• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Ο σοφός λαός μας για κάθε τι έχει και μια παροιμία. Αυτή που ακολουθεί νομίζουμε ότι ταιριάζει γάντι στην είδηση που ακολουθεί: 

'' Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακή του μέρα".

Επιτέλους έστω και καθυστερημένα ήρθε και στο Δήμο Γλυφάδας η νομιμότητα, με το γερό στραπάτσο του "ξερόλα" Δήμαρχου Γιωργάκη Παπανικολάου και του πειθήνιου σε αυτόν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Παναγάκου, με την ακύρωση της παράνομης ειδικής συνεδρίασης στις 7 Σεπτέμβρη, για την εκλογή νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μεθυσμένος από την εξουσία και τις "ισχυρές πλάτες", αλλά και γνωρίζοντας ως δικηγόρος πολύ καλά, τους ρυθμούς χελώνας που κινείται η δικαιοσύνη στην χώρα μας, ο Δήμαρχος διοικεί το Δήμο, ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τους νόμους, όπως εξυπηρετούνται οι εκάστοτε επιλογές του.

Δυστυχώς όμως σ' αυτή την συμπεριφορά του, τον ακολουθούν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και αρκετοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι καθώς και κάποιοι "ασπόνδυλοι" Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάμπρικα που σκάρωσαν με τις 62 "μαϊμού συνεδριάσεις των Δ.Σ., Ο.Ε. και Ε.Π.Ζ., με τις 100 πλαστές αποφάσεις, για τις οποίες διεξάγεται ήδη Διοικητική και Δικαστική έρευνα.

Τελευταίο κρούσμα παραβίασης του νόμου, ήταν η παράνομη και παράτυπη  διαδικασία που έκαναν, για την αποδοχή της παραίτησης του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή του νέου Γραμματέα του.

Πρωταγωνιστής αυτής της παρανομίας ο Στρατής Παναγάκος, ο οποίος παρέκαμψε το νόμο και ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΕ ό ίδιος τις αρμοδιότητες του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Σύμβουλου της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Τζούβελη, συγκαλώντας - με το έτσι θέλω - αυτός αντί του κ. Τζούβελη, την Ειδική Συνεδρίαση προεδρεύοντας μάλιστα σε αυτήν,  παραβιάζοντας τα όσα σαφώς και ρητά ορίζει το άρθρο 64 του νόμου 3852/2010, το οποίο είχε το θράσος να επικαλείται και στην παράνομη 11η πρόσκλησή του προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Εδώ να αναφέρουμε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση παρωδία από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν μόνο τα 21, ήτοι οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάφωρη παρατυπία.

Από τους 25 της πλειοψηφίας προσήλθαν μόνο οι 17, ενώ για να υπάρξει απαρτία απαιτούνταν 21.

Και ω του θαύματος προσήλθαν 4  από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλιόπουλος, Τσαμπίρας, Μερίκου και Λυγνού.

Εάν όμως δεν παρευρίσκονταν οι 4 της αντιπολίτευσης δεν θα γινόταν αυτή η παράνομη συνεδρίαση. 

Εδώ ταιριάζει αυτό έλεγε κι ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος: "Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα".

Για όσους νομίζουν ότι υπερβάλουμε υπάρχει το σχετικό VIDEO στο κανάλι του Δήμου στο YouTube.    

 

Κατά αυτών των εξόφθαλμων παρανομιών, στις 11 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Παναγιώτης Γιάχος. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Την επομένη 12 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας κι ο άμεσα θιγμένος, πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζούβελης. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Όπως ήταν επόμενο, με την αρ. πρωτ. 79662/26774 -17/9/2018 απόφασή του, ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ αφού συνεξέτασε και τις δύο προσφυγές, τις έκανε δεκτές και ΑΚΥΡΩΣΕ την 197/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ΑΚΥΡΩΣΕ και το πρακτικό εκλογής νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

Αξίζει να τονίσουμε κάποια σημεία από την  απόφαση του ΕΛΕΓΚΤΗ  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, όπως εκεί που επισημαίνει την βούληση του νομοθέτη για τη σύγκληση και προέδρευση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ, από τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο, που κατά τεκμήριο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των δημοτών, ενώ σε ένα άλλο σημείο επισημαίνει ότι, ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ο Πρόεδρος του Δ. Σ. εξέδωσε πρόσκληση και προέδρευσε στην ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου, στον οποίο απονέμονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τον νόμο.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ"ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ Δ|ΑΥΓΕ|Α

ΜΕ ΑΠΟΔΕ|ΞΗ

Αθήνα, 17/9/2018

Αρ.Πρωτ. 79662/26774

Ταχ.Δ/νση Λ. Κατεχάκη 56 Ταχ.Κώδικας 1 15 25

Πληροφορίες : Παπαδοπούλου Πηνελόπη Τηλέφωνο 213 2035683

Προς : 1) κ. Ιωάννη Τζούβελη Δηµοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Αρχιπελάγους 74 Γλυφάδα

 1. Παναγιώτη Γιάχο

Γεωρ. Γεννηματά 46 Γλυφάδα

 1. Δήµο Γλυφάδας

 

 

ΘΕΜΑ : Εξέταση α) της από 11-9-2018 προσφυγής του κ. Παναγιώτη Γιάχου και β) της από 12-9-2018 προσφυγής του κ. Ιωάννη Τζουβελη δηµ. Συµβούλου, κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με Θέµα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµµατέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραµµατέα

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

"Εχοντας υπόψη τις διατάξεις :

  1. Του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης Διοίκησης- Πρόγραμµα Καλλικράτης», όπως ισχύει, σε συνδυασµό µε τις διατάξεις του ν. 2503/1997 (ΦΕΚ 107/Α/1997) «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθµιση Θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις».

  2. Του Π.Δ. 135/2010 (ΦΕΚ 228/Α/2010) «Οργανισµός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής», όπως ισχύει.

  3. Των άρθρων 28 και 28Α του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/2015) «Εκδημοκρατισµός της Διοίκησης- Καταπολέµηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» όπως συµπληρώθηκε µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21 /Α/201ό) «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

  4. Τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 περί της εκλογής Προεδρείου Δηµοτικού Συµβουλίου

  5. Την υπ' αρ.43/2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά µε την ορκωµοσία των αιρετών των Δήµων, εγκατάσταση νέων αρχών και εκλογή µελών των συλλογικών οργάνων των Δήµων(Δηµοτική Περίοδος :1η Σεπτεµβρίου 2014 -31η Αυγούστου 2019)

  6. Την υπ'αρ. ό /8-2-2018 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα την αποδοχή παραίτησης από TO

αξίωµα του Προέδρου του ΔΣ καθώς και TO υπ΄αρ. Πρωτ. 45690/18-12-2012 έγγραφο του ΥΠΕΣ µε θέμα, προεδρεύων της Ειδικής Συνεδρίασης του δηµοτικού Συµβουλίου για εκλογή μελών Προεδρείου

  1. Την 197 /2018 απόφαση του ΔΣ Γλυφάδας µε Θέμα την αποδοχή παραίτησης του Δηµοτικού Συµβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµματέα του ΔΣ

  2. Το από 7-9-2Ο18 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίοσης του ΔΣ Γλυφάδας για την εκλογή Γραµµατέα του Δηµοτικού Συµβουλίου για το διαστημα από 7-9-2Ο18 έως TO τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου.

  1. Την 1 1-9-2Ο18 προσφυγή του κ. Παναγιώτη Γιαχου κατα των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

IO. Την από 12-9-2018 προσφυγή του κ. |ωόννη Τζουβελη κατα Γιαχου κατά των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

 

. Επειδή, εξεταζεται αρχικα το παραδεκτό των ασκηΘεισων προσφυγων , λόγοι του οποίου αποτελούν η εμπρόΘεσµη όσκηση αυτων κατα πράξης εκτελεστής από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον, οι οποίες εν προκειμένω κρίνονται παραδεκτές καθώς ο προσφεύγοντες έχοντες έννοµο συµφέρον (άσκησαν τις εν λόγω προσφυγές εµπρόΘεσμα και περαιτέρω ερευναται το βόσιµο αυτών.

 

. Επειδή συµφωνα με τα οριζόµενα στο αρθρο 64 του N.3852/2010 και σχετικό µε τις διαδικασίες εκλογής Αντιπροέδρου και Γραµματέα του Δηµοτικού Συµβουλίου «ί. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δηµοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το δηµοτικό συµβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συµβούλου του επιτυχόντος συνδυασµού που έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφι΄ας, εκείνου που είναι γραµµένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. [ 7] [2] Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύµβουλος που συγκάλεσε το συµβούλιο, TO σώµα εκλέγει, χωριστά και µε µυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραµµατέα του. Ο πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασµό, o αντιπρόεδρος προτείνεται από τη µείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραµµατέας από τις λοιπές παρατάξεις της µειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύµβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραµµατέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του δήμου.»

 

. Επειδή, η βούληση του νοµοθέτη στις ανωτέρω διατάξεις είναι η σύγκληση του ΔΣ καθώς και η προεδρεία της Ειδικής Συνεδρίασης για την εκλογή µελών του προεδρείου να γίνεται από το σύµβουλο που κατά τεκµήριο απολαµβάνει της εµπιστοσύνης των δηµοτών, µε σκοπό τη χωρίς προσκόμματα συγκράτηση των συλλογικών οργάνων προς άσκηση των αρµοδιοτήτων τους.

 

. Επειδή εν προκειμένω σύµφωνα µε τα όσα προκύπτουν από τον έλεγχο της Ειδικής Συνεδρίασης του ΔΣ Γλυφάδας από την οποία εξεδόθη η 197/2Οί8 απόφαση με θέµα την αποδοχή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµµατέα του ΔΣ κθώς και του πρακτικού εκλογής νέου γραµματέα Δηµοτικού Συµβουλίου , της διαδικασίας προήδρευσε παρατύπως ο Πρόεδρος του ΔΣ ο οποίος εξέδωσε και την αντίστοιχη πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δηµοτικού σύμβουλου του επιτυχόντος συνδυασμού στον οποίο απονέµονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τις οικείες διατάξεις .

 

 

Για τους λόγους αυτούς :

 

ΑΠΟΦΑΣ|ΖΟΥΜΕ

Κάνουμε δεκτές τις προσφυγές των κ.κ. Παναγιώτη Γιάχου και Ιωάννη Τζούβελη (οι οποίες συνεξετάστηκαν )κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµματέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραμµατέα του Δήµου Γλυφόδας και ακυρώνουμε την 197/2Ο18 απόφαση καθώς και το πρακτικό εκλογής γραµµατέα για το χρονικό διαστηµα από 7-9-2Ο18 έως το τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου , για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

 

Κατα της παρούσας απόφασης µπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του όρθρου 152 του Ν. 3463/2006 από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας (αρθρο 151 του Ν. 3463/2006).

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝ ΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Ο σοφός λαός μας για κάθε τι έχει και μια παροιμία. Αυτή που ακολουθεί νομίζουμε ότι ταιριάζει γάντι στην είδηση που ακολουθεί: 

'' Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακή του μέρα".

Επιτέλους έστω και καθυστερημένα ήρθε και στο Δήμο Γλυφάδας η νομιμότητα, με το γερό στραπάτσο του "ξερόλα" Δήμαρχου Γιωργάκη Παπανικολάου και του πειθήνιου σε αυτόν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Παναγάκου, με την ακύρωση της παράνομης ειδικής συνεδρίασης στις 7 Σεπτέμβρη, για την εκλογή νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μεθυσμένος από την εξουσία και τις "ισχυρές πλάτες", αλλά και γνωρίζοντας ως δικηγόρος πολύ καλά, τους ρυθμούς χελώνας που κινείται η δικαιοσύνη στην χώρα μας, ο Δήμαρχος διοικεί το Δήμο, ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τους νόμους, όπως εξυπηρετούνται οι εκάστοτε επιλογές του.

Δυστυχώς όμως σ' αυτή την συμπεριφορά του, τον ακολουθούν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και αρκετοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι καθώς και κάποιοι "ασπόνδυλοι" Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάμπρικα που σκάρωσαν με τις 62 "μαϊμού συνεδριάσεις των Δ.Σ., Ο.Ε. και Ε.Π.Ζ., με τις 100 πλαστές αποφάσεις, για τις οποίες διεξάγεται ήδη Διοικητική και Δικαστική έρευνα.

Τελευταίο κρούσμα παραβίασης του νόμου, ήταν η παράνομη και παράτυπη  διαδικασία που έκαναν, για την αποδοχή της παραίτησης του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή του νέου Γραμματέα του.

Πρωταγωνιστής αυτής της παρανομίας ο Στρατής Παναγάκος, ο οποίος παρέκαμψε το νόμο και ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΕ ό ίδιος τις αρμοδιότητες του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Σύμβουλου της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Τζούβελη, συγκαλώντας - με το έτσι θέλω - αυτός αντί του κ. Τζούβελη, την Ειδική Συνεδρίαση προεδρεύοντας μάλιστα σε αυτήν,  παραβιάζοντας τα όσα σαφώς και ρητά ορίζει το άρθρο 64 του νόμου 3852/2010, το οποίο είχε το θράσος να επικαλείται και στην παράνομη 11η πρόσκλησή του προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Εδώ να αναφέρουμε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση παρωδία από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν μόνο τα 21, ήτοι οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάφωρη παρατυπία.

Από τους 25 της πλειοψηφίας προσήλθαν μόνο οι 17, ενώ για να υπάρξει απαρτία απαιτούνταν 21.

Και ω του θαύματος προσήλθαν 4  από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλιόπουλος, Τσαμπίρας, Μερίκου και Λυγνού.

Εάν όμως δεν παρευρίσκονταν οι 4 της αντιπολίτευσης δεν θα γινόταν αυτή η παράνομη συνεδρίαση. 

Εδώ ταιριάζει αυτό έλεγε κι ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος: "Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα".

Για όσους νομίζουν ότι υπερβάλουμε υπάρχει το σχετικό VIDEO στο κανάλι του Δήμου στο YouTube.    

 

Κατά αυτών των εξόφθαλμων παρανομιών, στις 11 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Παναγιώτης Γιάχος. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Την επομένη 12 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας κι ο άμεσα θιγμένος, πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζούβελης. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Όπως ήταν επόμενο, με την αρ. πρωτ. 79662/26774 -17/9/2018 απόφασή του, ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ αφού συνεξέτασε και τις δύο προσφυγές, τις έκανε δεκτές και ΑΚΥΡΩΣΕ την 197/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ΑΚΥΡΩΣΕ και το πρακτικό εκλογής νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

Αξίζει να τονίσουμε κάποια σημεία από την  απόφαση του ΕΛΕΓΚΤΗ  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, όπως εκεί που επισημαίνει την βούληση του νομοθέτη για τη σύγκληση και προέδρευση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ, από τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο, που κατά τεκμήριο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των δημοτών, ενώ σε ένα άλλο σημείο επισημαίνει ότι, ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ο Πρόεδρος του Δ. Σ. εξέδωσε πρόσκληση και προέδρευσε στην ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου, στον οποίο απονέμονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τον νόμο.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ"ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ Δ|ΑΥΓΕ|Α

ΜΕ ΑΠΟΔΕ|ΞΗ

Αθήνα, 17/9/2018

Αρ.Πρωτ. 79662/26774

Ταχ.Δ/νση Λ. Κατεχάκη 56 Ταχ.Κώδικας 1 15 25

Πληροφορίες : Παπαδοπούλου Πηνελόπη Τηλέφωνο 213 2035683

Προς : 1) κ. Ιωάννη Τζούβελη Δηµοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Αρχιπελάγους 74 Γλυφάδα

 1. Παναγιώτη Γιάχο

Γεωρ. Γεννηματά 46 Γλυφάδα

 1. Δήµο Γλυφάδας

 

 

ΘΕΜΑ : Εξέταση α) της από 11-9-2018 προσφυγής του κ. Παναγιώτη Γιάχου και β) της από 12-9-2018 προσφυγής του κ. Ιωάννη Τζουβελη δηµ. Συµβούλου, κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με Θέµα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµµατέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραµµατέα

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

"Εχοντας υπόψη τις διατάξεις :

  1. Του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης Διοίκησης- Πρόγραμµα Καλλικράτης», όπως ισχύει, σε συνδυασµό µε τις διατάξεις του ν. 2503/1997 (ΦΕΚ 107/Α/1997) «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθµιση Θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις».

  2. Του Π.Δ. 135/2010 (ΦΕΚ 228/Α/2010) «Οργανισµός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής», όπως ισχύει.

  3. Των άρθρων 28 και 28Α του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/2015) «Εκδημοκρατισµός της Διοίκησης- Καταπολέµηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» όπως συµπληρώθηκε µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21 /Α/201ό) «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

  4. Τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 περί της εκλογής Προεδρείου Δηµοτικού Συµβουλίου

  5. Την υπ' αρ.43/2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά µε την ορκωµοσία των αιρετών των Δήµων, εγκατάσταση νέων αρχών και εκλογή µελών των συλλογικών οργάνων των Δήµων(Δηµοτική Περίοδος :1η Σεπτεµβρίου 2014 -31η Αυγούστου 2019)

  6. Την υπ'αρ. ό /8-2-2018 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα την αποδοχή παραίτησης από TO

αξίωµα του Προέδρου του ΔΣ καθώς και TO υπ΄αρ. Πρωτ. 45690/18-12-2012 έγγραφο του ΥΠΕΣ µε θέμα, προεδρεύων της Ειδικής Συνεδρίασης του δηµοτικού Συµβουλίου για εκλογή μελών Προεδρείου

  1. Την 197 /2018 απόφαση του ΔΣ Γλυφάδας µε Θέμα την αποδοχή παραίτησης του Δηµοτικού Συµβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµματέα του ΔΣ

  2. Το από 7-9-2Ο18 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίοσης του ΔΣ Γλυφάδας για την εκλογή Γραµµατέα του Δηµοτικού Συµβουλίου για το διαστημα από 7-9-2Ο18 έως TO τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου.

  1. Την 1 1-9-2Ο18 προσφυγή του κ. Παναγιώτη Γιαχου κατα των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

IO. Την από 12-9-2018 προσφυγή του κ. |ωόννη Τζουβελη κατα Γιαχου κατά των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

 

. Επειδή, εξεταζεται αρχικα το παραδεκτό των ασκηΘεισων προσφυγων , λόγοι του οποίου αποτελούν η εμπρόΘεσµη όσκηση αυτων κατα πράξης εκτελεστής από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον, οι οποίες εν προκειμένω κρίνονται παραδεκτές καθώς ο προσφεύγοντες έχοντες έννοµο συµφέρον (άσκησαν τις εν λόγω προσφυγές εµπρόΘεσμα και περαιτέρω ερευναται το βόσιµο αυτών.

 

. Επειδή συµφωνα με τα οριζόµενα στο αρθρο 64 του N.3852/2010 και σχετικό µε τις διαδικασίες εκλογής Αντιπροέδρου και Γραµματέα του Δηµοτικού Συµβουλίου «ί. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δηµοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το δηµοτικό συµβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συµβούλου του επιτυχόντος συνδυασµού που έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφι΄ας, εκείνου που είναι γραµµένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. [ 7] [2] Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύµβουλος που συγκάλεσε το συµβούλιο, TO σώµα εκλέγει, χωριστά και µε µυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραµµατέα του. Ο πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασµό, o αντιπρόεδρος προτείνεται από τη µείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραµµατέας από τις λοιπές παρατάξεις της µειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύµβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραµµατέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του δήμου.»

 

. Επειδή, η βούληση του νοµοθέτη στις ανωτέρω διατάξεις είναι η σύγκληση του ΔΣ καθώς και η προεδρεία της Ειδικής Συνεδρίασης για την εκλογή µελών του προεδρείου να γίνεται από το σύµβουλο που κατά τεκµήριο απολαµβάνει της εµπιστοσύνης των δηµοτών, µε σκοπό τη χωρίς προσκόμματα συγκράτηση των συλλογικών οργάνων προς άσκηση των αρµοδιοτήτων τους.

 

. Επειδή εν προκειμένω σύµφωνα µε τα όσα προκύπτουν από τον έλεγχο της Ειδικής Συνεδρίασης του ΔΣ Γλυφάδας από την οποία εξεδόθη η 197/2Οί8 απόφαση με θέµα την αποδοχή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµµατέα του ΔΣ κθώς και του πρακτικού εκλογής νέου γραµματέα Δηµοτικού Συµβουλίου , της διαδικασίας προήδρευσε παρατύπως ο Πρόεδρος του ΔΣ ο οποίος εξέδωσε και την αντίστοιχη πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δηµοτικού σύμβουλου του επιτυχόντος συνδυασμού στον οποίο απονέµονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τις οικείες διατάξεις .

 

 

Για τους λόγους αυτούς :

 

ΑΠΟΦΑΣ|ΖΟΥΜΕ

Κάνουμε δεκτές τις προσφυγές των κ.κ. Παναγιώτη Γιάχου και Ιωάννη Τζούβελη (οι οποίες συνεξετάστηκαν )κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµματέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραμµατέα του Δήµου Γλυφόδας και ακυρώνουμε την 197/2Ο18 απόφαση καθώς και το πρακτικό εκλογής γραµµατέα για το χρονικό διαστηµα από 7-9-2Ο18 έως το τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου , για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

 

Κατα της παρούσας απόφασης µπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του όρθρου 152 του Ν. 3463/2006 από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας (αρθρο 151 του Ν. 3463/2006).

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝ ΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (...

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Τι το' θελε και ανακατεύτηκε με τα πίτουρα; Δεν είχε ακούσει την παροιμία ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα θα τον φάνε οι κότες"; Προσωπικά μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όλες αυτές τις παρα...

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει.....

Η υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Στην 38η πρόσκληση για συνεδρίαση στις 7 Νοέμβρη ώρα 20.00 έχουν εγγραφεί 39 θέματα (διαβάστε ΕΔΩ την πρόσκληση) Παρατηρήσαμε ότι στο κάθε θέμα αναφ...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr