στους δημότες - πολίτες που πήγαν και με ποιο τρόπο ξοδεύτηκαν τα τεράστια αυτά χρηματικά ποσά. Και μόνο αυτό το γεγονός όπως δήλωσε δείχνει το έλλειμα δημοκρατικής ευαισθησίας και ασυνέπειας των προεκλογικών δεσμεύσεων και πεπραγμένων του. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη ορθής αντιμετώπισης εκ μέρους του σε ζητήματα προάσπισης των συμφερόντων του δήμου και κατ' επέκταση της διαχείρισης των οικονομικών του, ανέφερε το παράδειγμα του έργου της Μεταξά. 

Συγκεκριμένα είπε ότι επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Θεοδωρόπουλου το 2007, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων ανετέθη στον ίδιο, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και μέλος της τότε δημαρχιακής επιτροπής να παραλάβει το ολοκληρωμένο πλέον έργο από την ΤΡΑΜ Α.Ε. 

Έχοντας και τη δέουσα επιστημονική κατάρτηση (πολιτικός μηχανικός), διαπίστωσε τις κακοτεχνίες που υπήρχαν στην κατασκευή, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ η παραλαβή του συγκεκριμένου έργου από το Δήμο, επί των ημερών της διοίκησης του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. 

Ο Δήμαρχος Θεοδωρόπουλος στράφηκε δικαστικά κατά της κοινοπραξίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες με έξοδα του εργολάβου. Όμως οι επόμενοι δήμαρχοι Κόκκορης και Παπανικολάου παρ' ότι γνώριζαν το θέμα, αδράνησαν, με αποτέλεσμα να παρέλθη η 10ετία κι έτσι εκ του νόμου, να παραγραφούν δικαστικά οι απαιτήσεις του δήμου σε βάρος της κατασκευαστικής εταιρείας. 

Αυτό πάντως που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, όπως είπε, είναι ότι σήμερα ο κ. Παπανικολάου αποκαθιστά κάποιες από τις κακοτεχνίες αυτές με δαπάνες που φορτώνονται στις πλάτες των δημοτών και μάλιστα, χωρίς να κάνει διαγωνισμό για την ανάθεση του νέου αυτού έργου της ανακατασκευής. 

Αναφορικά δε, με τις πλαστές αποφάσεις των εικονικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. είπε: "Ο κ. Παπανικολάου, με τον τρόπο που ενήργησε πάνω στο φλέγον και τόσο ευαίσθητο αυτό ζήτημα έδειξε πως απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, αφού στην ουσία κατήργησε την έννοια της Δημοκρατίας σε τοπικό - δημοτικό επίπεδο.

Κι επειδή υπάρχει δεδικασμένο σε άλλο δήμο με παρόμοιο θέμα, όμως, ήσσονος σημασίας με αυτό της Γλυφάδας, έπρεπε να έχει τεθεί σε αργία". 

                                      

Γιάννης Τζούβελης: Το ποτήρι της ασυδοσίας και του αυταρχισμού ξεχείλισε

Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας και από τους πρωταγωνιστές της νίκης του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου στις προηγούμενες εκλογές, πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Γιάννης Τζούβελης, υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός στα όσα είπε για τα έργα και τις ημέρες του νυν δημάρχου Γλυφάδας, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που ανάγκασαν τον ίδιο και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους  του δημάρχου να ανεξαρτητοποιηθούν, διαχωρίζοντας τις θέσεις τους, από την παράταξη την οποία στήριξαν, και την οποία οδήγησαν στην τελική επικράτηση.

Ο κος Τζούβελης, πέρα από αυτά που ακούστηκαν για παρανομίεςαδιαφάνειαασυδοσίαδιωγμούς των δημοτικών υπαλλήλων, αυταρχισμό του δημάρχου Παπανικολάου κ.λπ., στάθηκε, για μία φορά ακόμη, στις "πλαστές" αποφάσεις με τις εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως έχει καταγγελθεί δημοσίως, ελήφθησαν "δια περιφοράς", και εν αγνοία ορισμένων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι χωρίς να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις, που φέρεται να συμμετείχε ο καθένας, εντούτοις, στα επίσημα πρακτικά παρουσιάζονται ότι συμμετείχαν και μάλιστα ψήφισαν κιόλας! Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμοδίων Ελεγκτικών Αρχών της Δικαιοσύνης, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται εντός των ημερών.

Θύμησε, επίσης, ότι, για όλα αυτά είχε ζητήσει εγγράφως από τον δήμαρχο εξηγήσεις, χωρίς ποτέ να πάρει απαντήσεις. Αντιθέτως, αντί για απαντήσεις, πήρε την αγωγή που του έκανε και με την οποία του ζητάει χρηματική αποζημίωση.

Κλείνοντας την αναφορά μας στον Γιάννη Τζούβελη, είπε για τον κ. Παπανικολάου και τα εξής: "Προεκλογικά, σας έλεγε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα λειτουργούσε με πλήρη διαφάνεια σε όλους τους τομείς. Ε, όσο την είδατε εσείς την διαφάνεια, άλλο τόσο την είδαμε και μεις. Εμείς, τώρα, ξεκινάμε την προσπάθειά μας αυτή γιατί πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε να τα ανατρέψουμε όλα αυτά, δίνοντας έναν αγώνα καθαρό και τίμιο".  

                                                                       

Παναγιώτης Γιάχος: "Ότι λάμπει, δυστυχώς, δεν είναι χρυσός ..."

Ένας εκ των πλέον εμπείρων ανθρώπων στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο Παναγιώτης Γιάχος, επί σειρά δημοτικών περιόδων, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας και με διαφορετικούς δημάρχους μάλιστα, ο οποίος συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην εκλογή του νυν δημάρχου της πόλης, κατήγγειλε, και αυτός, τον Γιώργο Παπανικολάου, μεταξύ άλλων βέβαια, για κακή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.


Όπως είπε, και συμφωνώντας με τα όσα είπαν οι, πριν από αυτόν, ομιλητές, επισήμανε ιδιαίτερα και το γεγονός πως, ο δήμαρχος μαζί με μία ομάδα, κλειστή ομάδα, λίγων ανθρώπων, διαχειρίζονται το Δημόσιο χρήμα των φορολογουμένων πολιτών - δημοτών με καθόλου σωστό τρόπο.

Ο Παναγιώτης Γιάχος ανέφερε και ορισμένα κραυγαλέα παραδείγματα, ώστε να αποδείξει του λόγου του το αληθές.

Χαρακτηριστική περίπτωση σπατάλης (και σε ότι έχει να κάνει με τα ... "μικρά"), είναι αυτό που κατήγγειλε σχετικά με την αγορά 10.000 φιαλών νερού σε μικρά μπουκάλια, ότι δηλαδή, από 10 λεπτά που τα αγοράζουν άλλοι, ο δήμος Γλυφάδας τα πλήρωσε 20 λεπτά το ένα, συν ΦΠΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 100% επάνω το κάθε μπουκαλάκι! Και το σημαντικότερο, όπως κατήγγειλε ο τέως Πρόεδρος κος Γιάχος, είναι πως, εκτός από την διπλάσια τιμή στο κόστος, τα νερά ήταν και ληγμένα!! Κι αν κάποιος, ως προς την τιμή, κακώς, πει, "σιγά τ' αυγά", υπάρχει ο αντίλογος: "εξ όνυχος τον λέοντα" και μπαίνουν όλα στη σωστή τους θέση και δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε, άγρια, φορολογούμενο πολίτη - δημότη, να σκεφθεί διάφορα...

'Αλλη περίπτωση, που ανέφερε δημοσίως, είναι και αυτή της ενοικίασης του κτιρίου, που στεγάστηκε για την λειτουργία του Κ.Ε.Π. στην οδό Γούναρη. Το ζήτημα που προκύπτει ως προς τις ευθύνες του δημάρχου κ. Παπανικολάου, είναι το γεγονός ότι, ενώ ήξερε πως δεν επιτρέπεται από τις χρήσεις γης να γίνει κάτι τέτοιο, προχώρησε στην μίσθωση του εν λόγω ακινήτου και λίγο μετά, και αφού αποκαλύφθηκε το μη σύννομο των ενεργειών του, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει, ζημιώνοντας όμως τους δημότες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!  

Και βέβαια, ο Παναγιώτης Γιάχος δεν στάθηκε μόνο στα παραπάνω παραδείγματα, αλλά μίλησε και για σπατάλες που έγιναν στα Πολιτιστικά, όπως στην περίπτωση του τραγουδιστή, Δημήτρη Μπάση, ο οποίος κόστισε στον Δήμο για συμμετοχή του σε εκδήλωση 14.900, 00  ευρώ, την στιγμή που, βάσει και των στοιχείων, τα οποία έχει κατεβάσει από την "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" του Υπουργείου Εσωτερικών, σε άλλους δήμους, σε όλη την Ελλάδα, στοίχησε μόνο 4.200, 00 ευρώ!!! 

Αναφορικά με την γενικότερη συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας στον κόσμο, που θέλει να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο απ' αυτό που είναι, ο Παναγιώτης Γιάχος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση είπε: "Μη σας ξεγελάει, γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Δυστυχώς ...".

                                         

Η παρουσίαση των υποψηφίων 

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "η ΓΛΥΦΑΔΑ γυρίζει σελίδα".  Ανάμεσά τους και πρόσωπα, που υπήρξαν συνεργάτες και υποστηρικτές του σημερινού δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, τα οποία τον εγκατέλειψαν και τώρα βρίσκονται στο πλευρό του Στέλιου Θεοδοσόπουλου

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την Νίκη Κάμτσιου, η οποία είπε:"Αισθάνομαι ντροπή, για την στήριξη που έδωσα στον κο Παπανικολάου", την Πολιτικό Μηχανικό, Μαρία Λάγιου, που ανέφερε ότι: "Ήμουν σύμβουλος του κου Παπανικολάου και μου ανέθεσε να κοιτάξω τα στοιχεία για κάποιο έργο. Όταν τα μελέτησα, παρατήρησα πως ορισμένα πράγματα δεν ήταν σωστά και παρότι ενημέρωσα σχετικά, αγνοήθηκα και αυτό με πίκρανε πολύ".

 

                                     

Σημαντικές και οι παρουσίες ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τίμησαν την πρώτη επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού "η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα". Ανάμεσά τους και απ' όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, ο Δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος έκανε και έναν σύντομο χαιρετισμό, ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας Στυλιανός Λανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παραγυιός, ο υποψήφιος δ.σ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Κανελλίδης, και στενός συνεργάτης του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, άνθρωποι των επιστημών, του αθλητισμού κ.α.

 

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Πριν λίγες ημέρες  έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου FENIX στη Γλυφάδα.Πέρα απο την παρουσίαση του συνδυασμού ασκήθηκε πολύ σκληρή κριτική στα πεπραγμένα του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, τόσο από τον επικεφαλής του συνδυασμού Στέλιο Θεοδοσόπουλο όσο και από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της νέας παράταξης, κάποιοι από τους οποίους ανεξαρτητοποιήθηκαν από την παράταξη του δημάρχου και άλλοι που στήριξαν κατά τη διάρκεια των προηγουμένων εκλογών και μετά, απέσυραν την στήριξή τους διαφωνώντας με τα πεπραγμένα του. 

"Παρανομίες", "απαξίωση" του θεσμικού ρόλου των δημοτικών συμβούλων, "αυταρχισμός", "διωγμοί" δημοτικών υπαλλήλων, "αδιαφάνεια" και πολλές "ατασθαλίες" και "υπερκοστολογήσεις" σε ότι αφορά τις δαπάνες για τα δημοτικά έργα, "ασυδοσία" και "πλαστογραφίες", είναι ορισμένα από τα πολύ σκληρά "κατηγορώ" που ακούστηκαν δημοσίως κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. 

Κάποια από αυτά τα "κατηγορώ", αν όχι τα περισσότερα είναι γνωστά, αφού έχουν παρουσιασθεί τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές, όσο και σε δημοσιεύματα μερίδας των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών. Αυτό όμως που προβληματίζει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, είναι το γεγονός ότι δεν έχει δώσει καμία απάντηση...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία για τις παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγιναν "δια περιφοράς" και παρήγαγαν σύμφωνα με τα καταγγελόμενα οικονομικά αποτελέσματα ύψους σχεδόν 10 εκ. ευρώ, ο δήμαρχος Γλυφάδας δεν έχει απαντήσει ποτέ, παρ' όλο που του έχει ζητηθεί επιμόνως από θεσμικούς φορείς αλλά και από εμάς. 

Στέλιος Θεοδοσόπουλος: Δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες αλλά η διαφάνεια και η έντιμη διαχείρηση του δημοτικού χρήματος

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Στέλιος Θεοδοσόπουλος μίλησε για τις υπερκοστολογήσεις των έργων, για την εγκατάλειψη των μαρινών της Γλυφάδας, για τις πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις υπερβολικές σπατάλες σε διάφορες φιέστες, για το 1,5 εκ. ευρώ που ξοδεύτηκαν για την αγορά φυτών και θάμνων, για τις μονοψήφιες εκπτώσεις των εργολάβων και πολλά άλλα. 

Σχετικά με την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη Διοίκηση του δήμου, υπήρξε ιδιαίτερα σαφής, λέγοντας:  "Ανεξαρτητοποιηθήκαμε διαχωρίζοντας τη θέση μας από αυτήν του κυρίου δημάρχου, γιατί οι συμπολίτες μας που μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια και μας τιμούν με τις ψήφους τους, δεν μας εκλέγουν για να βολεύουμε τους εαυτούς μας. 

Μας ψηφίζουν για να υπηρετούμε τα συμφέροντα της πόλης μας και μας στηρίζουν για να κάνουμε καλό στον τόπο μας και όχι για να χτίζουμε προσωπικές πολιτικές καριέρες. Πολύ δε περισσότερο, δεν μας ψηφίζουν για να πλουτίζουν οι συγγενείς και οι φίλοι μας".

Δημήτρης Καραπάνος: Ο Δήμαρχος Παπανικολάου, συμβιβάστηκε 

                           

Ο πρώη αντιδήμαρχος Γλυφάδας και υποψήφιος με την παράταξη του κ. Παπανικολάου στις προηγούμενες εκλογές, Δημήτρης Καραπάνος μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον σημερινό δήμαρχο πως, συμβιβάστηκε και υπέθαλψε τη διαφθορά αφ' ότου ανέλαβε τη διοίκηση, προδίδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο όσους τον στήριξαν, που πίστεψαν ότι ο Δήμος της Γλυφάδας θα έμπαινε, επιτέλους, στο δρόμο της διαφάνειας και της έντιμης διαχείρισης του δημοτικού χρήματος. 

Ο κ. Καραπάνος τον κατηγόρησε επίσης, για μεγάλη υπέρβαση στον προϋπολογισμό αναφέροντας πως ενώ αυτός έχει εγκριθεί για 70 εκ. ευρώ ετησίως, ο δήμαρχος Παπανικολάουδιαχειρίστηκε σε αυτά τα πέντε χρόνια, δαπάνες για 350 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει κάνει έστω και έναν δημόσιο απολογισμό για όλα αυτά, προκειμένου να εξηγήσει στους δημότες - πολίτες που πήγαν και με ποιο τρόπο ξοδεύτηκαν τα τεράστια αυτά χρηματικά ποσά. Και μόνο αυτό το γεγονός όπως δήλωσε δείχνει το έλλειμα δημοκρατικής ευαισθησίας και ασυνέπειας των προεκλογικών δεσμεύσεων και πεπραγμένων του. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μη ορθής αντιμετώπισης εκ μέρους του σε ζητήματα προάσπισης των συμφερόντων του δήμου και κατ' επέκταση της διαχείρισης των οικονομικών του, ανέφερε το παράδειγμα του έργου της Μεταξά. 

Συγκεκριμένα είπε ότι επί δημαρχίας του αείμνηστου Γιάννη Θεοδωρόπουλου το 2007, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων ανετέθη στον ίδιο, εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο και μέλος της τότε δημαρχιακής επιτροπής να παραλάβει το ολοκληρωμένο πλέον έργο από την ΤΡΑΜ Α.Ε. 

Έχοντας και τη δέουσα επιστημονική κατάρτηση (πολιτικός μηχανικός), διαπίστωσε τις κακοτεχνίες που υπήρχαν στην κατασκευή, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ η παραλαβή του συγκεκριμένου έργου από το Δήμο, επί των ημερών της διοίκησης του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. 

Ο Δήμαρχος Θεοδωρόπουλος στράφηκε δικαστικά κατά της κοινοπραξίας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες με έξοδα του εργολάβου. Όμως οι επόμενοι δήμαρχοι Κόκκορης και Παπανικολάου παρ' ότι γνώριζαν το θέμα, αδράνησαν, με αποτέλεσμα να παρέλθη η 10ετία κι έτσι εκ του νόμου, να παραγραφούν δικαστικά οι απαιτήσεις του δήμου σε βάρος της κατασκευαστικής εταιρείας. 

Αυτό πάντως που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, όπως είπε, είναι ότι σήμερα ο κ. Παπανικολάου αποκαθιστά κάποιες από τις κακοτεχνίες αυτές με δαπάνες που φορτώνονται στις πλάτες των δημοτών και μάλιστα, χωρίς να κάνει διαγωνισμό για την ανάθεση του νέου αυτού έργου της ανακατασκευής. 

Αναφορικά δε, με τις πλαστές αποφάσεις των εικονικών συνεδριάσεων του Δ.Σ. είπε: "Ο κ. Παπανικολάου, με τον τρόπο που ενήργησε πάνω στο φλέγον και τόσο ευαίσθητο αυτό ζήτημα έδειξε πως απαξιώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, αφού στην ουσία κατήργησε την έννοια της Δημοκρατίας σε τοπικό - δημοτικό επίπεδο.

Κι επειδή υπάρχει δεδικασμένο σε άλλο δήμο με παρόμοιο θέμα, όμως, ήσσονος σημασίας με αυτό της Γλυφάδας, έπρεπε να έχει τεθεί σε αργία". 

                                      

Γιάννης Τζούβελης: Το ποτήρι της ασυδοσίας και του αυταρχισμού ξεχείλισε

Ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας και από τους πρωταγωνιστές της νίκης του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου στις προηγούμενες εκλογές, πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Γιάννης Τζούβελης, υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός στα όσα είπε για τα έργα και τις ημέρες του νυν δημάρχου Γλυφάδας, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που ανάγκασαν τον ίδιο και τους άλλους δημοτικούς συμβούλους  του δημάρχου να ανεξαρτητοποιηθούν, διαχωρίζοντας τις θέσεις τους, από την παράταξη την οποία στήριξαν, και την οποία οδήγησαν στην τελική επικράτηση.

Ο κος Τζούβελης, πέρα από αυτά που ακούστηκαν για παρανομίεςαδιαφάνειαασυδοσίαδιωγμούς των δημοτικών υπαλλήλων, αυταρχισμό του δημάρχου Παπανικολάου κ.λπ., στάθηκε, για μία φορά ακόμη, στις "πλαστές" αποφάσεις με τις εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως έχει καταγγελθεί δημοσίως, ελήφθησαν "δια περιφοράς", και εν αγνοία ορισμένων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι χωρίς να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις, που φέρεται να συμμετείχε ο καθένας, εντούτοις, στα επίσημα πρακτικά παρουσιάζονται ότι συμμετείχαν και μάλιστα ψήφισαν κιόλας! Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμοδίων Ελεγκτικών Αρχών της Δικαιοσύνης, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται εντός των ημερών.

Θύμησε, επίσης, ότι, για όλα αυτά είχε ζητήσει εγγράφως από τον δήμαρχο εξηγήσεις, χωρίς ποτέ να πάρει απαντήσεις. Αντιθέτως, αντί για απαντήσεις, πήρε την αγωγή που του έκανε και με την οποία του ζητάει χρηματική αποζημίωση.

Κλείνοντας την αναφορά μας στον Γιάννη Τζούβελη, είπε για τον κ. Παπανικολάου και τα εξής: "Προεκλογικά, σας έλεγε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα λειτουργούσε με πλήρη διαφάνεια σε όλους τους τομείς. Ε, όσο την είδατε εσείς την διαφάνεια, άλλο τόσο την είδαμε και μεις. Εμείς, τώρα, ξεκινάμε την προσπάθειά μας αυτή γιατί πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε να τα ανατρέψουμε όλα αυτά, δίνοντας έναν αγώνα καθαρό και τίμιο".  

                                                                       

Παναγιώτης Γιάχος: "Ότι λάμπει, δυστυχώς, δεν είναι χρυσός ..."

Ένας εκ των πλέον εμπείρων ανθρώπων στον χώρο της αυτοδιοίκησης, ο Παναγιώτης Γιάχος, επί σειρά δημοτικών περιόδων, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας και με διαφορετικούς δημάρχους μάλιστα, ο οποίος συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στην εκλογή του νυν δημάρχου της πόλης, κατήγγειλε, και αυτός, τον Γιώργο Παπανικολάου, μεταξύ άλλων βέβαια, για κακή διαχείριση του δημοτικού χρήματος.


Όπως είπε, και συμφωνώντας με τα όσα είπαν οι, πριν από αυτόν, ομιλητές, επισήμανε ιδιαίτερα και το γεγονός πως, ο δήμαρχος μαζί με μία ομάδα, κλειστή ομάδα, λίγων ανθρώπων, διαχειρίζονται το Δημόσιο χρήμα των φορολογουμένων πολιτών - δημοτών με καθόλου σωστό τρόπο.

Ο Παναγιώτης Γιάχος ανέφερε και ορισμένα κραυγαλέα παραδείγματα, ώστε να αποδείξει του λόγου του το αληθές.

Χαρακτηριστική περίπτωση σπατάλης (και σε ότι έχει να κάνει με τα ... "μικρά"), είναι αυτό που κατήγγειλε σχετικά με την αγορά 10.000 φιαλών νερού σε μικρά μπουκάλια, ότι δηλαδή, από 10 λεπτά που τα αγοράζουν άλλοι, ο δήμος Γλυφάδας τα πλήρωσε 20 λεπτά το ένα, συν ΦΠΑ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 100% επάνω το κάθε μπουκαλάκι! Και το σημαντικότερο, όπως κατήγγειλε ο τέως Πρόεδρος κος Γιάχος, είναι πως, εκτός από την διπλάσια τιμή στο κόστος, τα νερά ήταν και ληγμένα!! Κι αν κάποιος, ως προς την τιμή, κακώς, πει, "σιγά τ' αυγά", υπάρχει ο αντίλογος: "εξ όνυχος τον λέοντα" και μπαίνουν όλα στη σωστή τους θέση και δίνοντας το δικαίωμα στον κάθε, άγρια, φορολογούμενο πολίτη - δημότη, να σκεφθεί διάφορα...

'Αλλη περίπτωση, που ανέφερε δημοσίως, είναι και αυτή της ενοικίασης του κτιρίου, που στεγάστηκε για την λειτουργία του Κ.Ε.Π. στην οδό Γούναρη. Το ζήτημα που προκύπτει ως προς τις ευθύνες του δημάρχου κ. Παπανικολάου, είναι το γεγονός ότι, ενώ ήξερε πως δεν επιτρέπεται από τις χρήσεις γης να γίνει κάτι τέτοιο, προχώρησε στην μίσθωση του εν λόγω ακινήτου και λίγο μετά, και αφού αποκαλύφθηκε το μη σύννομο των ενεργειών του, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει, ζημιώνοντας όμως τους δημότες με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!  

Και βέβαια, ο Παναγιώτης Γιάχος δεν στάθηκε μόνο στα παραπάνω παραδείγματα, αλλά μίλησε και για σπατάλες που έγιναν στα Πολιτιστικά, όπως στην περίπτωση του τραγουδιστή, Δημήτρη Μπάση, ο οποίος κόστισε στον Δήμο για συμμετοχή του σε εκδήλωση 14.900, 00  ευρώ, την στιγμή που, βάσει και των στοιχείων, τα οποία έχει κατεβάσει από την "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" του Υπουργείου Εσωτερικών, σε άλλους δήμους, σε όλη την Ελλάδα, στοίχησε μόνο 4.200, 00 ευρώ!!! 

Αναφορικά με την γενικότερη συμπεριφορά του δημάρχου Γλυφάδας στον κόσμο, που θέλει να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο απ' αυτό που είναι, ο Παναγιώτης Γιάχος δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση είπε: "Μη σας ξεγελάει, γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Δυστυχώς ...".

                                         

Η παρουσίαση των υποψηφίων 

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "η ΓΛΥΦΑΔΑ γυρίζει σελίδα".  Ανάμεσά τους και πρόσωπα, που υπήρξαν συνεργάτες και υποστηρικτές του σημερινού δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, τα οποία τον εγκατέλειψαν και τώρα βρίσκονται στο πλευρό του Στέλιου Θεοδοσόπουλου

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την Νίκη Κάμτσιου, η οποία είπε:"Αισθάνομαι ντροπή, για την στήριξη που έδωσα στον κο Παπανικολάου", την Πολιτικό Μηχανικό, Μαρία Λάγιου, που ανέφερε ότι: "Ήμουν σύμβουλος του κου Παπανικολάου και μου ανέθεσε να κοιτάξω τα στοιχεία για κάποιο έργο. Όταν τα μελέτησα, παρατήρησα πως ορισμένα πράγματα δεν ήταν σωστά και παρότι ενημέρωσα σχετικά, αγνοήθηκα και αυτό με πίκρανε πολύ".

 

                                     

Σημαντικές και οι παρουσίες ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τίμησαν την πρώτη επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού "η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα". Ανάμεσά τους και απ' όσο μπορέσαμε να διακρίνουμε, ο Δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος έκανε και έναν σύντομο χαιρετισμό, ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας Στυλιανός Λανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Βασίλης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παραγυιός, ο υποψήφιος δ.σ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Κανελλίδης, και στενός συνεργάτης του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου, άνθρωποι των επιστημών, του αθλητισμού κ.α.

 

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr