• Γλυφάδα Ειδήσεις
 • Δημοτικό Συμβούλιο
 • Ερωτήσεις στο Δήμο
 • Το Ψαχτήρι
 • Π. Γιάχος Επωνύμως
 • Άρθρα & Συνεντευξεις
 • Η φωνή των πολιτών
 • Εύθυμα και Σοβαρά
 • Πρόσωπα & Ιστορίες

"Πισώπλατες συντροφικές μαχαιριές" στο Νίκο Παπάζογλου

Πρωτοφανές και ανήκουστο είναι αυτό που συνέβη στο Δήμο μας, με  "θύμα"  τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του Δημάρχου κ. Νίκο Παπάζογλου.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο κ. Παπάζογλου είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, με ιδιαίτερη κοινωνική προσφορά και μέχρι πρόσφατα

ήταν πρόεδρος της Τ. Ο. Γλυφάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίσθηκε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, μια πολλή σημαντική αρμοδιότητα, δεδομένου ότι στη δικαιοδοσία αυτής της επιτροπής είναι όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Γλυφάδας.

Όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα, ο κ. Παπάζογλου ασκώντας τα καθήκοντά του, ενήργησε απόλυτα νόμιμα προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της  Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτή του λοιπόν η προσύλωση στη νομιμότητα, αντί να τύχει της ανάλογης αναγνώρισης και επιβράβευσης, παράδοξα τον έφερε σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο, ο οποίος παρενέβη εξωθεσμικά στα καθήκοντά του και τις αρμοδιότητες της Σχολικής Επιτροπής. Διαβάστε λεπτομέρειες στο πρόσφατο άρθρο μας: ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΞΩ-ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Προφανώς η ακαριαία αντίδραση του κ. Παπάζογλου,  ο οποίος "δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" και η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, εκνεύρισε το νεαρό "ηγεμόνα" της πόλης μας, πολύ δε περισσότερο που ο αξιοπρεπής κ. Παπάζογλου, δεν μάσησε τα λόγια του και κατάγγειλε τον Δήμαρχο ευθέως και δημόσια, για την εξωθεσμική παρέμβασή του, στις νόμιμες αρμοδιότητες της επιτροπής.

Οπότε ο κ. Παπανικολάου για να τον συνετίσει, τον "έβγαλε στη σέντρα", όπως λέγαμε και στο στρατό, με άκομψο τρόπο.

Συγκεκριμένα, στις 23 Οκτώβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού είχαν προηγηθεί δύο ματαιώσεις του λόγω έλλειψης απαρτίας, επιτέλους συνεδρίασε.

Εκεί ο Δήμαρχος με την συνέργεια του πάντα υπάκουου και πειθήνιου Προέδρου, κατάργησαν "με το έτσι θέλω" τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες των ερωτήσεων, που γίνονται στην αρχή της συνεδρίασης και με το πού έγινε η έναρξη της συνεδρίασης, έθεσαν Προ Ημερησίας Διάταξης θέμα: " Ψήφισμα για τα σχολικά κυλικεία της πόλης μας".

Είχαν μάλιστα μοιράσει στα έδρανα των Δημοτικών Συμβούλων ένα σχετικό κείμενο τριών δακτυλογραφημένων σελίδων, το οποίο, άκουσον-άκουσον, δεν διαβάστηκε ούτε καν ως εισήγηση για το θέμα που έβαλε ο Δήμαρχος να συζητηθεί, πράγμα που στη πράξη σημαίνει, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν να συζητήσουν και να ψηφίσουν χωρίς την στοιχειώδη πρότερη και έγκαιρη ενημέρωση.

Όλοι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και ζήτησαν να μην συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα, αφού απουσίαζε απο τη συνεδρίαση (ήταν στο εξωτερικό) ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής κ. Νίκος Παπάζογλου, πολύ δε περισσότερο που στο κείμενο που είχε μοιραστεί, αφήνονταν αιχμές εναντίον του.

Επομένως, έπρεπε να είναι παρών για να τους ενημερώσει και αν χρειαστεί να παράσχει τις όποιες εξηγήσεις.

Ο Δήμαρχος όμως ήταν απτόητος και επέμεινε να συζητηθεί οπωσδήποτε το θέμα, γιατί όπως είπε με έμφαση, σε τέσσερις μέρες στις 27 Οκτώβρη, θα συνεδρίαζε η "Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων" και ζήταγε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τον εξοπλίσει με ένα ψήφισμα, για να παραστεί στη συνεδρίασή της.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επισήμαναν ότι, αυτό το θέμα ούτως ή άλλως είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ενώ προς τιμή τους επέμεναν ότι για λόγους δεοντολογίας αλλά και σεβασμού προς τον απόντα στο εξωτερικό κ. Νίκο Παπάζογλου, αν υπήρχε κάποιο θέμα, αυτό έπρεπε να συζητηθεί με την παρουσία του.

Ο Δήμαρχος όμως ήταν απόλυτος και με την σιωπηρή συνέργεια των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του επέβαλε να γίνει η συζήτηση.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Αυτό που ακολούθησε ομολογούμε ότι δεν το έχουμε ξαναζήσει στα 42 χρόνια που παρακολουθούμε τα δημοτικά δρώμενα.

Χωρίς να διαβαστεί ούτε η επιστολή του κ. Παπάζογλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε και το κείμενο που είχε μοιραστεί, ο Δήμαρχος με μια μακροσκελή και γεμάτη αντιφάσεις τοποθέτηση, μέσα στον οίστρο του πρέπει να ξέχασε ότι είναι ο Δήμαρχος, γιατί φαίνεται ότι ξύπνησε μέσα του ο δικηγόρος, αφού η ομιλία του μας μπέρδεψε και μας έκανε να σκεφθούμε, ότι τα όσα έλεγε μπορούσαν κάλλιστα να είναι τα επιχειρήματα του δικηγόρου των οφειλετών του Δήμου, ο οποίος ως εντολοδόχος τους θα έδινε την μάχη για τα συμφέροντα των πελατών του. 

Σε αρκετές δε περιπτώσεις, είτε με σαφή υπονοούμενα είτε και απ'ευθείας αιχμές έσφαζε με το μπαμπάκι τον κ. Παπάζογλου, ενώ την ίδια στιγμή τόνιζε ότι τον αγαπάει πολύ. Σκεφτείτε να μην τον αγάπαγε.....

Όταν εδέησε να τελειώσει την μακροσκελή αγόρευσή του, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να υποβάλλουν ερωτήσεις σε κάποιο άλλο μέλος από την 15μελή Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τότε πλέον έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν κανείς παρών, γιατί προφανώς οι άνθρωποι δεν είχαν πληροφορηθεί ότι θα έμπαινε αιφνιδιαστικά ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση, ενώ κατά σατανική σύμπτωση η αίθουσα ήταν γεμάτη από τους οφειλέτες μισθωτές των σχολικών κυλικείων που είχαν από ενωρίς προσέλθει στο Δημαρχείο, εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε, ότι πέρναγαν τυχαία όλοι έξω από το Δημαρχείο κι "είδαν φως και μπήκαν".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο, με απεριόριστο μάλιστα χρόνο, σε όσες και όσους κυλικειάρχες ζήτησαν να μιλήσουν.

Σε αυτό το σημείο η συνεδρίαση, ουσιαστικά μετετράπη σε λαϊκό δικαστήριο με κατηγορούμενο εν αγνοία του τον κ. Παπάζογλου, ο οποίος δεν ήταν καν παρών για να αντικρούσει τα όσα λέγονταν εις βάρος του κι ούτε υπήρχε έστω και κάποιος από την Σχολική Επιτροπή να πει δυο λόγια.

Όσο για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο περιορίστηκαν να παρακολουθούν απαθείς τα όσα λέγονταν για τον απουσιάζοντα συνεργάτη τους, τον οποίο κατά τα άλλα τόνιζαν ότι τον εκτιμούν και τον αγαπούν. 

Αυτό όμως που μας έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η απάθεια, για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ, που είχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοικούσας παράταξής, αφού ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν πήρε τον λόγο να σταματήσει αυτό το "μαστίγωμα" στον συνάδελφό τους που απουσίαζε και που κατά κοινή ομολογία, τιμάει με την παρουσία του τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μόνοι που αντιδρούσαν ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Ταστάνης,  Βαγγελάτου, και  Βοργιάς.

Με μια καίρια παρέμβασή της η κ. Βαγγελάτου ανάγκασε τον Πρόεδρο να παραδεχθεί ότι πριν αρκετούς μήνες οι κυλικειάρχες του είχαν κάνει αίτηση με την οποία είχαν ζητήσει να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αυτός άγνωστο γιατί, το καταχώνιασε.

Έτσι αποκαλύφθηκε η πραγματική αιτία της σπουδής του Δημάρχου να συζητηθεί το θέμα, άρον άρον προ Ημερησίας Διάταξης, που δεν ήταν άλλη παρά η επιστολή του κ. Παπάζογλου, που τον κατήγγειλε για την εξωθεσμική παρέμβασή του.

Ο Δήμαρχος λοιπόν ήθελε να έχει ένα ψήφισμα για "ομπρέλλα κάλυψης" , στην εξωθεσμική του παρέμβαση στο έργο της Σχολικής Επιτροπής.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά μετά από τέσσερις μέρες, από τις ενέργειες του ίδιου του Δημάρχου, αφού πήγε στην "Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων" με το ψήφισμα στα χέρια και .... ζήτησε ο ίδιος αναβολή.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ το αυτό, είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις 23 Οκτώβρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο επέμεινε άρον άρον, να συζητηθεί το θέμα, παρά την απουσία του καθ ύλην αρμοδίου κ. Παπάζογλου, γιατί όπως είπε ήθελε προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Επιτροπής, να έχει στα χέρια του το ψήφισμα.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ εδώ

Αυτό λοιπόν το ψήφισμα, το ψήφισαν οι 20 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου, όμως για να είναι νόμιμη η απόφαση απαιτούνταν 21 ψήφοι, οπότε εμφανίστηκε ως 21ος, ο πάντα "πρόθυμος" κ. Τσαμπίρας.

Η υπόθεση όμως έχει συνέχεια, αφού με την επιστροφή του κ. Παπάζογλου απο το εξωτερικό αναμένονται συγκλονιστικές εξελίξεις, με το πιο φυσιολογικό δεδομένο να ζητήσει αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειάς του.

Παράλληλα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. έχει εισαχθεί ως 11ο θέμα, ο "Ορισμός εκ νέου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ".

Οπότε 'βαράτε βιολιτζήδες"

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες του Δήμαρχου δεν έχουν τελειωμό...

Οι σπατάλες που γίνονται στο Δήμο Γλυφάδας εν μέσω αυτής της φοβερής οικονομικής κρίσης δεν έχουν τελειωμό. Οι διοικούντες έχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει και ξοδεύουν τα δημοτικά χρήματα σαν χαρτοπόλεμο, σε...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Δάσκαλε, πού...διδάσκεις;

Με δελτίο τύπου, ο Δήμαρχος μας πληροφορεί ότι απέστειλε έγγραφο στον Υπουργό Παιδείας, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη δάσκαλου από το 2ο τμήμα του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Σε αυτή λοιπόν την επιστολή, ο Δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο συγκεκριμένος δάσκαλος "ζήτησε απόσπαση η οποία εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή του".

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

"Πισώπλατες συντροφικές μαχαιριές" στο Νίκο Παπάζογλου

Πρωτοφανές και ανήκουστο είναι αυτό που συνέβη στο Δήμο μας, με  "θύμα"  τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής του Δημάρχου κ. Νίκο Παπάζογλου.

Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο κ. Παπάζογλου είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, με ιδιαίτερη κοινωνική προσφορά και μέχρι πρόσφατα

ήταν πρόεδρος της Τ. Ο. Γλυφάδας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ως Δημοτικός Σύμβουλος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίσθηκε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, μια πολλή σημαντική αρμοδιότητα, δεδομένου ότι στη δικαιοδοσία αυτής της επιτροπής είναι όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Γλυφάδας.

Όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα, ο κ. Παπάζογλου ασκώντας τα καθήκοντά του, ενήργησε απόλυτα νόμιμα προασπίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της  Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτή του λοιπόν η προσύλωση στη νομιμότητα, αντί να τύχει της ανάλογης αναγνώρισης και επιβράβευσης, παράδοξα τον έφερε σε αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο, ο οποίος παρενέβη εξωθεσμικά στα καθήκοντά του και τις αρμοδιότητες της Σχολικής Επιτροπής. Διαβάστε λεπτομέρειες στο πρόσφατο άρθρο μας: ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΕΞΩ-ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Προφανώς η ακαριαία αντίδραση του κ. Παπάζογλου,  ο οποίος "δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις" και η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, εκνεύρισε το νεαρό "ηγεμόνα" της πόλης μας, πολύ δε περισσότερο που ο αξιοπρεπής κ. Παπάζογλου, δεν μάσησε τα λόγια του και κατάγγειλε τον Δήμαρχο ευθέως και δημόσια, για την εξωθεσμική παρέμβασή του, στις νόμιμες αρμοδιότητες της επιτροπής.

Οπότε ο κ. Παπανικολάου για να τον συνετίσει, τον "έβγαλε στη σέντρα", όπως λέγαμε και στο στρατό, με άκομψο τρόπο.

Συγκεκριμένα, στις 23 Οκτώβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού είχαν προηγηθεί δύο ματαιώσεις του λόγω έλλειψης απαρτίας, επιτέλους συνεδρίασε.

Εκεί ο Δήμαρχος με την συνέργεια του πάντα υπάκουου και πειθήνιου Προέδρου, κατάργησαν "με το έτσι θέλω" τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες των ερωτήσεων, που γίνονται στην αρχή της συνεδρίασης και με το πού έγινε η έναρξη της συνεδρίασης, έθεσαν Προ Ημερησίας Διάταξης θέμα: " Ψήφισμα για τα σχολικά κυλικεία της πόλης μας".

Είχαν μάλιστα μοιράσει στα έδρανα των Δημοτικών Συμβούλων ένα σχετικό κείμενο τριών δακτυλογραφημένων σελίδων, το οποίο, άκουσον-άκουσον, δεν διαβάστηκε ούτε καν ως εισήγηση για το θέμα που έβαλε ο Δήμαρχος να συζητηθεί, πράγμα που στη πράξη σημαίνει, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν να συζητήσουν και να ψηφίσουν χωρίς την στοιχειώδη πρότερη και έγκαιρη ενημέρωση.

Όλοι οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και ζήτησαν να μην συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα, αφού απουσίαζε απο τη συνεδρίαση (ήταν στο εξωτερικό) ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής κ. Νίκος Παπάζογλου, πολύ δε περισσότερο που στο κείμενο που είχε μοιραστεί, αφήνονταν αιχμές εναντίον του.

Επομένως, έπρεπε να είναι παρών για να τους ενημερώσει και αν χρειαστεί να παράσχει τις όποιες εξηγήσεις.

Ο Δήμαρχος όμως ήταν απτόητος και επέμεινε να συζητηθεί οπωσδήποτε το θέμα, γιατί όπως είπε με έμφαση, σε τέσσερις μέρες στις 27 Οκτώβρη, θα συνεδρίαζε η "Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων" και ζήταγε από το Δημοτικό Συμβούλιο να τον εξοπλίσει με ένα ψήφισμα, για να παραστεί στη συνεδρίασή της.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επισήμαναν ότι, αυτό το θέμα ούτως ή άλλως είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ενώ προς τιμή τους επέμεναν ότι για λόγους δεοντολογίας αλλά και σεβασμού προς τον απόντα στο εξωτερικό κ. Νίκο Παπάζογλου, αν υπήρχε κάποιο θέμα, αυτό έπρεπε να συζητηθεί με την παρουσία του.

Ο Δήμαρχος όμως ήταν απόλυτος και με την σιωπηρή συνέργεια των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του επέβαλε να γίνει η συζήτηση.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Αυτό που ακολούθησε ομολογούμε ότι δεν το έχουμε ξαναζήσει στα 42 χρόνια που παρακολουθούμε τα δημοτικά δρώμενα.

Χωρίς να διαβαστεί ούτε η επιστολή του κ. Παπάζογλου προς το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε και το κείμενο που είχε μοιραστεί, ο Δήμαρχος με μια μακροσκελή και γεμάτη αντιφάσεις τοποθέτηση, μέσα στον οίστρο του πρέπει να ξέχασε ότι είναι ο Δήμαρχος, γιατί φαίνεται ότι ξύπνησε μέσα του ο δικηγόρος, αφού η ομιλία του μας μπέρδεψε και μας έκανε να σκεφθούμε, ότι τα όσα έλεγε μπορούσαν κάλλιστα να είναι τα επιχειρήματα του δικηγόρου των οφειλετών του Δήμου, ο οποίος ως εντολοδόχος τους θα έδινε την μάχη για τα συμφέροντα των πελατών του. 

Σε αρκετές δε περιπτώσεις, είτε με σαφή υπονοούμενα είτε και απ'ευθείας αιχμές έσφαζε με το μπαμπάκι τον κ. Παπάζογλου, ενώ την ίδια στιγμή τόνιζε ότι τον αγαπάει πολύ. Σκεφτείτε να μην τον αγάπαγε.....

Όταν εδέησε να τελειώσει την μακροσκελή αγόρευσή του, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να υποβάλλουν ερωτήσεις σε κάποιο άλλο μέλος από την 15μελή Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τότε πλέον έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν κανείς παρών, γιατί προφανώς οι άνθρωποι δεν είχαν πληροφορηθεί ότι θα έμπαινε αιφνιδιαστικά ένα τέτοιο θέμα για συζήτηση, ενώ κατά σατανική σύμπτωση η αίθουσα ήταν γεμάτη από τους οφειλέτες μισθωτές των σχολικών κυλικείων που είχαν από ενωρίς προσέλθει στο Δημαρχείο, εκτός κι αν κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε, ότι πέρναγαν τυχαία όλοι έξω από το Δημαρχείο κι "είδαν φως και μπήκαν".

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έδωσε τον λόγο, με απεριόριστο μάλιστα χρόνο, σε όσες και όσους κυλικειάρχες ζήτησαν να μιλήσουν.

Σε αυτό το σημείο η συνεδρίαση, ουσιαστικά μετετράπη σε λαϊκό δικαστήριο με κατηγορούμενο εν αγνοία του τον κ. Παπάζογλου, ο οποίος δεν ήταν καν παρών για να αντικρούσει τα όσα λέγονταν εις βάρος του κι ούτε υπήρχε έστω και κάποιος από την Σχολική Επιτροπή να πει δυο λόγια.

Όσο για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο περιορίστηκαν να παρακολουθούν απαθείς τα όσα λέγονταν για τον απουσιάζοντα συνεργάτη τους, τον οποίο κατά τα άλλα τόνιζαν ότι τον εκτιμούν και τον αγαπούν. 

Αυτό όμως που μας έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η απάθεια, για να μην πούμε τίποτα πιο βαρύ, που είχαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοικούσας παράταξής, αφού ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν πήρε τον λόγο να σταματήσει αυτό το "μαστίγωμα" στον συνάδελφό τους που απουσίαζε και που κατά κοινή ομολογία, τιμάει με την παρουσία του τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μόνοι που αντιδρούσαν ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Ταστάνης,  Βαγγελάτου, και  Βοργιάς.

Με μια καίρια παρέμβασή της η κ. Βαγγελάτου ανάγκασε τον Πρόεδρο να παραδεχθεί ότι πριν αρκετούς μήνες οι κυλικειάρχες του είχαν κάνει αίτηση με την οποία είχαν ζητήσει να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αυτός άγνωστο γιατί, το καταχώνιασε.

Έτσι αποκαλύφθηκε η πραγματική αιτία της σπουδής του Δημάρχου να συζητηθεί το θέμα, άρον άρον προ Ημερησίας Διάταξης, που δεν ήταν άλλη παρά η επιστολή του κ. Παπάζογλου, που τον κατήγγειλε για την εξωθεσμική παρέμβασή του.

Ο Δήμαρχος λοιπόν ήθελε να έχει ένα ψήφισμα για "ομπρέλλα κάλυψης" , στην εξωθεσμική του παρέμβαση στο έργο της Σχολικής Επιτροπής.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά μετά από τέσσερις μέρες, από τις ενέργειες του ίδιου του Δημάρχου, αφού πήγε στην "Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων" με το ψήφισμα στα χέρια και .... ζήτησε ο ίδιος αναβολή.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ το αυτό, είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις 23 Οκτώβρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο επέμεινε άρον άρον, να συζητηθεί το θέμα, παρά την απουσία του καθ ύλην αρμοδίου κ. Παπάζογλου, γιατί όπως είπε ήθελε προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Επιτροπής, να έχει στα χέρια του το ψήφισμα.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ εδώ

Αυτό λοιπόν το ψήφισμα, το ψήφισαν οι 20 παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου, όμως για να είναι νόμιμη η απόφαση απαιτούνταν 21 ψήφοι, οπότε εμφανίστηκε ως 21ος, ο πάντα "πρόθυμος" κ. Τσαμπίρας.

Η υπόθεση όμως έχει συνέχεια, αφού με την επιστροφή του κ. Παπάζογλου απο το εξωτερικό αναμένονται συγκλονιστικές εξελίξεις, με το πιο φυσιολογικό δεδομένο να ζητήσει αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειάς του.

Παράλληλα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. έχει εισαχθεί ως 11ο θέμα, ο "Ορισμός εκ νέου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ".

Οπότε 'βαράτε βιολιτζήδες"

Pin It

Σχετικά Άρθρα

Είναι να μη σε πιάσει ο Γκουρού στο στόμα του...

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Θα πεις επιτέλους την αλήθεια Γιωργάκη;

Τα 'μαθες τα νέα Γιωργάκη; Ναι απερχόμενε Δήμαρχε σε σένα μιλάω. Σε εσένα που ενώ σου κοινοποιήθηκε το πόρισμα του...

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Ούτε να φωτογραφηθεί μαζί του δεν θέλει ο Κυριάκος

Μαύρο πρόβατο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης Παπανικολάου. Στην πρόσφατη περιοδεία του πρόεδρου της Ν.Δ. στη Γλυφάδα, ήταν...

Ε' ρε γλέντια!!!

Ε' ρε γλέντια!!!

Και τώρα Γιωργάκη ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δύο χρόνια τώρα παραμύθιαζες τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι ο Γιάχος είναι...

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Γιατί ο "μπόγιας" έχει αφηνιάσει και χλιμιντρίζει;

Είναι αηδιαστικό αυτό που ζούμε με τις επιθέσεις "κάτω από το τραπέζι", που εξαπολύει συστηματικά τοπική ιστοσελίδα, με απειλητικά, εμετικά...

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Καρακάξα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να μην πεταχτεί όποτε της καπνίσει για να "κράξει", όποιον ή όποια λέει...

Γλυφάδα Ειδήσεις: Τα νέα της πόλης μας

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

Ταφόπλακα στην πολιτική καριέρα του Παπανικολάου

"Τελειωμένος" πολιτικά θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος Γ. Παπανικολάου, αφού με την 120/Α/2019 έκθεση ελέγχου (πόρισμα) του Σώματος Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,...

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής

Μια ακόμη υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για την Δημαρχία Γλυφάδας, είναι το υποστηριζόμενο από την ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥΑ ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Βασιλάκη. Ο Παναγιώτη...

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Παρουσίαση του συνδυασμού " Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" και βαριές καταγγελίες για τον απερχόμενο Δήμαρχο

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού "Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα" του υποψήφιου Δήμαρχου Στέλιου Θεοδοσόπουλου στη κατάμεστη από κόσμο, μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου...

Επωνύμως: Γράφει και σχολιάζει ο Παναγιώτης Γιάχος

Και πάλι στις επάλξεις

 Και πάλι στις επάλξεις

Φίλοι μου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ενός πραγματικά δικού μας ανθρώπου με μεγάλη κοινωνική προσφορά, ο οποίος πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κατά κοινή ομολογία ένας...

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Γιάχου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας Παναγιώτης Γιάχος ενημερώνει τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις παγίδες που κρύβονται στη καθυστερημένη κατά τρία χρόνια συζήτηση στο Δημοτικό...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Πόσο μικρόψυχος είσαι δήμαρχε Γιωργάκη Παπανικολάου...

Όταν πριν λίγους μήνες η Βάνα Μπάρμπα είχε αποκαλέσει τον δήμαρχο Γλυφάδας "τοπικό Ερντογάν", κάποιοι ίσως να είπαν ότι υπερβάλει. Κι όμως ο δήμαρχος Γιωργάκης Παπανικολάου με την συμπεριφορά του,...

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τζούβελη με βαριές καταγγελίες για τον Δήμαρχο

Την πόρτα της εξόδου από την παράταξη άνοιξε ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.Μετά τον Στέλιο Θεοδοσόπουλο και τη Βάνα Μπάρμπα και ο Γιάννης Τζούβελης, ο πρώτος...

Το Ψαχτήρι: Διεισδυτικές έρευνες και αποκαλύψεις

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Αγνοείται ιστορικό και εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα του Δήμου Γλυφάδας

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μηχάνημα, ιδιοκτησίας του Δήμου Γλυφάδας, ο "Ατμοκίνητος Οδοστρωτήρας" αγνοείται, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών "Σώστε τη Γλυφάδα". Το μηχάνημα δόθηκε...

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Οι αποκριάτικες σπατάλες του Δήμου

Πριν να συνέλθουμε καλά καλά από τις σπατάλες του Δήμαρχου για τις χριστουγεννιάτικες "Κόκκινες Νύχτες" ήρθαν οι απόκριες και το πράγμα χειροτέρεψε για τα καλά. Απόκριες λοιπόν και κάποιοι βρήκαν...

Εύθυμα και Σοβαρά: Μια άλλη ματιά στα δρώμενα της πόλης

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσοχή: Η συνεδρίαση θα γίνει "δια περιφοράς".

Προσπαθήσαμε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να εξηγήσουμε σε φίλο και αναγνώστη μας όλη αυτή την φάμπρικα των "δια περιφοράς" δήθεν συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ο.Ε, και της Ε.Π.Ζ. που ο...

Δεν τους λυπάται...

Δεν τους λυπάται...

Φαίνεται ότι η είδηση για τις καυτές εμφανίσεις της κ. Μηλιαρέση στο Δημοτικό Συμβούλιο έπαιξε καταλυτικό ρόλο, γιατί αυτή τη φορά και απαρτία είχαμε και η αίθουσα ήταν γεμάτη από...

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ο "επιλοχίας" στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Νευρικός και ανήσυχος πηγαινοέρχονταν με το κινητό του να έχει πάρει φωτιά, ο "νεο-Βαυαρός" σύμβουλος ειδικών αποστολών του Δημάρχου,

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

"Το χάσατε το κορμί πατριώτεεεες !!!"

Μπορεί να "πενηντάρησε αλλά κρατιέται καλά". Αυτό θα σκέφτηκαν οι λίγοι προσελθέντες αλλά "τυχεροί" Δημοτικοί Σύμβουλοι βλέποντας την "εστεμμένη" συνάδελφό τους κ. Μαίρη Μηλιαρέση να προσέρχεται με σούπερ σέξι εμφάνιση,

Ερωτήσεις στον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Υπηρεσίες του Δήμου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Το παράπονο του Δάσκαλου

Ιδιαίτερα φορτισμένος ο δάσκαλος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάριος Κασσέρης μας έκανε παράπονα ότι με το δημοσίευμά μας "Δάσκαλε πού... διδάσκεις;", τον αδικήσαμε. (διαβάστε το ΕΔΩ) Γι' αυτό και μεις του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε και την δική του εκδοχή. Όπως λοιπόν μας είπε ο κ. Κασσέρης, αυτός έφυγε από το σχολείο του, αφού πρώτα προσήλθε ο αντικαταστάτης του και ανέλαβε τα καθήκοντά του , ενώ στο 11ο δημοτικό σχολείο ο δάσκαλος έφυγε με απόσπαση, χωρίς να έχει προσέλθει ο αντικαταστάτης του. Εφόσον ισχύουν τα όσα μας είπε κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε, τότε πράγματι έχει δίκιο...

Πρόσωπα & Ιστορίες που σημάδεψαν την πόλη μας

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

"Έφυγε" από κοντά μας ο Γιώργος Φυλακούρης

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιώργου Φυλακούρη, που ήταν γέννημα - θρέμμα Γλυφαδιώτης. Ο πάντα χαμογελαστός και καλαμπουρτζής Γιώργος, ήταν επί πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Γλυφάδας. Εργαζόταν στο Ασκληπείο Βούλας, όπου όλοι τον θυμόμαστε πώς "σκιζόταν" για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 14.45 στον ιερό ναό του κοιμητήριου Γλυφάδας. Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Γλυφάδας...

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Η ιστορία της παρέλασης στην Τερψιθέα

Τα τελευταία χρόνια η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου γίνεται στην Τερψιθέα. Πώς όμως έγινε αυτό; Στις 7 του Οκτώβρη του 2014, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Γιάχος υπέβαλε αίτηση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τούτο, για να γίνεται αυτή μόνιμα και όχι ευκαιριακά, ανάλογα με την βούληση του εκάστοτε Δημάρχου,

Άρθρα & Συνεντεύξεις

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου για τις μαϊμού συνεδριάσεις "δια περιφοράς" στο Δήμο Γλυφάδας

Ηχηρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάκη Φιλόπουλου, για το σκάνδαλο των 100 πλαστών αποφάσεων, που έκδοσαν ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιωργάκης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Παναγάκος, οι...

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Ετυμολογία:H αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και στόχους.Ίσως η σπουδαιότερη αναγκαία αξία στις μέρες μας, όχι μόνο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, αλλά κυρίως...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Κάποια πράγματα πρέπει να τα πάρουμε από την αρχή...

Αλήθεια πώς επιλέγουμε κάποιον που θα μας προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να λύσουμε τα όποια προβλήματά μας; Πέραν από την όποια εντύπωση έχουμε γι' αυτόν, πέρα από το αν...

Η φωνή των πολιτών: Όσα μας λένε και μας γράφουν οι πολίτες

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Καταγγελία για παρανομίες στο Γκολφ Γλυφάδας

Νέα καταγγελία του κ. Αναστάσιου Γιαννακόπουλου σχετικά με παράνομες εργασίες, καταπάτηση και καταστροφές στην δασική έκταση του Γκολφ Γλυφάδας από τον Δήμαρχο κ. Παπανικολάου.

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

Καταγγελία για καταλήψεις πεζοδρομίων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15, τηλ. 6972 79 79 60.

ΔΗΜΟΛΟΓΙΕΣ TV: Παρακολουθήστε τις βιντεοσκοπήσεις μας

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Δήμαρχε, μας κάνεις πλάκα; Παρακολουθούμε συνεδρίαση ή παντομίμα;

Ωραίες συνήθειες μας έφερε από τις Βρυξέλλες ο κ. Παπανικολάου. Δεν υπάρχει συνεδρίαση που να μην ανοιγοκλείνει το μικρόφωνο ανάλογα με αυτά που λέει, λες και παίζει με την παρέα...

Αθλητισμός: Αθλητικές δραστηριότητες της πόλης μας

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Η Τερψιθέα στην Ά ΕΠΣΑ!

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Τερψιθέας. Σε αγώνα μπαράζ με τον Άγιο Θωμά που έγινε στο γήπεδο του Ποσειδώνα Γλυφάδας απέσπασε ισοπαλία 1-1, σκορ που την ανεβάζει στην Ά...

Παιδεία

Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων κάθε απόγευμα

Ανοιχτά θα είναι κάθε απόγευμα, μέχρι και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, τα προαύλια σχολείων της Γλυφάδας. Με απόφαση της δημοτικής αρχής Γλυφάδας, συνολικά οκτώ σχολεία της πόλης θα ανοίγουν κάθε...

Μια χρήσιμη φωτογραφία

Μια τέτοια φωτογραφία θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία για να ενημερώνει γονείς και παιδιά για την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουν μέσα από καθημερινές "συνήθειες".

Πολιτισμός: Πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Υπαίθριο σινεμά όλο τον Αύγουστο στη Γλυφάδα

Η ώρα έναρξης όλων των κινηματογραφικών προβολών είναι στις 21.00. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει ως εξής: 03 I 08 I 2017 (Πλατεία...

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας

Για περισσότερες πληροφορίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φαγητό: Πού θα φάμε σήμερα;

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "amam"

Από το 1988 υπάρχει στην Τερψιθέα μια σταθερή αξία στο χώρο του φαγητού που λέγεται "amam". Μετά την οποιαδήποτε νυχτερινή έξοδο, κυριλέ ή χύμα, στην ευρύτερη περιοχή της "παραλιακής", όλοι...

Ψυχαγωγία: Ενδειαφέρουσες προτάσεις για την έξοδό μας

Ομορφιά: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την εμφάνισή μας

Υγεία: Χρήσιμες συμβουλές, πληροφορίες για την υγεία μας

Super foods: Ιπποφαές

Super foods: Ιπποφαές

Το όνομά του το οφείλει στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν...

Τοπική Αγορά: Εδειαφέρουσες προτάσεις για να ψωνίσουμε στην πόλη μας

Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Το αποδέχομαι
Copyright © 2017 dimologies.gr - All Rights Reserved. Κατασκευή ιστοσελίδας EzStore.gr