• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (κάποιοι γνωρίζοντες μιλάνε για καταλήστευση), της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Δ.Ε.Α.Π.) του Δήμου Γλυφάδας.

Η Δ.Ε.Α.Π. ιδρύθηκε το 1995, ενώ από το 2011 μετονομάστηκε σε ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Παρότι είχε μια τεράστια προίκα, όπως είναι τα διαφημιστικά έσοδα του Δήμου, αλλά και την προσοδοφόρα διαχείρηση της αίθουσας εκδηλώσεων της Πινακοθήκης Πιερίδη, εν τούτοις ,την κατάντησαν μια ζημιογόνα επιχείρηση, αφού πρώτα φρόντισαν να την ξεζουμίσουν με ανυπολόγιστη επιβάρυνση του Δήμου και των Δημοτών, οπότε το 2011 επί Δημαρχίας Κόκκορη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκκαθάρισή της.

Τώρα το πως γίνεται το θέμα για την οριστική εκκαθάριση να το εισάγει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πολύχρονη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αυτό το γνωρίζει μόνο ο ¨αδάμαντας της νομιμότητας" Γιωργάκης Παπανικολάου.

Παρακάτω διαβάστε την ομιλία της Αθηνάς Λυγνού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/10/2018, η οποία είναι αρκετά διαφωτιστική.

Εμείς υποσχόμαστε να φέρουμε στο φως και άλλα στοιχεία για το πώς οδηγήθηκε η Δ.Ε.Α.Π. στην πτώχευση και στην εκκαθάριση.

 

 Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΛΥΓΝΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  στις 19/10/18

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Α.Π.

Συζητάμε σήμερα ένα θέμα για μια επιχείρηση που έχει δημιουργήσει πολλές αρνητικές εντυπώσεις, σέρνεται επί πολλά χρόνια και στην ουσία έχει βλάψει την πόλη, αντί να την ωφελήσει, όπως ήταν η αρχική πρόθεση για τη δημιουργία της.

Ειδικότερα, από το 1995 και μετά, που μεταφέρθηκε στην επιχείρηση αυτή η διαχείριση των διαφημίσεων και κυρίως από το 1999 – 2000, που είχαμε τη μεγάλη έξαρση τοποθέτησης στην πόλη εκατοντάδων παράνομων διαφημιστικών πλαισίων, με τη δικαιολογία των συμβάσεων με τη Δ.Ε.Α.Π., η πόλη υποβαθμίστηκε λειτουργικά και αισθητικά, επιβαρύνθηκε ως προς τους κοινόχρηστους χώρους της με τα πλαίσια αυτά, χωρίς να έχει οικονομικό όφελος (αφού δεν εισπράχθηκε ποτέ ούτε 1 € για τα τέλη διαφήμισης).

Επίσης, για πολλά χρόνια και για μεγάλο αριθμό πλαισίων (υπεράριθμα των συμβάσεων), δεν πληρώνονταν ούτε καν το ενοίκιο της κατάληψης του χώρου.

Την ίδια περίοδο εταιρείες διαφημιστικές είχαν μεγάλα οικονομικά οφέλη και είχαν ακουστεί πολλά για προσωπικά οφέλη.

Όταν το 2010 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε η μετατροπή της επιχείρισης από ΑΜΙΓΗΣ σε ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, με βάση τη μελέτη βιωσιμότητας που έφερε η τότε Δημοτική Αρχή, τονίσαμε ότι η μελέτη ήταν ελλιπής, δεν αποδείκνυε την βιωσιμότητα της επιχείρισης και βέβαια η όλη εμπειρία μας, από τη λειτουργία αυτής της επιχείρησης, εκεί μας οδηγούσε.

Εμείς τότε διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε.

Το Φεβρουάριο του 2011, η τότε Δημοτική Αρχή προσπάθησε να μας πείσει, με μεγαλεπήβολα σχέδια ότι η επιχείρηση αυτή θα ανθίσει και θα φέρει σπουδαία αποτελέσματα.

Ψήφισε λοιπόν πρόγραμμα και προϋπολογισμό που εν πολλοίς ήταν εικονικά. Πάλι καταψηφίσαμε, τονίζοντας ότι η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη.

Δεν πέρασαν μερικοί μήνες και δικαιωθήκαμε.

Τον Ιούνιο του 2011 ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα η λύση της επιχείρησης αυτής που θα μεγαλουργούσε και το μόνο που κατάφεραν οι δύο προαναφερόμενες επιλογές ήταν να αυξήσουν τις ζημιές της επιχείρησης σε βάρος του Δήμου.

Για παράδειγμα, από τις αρχές του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2011 αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις της κατά 39,58%, σύμφωνα με τον ισολογισμό.

Απο το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε μια νέα περίοδο για το δράμα αυτό, που έχει να κάνει με την εκκαθάριση της επιχείρησης, το Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά, με την ψήφιση απο το Δημοτικό Συμβούλιο ορισμού εκκαθαριστών.

Απο την ημερομηνία εκείνη ξεκινάει η περίοδος της εκκαθάρισης, η οποία σύμφωνα με την ισχύουσα τότε νομοθεσία (ΚΥΑ 50891/10-9-07) δεν μπορεί να υπερβεί την τριετία.

Για να συνεχιστεί πέρα της τριετίας απαιτείται σχετική πράξη του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τι έγινε όμως εδώ στην περίπτωσή μας;

Απο το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2014, που ορίστηκαν οι νέοι εκκαθαριστές, δηλαδή στην προβλεπόμενη τριετία, δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Γιατί δεν έγινε;

Και γιατί με τόση ευκολία τους άλλαξε η τότε Δημοτική Αρχή;

Γεννιούνται πολλά ερωτήματα.

Μήπως έπρεπε να τακτοποιηθούν πράγματα;

Ανέλαβαν οι νέοι εκκαθαριστές το 2014, αφού η τριετία είχε εκπνεύσει.

Για να επεκταθεί η περίοδος άλλα 2 έτη θα έπρεπε να υπάρξει πράξη του Γεν. Γραμματέα, όπως προείπα.

Εμείς δεν την έχουμε.

Υπάρχει αυτή η πράξη;

Από τους ισολογισμούς που έχω στα χέρια μου, λείπουν των περιόδων 2014 – 2015 και 2015 – 2016, αλλά αναφέρονται από εσάς ότι κατατέθηκαν το Νοέμβριο του 2016.

Γιατί έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια για να κατατεθούν το Νοέμβριο 2016 και να συμπεριληφθούν 2 κενά ακόμα χρόνια, με νέους ισολογισμούς, συν άλλον έναν περίπου 6 μηνών μέχρι 28/2/2017;

Και γιατί δεν έκλεισε η όλη διαδικασία το φθινόπωρο του 2014 ή έστω αρχές του 2015;

Η βασικότερη υποχρέωση των εκκαθαριστών, σύμφωνα με το νόμο, είναι να κάνουν απογραφή για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.

Γιατί δεν έγινε η απογραφή; Μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία ότι δεν βρήκαν στα βιβλία τα πάγια στοιχεία; Δεν βρήκαν το αυτοκίνητο;

Τι θα έπρεπε να κάνουν;

Ποιές ενέργειες;

Νομικά στέκει το “δεν βρήκαμε κάτι και τελείωσε”;

Σύμφωνα με το νόμο, οι εκκαθαριστές απο την ανάληψη των καθηκόντων τους διεκπεραιώνουν όλες τις υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Δηλαδή εισπράξεις, ανάγκες, έξοδα κλπ.

Εδώ βλέπουμε να υπάρχουν κάποια έξοδα, αλλά δεν βλέπουμε πράξεις για είσπραξη εσόδων που αναφέρονται ως εισπρακτέα. Π.χ. αναφέρονται 143.221€ εισπρακτέα (από συναλλαγματική), έγιναν ενέργειες να εισπραχθούν;

Εν τω μεταξύ ο Δήμος, κυρίως τη νεκρή περίοδο (καλοκαίρι 2011 έως 2014) πλήρωνε υποχρεώσεις της ΔΕΑΠ που αθροιστικά υπολογίζονται περίπου σε 500.000€.

Είναι νόμιμο αυτό;

Δεν έπρεπε να το κάνουν οι εκκαθαριστές και να υποβάλουν λογαριασμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, με αποφάσεις που λαμβάνονται με απόλυση πλειοψηφία των μελών, όπως λέει ο νόμος;

Τη νεκρή περίοδο (καλοκαίρι 2011 έως 2014) που οι εκκαθαριστές δεν έκαναν κάποιες πράξεις, γι’ αυτό και αντικαταστάθηκαν, φαίνεται π.χ. ότι εισπράχθηκαν επιταγές διαφημιστικής εταιρείας ύψους 8.228€.

Ποιος τις εισέπραξε;

Αντίστοιχα, την περίοδο που ήταν οι παρόντες εκκαθαριστές, οι καταθέσεις της εταιρείας σε τράπεζες απο 13.333€ έπεσαν στα 924€.

Μπορεί να εξηγηθεί αυτό;

Πως απορροφήθηκαν αυτά τα χρήματα;

Σε όλες τις αναλύσεις αναφέρεται ένα αποθεματικό ύψους 353.160,55€ και πέρα από αυτό, οι υποχρεώσεις της επιχείρησης ανέρχονταν μέχρι το 2014 σε 503.856,24€, ενώ στον τελευταίο ισολογισμό – ανάλυση (28/2/17) παρουσιάζονται και πιστωτές διάφοροι με ποσό ύψους 330.833,80€.

Να μας εξηγηθούν αυτά τι σημαίνουν για το Δήμο; Και που πήγε το αποθεματικό;

Όπως ανέφερα ποιο πάνω, βασική υποχρέωση των εκκαθαριστών είναι η απογραφή. Μέρος της απογραφής ή έστω ξεχωριστό κεφάλαιο, θα έπρεπε να είναι το χρησιδάνειο του Δήμου για τη Συλλογή Πιερίδη.

Πρόκειται για μια ανεκτίμητη συλλογή έργων τέχνης για την οποία, ενώ έχουν κατατεθεί πολλά ερωτήματα εδώ στην αίθουσα, δεν λάβαμε ποτέ πειστική απάντηση.

Αντίθετα, κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι έργα αυτής της συλλογής βρίσκονται ακόμα και σε σπίτια.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι, απο την εκκαθάριση που έχουμε στα χέρια μας, δεν δίνεται ολοκληρωμένη εικόνα της διαχείρισης της ΔΕΑΠ για τα χρόνια της λειτουργίας της και ιδιαίτερα την περίοδο που ανέλαβε τις διαφημίσεις.

Είναι θέμα τιμής για την πόλη, για όλους εμάς και τους Δημάρχους που πέρασαν, να πέσει άπλετο φως και να δοθούν απαντήσεις και αξιόπιστα στοιχεία, τόσο για την τύχη της συλλογής Πιερίδη, όσο και τις ευθύνες όσων διοίκησαν αυτή την επιχείρηση, είτε ως σύμβουλοι είτε ως εποπτεύουσα Δημοτική Αρχή, όλα αυτά τα χρόνια.

Εμείς, όπως πάντα, κάναμε το καθήκον μας για το καλό της πόλης και δικαιωμένοι για τη στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, απαιτούμε να λάμψει η αλήθεια.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό που μας παρουσιάζετε.

Το καταψηφίζουμε και καλούμε τους συναδέλφους ομόφωνα να το καταψηφίσουν.

Θεωρούμε πως ύστατη πράξη ορθής αντιμετώπισης του θέματος είναι είτε η παραπομπή του στον Εισαγγελέα απο το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε  απόφαση για δικαστική εκκαθάριση.

 Γλυφάδα 19/10/18

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Δυναμική παρέμβαση της Αθηνάς Λυγνού για το σκάνδαλο της Δ.Ε.Α.Π.

Λίγοι είναι οι συμπολίτες μας που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Α.Π. και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί ο Δήμος Γλυφάδας από την κακοδιαχείρηση (κάποιοι γνωρίζοντες μιλάνε για καταλήστευση), της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Δ.Ε.Α.Π.) του Δήμου Γλυφάδας.

Η Δ.Ε.Α.Π. ιδρύθηκε το 1995, ενώ από το 2011 μετονομάστηκε σε ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Παρότι είχε μια τεράστια προίκα, όπως είναι τα διαφημιστικά έσοδα του Δήμου, αλλά και την προσοδοφόρα διαχείρηση της αίθουσας εκδηλώσεων της Πινακοθήκης Πιερίδη, εν τούτοις ,την κατάντησαν μια ζημιογόνα επιχείρηση, αφού πρώτα φρόντισαν να την ξεζουμίσουν με ανυπολόγιστη επιβάρυνση του Δήμου και των Δημοτών, οπότε το 2011 επί Δημαρχίας Κόκκορη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την εκκαθάρισή της.

Τώρα το πως γίνεται το θέμα για την οριστική εκκαθάριση να το εισάγει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πολύχρονη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αυτό το γνωρίζει μόνο ο ¨αδάμαντας της νομιμότητας" Γιωργάκης Παπανικολάου.

Παρακάτω διαβάστε την ομιλία της Αθηνάς Λυγνού στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/10/2018, η οποία είναι αρκετά διαφωτιστική.

Εμείς υποσχόμαστε να φέρουμε στο φως και άλλα στοιχεία για το πώς οδηγήθηκε η Δ.Ε.Α.Π. στην πτώχευση και στην εκκαθάριση.

 

 Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΛΥΓΝΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  στις 19/10/18

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Α.Π.

Συζητάμε σήμερα ένα θέμα για μια επιχείρηση που έχει δημιουργήσει πολλές αρνητικές εντυπώσεις, σέρνεται επί πολλά χρόνια και στην ουσία έχει βλάψει την πόλη, αντί να την ωφελήσει, όπως ήταν η αρχική πρόθεση για τη δημιουργία της.

Ειδικότερα, από το 1995 και μετά, που μεταφέρθηκε στην επιχείρηση αυτή η διαχείριση των διαφημίσεων και κυρίως από το 1999 – 2000, που είχαμε τη μεγάλη έξαρση τοποθέτησης στην πόλη εκατοντάδων παράνομων διαφημιστικών πλαισίων, με τη δικαιολογία των συμβάσεων με τη Δ.Ε.Α.Π., η πόλη υποβαθμίστηκε λειτουργικά και αισθητικά, επιβαρύνθηκε ως προς τους κοινόχρηστους χώρους της με τα πλαίσια αυτά, χωρίς να έχει οικονομικό όφελος (αφού δεν εισπράχθηκε ποτέ ούτε 1 € για τα τέλη διαφήμισης).

Επίσης, για πολλά χρόνια και για μεγάλο αριθμό πλαισίων (υπεράριθμα των συμβάσεων), δεν πληρώνονταν ούτε καν το ενοίκιο της κατάληψης του χώρου.

Την ίδια περίοδο εταιρείες διαφημιστικές είχαν μεγάλα οικονομικά οφέλη και είχαν ακουστεί πολλά για προσωπικά οφέλη.

Όταν το 2010 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε η μετατροπή της επιχείρισης από ΑΜΙΓΗΣ σε ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, με βάση τη μελέτη βιωσιμότητας που έφερε η τότε Δημοτική Αρχή, τονίσαμε ότι η μελέτη ήταν ελλιπής, δεν αποδείκνυε την βιωσιμότητα της επιχείρισης και βέβαια η όλη εμπειρία μας, από τη λειτουργία αυτής της επιχείρησης, εκεί μας οδηγούσε.

Εμείς τότε διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε.

Το Φεβρουάριο του 2011, η τότε Δημοτική Αρχή προσπάθησε να μας πείσει, με μεγαλεπήβολα σχέδια ότι η επιχείρηση αυτή θα ανθίσει και θα φέρει σπουδαία αποτελέσματα.

Ψήφισε λοιπόν πρόγραμμα και προϋπολογισμό που εν πολλοίς ήταν εικονικά. Πάλι καταψηφίσαμε, τονίζοντας ότι η επιχείρηση δεν είναι βιώσιμη.

Δεν πέρασαν μερικοί μήνες και δικαιωθήκαμε.

Τον Ιούνιο του 2011 ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα η λύση της επιχείρησης αυτής που θα μεγαλουργούσε και το μόνο που κατάφεραν οι δύο προαναφερόμενες επιλογές ήταν να αυξήσουν τις ζημιές της επιχείρησης σε βάρος του Δήμου.

Για παράδειγμα, από τις αρχές του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2011 αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις της κατά 39,58%, σύμφωνα με τον ισολογισμό.

Απο το καλοκαίρι του 2011 ξεκίνησε μια νέα περίοδο για το δράμα αυτό, που έχει να κάνει με την εκκαθάριση της επιχείρησης, το Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά, με την ψήφιση απο το Δημοτικό Συμβούλιο ορισμού εκκαθαριστών.

Απο την ημερομηνία εκείνη ξεκινάει η περίοδος της εκκαθάρισης, η οποία σύμφωνα με την ισχύουσα τότε νομοθεσία (ΚΥΑ 50891/10-9-07) δεν μπορεί να υπερβεί την τριετία.

Για να συνεχιστεί πέρα της τριετίας απαιτείται σχετική πράξη του Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τι έγινε όμως εδώ στην περίπτωσή μας;

Απο το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το καλοκαίρι του 2014, που ορίστηκαν οι νέοι εκκαθαριστές, δηλαδή στην προβλεπόμενη τριετία, δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Γιατί δεν έγινε;

Και γιατί με τόση ευκολία τους άλλαξε η τότε Δημοτική Αρχή;

Γεννιούνται πολλά ερωτήματα.

Μήπως έπρεπε να τακτοποιηθούν πράγματα;

Ανέλαβαν οι νέοι εκκαθαριστές το 2014, αφού η τριετία είχε εκπνεύσει.

Για να επεκταθεί η περίοδος άλλα 2 έτη θα έπρεπε να υπάρξει πράξη του Γεν. Γραμματέα, όπως προείπα.

Εμείς δεν την έχουμε.

Υπάρχει αυτή η πράξη;

Από τους ισολογισμούς που έχω στα χέρια μου, λείπουν των περιόδων 2014 – 2015 και 2015 – 2016, αλλά αναφέρονται από εσάς ότι κατατέθηκαν το Νοέμβριο του 2016.

Γιατί έπρεπε να περάσουν 2 χρόνια για να κατατεθούν το Νοέμβριο 2016 και να συμπεριληφθούν 2 κενά ακόμα χρόνια, με νέους ισολογισμούς, συν άλλον έναν περίπου 6 μηνών μέχρι 28/2/2017;

Και γιατί δεν έκλεισε η όλη διαδικασία το φθινόπωρο του 2014 ή έστω αρχές του 2015;

Η βασικότερη υποχρέωση των εκκαθαριστών, σύμφωνα με το νόμο, είναι να κάνουν απογραφή για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.

Γιατί δεν έγινε η απογραφή; Μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογία ότι δεν βρήκαν στα βιβλία τα πάγια στοιχεία; Δεν βρήκαν το αυτοκίνητο;

Τι θα έπρεπε να κάνουν;

Ποιές ενέργειες;

Νομικά στέκει το “δεν βρήκαμε κάτι και τελείωσε”;

Σύμφωνα με το νόμο, οι εκκαθαριστές απο την ανάληψη των καθηκόντων τους διεκπεραιώνουν όλες τις υποχρεώσεις της επιχείρησης.

Δηλαδή εισπράξεις, ανάγκες, έξοδα κλπ.

Εδώ βλέπουμε να υπάρχουν κάποια έξοδα, αλλά δεν βλέπουμε πράξεις για είσπραξη εσόδων που αναφέρονται ως εισπρακτέα. Π.χ. αναφέρονται 143.221€ εισπρακτέα (από συναλλαγματική), έγιναν ενέργειες να εισπραχθούν;

Εν τω μεταξύ ο Δήμος, κυρίως τη νεκρή περίοδο (καλοκαίρι 2011 έως 2014) πλήρωνε υποχρεώσεις της ΔΕΑΠ που αθροιστικά υπολογίζονται περίπου σε 500.000€.

Είναι νόμιμο αυτό;

Δεν έπρεπε να το κάνουν οι εκκαθαριστές και να υποβάλουν λογαριασμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, με αποφάσεις που λαμβάνονται με απόλυση πλειοψηφία των μελών, όπως λέει ο νόμος;

Τη νεκρή περίοδο (καλοκαίρι 2011 έως 2014) που οι εκκαθαριστές δεν έκαναν κάποιες πράξεις, γι’ αυτό και αντικαταστάθηκαν, φαίνεται π.χ. ότι εισπράχθηκαν επιταγές διαφημιστικής εταιρείας ύψους 8.228€.

Ποιος τις εισέπραξε;

Αντίστοιχα, την περίοδο που ήταν οι παρόντες εκκαθαριστές, οι καταθέσεις της εταιρείας σε τράπεζες απο 13.333€ έπεσαν στα 924€.

Μπορεί να εξηγηθεί αυτό;

Πως απορροφήθηκαν αυτά τα χρήματα;

Σε όλες τις αναλύσεις αναφέρεται ένα αποθεματικό ύψους 353.160,55€ και πέρα από αυτό, οι υποχρεώσεις της επιχείρησης ανέρχονταν μέχρι το 2014 σε 503.856,24€, ενώ στον τελευταίο ισολογισμό – ανάλυση (28/2/17) παρουσιάζονται και πιστωτές διάφοροι με ποσό ύψους 330.833,80€.

Να μας εξηγηθούν αυτά τι σημαίνουν για το Δήμο; Και που πήγε το αποθεματικό;

Όπως ανέφερα ποιο πάνω, βασική υποχρέωση των εκκαθαριστών είναι η απογραφή. Μέρος της απογραφής ή έστω ξεχωριστό κεφάλαιο, θα έπρεπε να είναι το χρησιδάνειο του Δήμου για τη Συλλογή Πιερίδη.

Πρόκειται για μια ανεκτίμητη συλλογή έργων τέχνης για την οποία, ενώ έχουν κατατεθεί πολλά ερωτήματα εδώ στην αίθουσα, δεν λάβαμε ποτέ πειστική απάντηση.

Αντίθετα, κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι έργα αυτής της συλλογής βρίσκονται ακόμα και σε σπίτια.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι, απο την εκκαθάριση που έχουμε στα χέρια μας, δεν δίνεται ολοκληρωμένη εικόνα της διαχείρισης της ΔΕΑΠ για τα χρόνια της λειτουργίας της και ιδιαίτερα την περίοδο που ανέλαβε τις διαφημίσεις.

Είναι θέμα τιμής για την πόλη, για όλους εμάς και τους Δημάρχους που πέρασαν, να πέσει άπλετο φως και να δοθούν απαντήσεις και αξιόπιστα στοιχεία, τόσο για την τύχη της συλλογής Πιερίδη, όσο και τις ευθύνες όσων διοίκησαν αυτή την επιχείρηση, είτε ως σύμβουλοι είτε ως εποπτεύουσα Δημοτική Αρχή, όλα αυτά τα χρόνια.

Εμείς, όπως πάντα, κάναμε το καθήκον μας για το καλό της πόλης και δικαιωμένοι για τη στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, απαιτούμε να λάμψει η αλήθεια.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε αυτό που μας παρουσιάζετε.

Το καταψηφίζουμε και καλούμε τους συναδέλφους ομόφωνα να το καταψηφίσουν.

Θεωρούμε πως ύστατη πράξη ορθής αντιμετώπισης του θέματος είναι είτε η παραπομπή του στον Εισαγγελέα απο το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε  απόφαση για δικαστική εκκαθάριση.

 Γλυφάδα 19/10/18

 

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr