• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του Παναγιώτη Γιάχου για το στήσιμο 62 εικονικών συνεδριάσεων στο Δήμο Γλυφάδας και την έκδοση 100 πλαστών αποφάσεων, με τη χρήση των οποίων διακινήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοτικό χρήμα.

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από την καταγγελία του Παναγιώτη  Γιάχου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Εσωτερικών, για να διενεργηθεί ο έλεγχος στο Δήμο και να  συνταχθεί το τελικό πόρισμα και ενώ μεσολάβησαν πολλά δημοσιεύματα σε εφημερίδες με αποκορύφωμα την αποκαλυπτική εκπομπή στη Δημόσια Τηλεόραση, τον περασμένο Οκτώβρη.

Είναι τόσο βαριά τα αδικήματα, που ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης αναμένεται να είναι αμείλικτος για τον αποκαλούμενο και "αδάμαντα της νομιμότητας".

Από εδώ και πέρα η διαδικασία είναι η εξής:

1) Πειθαρχική δίωξη από τον Ελεγκτή Νομιμότητας με πιθανές ποινές την αργία ή την έκπτωση από το αξίωμα.

2) Ποινική δίωξη από Εισαγγελέα και απόδοση των ποινικών ευθυνών.

3) Αναζήτηση, υπολογισμός και πιθανός καταλογισμός της οικονομικής ζημιάς του Δήμου.

Στην ίδια μοίρα με τον Παπανικολάου είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, καθώς και άλλα αιρετά πρόσωπα και υπάλληλοι του Δήμου, που συμμετείχαν σε όλη αυτή την πρωτοφανή φάμπρικα στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, οι επόμενοι μήνες αναμένονται πολύ καυτοί για τους παραπάνω αρνητικούς πρωταγωνιστές στην ιστορία του Δήμου Γλυφάδας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία  Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την  ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ  ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη.

Ο Παναγιώτης Βασιλάκης είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολεοδομία - χωροταξία στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και είναι Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο τη συγκρότηση και λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο ελληνικό κράτος.

Εντάχθηκε στο χώρο της αριστεράς από τις μαθητικές καταλήψεις του 90-91, ενώ ως φοιτητής συμμετείχε σε όλους τους φοιτητικούς αγώνες ως μέλος της ΕΑΑΚ και επί σειρά ετών εκλεγόταν στο ΔΣ του φοιτητικού του συλλόγου.

Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, έχει ενεργή παρουσία στους τοπικούς αγώνες για την προάσπιση του Υμηττού και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και είναι μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Είναι 43 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες  έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου FENIX στη Γλυφάδα.

Η Ειρήνη Βαγγελάτου υποψήφια Δήμαρχος Γλυφάδας

Υποψήφια δήμαρχος Γλυφάδας η Ειρήνη Βαγγελάτου με την νέα παράταξη "Ανυπότακτη Γλυφάδα". 

Η Ειρήνη Βαγγελάτου που είναι Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος, αποφασίστηκε να τεθεί επικεφαλής στη συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα η νεο-δημιουργημένη δημοτική κίνηση. 

Ανακοινώθηκαν επίσης και οι πρώτες 10 υποψηφιότητες για το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι οι εξής :

• ​Φύλλη Γεωργιάδου , Μέλος του σωματείου εργαζόμενων Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
• ​Καραβάς Αντώνης , Γιατρός ΕΣΥ
• ​Κόκορας Κώστας , Ψυχολόγος
• ​Ρέστος Δημήτριος -Μάριος , Φοιτητής ΗΜΜΥ ΕΜΠ 
• ​Καλιντεράκης Ευάγγελος ,Φοιτητής ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ
• ​Γιαννούλια Κατερίνα , Γεωπόνος /Μέλος του Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ 
• ​Παναγιωτίδου Χριστίνα , Εικαστικός
• ​Μπολανάκη Μάρω , Άνεργη
• ​Δρόσος Παναγιώτης , Ιδιωτικός Υπάλληλος
• ​Μαλικούτης Γιώργος , Συνταξιούχος Αερομεταφορών 

Η Ανυπότακτη Γλυφάδα είναι μια κίνηση που έχει σαν στόχο να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο της γλυφάδας στο πλάι όσων έχουν πληγεί από τις πολίτικες των παλιών και νέων μνημονίων για έναν δήμο δημοκρατικό με διαφάνεια στις λειτουργίες του κόντρα στο ξεπούλημα των δημοσίων χώρων και των παραλιών .

Σ' αυτό το πλαίσιο αγωνιζόμαστε για: 

• ​Μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού για όλο τον λαό
• ​Την απόδοση των Αστερίων στον δήμο 
• ​Την προάσπιση της δημοσιάς υγείας ενάντια στην υποβάθμιση του Ασκληπιείου Βούλας 
• ​Την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς 
• ​Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο δήμο, με την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, της ομηρείας και της υπερεκμετάλλευσης όσων δουλεύουν για την πόλη μας
• ​Την ουσιαστική στήριξη των άνεργων , των αδύναμων και των ατόμων με αναπηρία 
• ​Εναντία στον ρατσισμό και τον φασισμό
• ​Τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια στον σεξισμό

Ο Μάκης Φιλόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

 

Οι πολίτες της Γλυφάδας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Γλυφάδας και επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Αρχή – Δυνατή Γλυφάδα Μάκη Φιλόπουλου και γέμισαν την αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης στην πολιτική εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Μάκης Φιλόπουλος στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και τόνισε πως η συγκινητική τους παρουσία επιβεβαιώνει πως η Γλυφάδα έχει ανάγκη από μια νέα σοβαρή δημοτική αρχή, μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τη πόλη και τους πολίτες ,μια δημοτική αρχή που προτεραιότητα της θα είναι η αποτελεσματικότητα και όχι η επικοινωνία και οι δημόσιες σχέσεις που οδηγούν στην παραπλάνηση.

Απευθυνόμενος στους πολίτες δήλωσε πως απόψε ξεκινάμε την μάχη των εκλογών με προίκα την ιστορία και την προσφορά της Δημοτικής μας Παράταξης αλλά και την συμμετοχή νέων , όχι μόνο σε ηλικία αλλά και στην πολιτική, πολιτών.

Κάνουμε, τόνισε , μια Νέα Αρχή για μια Γλυφάδα ΔΥΝΑΤΗ , για να ξαναβάλουμε την πόλη στο σωστό δρόμο, για να ξανακάνουμε τις ανάγκες όλων των πολιτών προτεραιότητα μας για να αποκτήσει ξανά ο πολίτης λόγο και συμμετοχή. Γιατί εμείς, επισήμανε , έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι και ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά, να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς ,α κάνουμε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πολιτική του πορεία στην πόλη και παρουσίασε μερικά από τα πολύ σημαντικά έργα που έχουν την δική του υπογραφή όπως η ίδρυση των ΚΑΠΗ, το Ωδείο , τον Αθλητικό Οργανισμό, το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ,την Δημοτική Επιχείρηση του Γκολφ και άλλα νομικά πρόσωπα. Έργα όπως είπε που αντέξανε στο χρόνο γιατί είχαν γερά θεμέλια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μάκης Φιλόπουλος αναφέρθηκε και στην απερχόμενη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας πως έπαιρνε αποφάσεις χωρίς την κοινωνία, χωρίς συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, διχάζοντας πολλές φορές την κοινωνία, δημιουργώντας προνομιούχους και αποκλεισμένους.

Τόνισε πως τώρα προεκλογικά ο νυν Δήμαρχος καταφεύγει σε αλχημείες, προβάλλοντας μια εικονική πραγματικότητα και μια ακατάσχετη «εργολογία». 

Δήλωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των έργων είναι έργα, που έτσι και αλλιώς γίνονται από τους δήμους όπως συντηρήσεις σχολείων, Οδοφωτισμός , Παιδικές Χαρές και άλλα πολλά τα οποία δεν χρειάζονται καν δήμαρχο γιατί μπορούν να τα κάνουν μόνες τους οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο Μάκης Φιλόπουλος δήλωσε στους πολίτες της Γλυφάδας πως είμαστε μια παράταξη που συνδυάζει τη γνώση των τοπικών θεμάτων, την εμπειρία, την αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης και ταυτόχρονα διαθέτει την ορμή και το μεράκι των λιγότερο έμπειρων αλλά όχι και λιγότερο ικανών να προσφέρουν στην πόλη. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα, είπε, που κάθε μέρα που περνά θα γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Τόνισε παράλληλα πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην προγραμματική υπεροχή της παράταξης γιατί έχει ξεκάθαρο όραμα για την πόλη και γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε, δήλωσε , όλα όσα θετικά έγιναν στη Γλυφάδα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτά. Στόχος μας, είπε, είναι να πάμε τη Γλυφάδα ακόμη πιο ψηλά.

Κλείνοντας της ομιλία του ο Μάκης Φιλόπουλος υπογράμμισε πως δεν αρκεί πλέον η ικανότητα ενός μόνο ανθρώπου, ενός ικανού δημάρχου και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την πόλη αλλά απαιτείται η δημιουργία ισχυρής ομάδας που να συνδυάζει την εμπειρία και γνώση με τον ενθουσιασμό και την δυναμική νέων ανθρώπων.

 

Μαύρα μαντάτα για τον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Παπανικολάου

 

Αποφάσεις κόλαφος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατά του Δημάρχου Γλυφάδας.

Η αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του Δήμου Γλυφάδας είναι με τον πιο επίσημο τρόπο σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Ελεγκτής Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με τις αποφάσεις του με αριθμούς ανάρτησης στη 'ΔΙΑΥΓΕΙΑ" : 6ΤΑ1ΟΠ1Κ-1ΑΕ και ΨΠΗΘΟΡΙΚ-ΕΥΠ, ακύρωσε ως “παρανόμως ληφθείσες” τις αποφάσεις 806/28-12-2018 της Οικονομικής Επιτροπής και 40/28-12-2018 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γλυφάδας.

Αυτές οι αποφάσεις των δύο Επιτροπών του Δήμου τις οποίες συγκάλεσε σε συνεδρίαση και προέδρευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, "επικύρωσαν" παράνομα τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως και το Δεκέμβριο του 2018.

Στα πρακτικά αυτά  είχε συμπεριλάβει τεχνηέντως και τα πλαστά πρακτικά των 23 εικονικών δήθεν συνεδριάσεων της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, από τις οποίες ο Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου έκδωσε σωρεία από πλαστές αποφάσεις με υψηλότατο οικονομικό αντικείμενο, τις οποίες στην συνέχεια και υλοποίησε με ότι αυτό συνεπάγεται για το Δήμο.

Ο Γ. Παπανικολάου στην απέλπιδα προσπάθειά του να "ξεγλιστρήσει" από τις συνέπειες των παρανομιών του, μεθόδευσε μέσω αυτής της σωρευτικής επικύρωσης πρακτικών από τις δύο Επιτροπές, να “νομιμοποιήσει” τις πλαστές αποφάσεις που έχει εκδώσει διαπράττοντας νέες ακόμη ποιο βαριές παρανομίες, αφού αυτή τη φορά με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειές του επιχείρησε την παραπλάνηση των ελεγκτικών αρχών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής όχι μόνο ακύρωσε τις εν λόγω παράνομες "επικυρωτικές αποφάσεις", αλλά τις διαβίβασε και στους Ελεγκτές Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχουν εδώ και μήνες τον Δήμο Γλυφάδας για τις 100 πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το πόρισμα των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Αναμένεται η παραδειγματική τιμωρία των κ.κ. Παπανικολάου και Παναγάκου καθώς και όσων ακόμη συμμετείχαν και εκτέλεσαν αυτές τις απολύτως παράνομες και βλαπτικές για τον Δήμο Γλυφάδας πράξεις με τεράστιο οικονομικό αντικείμενο.

Τις αποφάσεις αυτές, 100 τον αριθμό, τις επονομαζόμενες και "μαϊμού" αφού όπως έχει καταγγελθεί δημοσίως, άλλες ελήφθησαν "δια περιφοράς" και άλλες έφεραν την ψήφο Δημοτικών Συμβούλων εν αγνοία τους, αφού κάποιοι απουσίαζαν στο εξωτερικό ή στην επαρχία κι ενώ άλλη ήταν καθηλωμένη σε χειρουργείο, ελέγχει η Δικαιοσύνη, αφού έχει κατατεθεί ένας ογκώδης φάκελος με τεκμηριωμένα στοιχεία από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Γιάχο. 

Να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Γιάχος μετά τη λήψη τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς αυτών των "επικυρωτικών αποφάσεων",  με κατεπείγουσα καταγγελία του προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενημέρωσε τις Επιθεωρήτριες - Ελέγκτριες πως ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με τις εν λόγω, τελικά ακυρωθείσες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσεις, διέπραξε νέες παρανομίες για να συγκαλύψει όπως αναφέρει τις προηγούμενες. 

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Γιάχος αναφέρει: 

"Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Γλυφάδας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) και της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας μέλη των δύο επιτροπών, σε δύο συνεδριάσεις"ΕΞΠΡΕΣ" συνολικής διάρκειας 12 λεπτών (!), επικύρωσαν συνολικά 252 πρακτικά συνεδριάσεων, 49 πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και 203 της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία αφορούν όλη την έως τώρα 52μηνη δημοτική θητεία τους, κατά παράβαση του άρθρου 97 του νόμου 3463/2006.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν ούτε ένα πρακτικό μπροστά τους και χωρίς να τα έχουν καν δει και διαβάσει. Κι όμως ενώ αυτοί οι ίδιοι τα πρώτα δυόμιση χρόνια, δεν ήταν καν μέλη αυτών των δύο επιτροπών, εν τούτοις επικύρωσαν τα πρακτικά συνεδριάσεων στις οποίες δεν συμμετείχαν!

Σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις "ΕΞΠΡΕΣ" ο Δήμαρχος εισηγήθηκε απροσδιόριστα την επικύρωση για χρονική περίοδο 52 μηνών "άφαντων" πρακτικών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τεχνηέντως και πλαστά πρακτικά, που αφορούν τις 23 εικονικές συνεδριάσεις (21 της Ο.Ε. και τις 2 της Ε.Π.Ζ.), τις οποίες έχει "σκαρώσει" ο Δήμαρχος και για τις οποίες ελέγχεται προσωπικά αυτός ο ίδιος". 

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι, ότι είναι θέμα ημερών η έκδοση από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. του πορίσματος, οπότε αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στο Δήμο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του Παναγιώτη Γιάχου για το στήσιμο 62 εικονικών συνεδριάσεων στο Δήμο Γλυφάδας και την έκδοση 100 πλαστών αποφάσεων, με τη χρήση των οποίων διακινήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοτικό χρήμα.

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος από την καταγγελία του Παναγιώτη  Γιάχου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στον Υπουργό Εσωτερικών, για να διενεργηθεί ο έλεγχος στο Δήμο και να  συνταχθεί το τελικό πόρισμα και ενώ μεσολάβησαν πολλά δημοσιεύματα σε εφημερίδες με αποκορύφωμα την αποκαλυπτική εκπομπή στη Δημόσια Τηλεόραση, τον περασμένο Οκτώβρη.

Είναι τόσο βαριά τα αδικήματα, που ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης αναμένεται να είναι αμείλικτος για τον αποκαλούμενο και "αδάμαντα της νομιμότητας".

Από εδώ και πέρα η διαδικασία είναι η εξής:

1) Πειθαρχική δίωξη από τον Ελεγκτή Νομιμότητας με πιθανές ποινές την αργία ή την έκπτωση από το αξίωμα.

2) Ποινική δίωξη από Εισαγγελέα και απόδοση των ποινικών ευθυνών.

3) Αναζήτηση, υπολογισμός και πιθανός καταλογισμός της οικονομικής ζημιάς του Δήμου.

Στην ίδια μοίρα με τον Παπανικολάου είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, καθώς και άλλα αιρετά πρόσωπα και υπάλληλοι του Δήμου, που συμμετείχαν σε όλη αυτή την πρωτοφανή φάμπρικα στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, οι επόμενοι μήνες αναμένονται πολύ καυτοί για τους παραπάνω αρνητικούς πρωταγωνιστές στην ιστορία του Δήμου Γλυφάδας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία  Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την  ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ  ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη.

Ο Παναγιώτης Βασιλάκης είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές στην πολεοδομία - χωροταξία στη Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ και είναι Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου με αντικείμενο τη συγκρότηση και λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο ελληνικό κράτος.

Εντάχθηκε στο χώρο της αριστεράς από τις μαθητικές καταλήψεις του 90-91, ενώ ως φοιτητής συμμετείχε σε όλους τους φοιτητικούς αγώνες ως μέλος της ΕΑΑΚ και επί σειρά ετών εκλεγόταν στο ΔΣ του φοιτητικού του συλλόγου.

Είναι μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, έχει ενεργή παρουσία στους τοπικούς αγώνες για την προάσπιση του Υμηττού και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και είναι μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Είναι 43 ετών, παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες  έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου FENIX στη Γλυφάδα.

Η Ειρήνη Βαγγελάτου υποψήφια Δήμαρχος Γλυφάδας

Υποψήφια δήμαρχος Γλυφάδας η Ειρήνη Βαγγελάτου με την νέα παράταξη "Ανυπότακτη Γλυφάδα". 

Η Ειρήνη Βαγγελάτου που είναι Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος, αποφασίστηκε να τεθεί επικεφαλής στη συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα η νεο-δημιουργημένη δημοτική κίνηση. 

Ανακοινώθηκαν επίσης και οι πρώτες 10 υποψηφιότητες για το Δημοτικό Συμβούλιο που είναι οι εξής :

• ​Φύλλη Γεωργιάδου , Μέλος του σωματείου εργαζόμενων Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
• ​Καραβάς Αντώνης , Γιατρός ΕΣΥ
• ​Κόκορας Κώστας , Ψυχολόγος
• ​Ρέστος Δημήτριος -Μάριος , Φοιτητής ΗΜΜΥ ΕΜΠ 
• ​Καλιντεράκης Ευάγγελος ,Φοιτητής ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ
• ​Γιαννούλια Κατερίνα , Γεωπόνος /Μέλος του Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ 
• ​Παναγιωτίδου Χριστίνα , Εικαστικός
• ​Μπολανάκη Μάρω , Άνεργη
• ​Δρόσος Παναγιώτης , Ιδιωτικός Υπάλληλος
• ​Μαλικούτης Γιώργος , Συνταξιούχος Αερομεταφορών 

Η Ανυπότακτη Γλυφάδα είναι μια κίνηση που έχει σαν στόχο να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο της γλυφάδας στο πλάι όσων έχουν πληγεί από τις πολίτικες των παλιών και νέων μνημονίων για έναν δήμο δημοκρατικό με διαφάνεια στις λειτουργίες του κόντρα στο ξεπούλημα των δημοσίων χώρων και των παραλιών .

Σ' αυτό το πλαίσιο αγωνιζόμαστε για: 

• ​Μητροπολιτικό πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού για όλο τον λαό
• ​Την απόδοση των Αστερίων στον δήμο 
• ​Την προάσπιση της δημοσιάς υγείας ενάντια στην υποβάθμιση του Ασκληπιείου Βούλας 
• ​Την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς 
• ​Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο δήμο, με την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, της ομηρείας και της υπερεκμετάλλευσης όσων δουλεύουν για την πόλη μας
• ​Την ουσιαστική στήριξη των άνεργων , των αδύναμων και των ατόμων με αναπηρία 
• ​Εναντία στον ρατσισμό και τον φασισμό
• ​Τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια στον σεξισμό

Ο Μάκης Φιλόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

 

Οι πολίτες της Γλυφάδας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Γλυφάδας και επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Αρχή – Δυνατή Γλυφάδα Μάκη Φιλόπουλου και γέμισαν την αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης στην πολιτική εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Μάκης Φιλόπουλος στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και τόνισε πως η συγκινητική τους παρουσία επιβεβαιώνει πως η Γλυφάδα έχει ανάγκη από μια νέα σοβαρή δημοτική αρχή, μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τη πόλη και τους πολίτες ,μια δημοτική αρχή που προτεραιότητα της θα είναι η αποτελεσματικότητα και όχι η επικοινωνία και οι δημόσιες σχέσεις που οδηγούν στην παραπλάνηση.

Απευθυνόμενος στους πολίτες δήλωσε πως απόψε ξεκινάμε την μάχη των εκλογών με προίκα την ιστορία και την προσφορά της Δημοτικής μας Παράταξης αλλά και την συμμετοχή νέων , όχι μόνο σε ηλικία αλλά και στην πολιτική, πολιτών.

Κάνουμε, τόνισε , μια Νέα Αρχή για μια Γλυφάδα ΔΥΝΑΤΗ , για να ξαναβάλουμε την πόλη στο σωστό δρόμο, για να ξανακάνουμε τις ανάγκες όλων των πολιτών προτεραιότητα μας για να αποκτήσει ξανά ο πολίτης λόγο και συμμετοχή. Γιατί εμείς, επισήμανε , έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι και ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά, να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς ,α κάνουμε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πολιτική του πορεία στην πόλη και παρουσίασε μερικά από τα πολύ σημαντικά έργα που έχουν την δική του υπογραφή όπως η ίδρυση των ΚΑΠΗ, το Ωδείο , τον Αθλητικό Οργανισμό, το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ,την Δημοτική Επιχείρηση του Γκολφ και άλλα νομικά πρόσωπα. Έργα όπως είπε που αντέξανε στο χρόνο γιατί είχαν γερά θεμέλια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μάκης Φιλόπουλος αναφέρθηκε και στην απερχόμενη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας πως έπαιρνε αποφάσεις χωρίς την κοινωνία, χωρίς συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, διχάζοντας πολλές φορές την κοινωνία, δημιουργώντας προνομιούχους και αποκλεισμένους.

Τόνισε πως τώρα προεκλογικά ο νυν Δήμαρχος καταφεύγει σε αλχημείες, προβάλλοντας μια εικονική πραγματικότητα και μια ακατάσχετη «εργολογία». 

Δήλωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των έργων είναι έργα, που έτσι και αλλιώς γίνονται από τους δήμους όπως συντηρήσεις σχολείων, Οδοφωτισμός , Παιδικές Χαρές και άλλα πολλά τα οποία δεν χρειάζονται καν δήμαρχο γιατί μπορούν να τα κάνουν μόνες τους οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο Μάκης Φιλόπουλος δήλωσε στους πολίτες της Γλυφάδας πως είμαστε μια παράταξη που συνδυάζει τη γνώση των τοπικών θεμάτων, την εμπειρία, την αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης και ταυτόχρονα διαθέτει την ορμή και το μεράκι των λιγότερο έμπειρων αλλά όχι και λιγότερο ικανών να προσφέρουν στην πόλη. Είμαστε μια ισχυρή ομάδα, είπε, που κάθε μέρα που περνά θα γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Τόνισε παράλληλα πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην προγραμματική υπεροχή της παράταξης γιατί έχει ξεκάθαρο όραμα για την πόλη και γιατί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε, δήλωσε , όλα όσα θετικά έγιναν στη Γλυφάδα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτά. Στόχος μας, είπε, είναι να πάμε τη Γλυφάδα ακόμη πιο ψηλά.

Κλείνοντας της ομιλία του ο Μάκης Φιλόπουλος υπογράμμισε πως δεν αρκεί πλέον η ικανότητα ενός μόνο ανθρώπου, ενός ικανού δημάρχου και ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την πόλη αλλά απαιτείται η δημιουργία ισχυρής ομάδας που να συνδυάζει την εμπειρία και γνώση με τον ενθουσιασμό και την δυναμική νέων ανθρώπων.

 

Μαύρα μαντάτα για τον απερχόμενο Δήμαρχο Γ. Παπανικολάου

 

Αποφάσεις κόλαφος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατά του Δημάρχου Γλυφάδας.

Η αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του Δήμου Γλυφάδας είναι με τον πιο επίσημο τρόπο σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Ελεγκτής Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με τις αποφάσεις του με αριθμούς ανάρτησης στη 'ΔΙΑΥΓΕΙΑ" : 6ΤΑ1ΟΠ1Κ-1ΑΕ και ΨΠΗΘΟΡΙΚ-ΕΥΠ, ακύρωσε ως “παρανόμως ληφθείσες” τις αποφάσεις 806/28-12-2018 της Οικονομικής Επιτροπής και 40/28-12-2018 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γλυφάδας.

Αυτές οι αποφάσεις των δύο Επιτροπών του Δήμου τις οποίες συγκάλεσε σε συνεδρίαση και προέδρευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, "επικύρωσαν" παράνομα τα πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως και το Δεκέμβριο του 2018.

Στα πρακτικά αυτά  είχε συμπεριλάβει τεχνηέντως και τα πλαστά πρακτικά των 23 εικονικών δήθεν συνεδριάσεων της Ο.Ε. και της Ε.Π.Ζ. που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, από τις οποίες ο Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου έκδωσε σωρεία από πλαστές αποφάσεις με υψηλότατο οικονομικό αντικείμενο, τις οποίες στην συνέχεια και υλοποίησε με ότι αυτό συνεπάγεται για το Δήμο.

Ο Γ. Παπανικολάου στην απέλπιδα προσπάθειά του να "ξεγλιστρήσει" από τις συνέπειες των παρανομιών του, μεθόδευσε μέσω αυτής της σωρευτικής επικύρωσης πρακτικών από τις δύο Επιτροπές, να “νομιμοποιήσει” τις πλαστές αποφάσεις που έχει εκδώσει διαπράττοντας νέες ακόμη ποιο βαριές παρανομίες, αφού αυτή τη φορά με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειές του επιχείρησε την παραπλάνηση των ελεγκτικών αρχών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής όχι μόνο ακύρωσε τις εν λόγω παράνομες "επικυρωτικές αποφάσεις", αλλά τις διαβίβασε και στους Ελεγκτές Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχουν εδώ και μήνες τον Δήμο Γλυφάδας για τις 100 πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το πόρισμα των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Αναμένεται η παραδειγματική τιμωρία των κ.κ. Παπανικολάου και Παναγάκου καθώς και όσων ακόμη συμμετείχαν και εκτέλεσαν αυτές τις απολύτως παράνομες και βλαπτικές για τον Δήμο Γλυφάδας πράξεις με τεράστιο οικονομικό αντικείμενο.

Τις αποφάσεις αυτές, 100 τον αριθμό, τις επονομαζόμενες και "μαϊμού" αφού όπως έχει καταγγελθεί δημοσίως, άλλες ελήφθησαν "δια περιφοράς" και άλλες έφεραν την ψήφο Δημοτικών Συμβούλων εν αγνοία τους, αφού κάποιοι απουσίαζαν στο εξωτερικό ή στην επαρχία κι ενώ άλλη ήταν καθηλωμένη σε χειρουργείο, ελέγχει η Δικαιοσύνη, αφού έχει κατατεθεί ένας ογκώδης φάκελος με τεκμηριωμένα στοιχεία από τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Γιάχο. 

Να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Γιάχος μετά τη λήψη τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς αυτών των "επικυρωτικών αποφάσεων",  με κατεπείγουσα καταγγελία του προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενημέρωσε τις Επιθεωρήτριες - Ελέγκτριες πως ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με τις εν λόγω, τελικά ακυρωθείσες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσεις, διέπραξε νέες παρανομίες για να συγκαλύψει όπως αναφέρει τις προηγούμενες. 

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Γιάχος αναφέρει: 

"Στις 28 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Γλυφάδας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γεώργιος Παπανικολάου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) και της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας μέλη των δύο επιτροπών, σε δύο συνεδριάσεις"ΕΞΠΡΕΣ" συνολικής διάρκειας 12 λεπτών (!), επικύρωσαν συνολικά 252 πρακτικά συνεδριάσεων, 49 πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και 203 της Οικονομικής Επιτροπής, τα οποία αφορούν όλη την έως τώρα 52μηνη δημοτική θητεία τους, κατά παράβαση του άρθρου 97 του νόμου 3463/2006.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς οι συγκεκριμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να έχουν ούτε ένα πρακτικό μπροστά τους και χωρίς να τα έχουν καν δει και διαβάσει. Κι όμως ενώ αυτοί οι ίδιοι τα πρώτα δυόμιση χρόνια, δεν ήταν καν μέλη αυτών των δύο επιτροπών, εν τούτοις επικύρωσαν τα πρακτικά συνεδριάσεων στις οποίες δεν συμμετείχαν!

Σε αυτές τις δύο συνεδριάσεις "ΕΞΠΡΕΣ" ο Δήμαρχος εισηγήθηκε απροσδιόριστα την επικύρωση για χρονική περίοδο 52 μηνών "άφαντων" πρακτικών, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά τεχνηέντως και πλαστά πρακτικά, που αφορούν τις 23 εικονικές συνεδριάσεις (21 της Ο.Ε. και τις 2 της Ε.Π.Ζ.), τις οποίες έχει "σκαρώσει" ο Δήμαρχος και για τις οποίες ελέγχεται προσωπικά αυτός ο ίδιος". 

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι, ότι είναι θέμα ημερών η έκδοση από το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. του πορίσματος, οπότε αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις στο Δήμο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr