• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Νίκος Παπάζογλου: Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου και να με εμπιστευτούν.

Ένας Γλυφαδιώτης, ο Νίκος Παπάζογλου, ένας πραγματικά δικός μας άνθρωπος, ζητά την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσει στη Βουλή.

Ας δούμε όμως πρώτα ποιος είναι ο Νίκος Παπάζογλου.

 Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Γλυφάδα από το 1974.

Είναι διπλωματούχος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου στις εφαρμογές Lazer σε ανθρώπινους ιστούς.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε και μέλος των επιχειρήσεων Παπάζογλου, όπου απασχολούνται 300 εργαζόμενοι.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας – Τακτικό Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Γλυφάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ενεργό μέλος του Ελληνοαμερικανικού, του Γερμανικού και του Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ενεργό μέλος του Δ. Σ του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Ε.Π.Ε.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, με ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο σχολείο, ενώ προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης και υγιεινής διαβίωσης των μαθητών, συνέβαλε αποφασιστικά με προσωπικές του δαπάνες. 

Ευαισθητοποιημένος και έτοιμος πάντα να ανταποκριθεί σε μικρά και μεγάλα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, καταγράφει στο ενεργητικό του παρεμβάσεις που έλυσαν προβλήματα, διευκόλυναν την καθημερινότητα της μαθητικής κοινότητας της πόλης και βοήθησαν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Αγαπητός σε όλο τον κόσμο, είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας, συνεισφέροντας ενεργά με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

"Στη ζωή μου είχα πάντα οδηγό την ακόλουθη αρχή.

Δουλειά χωρίς παχιά λόγια και ευχολόγια.

Τα έργα μετρούν και όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν που με ξεχώρισε σαν επιχειρηματία και με αυτή την φιλοσοφία καθημερινά αγωνίζομαι για τη Νέα Δημοκρατία. 

Δεν δηλώνω Αρχηγός, ούτε είμαι Πολιτικός των Συμφερόντων.

Είμαι ένας απλός στρατιώτης διπλά σε ανθρώπους που έχουμε κοινά πιστεύω.

Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου.

Να αξιολογήσουν την πορεία μου και να με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Δεσμεύομαι ότι με το ήθος και την αξιοπρέπεια που με διακρίνει, θα συνεχίσω να προσφέρω κοινωνικά και πολιτικά τα μέγιστα.

Κάναμε πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα."

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη του Νίκου Παπάζογλου στην εκπομπή "Κακά Κορίτσια".

 

 

                                               

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Τσερκέζο

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Γιάννης Τσερκέζος ιδιοκτήτης του «Local WebTV», που τα τελευταία χρόνια αναμετέδιδε ζωντανά στο διαδίκτυο τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο Γιάννης Τσερκέζος, ήταν 65 ετών και μετά από ανεύρυσμα που έπαθε το περασμένο Σάββατο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου χθες δυστυχώς εξέπνευσε.


Ο Γιάννης Τσερκέζος, δραστηριοποιούταν στον χώρο της ενημέρωσης και επικοινωνίας, με την δημιουργία στις αρχές της δεκαετίας του 90, του τηλεοπτικού σταθμού «LOCAL TV» με κύρια θεματολογία τα δρώμενα των Δήμων της περιοχής μας και γενικότερα τις δραστηριότητες των μαζικών φορέων των Τοπικών Κοινωνιών.

Το «LOCAL TV» "έβαλε" μέσα στα σπίτια όλων μας, τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής μας, ενώ μετέδιδε τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και τα αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας.

Τα τελευταία χρόνια το «LOCAL TV» μετεξελίχθηκε σε LOCALWEBTV.GR με αντικείμενο τις αναμεταδώσεις ζωντανά στο διαδίκτυο των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και παρουσιάσει διαφόρων θεμάτων των Δήμων και άλλων υπηρεσιών, όπως απομαγνητοφωνήσεις, παραγωγή εικόνας και ήχου, με τον Γιάννη πάντα μάχιμο και ακούραστο εργάτη της ενημέρωσης.


Ο Γιάννης Τσερκέζος, υπηρέτησε από το δικό του μετερίζι, με πάθος το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού όλη η επαγγελματική σταδιοδρομία του, ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση του κοινού μέσα από το κανάλι του, στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 


Με
το Γιάννη είμαστε φίλοι πάνω από 30 χρόνια, ενώ από το 1995 και για πολλά χρόνια συνεργαστήκαμε, αφού είχα την επιμέλεια και παρουσίαζα από το «Local TV», την εκπομπή << ΔΗΜΟ...λογίες >> με καλεσμένους προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση από όλη την Αττική.

 

Ο Γιάννης ήταν ένας ιδιαίτερα ευφυής και καλλιεργημένος άνθρωπος και θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ανέφερα ότι, ποτέ μα ποτέ, δεν παρενέβη στην εκπομπή μου, είτε για το ποιόν θα φιλοξενούσα, είτε για το τι θα τον ρωτούσα είτε και για το τι θα έλεγα. Ακόμη κι όταν διαφωνούσε, την γνώμη του την έλεγε πολύ αργότερα κι όταν η εκπομπή είχε ήδη προβληθεί.

 

Είχε ένα δικό του ξεχωριστό και ωραίο χιούμορ και όταν συναντιόμασταν ή τηλεφωνιόμασταν, του άρεσε να με πειράζει και με εκείνο το απέραντο χαμόγελό του με αποκαλούσε ''Λάρυ", υπονοώντας ότι ήμουνα ο Λάρυ Κίγκ του «Local TV» και σκάγαμε και οι δυο στα γέλια.

 

ξαφνικός θάνατός του Γιάννη, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ούτως ή άλλως λειψή, πολύπαθη και πάσχουσα ενημέρωση, για τα δρώμενα τόσο στους Δήμους, όσο και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

 

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου της Βούλας.

Νοιώθω βαθιά θλίψη για τον θάνατο του άξιου φίλου μου και ακούραστου εργάτη της ενημέρωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην γυναίκα του και στα τρία παιδιά του.

 

Φίλε Γιάννη καλό σου ταξίδι.

 

Καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην ΕΡΤ 1

 

 

 

 

Παρακολουθήστε τις σοβαρές καταγγελίες για  παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην εκπομπή "Άλλη Διάσταση'' της ΕΡΤ 1 από την Δημοτική Σύμβουλο Γλυφάδας κ. Βάνα  Μπάρμπα, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Παναγιώτη Γιάχο και τον Θέμη Μπαλασόπουλο..

Ακυρώθηκε ως παράνομη η 11η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Ο σοφός λαός μας για κάθε τι έχει και μια παροιμία. Αυτή που ακολουθεί νομίζουμε ότι ταιριάζει γάντι στην είδηση που ακολουθεί: 

'' Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακή του μέρα".

Επιτέλους έστω και καθυστερημένα ήρθε και στο Δήμο Γλυφάδας η νομιμότητα, με το γερό στραπάτσο του "ξερόλα" Δήμαρχου Γιωργάκη Παπανικολάου και του πειθήνιου σε αυτόν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Παναγάκου, με την ακύρωση της παράνομης ειδικής συνεδρίασης στις 7 Σεπτέμβρη, για την εκλογή νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μεθυσμένος από την εξουσία και τις "ισχυρές πλάτες", αλλά και γνωρίζοντας ως δικηγόρος πολύ καλά, τους ρυθμούς χελώνας που κινείται η δικαιοσύνη στην χώρα μας, ο Δήμαρχος διοικεί το Δήμο, ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τους νόμους, όπως εξυπηρετούνται οι εκάστοτε επιλογές του.

Δυστυχώς όμως σ' αυτή την συμπεριφορά του, τον ακολουθούν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και αρκετοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι καθώς και κάποιοι "ασπόνδυλοι" Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάμπρικα που σκάρωσαν με τις 62 "μαϊμού συνεδριάσεις των Δ.Σ., Ο.Ε. και Ε.Π.Ζ., με τις 100 πλαστές αποφάσεις, για τις οποίες διεξάγεται ήδη Διοικητική και Δικαστική έρευνα.

Τελευταίο κρούσμα παραβίασης του νόμου, ήταν η παράνομη και παράτυπη  διαδικασία που έκαναν, για την αποδοχή της παραίτησης του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή του νέου Γραμματέα του.

Πρωταγωνιστής αυτής της παρανομίας ο Στρατής Παναγάκος, ο οποίος παρέκαμψε το νόμο και ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΕ ό ίδιος τις αρμοδιότητες του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Σύμβουλου της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Τζούβελη, συγκαλώντας - με το έτσι θέλω - αυτός αντί του κ. Τζούβελη, την Ειδική Συνεδρίαση προεδρεύοντας μάλιστα σε αυτήν,  παραβιάζοντας τα όσα σαφώς και ρητά ορίζει το άρθρο 64 του νόμου 3852/2010, το οποίο είχε το θράσος να επικαλείται και στην παράνομη 11η πρόσκλησή του προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Εδώ να αναφέρουμε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση παρωδία από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν μόνο τα 21, ήτοι οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάφωρη παρατυπία.

Από τους 25 της πλειοψηφίας προσήλθαν μόνο οι 17, ενώ για να υπάρξει απαρτία απαιτούνταν 21.

Και ω του θαύματος προσήλθαν 4  από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλιόπουλος, Τσαμπίρας, Μερίκου και Λυγνού.

Εάν όμως δεν παρευρίσκονταν οι 4 της αντιπολίτευσης δεν θα γινόταν αυτή η παράνομη συνεδρίαση. 

Εδώ ταιριάζει αυτό έλεγε κι ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος: "Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα".

Για όσους νομίζουν ότι υπερβάλουμε υπάρχει το σχετικό VIDEO στο κανάλι του Δήμου στο YouTube.    

 

Κατά αυτών των εξόφθαλμων παρανομιών, στις 11 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Παναγιώτης Γιάχος. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Την επομένη 12 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας κι ο άμεσα θιγμένος, πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζούβελης. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Όπως ήταν επόμενο, με την αρ. πρωτ. 79662/26774 -17/9/2018 απόφασή του, ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ αφού συνεξέτασε και τις δύο προσφυγές, τις έκανε δεκτές και ΑΚΥΡΩΣΕ την 197/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ΑΚΥΡΩΣΕ και το πρακτικό εκλογής νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

Αξίζει να τονίσουμε κάποια σημεία από την  απόφαση του ΕΛΕΓΚΤΗ  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, όπως εκεί που επισημαίνει την βούληση του νομοθέτη για τη σύγκληση και προέδρευση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ, από τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο, που κατά τεκμήριο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των δημοτών, ενώ σε ένα άλλο σημείο επισημαίνει ότι, ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ο Πρόεδρος του Δ. Σ. εξέδωσε πρόσκληση και προέδρευσε στην ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου, στον οποίο απονέμονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τον νόμο.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ"ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ Δ|ΑΥΓΕ|Α

ΜΕ ΑΠΟΔΕ|ΞΗ

Αθήνα, 17/9/2018

Αρ.Πρωτ. 79662/26774

Ταχ.Δ/νση Λ. Κατεχάκη 56 Ταχ.Κώδικας 1 15 25

Πληροφορίες : Παπαδοπούλου Πηνελόπη Τηλέφωνο 213 2035683

Προς : 1) κ. Ιωάννη Τζούβελη Δηµοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Αρχιπελάγους 74 Γλυφάδα

 1. Παναγιώτη Γιάχο

Γεωρ. Γεννηματά 46 Γλυφάδα

 1. Δήµο Γλυφάδας

 

 

ΘΕΜΑ : Εξέταση α) της από 11-9-2018 προσφυγής του κ. Παναγιώτη Γιάχου και β) της από 12-9-2018 προσφυγής του κ. Ιωάννη Τζουβελη δηµ. Συµβούλου, κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με Θέµα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµµατέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραµµατέα

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

"Εχοντας υπόψη τις διατάξεις :

  1. Του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης Διοίκησης- Πρόγραμµα Καλλικράτης», όπως ισχύει, σε συνδυασµό µε τις διατάξεις του ν. 2503/1997 (ΦΕΚ 107/Α/1997) «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθµιση Θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις».

  2. Του Π.Δ. 135/2010 (ΦΕΚ 228/Α/2010) «Οργανισµός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής», όπως ισχύει.

  3. Των άρθρων 28 και 28Α του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/2015) «Εκδημοκρατισµός της Διοίκησης- Καταπολέµηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» όπως συµπληρώθηκε µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21 /Α/201ό) «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

  4. Τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 περί της εκλογής Προεδρείου Δηµοτικού Συµβουλίου

  5. Την υπ' αρ.43/2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά µε την ορκωµοσία των αιρετών των Δήµων, εγκατάσταση νέων αρχών και εκλογή µελών των συλλογικών οργάνων των Δήµων(Δηµοτική Περίοδος :1η Σεπτεµβρίου 2014 -31η Αυγούστου 2019)

  6. Την υπ'αρ. ό /8-2-2018 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα την αποδοχή παραίτησης από TO

αξίωµα του Προέδρου του ΔΣ καθώς και TO υπ΄αρ. Πρωτ. 45690/18-12-2012 έγγραφο του ΥΠΕΣ µε θέμα, προεδρεύων της Ειδικής Συνεδρίασης του δηµοτικού Συµβουλίου για εκλογή μελών Προεδρείου

  1. Την 197 /2018 απόφαση του ΔΣ Γλυφάδας µε Θέμα την αποδοχή παραίτησης του Δηµοτικού Συµβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµματέα του ΔΣ

  2. Το από 7-9-2Ο18 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίοσης του ΔΣ Γλυφάδας για την εκλογή Γραµµατέα του Δηµοτικού Συµβουλίου για το διαστημα από 7-9-2Ο18 έως TO τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου.

  1. Την 1 1-9-2Ο18 προσφυγή του κ. Παναγιώτη Γιαχου κατα των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

IO. Την από 12-9-2018 προσφυγή του κ. |ωόννη Τζουβελη κατα Γιαχου κατά των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

 

. Επειδή, εξεταζεται αρχικα το παραδεκτό των ασκηΘεισων προσφυγων , λόγοι του οποίου αποτελούν η εμπρόΘεσµη όσκηση αυτων κατα πράξης εκτελεστής από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον, οι οποίες εν προκειμένω κρίνονται παραδεκτές καθώς ο προσφεύγοντες έχοντες έννοµο συµφέρον (άσκησαν τις εν λόγω προσφυγές εµπρόΘεσμα και περαιτέρω ερευναται το βόσιµο αυτών.

 

. Επειδή συµφωνα με τα οριζόµενα στο αρθρο 64 του N.3852/2010 και σχετικό µε τις διαδικασίες εκλογής Αντιπροέδρου και Γραµματέα του Δηµοτικού Συµβουλίου «ί. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δηµοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το δηµοτικό συµβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συµβούλου του επιτυχόντος συνδυασµού που έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφι΄ας, εκείνου που είναι γραµµένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. [ 7] [2] Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύµβουλος που συγκάλεσε το συµβούλιο, TO σώµα εκλέγει, χωριστά και µε µυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραµµατέα του. Ο πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασµό, o αντιπρόεδρος προτείνεται από τη µείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραµµατέας από τις λοιπές παρατάξεις της µειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύµβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραµµατέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του δήμου.»

 

. Επειδή, η βούληση του νοµοθέτη στις ανωτέρω διατάξεις είναι η σύγκληση του ΔΣ καθώς και η προεδρεία της Ειδικής Συνεδρίασης για την εκλογή µελών του προεδρείου να γίνεται από το σύµβουλο που κατά τεκµήριο απολαµβάνει της εµπιστοσύνης των δηµοτών, µε σκοπό τη χωρίς προσκόμματα συγκράτηση των συλλογικών οργάνων προς άσκηση των αρµοδιοτήτων τους.

 

. Επειδή εν προκειμένω σύµφωνα µε τα όσα προκύπτουν από τον έλεγχο της Ειδικής Συνεδρίασης του ΔΣ Γλυφάδας από την οποία εξεδόθη η 197/2Οί8 απόφαση με θέµα την αποδοχή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµµατέα του ΔΣ κθώς και του πρακτικού εκλογής νέου γραµματέα Δηµοτικού Συµβουλίου , της διαδικασίας προήδρευσε παρατύπως ο Πρόεδρος του ΔΣ ο οποίος εξέδωσε και την αντίστοιχη πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δηµοτικού σύμβουλου του επιτυχόντος συνδυασμού στον οποίο απονέµονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τις οικείες διατάξεις .

 

 

Για τους λόγους αυτούς :

 

ΑΠΟΦΑΣ|ΖΟΥΜΕ

Κάνουμε δεκτές τις προσφυγές των κ.κ. Παναγιώτη Γιάχου και Ιωάννη Τζούβελη (οι οποίες συνεξετάστηκαν )κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµματέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραμµατέα του Δήµου Γλυφόδας και ακυρώνουμε την 197/2Ο18 απόφαση καθώς και το πρακτικό εκλογής γραµµατέα για το χρονικό διαστηµα από 7-9-2Ο18 έως το τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου , για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

 

Κατα της παρούσας απόφασης µπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του όρθρου 152 του Ν. 3463/2006 από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας (αρθρο 151 του Ν. 3463/2006).

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝ ΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

Βάνα Μπάρμπα: 39 εικονικές και παράνομες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

 Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Γλυφάδας βάζει με νέα αίτησή της που κατέθεσε στο Δήμο Γλυφάδας στις 12/09/2018 με αριθμ. πρωτ. 25467 η γνωστή ηθοποιός και Δημοτική Σύμβουλος κ. Βάνα Μπάρμπα.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγάκου από το ξεμπρόστιασμα που τους κάνει η κ. Μπάρμπα,  για τις εικονικές και παράνομες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου που "σκάρωσαν", εκδίδοντας σωρεία πλαστές αποφάσεις. 

Η ασυμβίβαστη και μαχητική Βάνα απευθύνει την αίτησή της στην Διευθύντρια του Δήμου ως καθ΄ύλην αρμόδια, ζητώντας να της χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι αυτές οι περιβόητες ΔΗΘΕΝ συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν δημόσια και κανονικά, όπως  ψευδώς αναγράφεται στα χαλκευμένα αποσπάσματα πρακτικών που συντάχθηκαν από την υπηρεσία στην οποία είναι προϊσταμένη η κ. Κυριακίδου, τονίζοντας πως εφόσον δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, η κ. Διευθύντρια είναι υποχρεωμένη να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις και να μην συνεχίσει τις κωλυσιεργίες και υπεκφυγές.

Είναι χαρακτηριστικές οι παρακάτω φράσεις της:

"Ελπίζω επίσης να αντιληφθείτε ότι είστε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κι όχι των εκάστοτε Δημάρχων και Προέδρων. Επομένως οφείλετε να τηρείτε τη νομιμότητα, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και μεθοδεύσεις των εκάστοτε Διοικούντων."

"Όμως είτε ηθελημένα είτε μετά από πιέσεις που σας ασκήθηκαν, μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας κι εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, αναγράφοντας ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία που είστε προϊσταμένη."

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αίτησης της κ. Μπάρμπα.

 Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

Ορφέως 6 Γλυφάδα 166 75

Τηλ: 211 0174 226 κιν: 6944 318 218                          Γλυφάδα 12 Σεπτέμβρη 2018,     αρ. πρωτ. Δήμου 25467

 

Α Ι Τ Η Σ Η

Προς: τον Δήμο Γλυφάδας, συγκεκριμένα προς την Διευθύντρια της Διοικ. Υπηρεσίας

και Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτα Κυριακίδου.

 

Κοινοποίηση:

- Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

(δια της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου)

- Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

- Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση στοιχείων καθώς και παροχή εξηγήσεων και πληροφοριών, αναφορικά με την αναγραφή του ονόματός μου, ότι δήθεν ήμουν παρούσα σε 37 εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου φέρομαι να υπερψήφισα 69 αποφάσεις, ενώ σε 2 ακόμη εικονικές συνεδριάσεις φέρομαι ως απούσα.

Κυρία Κυριακίδου ασφαλώς και γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες ότι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου “έστησαν” στον Δήμο μας εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκδίδοντας πλαστές αποφάσεις αυτών των οργάνων.

Στις ίδιες καταγγελίες γίνεται αναφορά και για την δική σας συνέργεια, συμμετοχή ή ανοχή (εσείς γνωρίζετε καλύτερα), καθώς και των υπαλλήλων του τμήματος που είστε προϊσταμένη, σε όλη αυτή τη διαδικασία έκδοσης των πλαστών αποφάσεων.

Γνωρίζετε επίσης ότι μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, διεξάγεται έρευνα από το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ για την ίδια υπόθεση υπόθεση διεξάγει ανακρίσεις και η Δικαιοσύνη.

 Διασταυρώνοντας και τσεκάροντας τις ημερομηνίες που υποτίθεται ότι έγιναν αυτές οι συνεδριάσεις, διαπίστωσα ότι δεν ήμουν παρούσα σε καμία, ΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ!!! Και πως άλλωστε θα γινόταν να είμαι παρούσα, αφού όλα αυτά είναι εικονικά και σκηνοθετημένα.

 Κι όμως κ. Κυριακίδου εσείς αναγράφετε ότι ήμουν παρούσα σε 37 μηδέποτε πραγματοποιηθείσες δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και μάλιστα ότι υπερψήφισα κι όλες αυτές τις 69 πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε, ως αρμόδιο τμήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Παναγάκος.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε άλλες 2 δήθεν συνεδριάσεις που <<σκαρώσατε>>, με αναγράφετε ότι εκεί λέει, ήμουν αδικαιολόγητα απούσα.

Ευχόμουν με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, όλα αυτά να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όμως τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι καταιγιστικά.

Δυστυχώς όμως εκτός όμως από τα στοιχεία, είναι πολύ εύγλωττη και η μέχρι τώρα στάση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ. Σ., αφού παρά τα δημοσιεύματα, παρά τις έγγραφες και προφορικές ερωτήσεις στις συνεδριάσεις του Δ. Σ., εξακολουθούν να τηρούν παρατεταμένη και απόλυτη σιγή ιχθύος. Τι άλλο άλλο μπορεί να δείχνει αυτή η συμπεριφορά, εκτός από την αμηχανία τους μπροστά στην αποκάλυψη των παρανομιών.

 Πληροφορήθηκα ότι για την ίδια υπόθεση, στην έγγραφη αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ταστάνη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αφήσατε να παρέλθει ένας μήνας, αντί του ερωτώμενου κ. Παναγάκου, απαντήσατε ΕΣΕΙΣ κ. Κυριακίδου!!!

 Για το ίδιο θέμα, στην έγγραφη αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τζούβελλη που ήταν προς ΕΣΑΣ κ. Κυριακίδου, αφού κι εδώ αφήσατε πάλι να παρέλθει ένας μήνας, αν και η αίτηση απευθυνόταν προς εσάς, δεν απαντήσατε εσείς, αλλά ο Πρόεδρος κ. Παναγάκος!!!

 Όπως πληροφορήθηκα και στα δύο απαντητικά έγγραφά σας και στους δύο συναδέλφους δεν υπάρχουν ουσιαστικές, πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για αυτή την υπόθεση. Ειλικρινά λυπάμαι για όλη αυτή την κωλυσιεργία και θλίβομαι για αυτή την συμπεριφορά σε Δημοτικούς Συμβούλους.

Αντιλαμβάνεστε ότι εάν είχατε δώσει στους συναδέλφους, τεκμηριωμένες και πειστικές απαντήσεις, δεν θα σας υπέβαλα κι εγώ την παρούσα αίτηση.

Ελπίζω επίσης να αντιληφθείτε ότι είστε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κι όχι των εκάστοτε Δημάρχων και Προέδρων. Επομένως οφείλετε να τηρείτε τη νομιμότητα, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και μεθοδεύσεις των εκάστοτε Διοικούντων.

 Ελπίζω ακόμη η παρούσα αίτησή μου, να μην έχει την ίδια αντιμετώπιση, που είχαν οι αιτήσεις των δύο συναδέλφων και να μου δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς και να μου χορηγηθούν τα όσα αιτούμαι χωρίς κωλυσιεργίες.

Ως Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δ. Σ., αλλά και ως έμπειρη υπάλληλος, ασφαλώς και γνωρίζετε τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 14 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, απόσπασμα του οποίου παραθέτω παρακάτω:

<<Άρθρο 14 Γραμματεία – Υπηρεσία Δημοτικού συμβουλίου

Στο Δήμο και στα πλαίσια του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, λειτουργεί υπηρεσία Δημοτικού Συμβουλίου, με αρμοδιότητες διεκπεραίωσης όλων των θεμάτων, που αφορούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και το προεδρείο του. Η υπηρεσία αποτελείται από τον ειδικό γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον ΟΕΥ και ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις αρμοδιότητες συμπεριλαμβάνονται η τήρηση του αρχείου των αποφάσεων και των λοιπών σχετικών εγγράφων, η διεξαγωγή της αλληλογραφίας, η σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων, η προώθηση και δημοσίευση των αποφάσεων καθώς και η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Δήμου, η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των Προέδρων των Τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων επί θεμάτων που τους αφορούν και γενικά κάθε σχετική με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εργασία. ..>>

Με βάση λοιπόν τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου, έχετε την ευθύνη και την υποχρέωση για την ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, τόσο στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων του, στην έκδοση των αποφάσεών του, και πρωτίστως στην ΠΛΗΡΗ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, προκειμένου να μπορούν ασκούν νόμιμα τα καθήκοντά τους.

Σε εφαρμογή των παραπάνω και προκειμένου να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως Δημοτική Σύμβουλος, αλλά και εν όψη των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, δεδομένου ότι στα αρχεία του Δήμου, έχετε καταχωρήσει ότι ΔΗΘΕΝ πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, νόμιμα και δημόσια οι παρακάτω 39 Έκτακτες Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μετά από την υποτιθέμενη συζήτηση έγιναν και ψηφοφορίες και ότι υπερψηφίστηκαν και οι 71 αποφάσεις, όπως αναλυτικά αναγράφω παρακάτω:

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

1η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 13-01-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 6

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 27-02-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 45

8η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 11-03-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 59

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-03-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 74

12η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 05-05-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 96,97,98,99

15η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-05-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 127

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-06-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 175,176,177

22η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-07-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 183

25η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-07-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 228

27η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 08-09-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 247

28η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-09-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 248,249

33η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-11-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 293

36η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-11-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 329

38η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-12-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 354

40η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-12-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 387,388

41η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 21-12-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 389

42η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 29-12-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 390,391,392

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

1η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-01-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 1

3η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-01-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 11

7η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-02-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 58

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 10-03-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 82,83

12η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-03-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 98

15η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 12-05-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 144

18η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 20-05-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 145

19η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 27-05-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 188,189

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 06-06-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 190,191

24η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-06-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 202,203

26η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-08-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 246,247,248

31η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 30-09-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 288,289

37η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 18-11-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 354,355

38η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-11-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 356,357,358

39η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 01-12-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 359,360,361

40η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 05-12-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 362,363

42η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 16-12-2016 , αριθμοί των πλαστών απ. 397,398,399,400,401,402

43η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 21-12-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 403,404

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

3η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 30-01-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 1,2

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 21-02-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 62,63

7η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 24-02-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 64,65

11η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-03-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 82,83

 

ΑΙΤΟΥΜΑΙ λοιπόν να μου χορηγήσετε, για όλες τις αναφερόμενες παραπάνω συνεδριάσεις και αποφάσεις τα παρακάτω στοιχεία. Εφόσον όμως δεν μου τα χορηγήσετε, είναι υποχρέωσή σας να μου εξηγήσετε σαφώς και τεκμηριωμένα, τους λόγους της μη ύπαρξης ή της μη χορήγησης των στοιχείων που αιτούμαι.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ:

 1. Τα αντίγραφα των προσκλήσεων των παραπάνω δήθεν έκτακτων συνεδριάσεων.

 2. Τα αποδεικτικά επίδοσης των αντίστοιχων προσκλήσεων προς εμέ.

 3. Τα αντίγραφα των τηρουμένων χειρόγραφων παρουσιολογίων στις εν λόγω συνεδριάσεις, με την αναγραφή, ποια υπάλληλος έχει συμπληρώσει το κάθε ένα.

 4. Τα αντίγραφα των τηρουμένων καταλόγων με τις ψηφοφορίες (;;;) στις εν λόγω αποφάσεις, με την αναγραφή, ποια υπάλληλος έχει συμπληρώσει το κάθε ένα.

 5. Τα αντίγραφα των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών αυτών των συνεδριάσεων.

 6. Τα ηχογραφημένα αρχεία όλων αυτών των συνεδριάσεων.

 7. Τα βιντεογραφημένα αρχεία όλων αυτών των συνεδριάσεων.

 8. Τα αντίγραφα όλων των παραπάνω αποφάσεων που εκδόθηκαν.

 9. Τα αντίγραφα των ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ αυτών των συνεδριάσεων.

 10. Τα αντίγραφα των αποδεικτικών δημοσίευσης των παραπάνω αποφάσεων.

 

Στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, στο άρθρο 8 προβλέπονται τα παρακάτω: <<1. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στην περίπτωση ματαίωσής της τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημοτικού υπαλλήλου που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό. Στα πρακτικά καταχωρούνται οι συζητήσεις, οι ψηφοφορίες, οι αποφάσεις και μειοψηφούσες γνώμες για κάθε θέμα.>>

Όπως γνωρίζετε και σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα καθήκοντα του γραμματέα υπαλλήλου, εκτελείτε συνήθως εσείς αλλά και οι άλλες υπάλληλοι του Τμήματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζητάω λοιπόν να με πληροφορήσετε συγκεκριμένα, για κάθε μία από τις παραπάνω δήθεν συνεδριάσεις, ποια υπάλληλος έχει καταγραφεί ότι εκτελούσε τα καθήκοντα του γραμματέα.

Κυρία Κυριακίδου αντιλαμβάνομαι ότι είστε σε πολύ δύσκολη θέση και λυπάμαι που έχετε εμπλακεί τόσο εσείς, όσο και οι άλλες υπάλληλοι σε όλη αυτή τη δύσοσμη υπόθεση, με τις εικονικές συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Όμως είτε ηθελημένα είτε μετά από πιέσεις που σας ασκήθηκαν, μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας κι εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, αναγράφοντας ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία που είστε προϊσταμένη.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μονόδρομος για όποιον σέβεται τον εαυτό του αλλά και τη νομιμότητα, η αναζήτηση της αλήθειας και η τιμωρία των υπευθύνων.

Είναι καθήκον μου και υποχρέωσή μου να προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, γι αυτό και περιμένω άμεσα τις απαντήσεις σας και όλα τα στοιχεία που αιτούμαι, προκειμένου να αποδείξω ότι το όνομά μου αναγράφεται εν αγνοία μου, καταχρηστικά και παράνομα, στα πλαστά αποσπάσματα των δήθεν πρακτικών, που με εμφανίζουν ότι δήθεν συμμετείχα σε αυτές τις εικονικές και σκηνοθετημένες δήθεν δημόσιες συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου.

 

Με τιμή

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

 

Βάνα Μπάρμπα: Ο Δήμαρχος Γλυφάδας συμπεριφέρεται σαν τοπικός Ερντογάν

Βόμβα μεγατόνων στα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας.

Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 03.00 μ.μ. η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βάνα Μπάρμπα πρωτοκόλλησε στον Δήμο επιστολή της, με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από την παράταξη του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου με βαρύτατες καταγγελίες.

Είναι ολοφάνερο ότι η γνωστότατη ηθοποιός και Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας, η οποία διακρίνεται για την ευθύτητά της, "έβραζε" από καιρό, με τα όσα περίεργα συμβαίνουν στον Δήμο, οπότε δεν άντεξε άλλο και τα βρόντηξε.

Τα όσα γράφει στην δήλωσή της για τον "αδάμαντα της νομιμότητας" Γιωργάκη Παπανικολάου είναι αποκαλυπτικά και χρήζουν εισαγγελικής έρευνας.

Είναι πλέον φανερό ότι το απόστημα έσπασε.

Μετά την αποχώρηση από την παράταξη του Δημάρχου, του Δημοτικού Σύμβουλου με το ήθος και την ποιότητα του κ. Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ο οποίος είναι γνωστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, σήμερα τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η ασυμβίβαστη κ. Βάνα Μπάρμπα, η οποία "δεν μασάει τα λόγια της".

Ασφαλείς πληροφορίες μας, φέρουν και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους αποφασισμένους να αποχωρήσουν από την παράταξη του Δήμαρχου Γιωργάκη Παπανικολάου, για πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρούς λόγους...

 

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κ. Μπάρμπα και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι όντως πρόκειται για βόμβα μεγατόνων στα Δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας.

 

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

Ορφέως 6 Γλυφάδα 166 75

Τηλ: 211 0174 226 κιν: 6944 318 218

 

Γλυφάδα 07 Σεπτέμβρη 2018

Αριθμ.πρωτ. Δήμου Γλυφάδας 25121

 

Προς: 1) Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο Παπανικολάου.

  1. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Στρατή Παναγάκο,

   (κ. Πρόεδρε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώ να μου δοθεί ο λόγος για να αναγνώσω την παρούσα η ίδια.)

Κοινοποίηση:

- Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

- Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακίδου, για να κοινοποιήσει την παρούσα προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

- Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

                                                                                            Δ Η Λ Ω Σ Η

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί...”

Με την παρούσα δήλωσή μου σε συνάρτηση με την παρ. 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφασή μου να αποχωρίσω από την δημοτική παράταξη “Η Γλυφάδα μας”, δηλώνοντας ότι καθίσταμαι ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Θα ήταν εκ μέρους μου ασέβεια, τόσο προς εσάς τους συναδέλφους μου όσο και προς τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εάν δεν εξηγούσα τους λόγους που με οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Άλλωστε αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και είμαι υπερήφανη γι αυτό, είναι τα σταράτα λόγια και η ντομπροσύνη μου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 2014, δέχθηκα την πρόταση να συστρατευθώ στην παράταξη που θα διεκδικούσε την Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, με υποψήφιο ένα νέο άνθρωπο, με ευρωπαϊκό αέρα, τον κ. Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως είχε πει, τόσο σε εμένα όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εφόσον εκλεγόταν Δήμαρχος, η Διοίκηση του Δήμου θα γινόταν με σεβασμό στους νόμους και στα χρήματα των πολιτών και με πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση όλων των υποθέσεων του Δήμου χωρίς στεγανά και γκρίζες ζώνες.

Με την συμβολή όλων μας οι δημότες πείστηκαν και μας εμπιστεύθηκαν, εκλέγοντας τον κ. Παπανικολάου Δήμαρχο της Πόλης μας και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως ισότιμους συνεργάτες του αλλά και ασυμβίβαστους τηρητές της νομιμότητας και της εφαρμογής των δημόσιων δεσμεύσεών μας.

Δυστυχώς με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο πλέον κ. Παπανικολάου, τα όσα ακολούθησαν ήταν εντελώς διαφορετικά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Οι πραγματικές του προθέσεις για το πώς θα διοικούσε τον Δήμο, ήταν η εγκαθίδρυση στο Δημαρχείο μιας ομάδας έμπιστων φίλων του, οι οποίοι, με την δική του παρότρυνση και κάλυψη, διοικούν τον Δήμο εξωθεσμικά, παρακάμπτοντας το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και δίνοντας εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, παρότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι αναφορικά με εμένα, όπως γνωρίζετε με απόφαση του Δημάρχου είχα ορισθεί τομεάρχης Πολιτισμού.

Από την αρχή της θητείας μου εγώ με την ομάδα μου έχουμε διοργανώσει κάθε εκδήλωση.

Ανεξήγητα όμως ο Δήμαρχος αποφάσισε να μην μου δείξει την πρέπουσα εμπιστοσύνη και τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισε να οργανώνει μόνος του τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Αυτή η συμπεριφορά του Δημάρχου με λυπεί ιδιαίτερα, με προδίδει και με μειώνει σαν Δημοτική Σύμβουλο αλλά και σαν προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, αφού δεν επιλέχθηκε καμία πρότασή μας και όλες οι αποφάσεις ήταν δικές του.

Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να προσφέρω αλλά και να εργάζομαι στο «μαζί», όμως ο κύριος Παπανικολάου με την συμπεριφορά του με παραγκώνισε, καθιστώντας με ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο.

 Δυστυχώς την ίδια τακτική με την ενός ανδρός αρχή και την ουσιαστική διοίκηση του Δήμου, από την γνωστή “κλειστή ομάδα” των εξωθεσμικών φίλων του Δημάρχου, την ζούμε σε όλο το φάσμα των δημοτικών δραστηριοτήτων.

Οι κατά καιρούς επισημάνσεις μου για μια σειρά ζητήματα κακοδιοίκησης, δεν βρήκαν ανταπόκριση, παρότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2017 “χτύπησα δημόσια το καμπανάκι” κι απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είπα “...τέρμα το σιωπητήριο, δεν είμαστε πρόβατα να μας φέρνετε να ψηφίζουμε ότι θέλετε χωρίς ενημέρωση”.

Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουν με την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση που υποσχεθήκαμε στους δημότες,

- οι αλόγιστες σπατάλες για τις κόκκινες νύχτες,

- η άγνοια για το κόστος του νέου κοιμητηρίου,

- οι εξωφρενικές δαπάνες για δένδρα που ήδη άρχισαν να ξεραίνονται,

- η ανακατασκευή των πεζοδρομίων χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας,

- η αδιαφάνεια στη διαχείρηση του Δ.Α.Κ.,

- το αλαλούμ με την διοίκηση του ΚΑΠΠΑ,

- η εγκατάσταση του ΚΕΠ στη Γούναρη και το άρον άρον ξήλωμά του,

- το κουκούλωμα της δύσοσμης υπόθεσης της ΔΕΑΠ με τους αγνοούμενους πίνακες της πινακοθήκης Πιερίδη,

- οι επιλεκτικές προσλήψεις ημετέρων,

- οι συνεχόμενες ποινικές διώξεις και οι οικονομικοί καταλογισμοί στη διοίκηση του ΓΚΟΛΦ,

- οι απίστευτες σπατάλες για τους χριστουγενιάτικους στολισμούς,

- τα αγνοούμενα διαφημιστικά έσοδα,

- η αποφυγή της στελέχωσης της Νομικής Υπηρεσίας με μόνιμους δικηγόρους,

- το ξεχαρβάλωμα της Πολιτικής Προστασίας με τον παραγκωνισμό του κ. Θεοδοσόπουλου,

- τα τεράστια ποσά για την φύλαξη των μαρινών,

- οι τιμωρητικές συμπεριφορές σε στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου επειδή επιμένουν να τηρούν τη νομιμότητα,

Υπάρχουν και πολλά, μα πάρα ακόμη θέματα, που λίγο πολύ, όλοι οι συνάδελφοι τα συζητάμε μεταξύ μας.

Κύριε Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε εάν για όλα τα όσα προανέφερα έχετε κάποιες απαντήσεις και δικαιολογίες, τι έχετε να πείτε για τις βαρύτατες καταγγελίες για τις εικονικές συνεδριάσεις, που μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας, ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας εμπλέξετε σε αυτές τις παρανομίες;

Και αφού κάποιοι συνάδερφοι έχουν καταπιεί τον αμίλητο, εγώ θα μιλήσω για το άτομό μου.

Με ποιο δικαίωμα κ. Παπανικολάου και κ. Παναγάκο με εμφανίζετε και με καταγράφετε ως παρούσα, σε 37 μηδέποτε πραγματοποιηθείσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο αυτό, αλλά κι ότι υπερψήφισα 69 πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Διαμαρτύρομαι για όλα αυτά τα πρωτοφανή ψέματα και απαιτώ να μου προσκομίσετε έστω και ένα ηχητικό η βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει την παρουσία μου ή την απουσία μου από όλες αυτές τις εικονικές και σκηνοθετημένες από εσάς, δημόσιες δήθεν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια κύριοι, γιατί τόσους μήνες που έχει αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, δεν δίνετε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και παριστάνεται τη σφίγγα;

Η μήπως δεν γνωρίζετε ότι διεξάγεται δικαστική έρευνα, καθώς και έρευνα από το Σώμα

Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης;

Το μόνο που καταφέρνετε με την παρατεταμένη και ένοχη σιωπή σας, είναι να μας θυμίζετε την ρήση “ο κόσμος το' χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”.

Επειδή λοιπόν το όνομά μου αναγράφεται εν αγνοία μου καταχρηστικά και παράνομα, στα πλαστά αποσπάσματα των δήθεν πρακτικών κι ότι δήθεν συμμετείχα σε όλες αυτές τις εικονικές συνεδριάσεις, σας ζητάω να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο μας, καθώς και της προσωπικής μου υπόληψης, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Κύριε Παπανικολάου λυπάμαι που θα το πω, αλλά σας εμπιστευτήκαμε και εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη μας με τον πιο χειρότερο τρόπο.

Πιο πολύ όμως λυπάμαι γιατί συμβάλαμε όλοι για να εμφανίζεστε στην κοινωνία με το φωτοστέφανο της ηθικής, της νομιμότητας και του δημοκράτη, ενώ στην πράξη συμπεριφέρεστε σαν ένας τοπικός Ερντογάν.

Οι αξίες μας κύριε Παπανικολάου είναι εντελώς διαφορετικές, γι' αυτό και μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να συμπορεύομαι μαζί σας, συγκαλύπτοντας έστω και έμμεσα τις παρανομίες σας.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά τα όσα προανέφερα είναι αυτονόητο ότι αποχωρώ από την παράταξή σας, δηλώνοντας ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

 

Με τιμή

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

 

 

Νέα Δημοκρατία:"Πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι"

 

"Πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι"

Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας και με πραξικοπηματική απόφαση ακύρωσαν τις υποβληθείσες και καθ' όλα νόμιμες υποψηφιότητες, για την Διοικούσα Επιτροπή της τοπικής οργάνωσης της Ν. Δ. στην Γλυφάδα, στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Η παρέμβαση αυτή εκτός του ότι είναι αντιδεοντολογική, δεν προβλέπεται πουθενά στο καταστατικό του κόμματος, το οποίο είχε εγκριθεί από το πρόσφατο συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Είναι όμως και βαθιά αντιδημοκρατική αφού καταργεί τα στοιχειώδη δικαιώματα των μελών του κόμματος και ιδιαίτερα του απερχόμενου προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, οι οποίοι είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν την επανεκλογή τους.

Στο κάτω κάτω τα μέλη θα ήταν αυτά που θα έκριναν, αν έκαναν καλά μέχρι τώρα την δουλειά τους και θα τους επανεξέλεγαν ή θα τους "μαύριζαν".

Όμως το πραξικόπημα της Κ.Ε.Φ.Ε. έχει και συνέχεια, αφού όρισε (ουσιαστικά διόρισε) ένα άλλο πρόσωπο ως υποψήφιο πρόεδρο, ο οποίος δεν είχε υποβάλλει καν υποψηφιότητα.

Ναι, καλά διαβάσατε, ο καθ' όλα συμπαθής και αξιοπρεπής κ. Παναγιώτης Σκαλτσάς, ο οποίος ορίστηκε από "τους επάνω" μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος, δεν έχει υποβάλλει ο ίδιος καμιά υποψηφιότητα.

Ο άνθρωπος ενώ το βράδυ κοιμήθηκε ήσυχος χωρίς σκοτούρες και κομματικές έγνοιες, το πρωί τον πληροφόρησαν ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης...... Και μη χειρότερα!!!! 

Αυτά τα απίστευτα δεν συνέβαιναν ούτε στο καθεστώς Τσαουσέσκου.

Τώρα τι σόι εκλογές είναι αυτές, που θα έχουν έναν υποψήφιο πρόεδρο, που ούτε καν έβαλε υποψηφιότητα και ταυτόχρονα θα έχουν απαγορεύσει με το έτσι θέλω, τις υποψηφιότητες των άλλων έγκυρων υποψηφίων, για να καταλάβουμε το σκεπτικό τους, θα πρέπει να καταφύγουμε στον άλλο "δημοκράτη" της ευρύτερης γειτονιάς μας, τον σουλτάνο Ερντογάν.

Οφείλουμε όμως να αναφερθούμε και στον ουσιαστικό δημιουργό όλου αυτού του μπάχαλου, τον Δήμαρχο Γιωργάκη Παπανικολάου που ανακατεύτηκε στις εσωκομματικές εκλογές και με περίσσιο φανατισμό υποστήριξε και "μανατζάρισε" την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Παπανικολάου, ερχόμενος σε ανοιχτή κόντρα με όλη σχεδόν την Δημοτική του ομάδα.

Η αγωνία του για τις επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις για τις 100 πλαστές αποφάσεις, τον οδήγησαν στην απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξει την Τοπική Οργάνωση, έχοντάς την ως ανάχωμα και ασπίδα, αλλά και ως μοχλό πίεσης προς την οδό Πειραιώς.

Το παληκάρι έχει βαλθεί να γίνει ο τοπικός μας Σουλτάνος, γι' αυτό και όσους δεν τον υπακούουν, τους αντιμετωπίζει όπως ο Ερντογάν τους οπαδούς του Γκιουλέν, τους λεγόμενους Γκιουλενιστές.

Έτσι και εδώ στη Γλυφάδα, οι φίλοι του Τζούβελη, οι λεγόμενοι "Τζουβελιστές", είναι σε δυσμένεια.

Στη Μεσσηνία όμως λένε ότι "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά....".

 

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Μαθαίνω ότι μια πολύ αξιόλογη υπάλληλος του Δήμου, ιδιαίτερα ευγενής στους τρόπους της, όταν αναφέρεται στον Γκουρού, τα όσα λέει...

Την υπογραφή σου και το...

Την υπογραφή σου και το...

Όπως μας πληροφορεί το έγκυρο ΨΑΧΤΗΡΙ μας, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς, ούτε και δεκατρείς, αλλά πολύ περισσότερες είναι...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Δεν πάμε καθόλου καλά...Απίστευτη σπατάλη 700.000 ευρώ

Δεν πάμε καθόλου καλά...Απίστευτη σπατάλη 700.000 ευρώ

700.000 ευρώ !!!!!!! θα ξοδέψει ο Δήμαρχος για την ανακαίνιση του Δημοτικού Κινηματοθέατρου "Μελίνα Μερκούρη". Το διαβάσαμε και στην αρχή νομίζαμε, ότι είχε είχε προστεθεί κατά λάθος στο ποσό ένα...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Νίκος Παπάζογλου: Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου και να με εμπιστευτούν.

Ένας Γλυφαδιώτης, ο Νίκος Παπάζογλου, ένας πραγματικά δικός μας άνθρωπος, ζητά την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσει στη Βουλή.

Ας δούμε όμως πρώτα ποιος είναι ο Νίκος Παπάζογλου.

 Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Γλυφάδα από το 1974.

Είναι διπλωματούχος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου στις εφαρμογές Lazer σε ανθρώπινους ιστούς.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε και μέλος των επιχειρήσεων Παπάζογλου, όπου απασχολούνται 300 εργαζόμενοι.

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας – Τακτικό Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Γλυφάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ενεργό μέλος του Ελληνοαμερικανικού, του Γερμανικού και του Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ενεργό μέλος του Δ. Σ του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Ε.Π.Ε.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, με ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο σχολείο, ενώ προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης και υγιεινής διαβίωσης των μαθητών, συνέβαλε αποφασιστικά με προσωπικές του δαπάνες. 

Ευαισθητοποιημένος και έτοιμος πάντα να ανταποκριθεί σε μικρά και μεγάλα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, καταγράφει στο ενεργητικό του παρεμβάσεις που έλυσαν προβλήματα, διευκόλυναν την καθημερινότητα της μαθητικής κοινότητας της πόλης και βοήθησαν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Αγαπητός σε όλο τον κόσμο, είναι δίπλα στους συνανθρώπους μας, συνεισφέροντας ενεργά με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

"Στη ζωή μου είχα πάντα οδηγό την ακόλουθη αρχή.

Δουλειά χωρίς παχιά λόγια και ευχολόγια.

Τα έργα μετρούν και όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα.

Αυτό ήταν που με ξεχώρισε σαν επιχειρηματία και με αυτή την φιλοσοφία καθημερινά αγωνίζομαι για τη Νέα Δημοκρατία. 

Δεν δηλώνω Αρχηγός, ούτε είμαι Πολιτικός των Συμφερόντων.

Είμαι ένας απλός στρατιώτης διπλά σε ανθρώπους που έχουμε κοινά πιστεύω.

Ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν από τα έργα μου.

Να αξιολογήσουν την πορεία μου και να με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Δεσμεύομαι ότι με το ήθος και την αξιοπρέπεια που με διακρίνει, θα συνεχίσω να προσφέρω κοινωνικά και πολιτικά τα μέγιστα.

Κάναμε πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα."

 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη του Νίκου Παπάζογλου στην εκπομπή "Κακά Κορίτσια".

 

 

                                               

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Γιάννη Τσερκέζο

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο Γιάννης Τσερκέζος ιδιοκτήτης του «Local WebTV», που τα τελευταία χρόνια αναμετέδιδε ζωντανά στο διαδίκτυο τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Ο Γιάννης Τσερκέζος, ήταν 65 ετών και μετά από ανεύρυσμα που έπαθε το περασμένο Σάββατο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου χθες δυστυχώς εξέπνευσε.


Ο Γιάννης Τσερκέζος, δραστηριοποιούταν στον χώρο της ενημέρωσης και επικοινωνίας, με την δημιουργία στις αρχές της δεκαετίας του 90, του τηλεοπτικού σταθμού «LOCAL TV» με κύρια θεματολογία τα δρώμενα των Δήμων της περιοχής μας και γενικότερα τις δραστηριότητες των μαζικών φορέων των Τοπικών Κοινωνιών.

Το «LOCAL TV» "έβαλε" μέσα στα σπίτια όλων μας, τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής μας, ενώ μετέδιδε τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και τα αθλητικά γεγονότα της περιοχής μας.

Τα τελευταία χρόνια το «LOCAL TV» μετεξελίχθηκε σε LOCALWEBTV.GR με αντικείμενο τις αναμεταδώσεις ζωντανά στο διαδίκτυο των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και παρουσιάσει διαφόρων θεμάτων των Δήμων και άλλων υπηρεσιών, όπως απομαγνητοφωνήσεις, παραγωγή εικόνας και ήχου, με τον Γιάννη πάντα μάχιμο και ακούραστο εργάτη της ενημέρωσης.


Ο Γιάννης Τσερκέζος, υπηρέτησε από το δικό του μετερίζι, με πάθος το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού όλη η επαγγελματική σταδιοδρομία του, ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση του κοινού μέσα από το κανάλι του, στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 


Με
το Γιάννη είμαστε φίλοι πάνω από 30 χρόνια, ενώ από το 1995 και για πολλά χρόνια συνεργαστήκαμε, αφού είχα την επιμέλεια και παρουσίαζα από το «Local TV», την εκπομπή << ΔΗΜΟ...λογίες >> με καλεσμένους προσωπικότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση από όλη την Αττική.

 

Ο Γιάννης ήταν ένας ιδιαίτερα ευφυής και καλλιεργημένος άνθρωπος και θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ανέφερα ότι, ποτέ μα ποτέ, δεν παρενέβη στην εκπομπή μου, είτε για το ποιόν θα φιλοξενούσα, είτε για το τι θα τον ρωτούσα είτε και για το τι θα έλεγα. Ακόμη κι όταν διαφωνούσε, την γνώμη του την έλεγε πολύ αργότερα κι όταν η εκπομπή είχε ήδη προβληθεί.

 

Είχε ένα δικό του ξεχωριστό και ωραίο χιούμορ και όταν συναντιόμασταν ή τηλεφωνιόμασταν, του άρεσε να με πειράζει και με εκείνο το απέραντο χαμόγελό του με αποκαλούσε ''Λάρυ", υπονοώντας ότι ήμουνα ο Λάρυ Κίγκ του «Local TV» και σκάγαμε και οι δυο στα γέλια.

 

ξαφνικός θάνατός του Γιάννη, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ούτως ή άλλως λειψή, πολύπαθη και πάσχουσα ενημέρωση, για τα δρώμενα τόσο στους Δήμους, όσο και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

 

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου της Βούλας.

Νοιώθω βαθιά θλίψη για τον θάνατο του άξιου φίλου μου και ακούραστου εργάτη της ενημέρωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην γυναίκα του και στα τρία παιδιά του.

 

Φίλε Γιάννη καλό σου ταξίδι.

 

Καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην ΕΡΤ 1

 

 

 

 

Παρακολουθήστε τις σοβαρές καταγγελίες για  παρανομίες στον Δήμο Γλυφάδας στην εκπομπή "Άλλη Διάσταση'' της ΕΡΤ 1 από την Δημοτική Σύμβουλο Γλυφάδας κ. Βάνα  Μπάρμπα, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Παναγιώτη Γιάχο και τον Θέμη Μπαλασόπουλο..

Ακυρώθηκε ως παράνομη η 11η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

Ο σοφός λαός μας για κάθε τι έχει και μια παροιμία. Αυτή που ακολουθεί νομίζουμε ότι ταιριάζει γάντι στην είδηση που ακολουθεί: 

'' Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρείς και την κακή του μέρα".

Επιτέλους έστω και καθυστερημένα ήρθε και στο Δήμο Γλυφάδας η νομιμότητα, με το γερό στραπάτσο του "ξερόλα" Δήμαρχου Γιωργάκη Παπανικολάου και του πειθήνιου σε αυτόν Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατή Παναγάκου, με την ακύρωση της παράνομης ειδικής συνεδρίασης στις 7 Σεπτέμβρη, για την εκλογή νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Μεθυσμένος από την εξουσία και τις "ισχυρές πλάτες", αλλά και γνωρίζοντας ως δικηγόρος πολύ καλά, τους ρυθμούς χελώνας που κινείται η δικαιοσύνη στην χώρα μας, ο Δήμαρχος διοικεί το Δήμο, ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τους νόμους, όπως εξυπηρετούνται οι εκάστοτε επιλογές του.

Δυστυχώς όμως σ' αυτή την συμπεριφορά του, τον ακολουθούν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και αρκετοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι καθώς και κάποιοι "ασπόνδυλοι" Δημοτικοί Υπάλληλοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάμπρικα που σκάρωσαν με τις 62 "μαϊμού συνεδριάσεις των Δ.Σ., Ο.Ε. και Ε.Π.Ζ., με τις 100 πλαστές αποφάσεις, για τις οποίες διεξάγεται ήδη Διοικητική και Δικαστική έρευνα.

Τελευταίο κρούσμα παραβίασης του νόμου, ήταν η παράνομη και παράτυπη  διαδικασία που έκαναν, για την αποδοχή της παραίτησης του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή του νέου Γραμματέα του.

Πρωταγωνιστής αυτής της παρανομίας ο Στρατής Παναγάκος, ο οποίος παρέκαμψε το νόμο και ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΕ ό ίδιος τις αρμοδιότητες του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Σύμβουλου της πλειοψηφίας κ. Ιωάννη Τζούβελη, συγκαλώντας - με το έτσι θέλω - αυτός αντί του κ. Τζούβελη, την Ειδική Συνεδρίαση προεδρεύοντας μάλιστα σε αυτήν,  παραβιάζοντας τα όσα σαφώς και ρητά ορίζει το άρθρο 64 του νόμου 3852/2010, το οποίο είχε το θράσος να επικαλείται και στην παράνομη 11η πρόσκλησή του προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Εδώ να αναφέρουμε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση παρωδία από τα 41 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προσήλθαν μόνο τα 21, ήτοι οι 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν αυτή την κατάφωρη παρατυπία.

Από τους 25 της πλειοψηφίας προσήλθαν μόνο οι 17, ενώ για να υπάρξει απαρτία απαιτούνταν 21.

Και ω του θαύματος προσήλθαν 4  από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα οι κ.κ. Ηλιόπουλος, Τσαμπίρας, Μερίκου και Λυγνού.

Εάν όμως δεν παρευρίσκονταν οι 4 της αντιπολίτευσης δεν θα γινόταν αυτή η παράνομη συνεδρίαση. 

Εδώ ταιριάζει αυτό έλεγε κι ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος: "Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα".

Για όσους νομίζουν ότι υπερβάλουμε υπάρχει το σχετικό VIDEO στο κανάλι του Δήμου στο YouTube.    

 

Κατά αυτών των εξόφθαλμων παρανομιών, στις 11 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Παναγιώτης Γιάχος. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Την επομένη 12 Σεπτέμβρη προσέφυγε στον Ελεγκτή Νομιμότητας κι ο άμεσα θιγμένος, πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζούβελης. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ  ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Όπως ήταν επόμενο, με την αρ. πρωτ. 79662/26774 -17/9/2018 απόφασή του, ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ αφού συνεξέτασε και τις δύο προσφυγές, τις έκανε δεκτές και ΑΚΥΡΩΣΕ την 197/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ΑΚΥΡΩΣΕ και το πρακτικό εκλογής νέου Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

Αξίζει να τονίσουμε κάποια σημεία από την  απόφαση του ΕΛΕΓΚΤΗ  ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, όπως εκεί που επισημαίνει την βούληση του νομοθέτη για τη σύγκληση και προέδρευση της ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ, από τον πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο, που κατά τεκμήριο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των δημοτών, ενώ σε ένα άλλο σημείο επισημαίνει ότι, ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ ο Πρόεδρος του Δ. Σ. εξέδωσε πρόσκληση και προέδρευσε στην ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε ψήφους Δημοτικού Συμβούλου, στον οποίο απονέμονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τον νόμο.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ"ΔΙΑΥΓΕΙΑ"

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ Δ|ΑΥΓΕ|Α

ΜΕ ΑΠΟΔΕ|ΞΗ

Αθήνα, 17/9/2018

Αρ.Πρωτ. 79662/26774

Ταχ.Δ/νση Λ. Κατεχάκη 56 Ταχ.Κώδικας 1 15 25

Πληροφορίες : Παπαδοπούλου Πηνελόπη Τηλέφωνο 213 2035683

Προς : 1) κ. Ιωάννη Τζούβελη Δηµοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας Αρχιπελάγους 74 Γλυφάδα

 1. Παναγιώτη Γιάχο

Γεωρ. Γεννηματά 46 Γλυφάδα

 1. Δήµο Γλυφάδας

 

 

ΘΕΜΑ : Εξέταση α) της από 11-9-2018 προσφυγής του κ. Παναγιώτη Γιάχου και β) της από 12-9-2018 προσφυγής του κ. Ιωάννη Τζουβελη δηµ. Συµβούλου, κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με Θέµα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµµατέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραµµατέα

 

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

"Εχοντας υπόψη τις διατάξεις :

  1. Του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης Διοίκησης- Πρόγραμµα Καλλικράτης», όπως ισχύει, σε συνδυασµό µε τις διατάξεις του ν. 2503/1997 (ΦΕΚ 107/Α/1997) «Διοίκηση, οργάνωση, στελέχωση της Περιφέρειας, ρύθµιση Θεμάτων για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες διατάξεις».

  2. Του Π.Δ. 135/2010 (ΦΕΚ 228/Α/2010) «Οργανισµός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής», όπως ισχύει.

  3. Των άρθρων 28 και 28Α του ν. 4325/2015 (ΦΕΚ 47/Α/2015) «Εκδημοκρατισµός της Διοίκησης- Καταπολέµηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» όπως συµπληρώθηκε µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21 /Α/201ό) «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

  4. Τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010 περί της εκλογής Προεδρείου Δηµοτικού Συµβουλίου

  5. Την υπ' αρ.43/2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά µε την ορκωµοσία των αιρετών των Δήµων, εγκατάσταση νέων αρχών και εκλογή µελών των συλλογικών οργάνων των Δήµων(Δηµοτική Περίοδος :1η Σεπτεµβρίου 2014 -31η Αυγούστου 2019)

  6. Την υπ'αρ. ό /8-2-2018 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ με θέμα την αποδοχή παραίτησης από TO

αξίωµα του Προέδρου του ΔΣ καθώς και TO υπ΄αρ. Πρωτ. 45690/18-12-2012 έγγραφο του ΥΠΕΣ µε θέμα, προεδρεύων της Ειδικής Συνεδρίασης του δηµοτικού Συµβουλίου για εκλογή μελών Προεδρείου

  1. Την 197 /2018 απόφαση του ΔΣ Γλυφάδας µε Θέμα την αποδοχή παραίτησης του Δηµοτικού Συµβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµματέα του ΔΣ

  2. Το από 7-9-2Ο18 πρακτικό της Ειδικής Συνεδρίοσης του ΔΣ Γλυφάδας για την εκλογή Γραµµατέα του Δηµοτικού Συµβουλίου για το διαστημα από 7-9-2Ο18 έως TO τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου.

  1. Την 1 1-9-2Ο18 προσφυγή του κ. Παναγιώτη Γιαχου κατα των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

IO. Την από 12-9-2018 προσφυγή του κ. |ωόννη Τζουβελη κατα Γιαχου κατά των ανωτέρω υπό στοιχεία 7 και 8 σχετικών

 

. Επειδή, εξεταζεται αρχικα το παραδεκτό των ασκηΘεισων προσφυγων , λόγοι του οποίου αποτελούν η εμπρόΘεσµη όσκηση αυτων κατα πράξης εκτελεστής από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον, οι οποίες εν προκειμένω κρίνονται παραδεκτές καθώς ο προσφεύγοντες έχοντες έννοµο συµφέρον (άσκησαν τις εν λόγω προσφυγές εµπρόΘεσμα και περαιτέρω ερευναται το βόσιµο αυτών.

 

. Επειδή συµφωνα με τα οριζόµενα στο αρθρο 64 του N.3852/2010 και σχετικό µε τις διαδικασίες εκλογής Αντιπροέδρου και Γραµματέα του Δηµοτικού Συµβουλίου «ί. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δηµοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής, το δηµοτικό συµβούλιο συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συµβούλου του επιτυχόντος συνδυασµού που έχει εκλεγεί µε τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφι΄ας, εκείνου που είναι γραµµένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου. [ 7] [2] Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία προεδρεύει ο σύµβουλος που συγκάλεσε το συµβούλιο, TO σώµα εκλέγει, χωριστά και µε µυστική ψηφοφορία, τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραµµατέα του. Ο πρόεδρος προτείνεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασµό, o αντιπρόεδρος προτείνεται από τη µείζονα παράταξη της μειοψηφίας και ο γραµµατέας από τις λοιπές παρατάξεις της µειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της πλειοψηφίας. Ο σύµβουλος που προεδρεύει αναθέτει τα καθήκοντα του ειδικού γραµµατέα του συμβουλίου σε έναν από τους υπαλλήλους του δήμου.»

 

. Επειδή, η βούληση του νοµοθέτη στις ανωτέρω διατάξεις είναι η σύγκληση του ΔΣ καθώς και η προεδρεία της Ειδικής Συνεδρίασης για την εκλογή µελών του προεδρείου να γίνεται από το σύµβουλο που κατά τεκµήριο απολαµβάνει της εµπιστοσύνης των δηµοτών, µε σκοπό τη χωρίς προσκόμματα συγκράτηση των συλλογικών οργάνων προς άσκηση των αρµοδιοτήτων τους.

 

. Επειδή εν προκειμένω σύµφωνα µε τα όσα προκύπτουν από τον έλεγχο της Ειδικής Συνεδρίασης του ΔΣ Γλυφάδας από την οποία εξεδόθη η 197/2Οί8 απόφαση με θέµα την αποδοχή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ορέστη Τσάγκλα από τη θέση του Γραµµατέα του ΔΣ κθώς και του πρακτικού εκλογής νέου γραµματέα Δηµοτικού Συµβουλίου , της διαδικασίας προήδρευσε παρατύπως ο Πρόεδρος του ΔΣ ο οποίος εξέδωσε και την αντίστοιχη πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση, αντί του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δηµοτικού σύμβουλου του επιτυχόντος συνδυασμού στον οποίο απονέµονται τα συγκεκριμένα καθήκοντα από τις οικείες διατάξεις .

 

 

Για τους λόγους αυτούς :

 

ΑΠΟΦΑΣ|ΖΟΥΜΕ

Κάνουμε δεκτές τις προσφυγές των κ.κ. Παναγιώτη Γιάχου και Ιωάννη Τζούβελη (οι οποίες συνεξετάστηκαν )κατά της σύγκλησης και συνεδρίασης του Δηµοτικού Συµβουλίου Γλυφάδας με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του Γραµματέα του ΔΣ καθώς και την εκλογή νέου Γραμµατέα του Δήµου Γλυφόδας και ακυρώνουμε την 197/2Ο18 απόφαση καθώς και το πρακτικό εκλογής γραµµατέα για το χρονικό διαστηµα από 7-9-2Ο18 έως το τέλος της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου , για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.

 

Κατα της παρούσας απόφασης µπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του όρθρου 152 του Ν. 3463/2006 από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας (αρθρο 151 του Ν. 3463/2006).

 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝ ΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

 

 

 

 

Βάνα Μπάρμπα: 39 εικονικές και παράνομες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας

 Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Γλυφάδας βάζει με νέα αίτησή της που κατέθεσε στο Δήμο Γλυφάδας στις 12/09/2018 με αριθμ. πρωτ. 25467 η γνωστή ηθοποιός και Δημοτική Σύμβουλος κ. Βάνα Μπάρμπα.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγάκου από το ξεμπρόστιασμα που τους κάνει η κ. Μπάρμπα,  για τις εικονικές και παράνομες συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου που "σκάρωσαν", εκδίδοντας σωρεία πλαστές αποφάσεις. 

Η ασυμβίβαστη και μαχητική Βάνα απευθύνει την αίτησή της στην Διευθύντρια του Δήμου ως καθ΄ύλην αρμόδια, ζητώντας να της χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι αυτές οι περιβόητες ΔΗΘΕΝ συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν δημόσια και κανονικά, όπως  ψευδώς αναγράφεται στα χαλκευμένα αποσπάσματα πρακτικών που συντάχθηκαν από την υπηρεσία στην οποία είναι προϊσταμένη η κ. Κυριακίδου, τονίζοντας πως εφόσον δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, η κ. Διευθύντρια είναι υποχρεωμένη να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις και να μην συνεχίσει τις κωλυσιεργίες και υπεκφυγές.

Είναι χαρακτηριστικές οι παρακάτω φράσεις της:

"Ελπίζω επίσης να αντιληφθείτε ότι είστε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κι όχι των εκάστοτε Δημάρχων και Προέδρων. Επομένως οφείλετε να τηρείτε τη νομιμότητα, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και μεθοδεύσεις των εκάστοτε Διοικούντων."

"Όμως είτε ηθελημένα είτε μετά από πιέσεις που σας ασκήθηκαν, μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας κι εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, αναγράφοντας ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία που είστε προϊσταμένη."

Παρακάτω ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αίτησης της κ. Μπάρμπα.

 Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

Ορφέως 6 Γλυφάδα 166 75

Τηλ: 211 0174 226 κιν: 6944 318 218                          Γλυφάδα 12 Σεπτέμβρη 2018,     αρ. πρωτ. Δήμου 25467

 

Α Ι Τ Η Σ Η

Προς: τον Δήμο Γλυφάδας, συγκεκριμένα προς την Διευθύντρια της Διοικ. Υπηρεσίας

και Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτα Κυριακίδου.

 

Κοινοποίηση:

- Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

(δια της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου)

- Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

- Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση στοιχείων καθώς και παροχή εξηγήσεων και πληροφοριών, αναφορικά με την αναγραφή του ονόματός μου, ότι δήθεν ήμουν παρούσα σε 37 εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου φέρομαι να υπερψήφισα 69 αποφάσεις, ενώ σε 2 ακόμη εικονικές συνεδριάσεις φέρομαι ως απούσα.

Κυρία Κυριακίδου ασφαλώς και γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες ότι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου “έστησαν” στον Δήμο μας εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εκδίδοντας πλαστές αποφάσεις αυτών των οργάνων.

Στις ίδιες καταγγελίες γίνεται αναφορά και για την δική σας συνέργεια, συμμετοχή ή ανοχή (εσείς γνωρίζετε καλύτερα), καθώς και των υπαλλήλων του τμήματος που είστε προϊσταμένη, σε όλη αυτή τη διαδικασία έκδοσης των πλαστών αποφάσεων.

Γνωρίζετε επίσης ότι μετά από εντολή του Υπουργού Εσωτερικών, διεξάγεται έρευνα από το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ενώ για την ίδια υπόθεση υπόθεση διεξάγει ανακρίσεις και η Δικαιοσύνη.

 Διασταυρώνοντας και τσεκάροντας τις ημερομηνίες που υποτίθεται ότι έγιναν αυτές οι συνεδριάσεις, διαπίστωσα ότι δεν ήμουν παρούσα σε καμία, ΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ!!! Και πως άλλωστε θα γινόταν να είμαι παρούσα, αφού όλα αυτά είναι εικονικά και σκηνοθετημένα.

 Κι όμως κ. Κυριακίδου εσείς αναγράφετε ότι ήμουν παρούσα σε 37 μηδέποτε πραγματοποιηθείσες δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και μάλιστα ότι υπερψήφισα κι όλες αυτές τις 69 πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε, ως αρμόδιο τμήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Παναγάκος.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε άλλες 2 δήθεν συνεδριάσεις που <<σκαρώσατε>>, με αναγράφετε ότι εκεί λέει, ήμουν αδικαιολόγητα απούσα.

Ευχόμουν με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, όλα αυτά να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όμως τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν είναι καταιγιστικά.

Δυστυχώς όμως εκτός όμως από τα στοιχεία, είναι πολύ εύγλωττη και η μέχρι τώρα στάση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ. Σ., αφού παρά τα δημοσιεύματα, παρά τις έγγραφες και προφορικές ερωτήσεις στις συνεδριάσεις του Δ. Σ., εξακολουθούν να τηρούν παρατεταμένη και απόλυτη σιγή ιχθύος. Τι άλλο άλλο μπορεί να δείχνει αυτή η συμπεριφορά, εκτός από την αμηχανία τους μπροστά στην αποκάλυψη των παρανομιών.

 Πληροφορήθηκα ότι για την ίδια υπόθεση, στην έγγραφη αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ταστάνη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αφήσατε να παρέλθει ένας μήνας, αντί του ερωτώμενου κ. Παναγάκου, απαντήσατε ΕΣΕΙΣ κ. Κυριακίδου!!!

 Για το ίδιο θέμα, στην έγγραφη αίτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Τζούβελλη που ήταν προς ΕΣΑΣ κ. Κυριακίδου, αφού κι εδώ αφήσατε πάλι να παρέλθει ένας μήνας, αν και η αίτηση απευθυνόταν προς εσάς, δεν απαντήσατε εσείς, αλλά ο Πρόεδρος κ. Παναγάκος!!!

 Όπως πληροφορήθηκα και στα δύο απαντητικά έγγραφά σας και στους δύο συναδέλφους δεν υπάρχουν ουσιαστικές, πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις για αυτή την υπόθεση. Ειλικρινά λυπάμαι για όλη αυτή την κωλυσιεργία και θλίβομαι για αυτή την συμπεριφορά σε Δημοτικούς Συμβούλους.

Αντιλαμβάνεστε ότι εάν είχατε δώσει στους συναδέλφους, τεκμηριωμένες και πειστικές απαντήσεις, δεν θα σας υπέβαλα κι εγώ την παρούσα αίτηση.

Ελπίζω επίσης να αντιληφθείτε ότι είστε ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κι όχι των εκάστοτε Δημάρχων και Προέδρων. Επομένως οφείλετε να τηρείτε τη νομιμότητα, ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και μεθοδεύσεις των εκάστοτε Διοικούντων.

 Ελπίζω ακόμη η παρούσα αίτησή μου, να μην έχει την ίδια αντιμετώπιση, που είχαν οι αιτήσεις των δύο συναδέλφων και να μου δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς και να μου χορηγηθούν τα όσα αιτούμαι χωρίς κωλυσιεργίες.

Ως Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δ. Σ., αλλά και ως έμπειρη υπάλληλος, ασφαλώς και γνωρίζετε τα όσα προβλέπονται στο άρθρο 14 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, απόσπασμα του οποίου παραθέτω παρακάτω:

<<Άρθρο 14 Γραμματεία – Υπηρεσία Δημοτικού συμβουλίου

Στο Δήμο και στα πλαίσια του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, λειτουργεί υπηρεσία Δημοτικού Συμβουλίου, με αρμοδιότητες διεκπεραίωσης όλων των θεμάτων, που αφορούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και το προεδρείο του. Η υπηρεσία αποτελείται από τον ειδικό γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον ΟΕΥ και ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις αρμοδιότητες συμπεριλαμβάνονται η τήρηση του αρχείου των αποφάσεων και των λοιπών σχετικών εγγράφων, η διεξαγωγή της αλληλογραφίας, η σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων, η προώθηση και δημοσίευση των αποφάσεων καθώς και η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Δήμου, η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των Προέδρων των Τοπικών ή Δημοτικών Κοινοτήτων επί θεμάτων που τους αφορούν και γενικά κάθε σχετική με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εργασία. ..>>

Με βάση λοιπόν τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου, έχετε την ευθύνη και την υποχρέωση για την ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, τόσο στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην σύνταξη των πρακτικών των συνεδριάσεων του, στην έκδοση των αποφάσεών του, και πρωτίστως στην ΠΛΗΡΗ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, προκειμένου να μπορούν ασκούν νόμιμα τα καθήκοντά τους.

Σε εφαρμογή των παραπάνω και προκειμένου να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως Δημοτική Σύμβουλος, αλλά και εν όψη των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, δεδομένου ότι στα αρχεία του Δήμου, έχετε καταχωρήσει ότι ΔΗΘΕΝ πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, νόμιμα και δημόσια οι παρακάτω 39 Έκτακτες Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μετά από την υποτιθέμενη συζήτηση έγιναν και ψηφοφορίες και ότι υπερψηφίστηκαν και οι 71 αποφάσεις, όπως αναλυτικά αναγράφω παρακάτω:

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

1η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 13-01-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 6

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 27-02-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 45

8η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 11-03-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 59

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-03-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 74

12η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 05-05-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 96,97,98,99

15η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-05-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 127

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 26-06-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 175,176,177

22η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-07-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 183

25η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-07-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 228

27η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 08-09-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 247

28η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-09-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 248,249

33η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 03-11-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 293

36η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 19-11-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 329

38η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-12-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 354

40η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-12-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 387,388

41η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 21-12-2015 , αριθμός της πλαστής απόφασης 389

42η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 29-12-2015 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 390,391,392

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016

1η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 15-01-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 1

3η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-01-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 11

7η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-02-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 58

10η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 10-03-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 82,83

12η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-03-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 98

15η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 12-05-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 144

18η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 20-05-2016 , αριθμός της πλαστής απόφασης 145

19η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 27-05-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 188,189

20η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 06-06-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 190,191

24η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 28-06-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 202,203

26η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 04-08-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 246,247,248

31η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 30-09-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 288,289

37η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 18-11-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 354,355

38η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-11-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 356,357,358

39η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 01-12-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 359,360,361

40η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 05-12-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 362,363

42η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 16-12-2016 , αριθμοί των πλαστών απ. 397,398,399,400,401,402

43η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 21-12-2016 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 403,404

 

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

3η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 30-01-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 1,2

6η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 21-02-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 62,63

7η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 24-02-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 64,65

11η δήθεν Έκτακτη Συνεδρίαση του Δ. Σ. 23-03-2017 , αριθμοί των πλαστών αποφάσεων 82,83

 

ΑΙΤΟΥΜΑΙ λοιπόν να μου χορηγήσετε, για όλες τις αναφερόμενες παραπάνω συνεδριάσεις και αποφάσεις τα παρακάτω στοιχεία. Εφόσον όμως δεν μου τα χορηγήσετε, είναι υποχρέωσή σας να μου εξηγήσετε σαφώς και τεκμηριωμένα, τους λόγους της μη ύπαρξης ή της μη χορήγησης των στοιχείων που αιτούμαι.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΤΟΥΜΑΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ:

 1. Τα αντίγραφα των προσκλήσεων των παραπάνω δήθεν έκτακτων συνεδριάσεων.

 2. Τα αποδεικτικά επίδοσης των αντίστοιχων προσκλήσεων προς εμέ.

 3. Τα αντίγραφα των τηρουμένων χειρόγραφων παρουσιολογίων στις εν λόγω συνεδριάσεις, με την αναγραφή, ποια υπάλληλος έχει συμπληρώσει το κάθε ένα.

 4. Τα αντίγραφα των τηρουμένων καταλόγων με τις ψηφοφορίες (;;;) στις εν λόγω αποφάσεις, με την αναγραφή, ποια υπάλληλος έχει συμπληρώσει το κάθε ένα.

 5. Τα αντίγραφα των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών αυτών των συνεδριάσεων.

 6. Τα ηχογραφημένα αρχεία όλων αυτών των συνεδριάσεων.

 7. Τα βιντεογραφημένα αρχεία όλων αυτών των συνεδριάσεων.

 8. Τα αντίγραφα όλων των παραπάνω αποφάσεων που εκδόθηκαν.

 9. Τα αντίγραφα των ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ αυτών των συνεδριάσεων.

 10. Τα αντίγραφα των αποδεικτικών δημοσίευσης των παραπάνω αποφάσεων.

 

Στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, στο άρθρο 8 προβλέπονται τα παρακάτω: <<1. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και στην περίπτωση ματαίωσής της τηρούνται πρακτικά με ευθύνη του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημοτικού υπαλλήλου που έχει οριστεί για το σκοπό αυτό. Στα πρακτικά καταχωρούνται οι συζητήσεις, οι ψηφοφορίες, οι αποφάσεις και μειοψηφούσες γνώμες για κάθε θέμα.>>

Όπως γνωρίζετε και σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα καθήκοντα του γραμματέα υπαλλήλου, εκτελείτε συνήθως εσείς αλλά και οι άλλες υπάλληλοι του Τμήματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζητάω λοιπόν να με πληροφορήσετε συγκεκριμένα, για κάθε μία από τις παραπάνω δήθεν συνεδριάσεις, ποια υπάλληλος έχει καταγραφεί ότι εκτελούσε τα καθήκοντα του γραμματέα.

Κυρία Κυριακίδου αντιλαμβάνομαι ότι είστε σε πολύ δύσκολη θέση και λυπάμαι που έχετε εμπλακεί τόσο εσείς, όσο και οι άλλες υπάλληλοι σε όλη αυτή τη δύσοσμη υπόθεση, με τις εικονικές συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Όμως είτε ηθελημένα είτε μετά από πιέσεις που σας ασκήθηκαν, μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας κι εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, αναγράφοντας ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία που είστε προϊσταμένη.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μονόδρομος για όποιον σέβεται τον εαυτό του αλλά και τη νομιμότητα, η αναζήτηση της αλήθειας και η τιμωρία των υπευθύνων.

Είναι καθήκον μου και υποχρέωσή μου να προασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου, γι αυτό και περιμένω άμεσα τις απαντήσεις σας και όλα τα στοιχεία που αιτούμαι, προκειμένου να αποδείξω ότι το όνομά μου αναγράφεται εν αγνοία μου, καταχρηστικά και παράνομα, στα πλαστά αποσπάσματα των δήθεν πρακτικών, που με εμφανίζουν ότι δήθεν συμμετείχα σε αυτές τις εικονικές και σκηνοθετημένες δήθεν δημόσιες συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου.

 

Με τιμή

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

 

Βάνα Μπάρμπα: Ο Δήμαρχος Γλυφάδας συμπεριφέρεται σαν τοπικός Ερντογάν

Βόμβα μεγατόνων στα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας.

Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 03.00 μ.μ. η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βάνα Μπάρμπα πρωτοκόλλησε στον Δήμο επιστολή της, με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από την παράταξη του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου με βαρύτατες καταγγελίες.

Είναι ολοφάνερο ότι η γνωστότατη ηθοποιός και Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας, η οποία διακρίνεται για την ευθύτητά της, "έβραζε" από καιρό, με τα όσα περίεργα συμβαίνουν στον Δήμο, οπότε δεν άντεξε άλλο και τα βρόντηξε.

Τα όσα γράφει στην δήλωσή της για τον "αδάμαντα της νομιμότητας" Γιωργάκη Παπανικολάου είναι αποκαλυπτικά και χρήζουν εισαγγελικής έρευνας.

Είναι πλέον φανερό ότι το απόστημα έσπασε.

Μετά την αποχώρηση από την παράταξη του Δημάρχου, του Δημοτικού Σύμβουλου με το ήθος και την ποιότητα του κ. Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ο οποίος είναι γνωστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, σήμερα τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η ασυμβίβαστη κ. Βάνα Μπάρμπα, η οποία "δεν μασάει τα λόγια της".

Ασφαλείς πληροφορίες μας, φέρουν και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους αποφασισμένους να αποχωρήσουν από την παράταξη του Δήμαρχου Γιωργάκη Παπανικολάου, για πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρούς λόγους...

 

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κ. Μπάρμπα και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι όντως πρόκειται για βόμβα μεγατόνων στα Δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας.

 

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

Ορφέως 6 Γλυφάδα 166 75

Τηλ: 211 0174 226 κιν: 6944 318 218

 

Γλυφάδα 07 Σεπτέμβρη 2018

Αριθμ.πρωτ. Δήμου Γλυφάδας 25121

 

Προς: 1) Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο Παπανικολάου.

  1. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Στρατή Παναγάκο,

   (κ. Πρόεδρε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώ να μου δοθεί ο λόγος για να αναγνώσω την παρούσα η ίδια.)

Κοινοποίηση:

- Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.

- Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακίδου, για να κοινοποιήσει την παρούσα προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

- Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

                                                                                            Δ Η Λ Ω Σ Η

 

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί...”

Με την παρούσα δήλωσή μου σε συνάρτηση με την παρ. 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφασή μου να αποχωρίσω από την δημοτική παράταξη “Η Γλυφάδα μας”, δηλώνοντας ότι καθίσταμαι ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Θα ήταν εκ μέρους μου ασέβεια, τόσο προς εσάς τους συναδέλφους μου όσο και προς τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εάν δεν εξηγούσα τους λόγους που με οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Άλλωστε αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και είμαι υπερήφανη γι αυτό, είναι τα σταράτα λόγια και η ντομπροσύνη μου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 2014, δέχθηκα την πρόταση να συστρατευθώ στην παράταξη που θα διεκδικούσε την Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, με υποψήφιο ένα νέο άνθρωπο, με ευρωπαϊκό αέρα, τον κ. Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως είχε πει, τόσο σε εμένα όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εφόσον εκλεγόταν Δήμαρχος, η Διοίκηση του Δήμου θα γινόταν με σεβασμό στους νόμους και στα χρήματα των πολιτών και με πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση όλων των υποθέσεων του Δήμου χωρίς στεγανά και γκρίζες ζώνες.

Με την συμβολή όλων μας οι δημότες πείστηκαν και μας εμπιστεύθηκαν, εκλέγοντας τον κ. Παπανικολάου Δήμαρχο της Πόλης μας και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως ισότιμους συνεργάτες του αλλά και ασυμβίβαστους τηρητές της νομιμότητας και της εφαρμογής των δημόσιων δεσμεύσεών μας.

Δυστυχώς με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο πλέον κ. Παπανικολάου, τα όσα ακολούθησαν ήταν εντελώς διαφορετικά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Οι πραγματικές του προθέσεις για το πώς θα διοικούσε τον Δήμο, ήταν η εγκαθίδρυση στο Δημαρχείο μιας ομάδας έμπιστων φίλων του, οι οποίοι, με την δική του παρότρυνση και κάλυψη, διοικούν τον Δήμο εξωθεσμικά, παρακάμπτοντας το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και δίνοντας εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, παρότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι αναφορικά με εμένα, όπως γνωρίζετε με απόφαση του Δημάρχου είχα ορισθεί τομεάρχης Πολιτισμού.

Από την αρχή της θητείας μου εγώ με την ομάδα μου έχουμε διοργανώσει κάθε εκδήλωση.

Ανεξήγητα όμως ο Δήμαρχος αποφάσισε να μην μου δείξει την πρέπουσα εμπιστοσύνη και τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισε να οργανώνει μόνος του τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Αυτή η συμπεριφορά του Δημάρχου με λυπεί ιδιαίτερα, με προδίδει και με μειώνει σαν Δημοτική Σύμβουλο αλλά και σαν προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, αφού δεν επιλέχθηκε καμία πρότασή μας και όλες οι αποφάσεις ήταν δικές του.

Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να προσφέρω αλλά και να εργάζομαι στο «μαζί», όμως ο κύριος Παπανικολάου με την συμπεριφορά του με παραγκώνισε, καθιστώντας με ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο.

 Δυστυχώς την ίδια τακτική με την ενός ανδρός αρχή και την ουσιαστική διοίκηση του Δήμου, από την γνωστή “κλειστή ομάδα” των εξωθεσμικών φίλων του Δημάρχου, την ζούμε σε όλο το φάσμα των δημοτικών δραστηριοτήτων.

Οι κατά καιρούς επισημάνσεις μου για μια σειρά ζητήματα κακοδιοίκησης, δεν βρήκαν ανταπόκριση, παρότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2017 “χτύπησα δημόσια το καμπανάκι” κι απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είπα “...τέρμα το σιωπητήριο, δεν είμαστε πρόβατα να μας φέρνετε να ψηφίζουμε ότι θέλετε χωρίς ενημέρωση”.

Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουν με την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση που υποσχεθήκαμε στους δημότες,

- οι αλόγιστες σπατάλες για τις κόκκινες νύχτες,

- η άγνοια για το κόστος του νέου κοιμητηρίου,

- οι εξωφρενικές δαπάνες για δένδρα που ήδη άρχισαν να ξεραίνονται,

- η ανακατασκευή των πεζοδρομίων χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας,

- η αδιαφάνεια στη διαχείρηση του Δ.Α.Κ.,

- το αλαλούμ με την διοίκηση του ΚΑΠΠΑ,

- η εγκατάσταση του ΚΕΠ στη Γούναρη και το άρον άρον ξήλωμά του,

- το κουκούλωμα της δύσοσμης υπόθεσης της ΔΕΑΠ με τους αγνοούμενους πίνακες της πινακοθήκης Πιερίδη,

- οι επιλεκτικές προσλήψεις ημετέρων,

- οι συνεχόμενες ποινικές διώξεις και οι οικονομικοί καταλογισμοί στη διοίκηση του ΓΚΟΛΦ,

- οι απίστευτες σπατάλες για τους χριστουγενιάτικους στολισμούς,

- τα αγνοούμενα διαφημιστικά έσοδα,

- η αποφυγή της στελέχωσης της Νομικής Υπηρεσίας με μόνιμους δικηγόρους,

- το ξεχαρβάλωμα της Πολιτικής Προστασίας με τον παραγκωνισμό του κ. Θεοδοσόπουλου,

- τα τεράστια ποσά για την φύλαξη των μαρινών,

- οι τιμωρητικές συμπεριφορές σε στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου επειδή επιμένουν να τηρούν τη νομιμότητα,

Υπάρχουν και πολλά, μα πάρα ακόμη θέματα, που λίγο πολύ, όλοι οι συνάδελφοι τα συζητάμε μεταξύ μας.

Κύριε Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε εάν για όλα τα όσα προανέφερα έχετε κάποιες απαντήσεις και δικαιολογίες, τι έχετε να πείτε για τις βαρύτατες καταγγελίες για τις εικονικές συνεδριάσεις, που μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας, ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας εμπλέξετε σε αυτές τις παρανομίες;

Και αφού κάποιοι συνάδερφοι έχουν καταπιεί τον αμίλητο, εγώ θα μιλήσω για το άτομό μου.

Με ποιο δικαίωμα κ. Παπανικολάου και κ. Παναγάκο με εμφανίζετε και με καταγράφετε ως παρούσα, σε 37 μηδέποτε πραγματοποιηθείσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο αυτό, αλλά κι ότι υπερψήφισα 69 πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Διαμαρτύρομαι για όλα αυτά τα πρωτοφανή ψέματα και απαιτώ να μου προσκομίσετε έστω και ένα ηχητικό η βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει την παρουσία μου ή την απουσία μου από όλες αυτές τις εικονικές και σκηνοθετημένες από εσάς, δημόσιες δήθεν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια κύριοι, γιατί τόσους μήνες που έχει αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, δεν δίνετε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και παριστάνεται τη σφίγγα;

Η μήπως δεν γνωρίζετε ότι διεξάγεται δικαστική έρευνα, καθώς και έρευνα από το Σώμα

Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης;

Το μόνο που καταφέρνετε με την παρατεταμένη και ένοχη σιωπή σας, είναι να μας θυμίζετε την ρήση “ο κόσμος το' χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”.

Επειδή λοιπόν το όνομά μου αναγράφεται εν αγνοία μου καταχρηστικά και παράνομα, στα πλαστά αποσπάσματα των δήθεν πρακτικών κι ότι δήθεν συμμετείχα σε όλες αυτές τις εικονικές συνεδριάσεις, σας ζητάω να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο μας, καθώς και της προσωπικής μου υπόληψης, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Κύριε Παπανικολάου λυπάμαι που θα το πω, αλλά σας εμπιστευτήκαμε και εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη μας με τον πιο χειρότερο τρόπο.

Πιο πολύ όμως λυπάμαι γιατί συμβάλαμε όλοι για να εμφανίζεστε στην κοινωνία με το φωτοστέφανο της ηθικής, της νομιμότητας και του δημοκράτη, ενώ στην πράξη συμπεριφέρεστε σαν ένας τοπικός Ερντογάν.

Οι αξίες μας κύριε Παπανικολάου είναι εντελώς διαφορετικές, γι' αυτό και μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να συμπορεύομαι μαζί σας, συγκαλύπτοντας έστω και έμμεσα τις παρανομίες σας.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά τα όσα προανέφερα είναι αυτονόητο ότι αποχωρώ από την παράταξή σας, δηλώνοντας ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

 

Με τιμή

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας

 

 

Νέα Δημοκρατία:"Πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι"

 

"Πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι"

Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας και με πραξικοπηματική απόφαση ακύρωσαν τις υποβληθείσες και καθ' όλα νόμιμες υποψηφιότητες, για την Διοικούσα Επιτροπή της τοπικής οργάνωσης της Ν. Δ. στην Γλυφάδα, στις εσωκομματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Η παρέμβαση αυτή εκτός του ότι είναι αντιδεοντολογική, δεν προβλέπεται πουθενά στο καταστατικό του κόμματος, το οποίο είχε εγκριθεί από το πρόσφατο συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Είναι όμως και βαθιά αντιδημοκρατική αφού καταργεί τα στοιχειώδη δικαιώματα των μελών του κόμματος και ιδιαίτερα του απερχόμενου προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, οι οποίοι είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν την επανεκλογή τους.

Στο κάτω κάτω τα μέλη θα ήταν αυτά που θα έκριναν, αν έκαναν καλά μέχρι τώρα την δουλειά τους και θα τους επανεξέλεγαν ή θα τους "μαύριζαν".

Όμως το πραξικόπημα της Κ.Ε.Φ.Ε. έχει και συνέχεια, αφού όρισε (ουσιαστικά διόρισε) ένα άλλο πρόσωπο ως υποψήφιο πρόεδρο, ο οποίος δεν είχε υποβάλλει καν υποψηφιότητα.

Ναι, καλά διαβάσατε, ο καθ' όλα συμπαθής και αξιοπρεπής κ. Παναγιώτης Σκαλτσάς, ο οποίος ορίστηκε από "τους επάνω" μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος, δεν έχει υποβάλλει ο ίδιος καμιά υποψηφιότητα.

Ο άνθρωπος ενώ το βράδυ κοιμήθηκε ήσυχος χωρίς σκοτούρες και κομματικές έγνοιες, το πρωί τον πληροφόρησαν ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης...... Και μη χειρότερα!!!! 

Αυτά τα απίστευτα δεν συνέβαιναν ούτε στο καθεστώς Τσαουσέσκου.

Τώρα τι σόι εκλογές είναι αυτές, που θα έχουν έναν υποψήφιο πρόεδρο, που ούτε καν έβαλε υποψηφιότητα και ταυτόχρονα θα έχουν απαγορεύσει με το έτσι θέλω, τις υποψηφιότητες των άλλων έγκυρων υποψηφίων, για να καταλάβουμε το σκεπτικό τους, θα πρέπει να καταφύγουμε στον άλλο "δημοκράτη" της ευρύτερης γειτονιάς μας, τον σουλτάνο Ερντογάν.

Οφείλουμε όμως να αναφερθούμε και στον ουσιαστικό δημιουργό όλου αυτού του μπάχαλου, τον Δήμαρχο Γιωργάκη Παπανικολάου που ανακατεύτηκε στις εσωκομματικές εκλογές και με περίσσιο φανατισμό υποστήριξε και "μανατζάρισε" την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Παπανικολάου, ερχόμενος σε ανοιχτή κόντρα με όλη σχεδόν την Δημοτική του ομάδα.

Η αγωνία του για τις επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις για τις 100 πλαστές αποφάσεις, τον οδήγησαν στην απέλπιδα προσπάθεια να ελέγξει την Τοπική Οργάνωση, έχοντάς την ως ανάχωμα και ασπίδα, αλλά και ως μοχλό πίεσης προς την οδό Πειραιώς.

Το παληκάρι έχει βαλθεί να γίνει ο τοπικός μας Σουλτάνος, γι' αυτό και όσους δεν τον υπακούουν, τους αντιμετωπίζει όπως ο Ερντογάν τους οπαδούς του Γκιουλέν, τους λεγόμενους Γκιουλενιστές.

Έτσι και εδώ στη Γλυφάδα, οι φίλοι του Τζούβελη, οι λεγόμενοι "Τζουβελιστές", είναι σε δυσμένεια.

Στη Μεσσηνία όμως λένε ότι "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά....".

 

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Δήμαρχος Γλυφάδας: "Λεφτά υπάρχουν".

Άλλος Γιωργάκης μας βρήκε. Δεν μας έφτανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου με την περίφημη φράση του "Λεφτά υπάρχουν" και οι φλύκταινες...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...

Μαθαίνω ότι μια πολύ αξιόλογη υπάλληλος του Δήμου, ιδιαίτερα ευγενής στους τρόπους της, όταν αναφέρεται στον Γκουρού, τα όσα λέει...

Την υπογραφή σου και το...

Την υπογραφή σου και το...

Όπως μας πληροφορεί το έγκυρο ΨΑΧΤΗΡΙ μας, ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς, ούτε και δεκατρείς, αλλά πολύ περισσότερες είναι...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr